Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Notebook pana in 7100 RON?

Lenovo G550 se incalzeste destul ...

As dori sa imi dea si mie mai mul...

Muzica background reportaje stiri...
 Recomandare kit tastatura+mouse

Top Eleven - Facebook

Numar cuvinte

Cele mai bune parfumuri barbatesti
 Cum respecta un ateu Ortodoxia

Viteza internet

You've been chosen

gigabyte gsmart alto a2
 Ponta propune amnistie pentru cei...

Site acasa

Recomandare tableta low cost

Tomtom live 1000 eroare
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Orice TV LCD/ LED/ Plasma poate fi folosit si ca monitor?

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
no_comment

no_comment

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 13.02.2013
  • ID membru: 798,868
  • Locație: In Gura Presei

Ma intereseaza daca televizoarele LCD, LED sau Plasma pot fi folosite si ca monitoare. Si daca da, exista vreun dezavataj vizibil?
As vrea sa achizitionez un monitor pe care sa il pot folosi si ca TV. Sau vice-versa.

#2
georgik12

georgik12

    IT Guru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,861
  • Înscris: 15.02.2011
  • ID membru: 665,462
  • Locație: Bucuresti
Atat timp cat ai intrare VGA sau HDMI la el,sigur.
Dezavantajul ar fi timpul de raspuns mai mare fata de un monitor si diagonala sporita,nu-ti poti lua TV de 32" si tu sa stai la 1m de el,ca te rupe la ochi. :)

#3
thecybo

thecybo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.01.2010
  • ID membru: 554,307
Intr-adevar, daca ai pe TV intrari de acelasi format cu iesirile din placa video, nu e nici o problema.
Legat de timpul de raspuns, nu vad unde ar fi problema.
Ar fi, in schimb, foarte deranjant la ochi pentru uz normal (orice in afara de filme si jocuri), din cauza dimensiunii.
Recomand sa faci asta doar ca si monitor secundar, in nici un caz pentru activitate de zi cu zi.

#4
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,516
  • Înscris: 22.04.2008
  • ID membru: 318,161
  • Locație: :)
pe timpul lui ceausescu aveau televizoare mai mari de 32 adica de 50 cm si stateau cu ele la calculatoare HC 85

#5
thecybo

thecybo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.01.2010
  • ID membru: 554,307
Diferenta e ca actualele televizoare "standard" au 32 inci, nu centimetri.



#6
robbie_ro

robbie_ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 24.08.2004
  • ID membru: 21,930
  • Locație: 127.0.0.1

View Postgeorgik12, on 03 martie 2013 - 19:18, said:

...nu-ti poti lua TV de 32" si tu sa stai la 1m de el,ca te rupe la ochi. Posted Image
Aici te contrazic. Eu stau la 1m de ecran si nu am nici pe naiba. Folosesc un Samsung 32C530 de 2 ani si e super.

Edited by robbie_ro, 03 March 2013 - 19:43.


#7
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 22.09.2011
  • ID membru: 712,783
  • Locație: Online with...... ⓈⓄⒻⓉⓅⒺⒹⒾⒶ

View Postrobbie_ro, on 03 martie 2013 - 19:42, said:

Aici te contrazic. Eu stau la 1m de ecran si nu am nici pe naiba. Folosesc un Samsung 32C530 de 2 ani si e super.

mai ai putina rabdare....pe mine ma dor ochii si folosesc unul mic de 18 inchi...l-am setat la minim la luminozitate si contrast..

si ca raspuns pentru topic:

trebuie sa ai si o placa video potenta sa duca rezolutie full HD...

#8
georgik12

georgik12

    IT Guru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,861
  • Înscris: 15.02.2011
  • ID membru: 665,462
  • Locație: Bucuresti
Tine si de ochii fiecaruia,dar eu nu as suporta sa stau la 1m de un ecran de 80cm nici sa ma bati.
Un control la ochi nu ti-ar strica,sincer,obosesti vederea extrem de mult daca privesti atat de aproape un ecran mare.

Edited by georgik12, 03 March 2013 - 19:47.


#9
rumegus

rumegus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,157
  • Înscris: 03.04.2011
  • ID membru: 677,715
Partea nasoala-i ca efectele se vor vedea mai tarziu, cand va fi prea tarziu. Pana acum, copiii voiau doar casti si playere "care sa se auda tare", acum vor si monitoare de-un metru. Peste 15-20 de ani, tara asta va fi plina de surzi si chiori... :(

#10
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,516
  • Înscris: 22.04.2008
  • ID membru: 318,161
  • Locație: :)

daca stai f aproape de ecran mare faci exercitii la gat ca-l tot misti sa te uiti prin tot ecranul

#11
no_comment

no_comment

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 13.02.2013
  • ID membru: 798,868
  • Locație: In Gura Presei

View Postgeorgik12, on 03 martie 2013 - 19:18, said:

Atat timp cat ai intrare VGA sau HDMI la el,sigur.
Eu nu am HDMI la placa video. Am intrarea aceea clasica. Nu stiu daca se numeste VGA sau D-Sub. Sau am impresia ca VGA si D-Sub e acelasi lucru. Posted Image
Deci trebuie sa ma uit la TV-uri sa aiba D-Sub.

#12
georgik12

georgik12

    IT Guru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,861
  • Înscris: 15.02.2011
  • ID membru: 665,462
  • Locație: Bucuresti
Mai toate TV-urile au VGA ca intrare,alaturi de porturile HDMI. :)

#13
robbie_ro

robbie_ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 24.08.2004
  • ID membru: 21,930
  • Locație: 127.0.0.1
La astea mai "destepte" (Smart TV adica) am vazut ca au renuntat la D-Sub. Au doar HDMI.

#14
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,992
  • Înscris: 02.04.2007
  • ID membru: 162,800
  • Locație: Micro 17

View Postcephalophodes, on 03 martie 2013 - 19:46, said:

trebuie sa ai si o placa video potenta sa duca rezolutie full HD...

N-are nici o treaba.
Am una abia iesita din garantie, ATI X1300, pe care am monitor FHD. E legat pe VGA ca nu mia placut cum se vede pe HDMI ca nu avea autocalibrare. E monitor-tv si are doar pe VGA calibrare. Nici cablul nu era prea bun. N-am mai incercat cu un cablu bun sa vad cum se vede. Chestia este ca am vazut multe monitoare legate pe HDMI care nu se vedeau la fel de clar ca pe VGA. Adica la scris o linie nu e groasa de fix 1 punct dar nici de 2 puncte si se vede rau. Parca ar vrea sa fie de un punct jumatate Posted Image

Vezi ce iei ca daca nu are calibrare e posibil sa se vada usor neclar scrisul. Asta daca iei un televizor simplu care nu a fost gandit sa fie si monitor.

Edited by undercoverbrother, 11 March 2013 - 01:06.


#15
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
  • ID membru: 792,024
Răspunsul e nu. Orice TV LED e mai prost decât un monitor LED, daca privești de aproape, 30-40 cm.

View Postgeorgik12, on 04 martie 2013 - 10:04, said:

Mai toate TV-urile au VGA ca intrare,alaturi de porturile HDMI. Posted Image

Intrarea VGA nu duce peste 1600x1050, dar oricum nu se vede diferenta fata de full HD daca stai la 3 m distanta.
Iar intrarea HDMI e instabila pe unele tv LED care nu sunt de firma serioasa. De exemplu Orion.

Edited by Oneiros, 15 March 2013 - 20:07.


#16
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,940
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti

View PostOneiros, on 15 martie 2013 - 20:06, said:

Răspunsul e nu. Orice TV LED e mai prost decât un monitor LED, daca privești de aproape, 30-40 cm.

Intrarea VGA nu duce peste 1600x1050, dar oricum nu se vede diferenta fata de full HD daca stai la 3 m distanta.
Iar intrarea HDMI e instabila pe unele tv LED care nu sunt de firma serioasa. De exemplu Orion.
intrarea vga duce si fullhd (cel putin asa am setat pe un monitor de 24")

cat despre partea cu tv ca monitor - multe se vad mai prost, astea mai noi de peste 1000 lei ar trebui sa se vada ok.

#17
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
  • ID membru: 792,024

View Postshmu, on 15 martie 2013 - 21:18, said:

intrarea vga duce si fullhd (cel putin asa am setat pe un monitor de 24")

cat despre partea cu tv ca monitor - multe se vad mai prost, astea mai noi de peste 1000 lei ar trebui sa se vada ok.
La mine nu duce vga-ul mai mult decat am zis. Iar pe hdmi, micro sau normal, e instabil. Cand il vede pc-ul cand nu-l vede asa ca am renuntat la hdmi.
Deci de tv LED ieftine vorbeam si eu. Chiar daca sunt Full HD. Dau si modelul, Orion PIF24-DLED, facut in ungaria. Imaginea TV a programelor fulld HD e superba. Dar cuplajul cu pc-ul e catastrofa. Plus ca nu stie sa citeasca mkv-uri de pe stick, decat din astea de maxim 500 MB. Dar si pretul e mic, 780 lei la anumite supermarketuri. Oricum nu l-am luat ca sa il pun la pc, unde am monitor mare, de calitate. In rest, la 24 inch, un LG ajunge pe la 12-13 mil daca e si cu android incorporat. Calitatea portarii pc-tv nu o cunosc in acest caz. Oricum nu merita pt doar 24 inch sa muti imaginea de pe pc pe tv. Parerea mea.

Edited by Oneiros, 15 March 2013 - 23:10.


#18
no_comment

no_comment

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 13.02.2013
  • ID membru: 798,868
  • Locație: In Gura Presei
Exista vreo diferenta intre TV si Monitor cu tuner?

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users