Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Retinere fortata in institutie publica

- - - - -
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#55
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007

View Postandreic, on 23 februarie 2013 - 13:53, said:

Necunoasterea regulamentului nu absolva de vinovatie asa cum necunoasterea legii nu te absolva de vinovatie Posted Image
"ignoratia juris non excusat"
Oricum in documentele de inscriere se mentioneaza sub semnatura parintelui ca ai luat la cunostinta de regulamentul interior (printre alte chestii mentionate).

Si daca in regulament scrie ca profesorul are voie sa-ti dea palme peste cap inseamna ca au voie, nu ?

#56
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Daca scrie are voie. Pt ca regulamentul e citit semnat de parinti.
Ce tot daca, daca daca, regulamentul e facut de oameni pt oameni si pt buna desfasurare a activitatii. Ce dracu, in nici un caz nu va scrie asa ceva. Ce ura au kinderii pt cei care vor sa-i invete. Nici nu se gandesc ca poate unii din ei ajung la catedra. Si daca va scrie ca e voie sa va bata sa stiti ca voi elevii sunteti vinovati pt aia ca ati facut situatia sa se ajunga acolo. Ca si la oi: daca oile ar asculta doar de vorba si fluier nu e problema dar daca nu asculta de nimic atunci se incepe cu biciul, bata, cainii, camioane cu custi inchise etc, etc. Pana la urma colectivul  de elevi e ca unul de oi. Nu-i asa? Doar nu va crede careva ca e ca un colectiv de cercetatori de la NASA sau Geneva ca atunci nu mai era nevoie nici de profesor.

Edited by popascu, 23 February 2013 - 14:32.


#57
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007

View Postpopascu, on 23 februarie 2013 - 14:31, said:

Daca scrie are voie. Pt ca regulamentul e citit semnat de parinti.
Esti genial ! Deci daca un camatar face un contract cu o victima in care se precizeaza ca daca nu plateste banii BANG 1 deget, are voie ? Posted Image

Cat despre restul, cred ca ai fost traumatizat in scoala, probabil ai fost tocilar......

#58
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011
Popascu ori e profesor, ori e troll, ori are probleme la mansarda! In liceul pe care l-am facut eu, semnasera contract cu firma de paza, de bunavoie, nu erau obligati ca acum, si a renuntat firma de paza dupa ce i-au fost 4 agenti injunghiati din care unu a murit. In cazul celui mort nu s-a aflat vinovatul! In liceul ala statea heroina intinsa pe catedra si cutitele automate, pistoalele erau prea scumpe si prea proaste!

Popascu nu pricepe ca scoala nu suporta comparatie cu o firma privata, deoarece:
1. E din bani publici
2. Invatamantul chiar daca nu mai e obligatoriu de urmat, e obligatoriu de prestat, conform constitutiei, dreptul la invatatura, inclusiv la un ciclu de facultate! E cam greu sa poti refuza cuiva acest drept, in baza unor regulamente iluzorii.
Asta e adevarul din pacate, si de-asta e debandada in scoli, elementele violente nu pot fi eliminate! Nu ai baza legala sa-l exmatriculezi, sau o poti face, dar daca contesta il primesti inapoi, greu sa nu castige!

Tinutul elevilor cu forta la cursuri arata ca aceste licee au ajuns la metastaza, sunt sfarsite si scapare nu mai au! Pentru ca nu mai pot oferi nimic elevilor, incearca sa ii invete cu forta.
Deseori vorbim de licee care pana sa se introduca aceasta masura, numarul celor ce frecventau orele tindea spre 0 Aceste licee cel mai probabil au fost propuse pentru desfintare, daca mai continua cu rezultate proaste la BAC.
Stiti cu ce o sa se aleaga? Cei care chiuleau o ora doua, vor chiuli toata ziua! Eu in liceu nu prea dadeam pe la muzica, desen, religie, sport, si alte nenorociri puse sa ia niste saraci salarii, ca altfel ar muri de foame!

Apropo de invatamant si exmatriculare, mai e un caz celebru la liceul evreiesc Lauder, un elev in clasele primare tinea un blog in care ii lua la baza pe profesori, relatand fapte ce pretindea ca au fost petrecute in timpul orelor! A fost exmatriculat si a castigat in instanta, in fine, parintii ca era minor. Procesele au continuat si in penal, si in civil, cum iti poti permite tu un dascal analfabet cu camasa cu guler negru, sa bagi pumnul pe gat si sa-i spui oricui ce sa vorbeasca si ce sa nu vorbeasca in timpul lui liber?

Edited by Josef_Mengele, 23 February 2013 - 17:23.


#59
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007

View PostJosef_Mengele, on 23 februarie 2013 - 17:11, said:

Cei care chiuleau o ora doua, vor chiuli toata ziua! Eu in liceu nu prea dadeam pe la muzica, desen, religie, sport, si alte nenorociri puse sa ia niste saraci salarii, ca altfel ar muri de foame!
Ai pus punctul pe i, in a 12a avem 2 ore de engleza si franceza si cate religie si filozofie la profil real
Daca luam strict pe nevoi:
-din engleza/franceza (la alegere) e doar competenta amarata fara valoare. ENGLEZA !!! care o studiezi din clasa a 2a daca nu de la gradinita
-religie si filozofie, materii de umplut media
Bine ca avem 3 ore de romana, materie de bac, chiar scris.

A da, inca n-am fost la nici o ora de religie si sport semestrul asta, religia era ultima ora vineri Posted Image

Edited by opop, 23 February 2013 - 17:42.


#60
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Eu sunt si troll si am si probleme la mansarda si la casa scarii. Mai sunt probleme si la uscatorie si cu liftul, in special cu motorul asincron trifazic al liftului. Mie cat de cat mi-a placut scoala si unele materii chiar deveneau pasionale astfel incat uneori citeam toata cartea inainte. Asta e. la alte materii se intampla sa nu-mi placa deloc. Am avut si eu conflicate cu profesori. Chiar si sportul v-am mai zis pe undeva ca era fain si distractiv. Aveam si am si acum forma fizica f buna si eram mereu apreciat la sarituri de orice fel, viteza, etc. Mie mi-a placut tot mereu disciplina si apreciam profesorii duri si destepti dar care aveau si metodica si stiau cat si cum. In orice caz profii/fele tineri(e) care i-am avut au fost varza, ma disperau orele lor, erau oribile cu exceptia unor ore in care ne lasau sa facem ce vrem si atunci ne grupam intre noi si era f fain.

Ce daca scoala nu e firma privata!!!!!
Daca e din bani publici si nu e firma privata si ne luam dupa voi ar trebui asa:

- sa nu fie scoala ci o labareala si o bulaneala non stop
- sa fie muzica non stop
- sa mance banii statului ca sunt destui si ca nu e privata
- sa nu fie regula
- sa fie chiar si bordel gratuit
- sa fie loc de comert cu telefoane furate si nefurate
- sa fie obligatorie si pt cei morti precum aia cu numaratul voturilor
- sa invete care vrea eventual cum se decodeaza telefoane

Corect?????????

Propuneti altceva?? probabil ca sa invatam doar ce ne place (dar nu ne place nimic) sau sa stam doar 2 ore  la 2 zile. Nu se poate bai. Da-o dracu atunci, inchide-o ca consuma degeaba si mergeti la munca pe ogoare ca acum 100 ani.

Cum sa aduci golanii si tarfele alea din cartiere la scoala la 15 -18 ani cand ei au treaba cu maritisul, sexul, telefoanele, masinile, filmele porno si jocurile piratate, drogurile, tigarile??? Cu materii atractive?? Ce materii ar putea fi alea??? Niciuna. Deci pe astia doar cu regula ii faci oameni, ca asta si propune scoala sa faca oameni pt societate nu animale sau asistati sociali, infractori, criminali, prostituate. Eu ca cetatean al tarii din care se ia impozit care merge si la scoli vreau sa am in jurul meu oameni cinstiti, corecti, destepti, educati nu cersetori, tigani, hoti, criminali, prostituate, asistati social sa stau tot mereu cu arma in mana (ca in SUA de fapt unde 70% din locuitori au arme de foc pt aparare) sa ma apar sa nu fiu furat, pacalit, omorat, infectat, etc

Scoala  e naspa peste tot inclusiv in SUA si inclusiv in comunism. Invatare fara constrangere nu se poate


Nu stiu exact ce conteaza ce sunt eu dar voi sunteti niste elevi mediocrii si slabi. Altfel nu-mi explic adversitatea voastra pt scoala si profesori. Scoala inseamna profesori, nu poti avea scoala fara profesori. Scoala inseamna respect, disciplina maniera, bun simt. Ca si armata, desi aia avea scaparile ei grosolane printre comandanti. Cum sa ai o armata combativa si tare daca nu are disciplina si ai avea doar balamuc intern????? Hai fuguta  pe threadul cu rezolvari de probleme fuguta pana nu-l inchide careva.

Edited by popascu, 23 February 2013 - 18:24.


#61
MeT4L

MeT4L

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 19.10.2009

View Postnesupus, on 23 februarie 2013 - 12:49, said:

http://legeaz.net/co...o...89-cpen  
Unde-i lege, nu-i tocmeala. Restul e doar palavrageala.
INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI

Art. 189
Lipsirea de libertate în mod ilegal
Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.
În cazul în care fapta este săvârşită prin simularea de calităţi oficiale, prin răpire, de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună sau dacă în schimbul eliberării se cere un folos material sau orice alt avantaj, precum şi în cazul în care victima este minoră sau este supusă unor suferinţe ori sănătatea sau viaţa îi este pusă în pericol, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
Cu pedeapsa închisorii de la 7 la 15 ani se sancţionează şi lipsirea de libertate a unei persoane săvârşită în scopul de a o obliga la practicarea prostituţiei.
Dacă pentru eliberarea persoanei se cere, în orice mod, ca statul, o persoană juridică, o organizaţie internaţională interguvernamentală sau un grup de persoane să îndeplinească sau să nu îndeplinească un anumit act, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani.
Dacă faptele prevăzute la alin. 1-4 se săvârşesc de către o persoană care face parte dintr-un grup organizat, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani, în cazul alin. 1, închisoarea de la 7 la 18 ani, în cazul alin. 2 şi 3, închisoarea de la 10 la 20 de ani, în cazul alin. 4.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani.
Tentativa faptelor prevăzute la alin. 1-4 se pedepseşte.
Constituie tentativă şi producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de măsuri în vederea comiterii faptei prevăzute la alin. 4.
Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 169/2002 - privind modificarea şi completarea Codului penal, a Codului de procedură penală şi a unor legi speciale din 10 aprilie 2002, Monitorul Oficial 261/2002;
Daca poti demonstra ca este ilegal ce se face acolo, e ca si castigat. Daca!

Daca portarul este prins in fapt ca nu vrea sa deschida usa e de ajuns?




@popascu: scoala e un cacat. Nu te pregateste pentru viata. Daca vrei sa ajungi ceva in viata te educi singur si cu ajutorul educatiei nonformale.

Edited by MeT4L, 23 February 2013 - 23:16.


#62
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003

View PostMeT4L, on 23 februarie 2013 - 23:14, said:

@popascu: scoala e un cacat. Nu te pregateste pentru viata. Daca vrei sa ajungi ceva in viata te educi singur si cu ajutorul educatiei nonformale.
Ca Becali :P

#63
MeT4L

MeT4L

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 19.10.2009
:lol: Becali nu cred ca a auzit de voluntariat si educatie non formala. El nu stiu cum s-a educat, e treaba lui. Daca pe el nu il deranjeaza imaginea pe care si-o formeaza in randul celorlalti... si pentru aia nu a ajuns chiar asa de rau :lol: nivelul lui intelectual e echivalent cu a unei gaini dar ...

#64
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Becali e omul excelent. E model, numai dinaia ar trebui sa avem. Sa-si bage tot ce vrea in orice. Eu l-as vota si presedinte. E un model de urmat mai ales pe forum pt ca nu merita sa -ti bati capul cu gainile sau oile si nu are rost sa ajuti pe cine nu trebuie nu merita  nu linge in cur nu plateste. Becali e spiritul libertatii individuale si democratiei. Daca esti educat si manierat cu unii risti sa devii un gunoi sau s ate faci de cacat (cum au patit ratiu, coposu sau si eu aici pe acest topic- am fost luat in deradere). Ma intreb de ce am mai explicat aici treburile cand copiii o tin una buna a lor. Sa se dea cu capul si dupaia sa vada mai bine. sa dea in judecata si sa piarda timpul, banii, e alegerea lor si asa nu au ocupatie dar nici nu merita mila nimanui

Nu mai intru pe acest topic, deci nu ma intereseaza ce veti scrie in continuare

Edited by popascu, 24 February 2013 - 13:18.


#65
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Baietelul meu e la liceu. Si la fiecare inceput de an scolar ni se da nou, parintelui care vine la sedinta sa semnam ROI-ul Asa ca daca l-am semnat oficial stiu si trebuie sa ii spun plodului acasa.
Revenind. Si eu cred ca a fost o tentativa de chiul.
De aia ma intreb de ce dracu sunt obligatorii 10 clase. Eu platesc din impozitul meu niste profi obligati sa isi piarda vremea cu niste idioti.
7 clase sunt deja prea multe.ca sa sapi santuri, sa maturi strada sau sa speli o masina  E suficient sa inveti sa semnezi. Desi la tehnica actuala, cu cititorul de amprente..
Iar cine vrea sa invete mai departe, fiind mai putini, profii si-ar putea dedica timplu celor care chiar sunt interesati..
asa ca faza cu lipsirea de libertatate mi-a provocat atat rasul cat si mi-a intarit dispretul fata de unii dintre tinerii de azi..

#66
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011

View PostPrien, on 24 februarie 2013 - 19:24, said:

Baietelul meu e la liceu. Si la fiecare inceput de an scolar ni se da nou, parintelui care vine la sedinta sa semnam ROI-ul Asa ca daca l-am semnat oficial stiu si trebuie sa ii spun plodului acasa.
Daca are 18 ani impliniti, cata vreme nu e retardat, semnatura ta data in numele lui e 0 (zero)

Si un om nu-si poate declina libertatea pe semnatura, sa-ti dau exemplu:

El e minor, tu semnezi ca e tinut acolo de la 8 la 16. Tu te duci la 12 ca vrei sa-l iei, si conducerea sa-ti zica sa vii la 16 ca ai semnat! Asta e imposibil si ilegal.
La fel daca el e major, si a semnat ca sta pana la 16, daca vrea sa plece de la 12 nu poate fi retinut contrar propriei vointe. Libertatile nu pot fi declinate sub semnatura!

Edited by Josef_Mengele, 24 February 2013 - 22:10.


#67
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,666
  • Înscris: 10.10.2011
Prien si popascu au punctat niste lucruri foarte bine.in legatura cu lipsirea de libertate ,fiind avocat (specializat in drept penal ),chiar imi vine sa rad.exista intr-adevar o constrangere din partea scolii dar aceste lucruri merg de la sine in sensul ca niciun procuror nu va misca un deget daca ajunge la el o plangere motivata pe exemplul dat de initiatorul topicului.fiecare e liber sa faca ce vrea,dar de baut nu poti sa bei si sa te urci la volan pentru ca e ilegal (condusul in sine este o activitate periculoasa dar e reglementat si daca sunt respectate acele norme sansele sa se produca un accident tot exista dar bineinteles sunt mai mici).asa este si cazul prezentat mai sus.este o zona gri a legii unde copilul "e tinut cu forta in cladire" dar mai bine asa decat sa aiba acces oricine intr-o scoala pentru ca dupa aia sar parintii copiilor care sunt batuti de golani,samd.

off topic:intamplator o ruda a dorit sa mute copilul in austria pentru ca acesta facea foarte multe tampenii la scoala,el fiind in clasa a 10-a.dupa ce a facut demersuri a gasit un liceu in austria unde taxa de scolarizare era 30.000 euro pe an,in care erau incluse si taxele de camin(camin situat in incinta scolii).pot sa va spun ca am ramas mut cand am vazut programul de acolo (o scoala la care invata copii de bogatani,copii de presedinte de companie,etc): dimineata la 6.00 trezirea,imbracat,spalat,barbierit (Daca e cazul) si mers la micul dejun la cantina unde prin rotatie elevii isi spala vasele(cei care nu spala vasele matura in curte).la ora 8 incep cursurile si dureaza pana la amiaz cand din nou se ia masa in acelasi regim(spalat de vase,maturat in curte,camin,etc). temele si le fac singuri si in cazul in care au nevoie de ajutor il obtin de la profesori.dupa ce termina temele au activitati impreuna gen:fotbal,sah,tenis,inot,etc.pana la urma la insistentele copilului,acesta nu a mai plecat la acel liceu (greseala parintilor din punctul meu de vedere) dar pot sa va spun ca si abramovici a dorit sa isi duca copilul acolo si din cauza ca a stat cu mana in buzunar(copilul) cand a fost la interviu,nu a fost acceptat pentru ca "lipseste orice urma de bun simt".in acel moment abramovici a spus ca el cumpara scoala si o inchide la care directorul i-a raspuns ca nici hitler nu a putut sa o inchida si cu atat mai mult nu o va putea inchide el. :)

concluzie: normalitatea inseamna acum 30.000 de euro pe an si anormalitatea e subventionata de stat

Edited by zile_san, 26 February 2013 - 14:21.


#68
trident

trident

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,185
  • Înscris: 15.01.2006
Ar trebuie sa fie restrictionata intrarea nu iesirea ( doar aia minori nu ar trebui sa fie lasat sa iasa decat cu parintii in afara orelor normale ).

Iar partea cea mai proasta e ca astia de la firmele de paza ( majoritatea cel putin ) sunt niste jeguri umane si nu ar trebuie sa pazeasca nimic ( eventual multi ar trebuie sa fie iei paziti )

Edited by trident, 11 May 2013 - 00:15.


#69
keeekeeess

keeekeeess

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,405
  • Înscris: 05.10.2005
Nu inteleg ce atata zarva. Exista 'intrarea profesorilor'? Cel mai sigur da, asa caiesi pe acolo. Daca te opreste cineva, mergi mai repede, eventual fugi. Nu au ce sa-ti faca.

Decat sa stai sa te lupti sa deschida poarta inchisa de la intrare, mergi pe scurtaturi, desi faptul ca iesi pe la profesori poate fi considerat imoral, nu e si ilegal.

#70
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007

View Postkeeekeeess, on 11 mai 2013 - 18:47, said:

Nu inteleg ce atata zarva. Exista 'intrarea profesorilor'? Cel mai sigur da, asa caiesi pe acolo. Daca te opreste cineva, mergi mai repede, eventual fugi. Nu au ce sa-ti faca.

Decat sa stai sa te lupti sa deschida poarta inchisa de la intrare, mergi pe scurtaturi, desi faptul ca iesi pe la profesori poate fi considerat imoral, nu e si ilegal.

habar nu ai ce vorbesti
scoala are si o curte stii, care are o singura poarta......
sau intrarea profesorilor este langa cea a elevilor deci....

ca sa nu mai zic daca sunt inchise electronic....

#71
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Pai ursul sau cainele ce sa stie. la ce mai e nevoie de vorbit la un topic de o jumate de an. O fi "evadat" de 5 ori pana acum.

#72
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
Problema pusa un pic diferit: ai copil de 4 ani si vrea sa plece de la gradinita. Intra la lipsire de libertate daca educatoarea il opreste in clasa? Pana nu e major, nu prea vad diferente notabile intre varste, chiar daca discutam de 4 sau 16 ani.

Edited by miromulus, 11 May 2013 - 23:12.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate