Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta second vs. una noua

Card

Antivirus windows 8.1

Eroare SSL
 ce lichid de parbriz folositi?

Instalare Android

salut ! subtitrare 3d cu TV s...

Achizitionare tv 80cm fullhd 10-1...
 Parere despre firma Kimberfeel

Hyundai Sonata 2.0i

DD-WRT si VPN

LIMBA ROMANA ESTE MAI VECHE DECAT...
 Alegere smartphone - 500 lei

Zgomot la rulare Golf 6

Caut un furnizor

Ce politician as vrea sa vad in p...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

UPS de putere.

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
turbo_trabi

turbo_trabi

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 01.07.2010
  • ID membru: 604,263

Vreau sa construiesc in viitor pentru centrala termica un UPS pentru a evita o boacana. Se pot utiliza UPS-uri mai mici cu o baterie de camion, de peste 100A? As vrea ca pompa de recirculare sa circule macar o ora la putere maxima, daca e mai mult nu strica. Inaltimea de pompare a pompei ar fi cam de 8m ca sa pompeze lejer din anexa centralei, care va fi cu pardoseala la ~50cm sub nivelul solului, deci trebuie o pompa puternica ce are un consum mare. Multumesc anticipat!

#2
A10

A10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 506
  • Înscris: 19.12.2012
  • ID membru: 790,296
  • Locație: Romania
Nu cred ca rezista electronica UPS ului atat de mult timp. Eventual incearca sa pui si un ventilator (care sa sufle aer pe radiatoarele tranzistorilor )odata cu acea baterie de 100A

#3
XON-XOFF

XON-XOFF

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,095
  • Înscris: 27.05.2006
  • ID membru: 79,282
o pompă de centrală nu are cine ştie ce consum... chiar la o vilă unde centrala e la subsol şi există P+ etaj (situaţie foarte uzuală în România), consumă 1-200 de W din cîte ştiu eu, pt că pompează cu viteză mică, doar cît să circule agentul, nu să stingă incendii... mai gîndeşte-te şi că dacă pompa ar consuma foarte mult ar ajunge să fie ineficient să ai centrală termică, că în loc să consumi doar gaz şi un pic de curent ai consuma curent căcălău, pompa aia mergînd cea mai mare parte din zi

în final, nu că ar fi cel mai tare argument, dar gîndeşte-te la zgomot, pompele de centrală aproape că nu le auzi, ceea ce nu se poate spune de un motor de hidrofor de 1-2KW... ansamblul motor cu tot cu pompă e cît un demaror auto...

deci nu e cine ştie ce sarcină pt UPS... doar să nu fie unul cu o formă de undă aiurea...

#4
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,801
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL

View Postturbo_trabi, on 03 februarie 2013 - 16:16, said:

Vreau sa construiesc in viitor pentru centrala termica un UPS pentru a evita o boacana. Se pot utiliza UPS-uri mai mici cu o baterie de camion, de peste 100A? As vrea ca pompa de recirculare sa circule macar o ora la putere maxima, daca e mai mult nu strica. Inaltimea de pompare a pompei ar fi cam de 8m ca sa pompeze lejer din anexa centralei, care va fi cu pardoseala la ~50cm sub nivelul solului, deci trebuie o pompa puternica ce are un consum mare. Multumesc anticipat!
Pentru centrale termice se folosesc ups-uri calumea in unda pura specializate pentru centrale termice, cu baterie externa, nu jucarii de PC Posted Image

Exemple:

http://www.mivarom.r...cu-intex-p-7760 - 400W
http://www.mivarom.r...cu-intex-p-8144 - 600W
http://www.mivarom.r...cu-intex-p-8498 - 900W - asta cere baterie 24V sau 2 de 12 identice si echilibrate, deh puterea mare trebuie si capacitate mare.

In functie de bateria conectata pot tine si 2-3 ore functionare. E foarte important sa fie in unda pura altfel motoarele si pompele scot zgomote aiurea si nu livreaza toata puterea pentru ca forma curentului nu este sinusoidala la un UPS obisnuit.

#5
rasistu

rasistu

    Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,381
  • Înscris: 20.03.2011
  • ID membru: 674,445
  • Locație: Where the grass is green and the girls are pretty
eu am un ups powerware 5115 cu 4 acumulatori de 7 sau 9 Ah. acumulatorii sunt praf dar tot rezista 40minute la consum maxim. ups-ul are si ventilator, e foarte misto construit.

#6
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,801
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL
E bun, are unda pura. Da la 9 Ah e o gluma, ai nevoie de minim 60AH capacitate ca sa te simti bine (ma refer la centralele termice semiautomate pe lemne cu pompe la care daca se opreste pomparea face ca reactorul de la japonezi ca nu poti sa opresti arderea asa repede mai ales daca se intampla noaptea cand dormi Posted Image E nevoie de 3-4 ore macar la o sarcina de 200w sa zicem.

#7
turbo_trabi

turbo_trabi

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 01.07.2010
  • ID membru: 604,263
Multumesc de lamuriri! Daca acumulatorul este mai mic, sa zicem +40-50A, cam cu pitere ar trebuii sa aiba UPS-ul ca sa nu se defecteze? Oricum bateria n-o sa fie noua dar o sa fie reincarcata inainte de inceperea sezonului mai rece si n-as vrea sa raman fara curent in pragul sarbatorilor, doamne fereste de ce mai fac astia de la E-ON prin zona mea:)).

#8
rasistu

rasistu

    Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,381
  • Înscris: 20.03.2011
  • ID membru: 674,445
  • Locație: Where the grass is green and the girls are pretty
am pus in camera mea piuitoarea si un proiector care sa-mi bata in ochi noaptea. ma trezeste instant si am 40minute la dispozitie sa pornesc generatorul.

#9
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,801
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL

View Postturbo_trabi, on 03 februarie 2013 - 17:24, said:

Multumesc de lamuriri! Daca acumulatorul este mai mic, sa zicem +40-50A, cam cu pitere ar trebuii sa aiba UPS-ul ca sa nu se defecteze? Oricum bateria n-o sa fie noua dar o sa fie reincarcata inainte de inceperea sezonului mai rece si n-as vrea sa raman fara curent in pragul sarbatorilor, doamne fereste de ce mai fac astia de la E-ON prin zona mea:)).
Pentru treburi serioase (pene lungi) numai generatorul te mai scoate, faci stoc de benzina sau motorina si cand sunt probleme bagi ala.
Cat despre calculul capacitatilor poti face asa, un UPS de 7AH tipic de putere mica tine sa zicem 10 min o sarcina de 150-200w. daca dublezi capacitatea teoretic se dubleaza timpul de mentinere, sa zicem daca ai acumulator de 18AH faci 20 min la sarcina de 200w, grosier vorbind evident. Daca pui 36AH faci 40 min 200w. 72AH o ora si 20 min... deci cu 50AH nu faci mare lucru, cam o ora la o sarcina de pana in 200w poate si mai putin daca apar probleme de randament. Deci trebuie acumulator de capacitate mare ca sa duci mult timp, 150-250Ah, si astea costa mult. Mai mult acumulatorii auto sunt ok doar pana le faci cateva descarcari sub 30% din capacitate, se duc repede, ele sunt facute pentru curenti mari de pornire nu sarcini prelungite, in UPS-urile profesionale se folosesc acumulatori deep cycle cu gel si nu vrei sa stii cat costa un 250Ah dinala...

#10
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,938
  • Înscris: 02.07.2005
  • ID membru: 40,516
  • Locație: slatina/bucuresti

View Postturbo_trabi, on 03 februarie 2013 - 17:24, said:

Multumesc de lamuriri! Daca acumulatorul este mai mic, sa zicem +40-50A, cam cu pitere ar trebuii sa aiba UPS-ul ca sa nu se defecteze? Oricum bateria n-o sa fie noua dar o sa fie reincarcata inainte de inceperea sezonului mai rece si n-as vrea sa raman fara curent in pragul sarbatorilor, doamne fereste de ce mai fac astia de la E-ON prin zona mea:)).

n-ai inteles, bateria dicteaza timpul de functionare al pompei, upos-ul trebuie sa suporte puterea pompei  (de fapt ceva mai mare pt a acoperi regimul tranzitoriu de la pornire cand curentul tras e dublu-triplu  decat cel nominal.
Deci dimensionarea se face dupa pompa . Dupa ce ai pompa alegi ups apoi bateria

#11
D3an

D3an

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,364
  • Înscris: 30.09.2006
  • ID membru: 100,007
nu conteaza ca tu ai acumulator de 200 A.
conteaza cat ai consumul pe el cand pica curentu.
pompele de centrale au consum intre 60-130 W.
sunt  pompe reglabile - 3 trepte - 60, 90, 130w.
trebe sa te orientezi ca ups`u tau sa fie capabil sa le duca.
daca ai o pompa bagi un ups sa duca 200w, daca ai doua dai sa duca 400.
ii lasi o oarecare rezerva.
ca pe ala care zice ca duce 500 w....duce 500 dar pentru cateva minute.
deci tu trebe sa stii ca poti pune o baterie de 200 Ah si la un ups de 200 w dar si la unu de 1000.
doar ca va avea autonomie mai mare.

si nu se folosesc acumulatori de masina.
nu rezista la multe cicluri de incarcare-descarcare.

#12
turbo_trabi

turbo_trabi

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 01.07.2010
  • ID membru: 604,263
Pai eu asta vroiam sa stiu, daca as putea pune un acumulator de capacitate mai mare pe un UPS de 200-300W sau mai mare, sa vad ce gasesc. M-am uitat dupa pompe, un Grundfos consuma maxim 200W. Pene lungi de curent nu o sa am dar macar sa fiu pregatit pentru o ora doua cat apa din centrala se raceste putin sa fiu sigur ca nu crapa ceva. Incarcari descarcari dese nu o sa am, in tomana asta s-a luat odata curentul pentru 15 minute. Mai bine sa fiu pregatit de cat deloc:D.

Cum imi dau seama ca are unda pura? Scuzati-mi dublul post.

#13
D3an

D3an

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,364
  • Înscris: 30.09.2006
  • ID membru: 100,007
astea is povesti.
ce are unda pura cu asta ?
pompele nu sunt deloc pretentioase.
orice ups capabil sa le duca e bun.
sa fii atent numa cate pompe ai si ce curent trag.
daca ai 2 pompe de 200 w in total 400 w  e bine ca ups`u sa suporte un 600 w curent "tras" din el.

cum am zis, uita de acumulatorii auto.

Edited by D3an, 03 February 2013 - 19:14.


#14
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,938
  • Înscris: 02.07.2005
  • ID membru: 40,516
  • Locație: slatina/bucuresti
cum sa nu fie pretentioase?   sau te pomenesti ca nu merg in CA
Ups-urile alea simple au la iesire unda dreptunghiulara adica destul de mult curent continuu  care nu face bine oricarie masini de curent alternativ fie ca e transformator, motor sau altceva

Edited by costy_ytsoc, 03 February 2013 - 19:50.


#15
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 13.02.2006
  • ID membru: 65,915
  • Locație: Bucuresti
Treaba sta asa:O pompa de circulatie pusa sa functioneze cu unda modificata scoate un bazait ciudat si nu merge la parametri.Nu stiu cat si daca o afecteaza unda modificata, dar ar fi bine sa nu o supui la asemenea teste.
Daca la un UPS ii pui o baterie mai mare, e posibil ca dupa o descarcare mai accentuata a bateriei (de preferat NU auto, fiindca nu suporta descarcari profunde), aceasta sa "suga" un curent de incarcare mai mare decat poate duce sursa UPS-ului.Functie de tipul acestuia, poate sa intre in protectie, sa incarce bateria intr-un timp mai indelungat(daca nu sunt caderi dese nu e problema) sau...sa se arda sursa.
Functie de buget, ai urmatoarele optiuni:
1.UPS dedicat pt centrale
2.UPS unda pura la care sa-ti modifice partea de incarcare-intra pe aria Centrale termice pe lemne-acolo e larg dezbatut subiectul
3.UPS unda modificata cu acumulator mai mare-RISCANT pt. pompa, e pacat de ea.

Edited by rinaldoparaipan, 03 February 2013 - 20:00.


#16
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,407
  • Înscris: 04.05.2006
  • ID membru: 76,159

View PostD3an, on 03 februarie 2013 - 19:14, said:

astea is povesti.
ce are unda pura cu asta ?
pompele nu sunt deloc pretentioase.
orice ups capabil sa le duca e bun.
sa fii atent numa cate pompe ai si ce curent trag.
daca ai 2 pompe de 200 w in total 400 w  e bine ca ups`u sa suporte un 600 w curent "tras" din el.

cum am zis, uita de acumulatorii auto.

Oare cum as putea eu sa ma iau dupa cineva care masoara curentul electric in W? :)
Zici tu ceva cu puterea marita, dar nici aia n-o stii prea bine. Un motor electric, suge la pornire un curent de aprox 3 ori mai mare decat cel nominal. Si tinand cont ca puterea este direct proportionala cu curentul, iti trebuie un UPS de aprox 3 ori mai mare decat puterea pompei, ca sa fii sigur ca tine in timp.
Iar pe de alta parte, are o mare importanta forma de unda a tensiunii cu care alimentezi un motor, daca folosesti unda dreptunghiulara in loc de sinus, motorul o va lua in balarii, va merge la putere mai mica, scade randamentul ..si ce e mai important, creste puterea reactiva, ceea ce inseamna ca e un mare risc de distrugere a UPS-ului.

#17
turbo_trabi

turbo_trabi

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 01.07.2010
  • ID membru: 604,263
Multumesc de pareri. Am discutat cu tatal meu despre asta si a zis ca mai bine luam un grup mic, de sub 1kW pentru asta. Lucrul naibii, aseara s-a luat o jumatate de ora curentulPosted Image

#18
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,938
  • Înscris: 02.07.2005
  • ID membru: 40,516
  • Locație: slatina/bucuresti
ai grija si cu ala  sa nu te pomenesti ca se strica tocmai cand ai nevoie de el, nu toate chinezariile sunt bune

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users