Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
printare esuata pe hp1510

Samsung Galaxy S5 G900H sau G900F?

Astra in grupele europa league

Cati dintre voi ar folosi 4G-ul d...
 somaj ... contract durata determi...

OOP: obiect care face mai multe l...

Interpretare markeri tumorali in ...

Sfat cumparare masina SH ieftina
 Acumulator extern

Problema microfon.

Este posibil modificarea unui rad...

Ceasuri de bord Vw Golf 3
 Youtube accelerator

Antrenor Profesionist.

rugaminte

Extensie care sa modifice luminoz...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Oua moi

  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
Clovis

Clovis

    King of the Franks

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,028
  • Înscris: 24.04.2007
  • ID membru: 171,544
  • Locație: Somewhere in 3rd dimension

Depinde de ou. Ala de rata trebuie fiert mult ca e periculos pentru sanatate daca e cleios.

#20
Clovis

Clovis

    King of the Franks

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,028
  • Înscris: 24.04.2007
  • ID membru: 171,544
  • Locație: Somewhere in 3rd dimension

View Posttest90, on 23 decembrie 2012 - 20:07, said:

Ce vrei sa faci cu oule Posted Image) ??





www.yutero.com sex gratis
Sa-l manance ca de lovit politicienii e de preferat ca oul sa fie crud.

#21
Puferiu

Puferiu

    Fun du Gaulle

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,624
  • Înscris: 06.07.2011
  • ID membru: 698,689
  • Locație: Aleea Iacob Andrei
Albastre ?

#22
Clovis

Clovis

    King of the Franks

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,028
  • Înscris: 24.04.2007
  • ID membru: 171,544
  • Locație: Somewhere in 3rd dimension
coaja la oua

#23
horia66

horia66

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,077
  • Înscris: 23.11.2006
  • ID membru: 111,369
  • Locație: Bucuresti
Nici un fel de minute ! De cand incep sa fiarba numeri pana la 100. Asa-mi ies cele mai bune, nu dau 2 bani pe nici un ceas ...



#24
scaiba

scaiba

    Rândaș

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,413
  • Înscris: 03.11.2006
  • ID membru: 106,748
  • Locație: Belgravistan
Am încercat și io' asta.
Pe când am ajuns la 52, o sunat telefonu'...

#25
Fred_Vasilescu

Fred_Vasilescu

    Junior

  • Grup: Banned
  • Posts: 177
  • Înscris: 21.07.2011
  • ID membru: 701,485
30 secunde la microunde.
Distracție garantată!

#26
SylexMM

SylexMM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,261
  • Înscris: 15.04.2010
  • ID membru: 581,753
  • Locație: Baia-Mare

View PostFred_Vasilescu, on 24 decembrie 2012 - 03:52, said:

30 secunde la microunde.
Distracţie garantată!
După care cureţi cuptorul o oră.

#27
KoShiMin

KoShiMin

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,586
  • Înscris: 06.09.2006
  • ID membru: 95,565
  • Locație: Baia Mare

View PostClovis, on 23 decembrie 2012 - 20:01, said:

Depinde de ou. Ala de rata trebuie fiert mult ca e periculos pentru sanatate daca e cleios.

Yeapp. Depinde de ou. Depinde de tipul de ou, de dimensiunea lui, de temperatura lui când îl introduci în vasul în care fierbe apa, de cât de proaspăt este (volumul lichid al oului se reduce cu timpul, mărindu-se acea bulă de aer din interior), dar mai ales de altitudinea la care te afli. Un brașovean, de pildă, va trebui să fiarbă oul mai mult decât un constănțean - să zicem - deoarece temperatura la care începe să fiarbă apa scade odată cu creșterea altitudinii (sau odată cu descreșterea presiunii atmosferice, dacă vrei).

În plus, însăși noțiunea de „ou moale” e înțeleasă diferit de fiecare mesean în parte. Eu nu mă prea dau în vânt după albușul neprins, pentru mine ou moale înseamnă un ou cu un albuș de consistență potrivită și gălbenuș cleios. Alții fierb oul moale foarte puțin, iar albușul nu coagulează complet. Gustul tău e suveran aici, îți faci oul așa cum vrei, nu cum scrie în rețetare.

Ca să nu te complici cu calcule inutile, cel mai bine e să iei într-o zi un ibric, vreo 4-5 ouă medii (sau din cele de care cumperi tu DE OBICEI, nu cred că-ți trebuie mai multe) și să exersezi, unul câte unul până obții consistența potrivită pentru tine. Cronometrezi, desigur, memorezi timing-ul sau chiar îl scrii pe o hârtie pe care o păstrezi într-un raft din bucătărie (caiet cu rețete or something).

Ca „tehnică” așa, eu unul pun ouăle în ibric numai după ce apa a început să fiarbă (alții însă pun ouăle de la început, iar în cazul lor timpul va fi mai scurt, deoarece conținutul va începe să se aglutineze mai repede). De asemenea, eu pun sare sau oțet, pentru a putea curăța oul mai ușor după aceea (la ouăle fierte moi acest lucru nu prea e necesar, deoarece le mănânci oricum cu lingurița, din găoace, dându-le jos doar „capacul”).

PS - mai mult pentru amuzament decât la modul serios, uite un site care îți calculează el cât trebuie fiert un ou moale în funcție de altitudinea la care te afli, temperatura oului și dimensiunea acestuia. (again, probabil ideal pentru gusturile realizatorilor site-ului)

Edited by KoShiMin, 25 December 2012 - 14:07.


#28
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,438
  • Înscris: 22.03.2004
  • ID membru: 13,153
  • Locație: București

Temperatura de fierbere la 600m este 98,1 grade Celsius, pentru apa distilată. Nu mi-aș face probleme legate de altitudine până peste 2000m.

#29
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,541
  • Înscris: 14.06.2006
  • ID membru: 81,972
  • Locație: Piatra Neamt-Perla Moldovei
O lingurita de otet, jumatate de sare si din momentul in care apa fierbe numar pana la 60. Ies delicioase.

#30
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,855
  • Înscris: 15.02.2006
  • ID membru: 66,247
  • Locație: Timisoara

View PostKoShiMin, on 25 decembrie 2012 - 14:07, said:

dar mai ales de altitudinea la care te afli. Un brașovean, de pildă, va trebui să fiarbă oul mai mult decât un constănțean - să zicem - deoarece temperatura la care începe să fiarbă apa scade odată cu creșterea altitudinii (sau odată cu descreșterea presiunii atmosferice, dacă vrei).
Poti sa faci un ou "fiert" si fara sa fierbi apa. Iar prin aceasta metoda obtii rezultate mai consistente fiindca elimini o serie din variabilele enumerate de tine.

View PostDecember, on 26 decembrie 2012 - 11:16, said:

O lingurita de otet, jumatate de sare si din momentul in care apa fierbe numar pana la 60. Ies delicioase.
Problema cu metoda asta e ca merge doar in bucataria si cratita ta.

#31
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,922
  • Înscris: 10.08.2009
  • ID membru: 498,050
Le pun reci in apa care fierbe timp de 5.30". Le racesc in apa rece si ies cleioase.
Daca ouale sunt la temperatura camerei 4.45"
Interesanta metoda lui Heston, mai lunga si mai economica, o sa incerc.

#32
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,543
  • Înscris: 06.01.2007
  • ID membru: 123,213

View PostDANANDREI2001, on 31 decembrie 2012 - 16:45, said:

Le pun reci in apa care fierbe timp de 5.30". Le racesc in apa rece si ies cleioase.
Daca ouale sunt la temperatura camerei 4.45"
Interesanta metoda lui Heston, mai lunga si mai economica, o sa incerc.
si crezi ca ochiurile noastre de la aragaz sunt la fel de mari/au acelasi debit ca al tau ?

#33
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,922
  • Înscris: 10.08.2009
  • ID membru: 498,050

View Postopop, on 04 ianuarie 2013 - 21:32, said:

si crezi ca ochiurile noastre de la aragaz sunt la fel de mari/au acelasi debit ca al tau ?

Plus ca eu stau la 3 si fierbe mai repede.
Daca esti constantean si stai la demisol iti ia 2 zile sa-l fierbi.Posted Image
Plus ca stim cu totii ca cu cat e gazu mai mare cu atat creste temperatura de fierbere de la 100 la ....tu la cat ai ajuns?
Mama ei de scoala si de fizica......Posted Image

#34
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,543
  • Înscris: 06.01.2007
  • ID membru: 123,213
Eu am inteles ca le pui in apa(care e rece) si apoi fierbe timp de 5.30'', nu ca le pui oul, in apa care fierbe si il lasi 5.30''.
Pune si tu virgule.

#35
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,922
  • Înscris: 10.08.2009
  • ID membru: 498,050

View PostDANANDREI2001, on 31 decembrie 2012 - 16:45, said:

Le pun reci in apa care fierbe timp de 5.30".

Eu nu vad vreo virgula lipsa pe aici.

On : Acum vreo 25 de ani metoda lui heston era premiata la un concurs de idei pentru reducerea energiei consumate.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users