Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Cate profetii despre Mesia (Alesul) a implinit Isus Hristos cel din Evanghelii?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
8 replies to this topic

#1
tudorel666

tudorel666

    Mama tuturor Dumnezeilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,378
  • Înscris: 07.02.2007
Intrucat un autointitulat evreu proaspat convertit a declarat ca Isus Hristos nu ar fi implinit niciuna dintre profetiile despre venirea Alesului, a lui Mesia adica, am decis sa le iau rand pe rand si sa le verific si eu, exact asa cum le-a prezentat proaspatul redescoperit urmas al lui Moise. Atentie, am zis al lui Moise, ca de la el vine denumirea de mozaism, si nicidecum al lui Avraam, ca asta este o alta mancare de peste.
Sa vedem insa ce spune dumnealui:

"Isus nu a existat niciodata. Puteti astepta voi mult si bine "intoarcerea" lui ca nu va "re"-veni.
In primul rand Mesia cel adevarat nu a sosit
In al doilea rand, nicaieri in biblia ebraica ("vechiul testament") nu scrie ca Mesia vine de doua ori - el vine o singura data si se strage din linia de sange regal al lui David, prin Solomon - deci se naste din barbat si femeie !

Uite aici profetiile asupra lui Mesia (pe care Isus nu a indeplinit nici una !)

1. mesia este nascut din parinti umani (pe cand isus, in acord cu teologia crestina - ca si cea pagana - a fost nascut dintr-o uniune intre o femeie si un dumnezeu).
2. mesia este un descendent direct al neamului imparatului david. el trebuie sa fie un parinte al lui, din punct de vedere biologic. vezi isaia 11:1,10; ieremia 23:5; ezechiel 34:23-24; 37:21-28; ieremia 30:7-10; 33:14-16; hosea 3:4-5. conform teologiei crestine, parintele lui isus este ceea ce voi numiti “dumnezeu”, “god”, “lord” (care nu sunt decat alte denumiri si titluri ale lui baal). de aceea, isus nu poate fi un descendent direct al liniei lui david, pentru ca linia lui biologica nu provine de cel ce trebuia sa fie parintele sau uman – iosif, sotul mariei.
3. linia biologica a lui mesia este trasata deasemenea, doar prin imparatul solomon (II samuel 7:12-17; I cronici 22:9-10). dar conform lui luca 3:31, isus nu era un descendent al lui solomon, ci al fratelui vitreg al lui solomon, natan. de aceea (din nou), isus nu poate fi considerat un descendant al imparatului david prin imparatul solomon, si pica testul din nou.
4. mesia nu poate fi un descendent al lui ioachim, ieconia, sau sealtiel, pentru ca linia lor regala a fost blestemata (vezi I cronici 3:15-17; ieremia 22:18,30). dar conform lui matei 1:11-12 si luca 3:27, isus a fost un urmas de-al lui sealtiel.
5. mesia este precedat de profetul ilie, profet care impreuna cu mesia unifica familia (maleachi 4:5-6). asta este contrazis de isus insusi in matei 10:34-37.

...conform definitiei traditionale ebraice a acestui termen, Mesia va aduce schimbari in intreaga lume, schimbari pe care cu totii le vom putea vedea si percepe, care vor putea fi usor dovedite, exacte si cu precizie pentru ca ele vor avea loc in lumea reala, nu intr-un satuc uitat de lume. Acesta este motivul pentru care Mesia va fi uns – de aici vine si termenul de Mesia…adica unsul, sau alesul – si aici ajungem la urmatorul punct care vreau sa-l fac:

6. Mesia reinstaureaza dinastia davidica prin copii lui – citeste Daniel 7:13-14. dar isus, dupa marturiile crestine, nu a avut copii, defapt era socotit virgin!
7. cu Mesia, incepe o pace eterna intre toate neamurile, toate natiunile, si toti oamenii – citeste isaia 2:2-4; mica 4:1-4; ezechiel 39:9. evident ca nu e in pace in lume, dar mai mult de atat, isus al vostru promite ca revine cu o sabie, nu cu pace - vezi matei 10:34.
8. Mesia aduce cu el o convertire universala a tuturor neamurilor la o religie monoteista – vezi ieremia 31:31-34; zaharia 8:23; isaia 11:9; zaharia 14:9,16. dar lumea ramane adancita in idolatrie - identificata cu numele de Crestinism.
9. Mesia aduce cu el sfarsitul idolatriei - dar crestinii se roaga Tatalui in numele unui “rascumparator” imaginar (isus) caruia ii acorda toata lauda si devotamentul caruia in mod ironic, is se cuvin lui YHVH - zaharia 13:2.
10. Mesia aduce cu el o recunoastere universala ca idea ebraica de “dumnezeu” este aceea pe care o au doar ei – pentru ca ei sunt singurii care-L pot identifica pe YHVH ( vezi isaia 11:9). Dupa cum stim cu totii nici transformarea asta nu a avut loc inca.
11. Mesia conduce intreaga lume catre o dieta vegetariana (isaia 11:6-9).
12. Mesia aduna tot Israelul cu toate cele 12 triburi (ezechiel 36:24).
13. Mesia reconstruieste templul (isaia 2:2; ezechiel 37:26-28).
14. dupa venirea lui Mesia, foametea in lume va inceta (ezechiel 36:29-30).
15. dupa venirea lui Mesia, moartea va fi nimicita (isaia 25:8).
16. eventual, mortii vor fi inviati (isaia 26:19; daniel 12:2; ezechiel 37:12-13; isaia 43:5-6).
17. natiunile intregii lumi vor ajuta Israel (dpdv material) - isaia 60:5-6; 60:10-12.
18. evreii vor fi apelati pentru indrumare si calauzire spirituala - zaharia 8:23.
19. toate armele vor fi distruse - ezechiel 39:9,12.
20. fluviul nil va seca - isaia 11:15.
21. pomii fructiferi din Israel vor da fruct in fiecare luna - ezechiel 47:12.
22. fiecare trib al Israelului va primi si se va stabili pe propriul lor pamant mostenit - ezechiel 47:13-13.
23. neamurile pamantului vor recunoaste ca au gresit, ca evreii au avut dreptate de la bun inceput, si ca pacatele lumii pagane – persecutiile, crimele, etc. – au fost suportate pe nedrept de poporul evreu (isaia 53).

toate aceste schimbari vor fi reale, perceptibile, vizibile, si facut cunoscute tuturor - de la mic la mare.
schimbarile care sunt aclamate de crestini nu sunt perceptibile ci invizibile. ei au nevoie sa accepte totul DOAR prin CREDINTA, si NUMAI prin CREDINTA !

cum poti determina ca isus a murit pentru pacatele tale inafara de faptul ca tu insuti hotarasti sa crezi asta? schimbarile facute de Mesia, conform Iudaismului vor putea fi usor dovedite pentru ca vor fi vizibile, dar schimbarile facute de isus conform crestinismului pot fi inghitite doar cu o doza de “credinta”.

CHIAR SI CRESTINII INTELEG CA SCHIMBARILE FACUTE DE ADEVARATUL MESIA (conform scripturilor biblice si iudaismului), INCA NU AU AVUT LOC,….DE ACEA CRESTINISMUL A TREBUIT SA INVENTEZE O ADOUA VENIRE A LUI ISUS !

adevaratul Mesia nu are nevoie sa revina o a-II-a oara sa faca toate aceste lucruri --- el trebuie sa le faca la singura sa venire pentru a fi identificat a fi adevaratul Mesia. "


Si acum sa luam primul punct, prima nemultumire a domnului mai sus mentionat, si sa vedem daca are dreptate:

1. mesia este nascut din parinti umani (pe cand isus, in acord cu teologia crestina - ca si cea pagana - a fost nascut dintr-o uniune intre o femeie si un dumnezeu).

Din cate stiu eu, nu scrie nicaieri in Noul Testament ca Dumnezeu si-a amestecat ADN-ul cu al Mariei si a rezultat Isus. Da, scrie ca Maria va fi "umbrita" de un inger si ca va naste un fiu care, din cauza acestei "umbriri" va fi numit Fiul lui Dumnezeu. Daca aceasta "umbrire" inseamna contact sexual si daca Maria a avut contact sexual cu un inger al lui Dumnezeu, atunci in mod clar nu este fiul lui Dumnezeu de vreme ce este doar fiul unui inger al lui Dumnezeu. Dar daca a fost asa, de ce sa mai fie numit Fiul lui Dumnezeu? Sa-i placa oare lui Dumnezeu ca ingerii lui sa se culce cu femeile sale?! Biblia spune ca nu, de vreme ce Dumnezeu Insusi spune despre sine ca "este un dumnezeu gelos". Si apoi, daca prin nu stiu ce smecherie Isus a fost inca de la inceput fiu de zeu, fiul celui mai mare dintre zei, fiul lui Dumnezeu Insusi, de ce l-a numit Dumnezeu fiul sau abia dupa ce acesta s-a botezat in Iordan de catre Ioan? Si, mai ales, de ce a spus ca "astazi te-am nascut"? Deci, dupa cate se pare, Isus a devenit fiul lui Dumnezeu nu prin conceptie, nu prin nasterea fizica, ci doar prin botezul in Iordan. Ca asa a fost sau nu, ca a existat un Isus Hristos care s-a botezat in Iordan sau nu, mai putin conteaza. Noi discutam aici nu despre ce este sau ce a fost ci despre ce scriu evangheliile si despre ce spun evangheliile despre un anume Isus Hristos nascut in semintia lui Avraam si in semintia lui Iuda cu doua mii de ani in urma. Ca a fost sau nu Iosif tatal lui firesc, atata vreme cat s-a nascut in casa lui Iosif iar Iosif facea parte din casa lui David, Isus Nazarineanul s-a nascut in semintia lui David si asta nimeni nu o poate nega.
Cu toate acestea, unii o neaga, bazandu-se, zic ei, pe evanghelii si pe faptul ca ele spun ca Maria a ramas insarcinata inainte ca logodnicul ei, Iosif, sa se fi culcat cu ea. Cu alte cuvinte da, Isus Hristos facea parte din semintia lui David dar numai ca un fel de fiu infiat, in nici un caz ca unul care urma linia de sange. Cu alte cuvinte, Isus Hristos facea, teoretic, parte din semintia lui David, dar se tragea din... ADN-ul lui Dumnezeu. Hopa! Parca am stabilit ca Dumnezeu l-a nascut pe Isus pur spiritual, in momentul botezarii in Iordan, nicidecum trupeste, fizic.
Si atunci ce inseamna "umbrirea" ingerului? Mai intai, cine neaga umanitatea lui Isus Hristos? Unul autointitulat evreu. Unul care crede sau ar trebui sa fie de acord cu faptul ca Dumnezeu YHWH poate crea un om intreg din tarana, dar acest evreu refuza sa creada ca Dumnezeu poate crea un simplu spermatozoid care sa apartina unui om anume, Iosif logodnicul Mariei in cazul acesta, si sa-i fecundeze Mariei un ovul in asa fel incat copilul ce i se va naste sa apartina logodnicului ei si nu altei persoane!
Bine, bine, veti zice si pe buna dreptate, daca Isus era fiul firesc al lui Iosif, tatal sau adoptiv, de ce a mai fost nevoie sa mai vina un inger si sa o "umbreasca" pe Maria?! Pai, toata lumea stie sau ar trebui sa stie ca Iosif putea procrea mii de urmasi, baieti sau fete, si ca fiecare urmas ar fi avut propria personalitatea si propriul chip. Ori Dumnezeu voia un "Mesia", voia un "Ales", nu-l voia surd sau mut, cocosat sau cu doua sexe, nu-l voia fata, nu-l voia curva, nu-l voia hot, nu-l voia de un metru jumate si nici de trei metri etc. Dumnezeu voia o persoana anume si voia sa se asigure atat ca sa fie din semintia lui David dpdv trupesc, dar sa aiba si insusirile sufletesti asemanatoarea lui David, Avraam, Isaac, Iacov samd. Din toti spermatozoizii lui Iosif Dumnezeu voia unul anume. Si trebuie sa recunoasteti ca trebuie sa fii Dumnezeu sa poti face aceasta, adica sa poti alege, dintre toti spermatozoizii unui om si, ATENTIE, din toate ovulele unei femei, exact acel spermatozoid si acel ovul care sa-i dea combinatia perfecta, combinatie care sa-i dea exact acea persoana dorita de Dumnezeu sa ia fiinta si sa apara pe lume.
Si, apoii, oare nu este scris in proorociile Vechiului Testament despre Mesia ca-i zice lui Dumnezeu "jertfa nu ai vrut dar trup mi-ai intocmit"? Ori toata aceasta poveste cu alegerea cu mare grija a Mariei si a lui Iosif, cu implantarea oului fecundat in corpul Mariei de catre un inger si tot ceea ce scrie in Noul Testament despre nasterea lui Isus arata ca Dumnezeu a avut maaaare grija cu intocmirea trupului lui Hristos. Arata ca Dumnezeu insusi a avut grija sa-i faca un trup si a urmarit indeaproape acest proces astfel incat nici o eroare sa nu aiba loc.
Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu a pus un inger in corpul Mariei, nu scrie nicaieri in Noul Testament ca Isus a iesit ca o umbra din corpul ei, ci se vorbeste de soroc, adica o nastere normala, una care a avut loc la termenul obisnuit al tuturor nasterilor umane.
Scrie, deci, Noul Testament ca Isus nu a fost om? Ca nu a fost fiu de om? Nu, nicidecum. Ca unii au tras concluzia asta, fie cu scopul de a-l preamari pe Hristos, fie cu scopul de a-l denigra, este problema lor si sunt doar mincinosi sau iubitori de cearta, in nici un caz iubitori de adevar. Pentru ca, daca ar fi iubit adevarul, in adevar nu exista indoiala, nu exista daca si parca, nu exista "posibil" sau "mi se pare". Si adevarul este ca orice concluzie ca Isus nu a fost om este fortata si nu se potriveste cu ce spun evangheliile.
Sa fiti iubiti!

Edited by tudorel666, 28 October 2012 - 14:11.


#2
blacktiti89

blacktiti89

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,635
  • Înscris: 25.05.2009
Mai scrie, ca ai dreptate...:)
PS: Modul in care s-au comportat preotii respectivi demonstreaza ca erau panicati rau si ca ceva s-a intamplat.

#3
tabarca

tabarca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 18.05.2012

 blacktiti89, on 28 octombrie 2012 - 14:21, said:

Mai scrie, ca ai dreptate...Posted Image


daca te uiti in gura acestui prostovan posedat esti dus rau de tot chiar si tu..chiar nu observi cum boul asta contrazice flagrant biblia la fiecare 2-3 cuvinte? el saracu e posedat si de drac si de prostie, dar tu?

 tudorel666, on 28 octombrie 2012 - 14:07, said:

Da, scrie ca Maria va fi "umbrita" de un inger si ca va naste un fiu care, din cauza acestei "umbriri" va fi numit Fiul lui Dumnezeu. Daca aceasta "umbrire" inseamna contact sexual si daca Maria a avut contact sexual cu un inger al lui Dumnezeu, atunci in mod clar nu este fiul lui Dumnezeu de vreme ce este doar fiul unui inger al lui Dumnezeu.

"Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu'" Luca 1:35

ps observi?unde a vazut prostovanul de tudorel sfinti si alte minciuni?nicaieri. probabil ma-sa a fost "umbrita" de mii de ingeri...negri.nu merita sa stai de vorba cu acest zero barat.

Edited by tabarca, 28 October 2012 - 14:34.


#4
tudorel666

tudorel666

    Mama tuturor Dumnezeilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,378
  • Înscris: 07.02.2007

 tabarca, on 28 octombrie 2012 - 14:31, said:




"Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu'" Luca 1:35



Exact, foarte clar spune acest verset ca din Maria urma sa se nasca "un sfant", adica un om, nicidecum un Dumnezeu sau fiu de Dumnezeu. Si mai spune, clar, ca va fi chemat doar "Fiul lui Dumnezeu", o dovada in plus ca Biblia nu-l face pe Isus fiu adevarat al lui Dumnezeu pentru ca altminteri versetul ar fi spus "de aceea, Sfantul care se va naste din tine va fi Fiul lui Dumnezeu" nu doar "va fi chemat astfel.

#5
blacktiti89

blacktiti89

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,635
  • Înscris: 25.05.2009
Dumneata daca ai fi fost mai putin agresiv, ti-ai fi pastrat primul cont, nu te-ai fi chinuit sa-ti faci vreo sase-sapte pana acum! Dar nu te-a lasat  ,,inteligenta"...:)

#6
blacktiti89

blacktiti89

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,635
  • Înscris: 25.05.2009

 I_Love_Israel, on 29 octombrie 2012 - 01:01, said:

ata ete babuine, cand te rafuiesti cu idioti trebuie sa o faci la nivelul lor ca altfel e ca si cum le-ai vorbi chinezeste si nu pricep unde bati !
... unde mai pui ca moderatoarea "Billy" e stresata sexual si si-a pus "pata" pe mine ...
O astfel de presupunere necesita o cunoastere prealabila a tuturor posibililor interlocutori(cam cati membrii are forumul, avand in vedere ca oricare dintre aceste persoane poate interveni la un moment dat in discutia respectiva), deci premiza :,,toti sunt idioti" este falsa. O plasare in afara field-ului de analiza, adica ca si cum un membru de fapt nu ar fi egal cu ceilalti, ci plasat undeva mai sus, este ceva eronat, deoarece motivul invocat nu este(si nu are cum sa fie) practic-relativ, ci generat exclusiv de apartenenta la un anumit cult religios. Din nefericire, multi oameni, bazandu-se exclusiv pe apartenenta etnica sau religioasa, s-au considerat mai presus de ceilalti(barbarii,paganii, etc.), si, in virtutea a ceea ce ei credeau drept si adevarat, au lansat campanii violente. Acestea variau de la lucruri minore, dar totusi grave ca:denigrarea, umilirea, interzicerea unor drepturi, etc., pana la initierea de razboaie si exterminarea celor considerati ,,inferiori". Referitor la ,,coborarea" cum o denumiti dumneavoastra, poate sa mearga doar intr-un anumit context specific: Daca persoana respectiva are un nivel de cunostinte foarte ridicat intr-un anumit domeniu si este silit sa le explice unor persoane care nu detin acelasi nivel de cunostinte. Atunci, persoana va fi fortata sa utilizeze un limbaj accesibil, pentru ca ei sa inteleaga.
2),,Billy e de vina". Tendinta de a plasa vinovatia asupra altcuiva este de asemenea ceva uman. Adica, cu ce e de vina un om al carui datorie este sa modereze un forum? Te-a fortat el sa adopti un limbaj si o atitudine agresiva? Actiunile din exterior au fost o consecinta a actiunilor directe, pe  care o minte pregatita ar fi trebuit sa le anticipeze. In loc de asta, exista tendinta de a invinovati persoane sau factori externi. Un demers legitim pana la un anumit punct. Dupa o vreme, esecul in a constientiza adevarata cauza a problemelor devine inutila, deoarece fara sa identifici cauza, nu poti identifica solutia. As putea scrie mult, dar nu ar avea rost. Si, pentru ca esti din SUA, o sa termin mesajul cu ceva specific pe site-urile in limba engleza: Hope that helps!Posted Image

Edited by blacktiti89, 29 October 2012 - 10:12.


#7
tudorel666

tudorel666

    Mama tuturor Dumnezeilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,378
  • Înscris: 07.02.2007
Citind un topic inchis, deschis de catre davieboy, un alt autodeclarat evreu, am dat de urmatoarea postare:


"INCA ODATA pentru toata lumea sa priceapa:
Biblia mea (Talmud-ul) care e acceptata de voi a fi divina (deci nu trebuie sa aveti nimic de argumentat in privinta ei) sustine ca linia familiara iudaica se trage doar prin TATA nu si prin MAMA (doar cea de iudeu se trage prin mama), deci conform afirmatiei asteai biblice, si conform lui II Samuel 7:8-16, Isus (presupusul Mesia) ar trebui sa se traga din linia lui David prin Solomon, nu Nathan. Daca citesti II Samuel 7:8-16 iti spune clar ca regelui David i s-a promis ca Solomon si descendentii lui vor fi linia roiala regala prin care se va trage Mesia !"

Normal ca am fost curios sa verific, sa vad si eu pasajul acela din care reiese ca Hristosul in nici un caz nu poate fi Isus din Nazaret. Nu mica mi-a fost uimirea sa descopar ca lucrurile stau taman pe dos si va voi explica de ce. Iata ce spun versetele respective:
  • 12 Când ţi se vor împlini zilele şi vei fi culcat cu părinţii tăi, Eu îţi voi ridica un urmaş după tine, care va ieşi din trupul tău, şi-i voi întări împărăţia.
  • 13 El va zidi Numelui Meu o Casă, şi voi întări pe vecie scaunul de domnie al împărăţiei lui.
  • 14 Eu îi voi fi Tată, şi el Îmi va fi fiu. Dacă va face răul, îl voi pedepsi cu o nuia omenească şi cu lovituri omeneşti;
  • 15 dar harul Meu nu se va depărta de la el, cum l-am depărtat de la Saul, pe care l-am îndepărtat dinaintea ta.
  • 16 Ci casa ta şi împărăţia ta vor dăinui veşnic înaintea Mea, şi scaunul tău de domnie va fi întărit pe vecie.”  
Pai, ce spun versetele de mai sus?

1. Mai intai, spune ca acest urmas al lui David se va naste "dupa ce i se vor implini zilele si el va fi culcat cu parintii sai". Pai, daca este asa, atunci in nici un caz acest urmas nu este Solomon si, daca nu este Solomon, nu este nici unul din copiii lui. De ce? Pentru simplul motiv ca Solomon a fost uns imparat pe cand David traia inca. Isus Hristos pe de alta parte, doar presupunand deocamdata ca ar fi urmasul lui David, el a fost nascut intradevar pe cand David era oale si ulcele si dormea de mult impreuna cu parintii sai.

2. Apoi spun versetele ca acest urmas va zidi o casa numelui lui Dumnezeu si scaunul lui de domnie va fi intarit in veci. Sa vedem care din cei doi, Solomon si Isus Nazarineanul, a facut aceasta. Pai, Solomon a zidit o casa lui Dumnezeu, nu doar numelui lui Dumnezeu. Hristos nu a zidit nici o casa, nici o cocioaba macar, dar a "zidit" Biblia in care, de doua mii de ani, numele lui Dumnezeu perpetueaza prin veacuri. Apoi domnia lui Solomon, desi glorioasa, nu a durat in veci de vreme ce, din cate imi aduc aminte, inca din timpul vietii lui sau imediat dupa el regatul sau s-a scindat in doua. Pe cealalta parte, domnia lui Hristos, care a ajuns azi sa imparateasca peste miliarde de oameni din intreaga lume, a fost intarita in mod miraculos, prin fel de fel de semne si minuni facute de Dumnezeu si inca dureaza si pare ca va dura in veci.

3. Spune versetul urmator ca acestui urmas al lui David ii va fi tata insusi Dumnezeu si el va fi numit fiu al lui Dumnezeu. S-a intamplat aceasta cu Solomon? Intelepciunea lui este in continuare vestita, nimeni nu poate nega ca intelepciunea lui Dumnezeu era in el dar, in acelasi timp, nimeni nu a afirmat ca tatal lui Solomon ar fi Dumnezeu si nimeni nu l-a numit pe Solomon "fiul lui Dumnezeu". Despre Isus din Nazaret insa toata lumea stie ce se spune: ca Dumnezeu ii este Tata si ca el este Fiul lui Dumnezeu. Si, cel putin pana acum, este singura persoana din lume care a primit acest nume. Chiar si partea a doua a versetului se potriveste, pentru ca nimeni nu ar fi indraznit si nu a indraznit vreodata sa-l pedepseasca pe Solomon cu lovituri omenesti si cu o nuia omeneasca, pe cata vreme despre Hristos stim toti ce pedeapsa a primit si cum a fost lovit. Deci, iara, Isus a implinit, Solomon nu a implinit aceasta parte a doua a versetului.

4. Al patrulea verset al acestei proorocii spune ca Harul lui Dumnezeu nu se va indeparta nicicand de acest urmas al lui David. Ori, despre Solomon, toata lumea stie ca, in ultima parte a vietii a fost parasit de harul lui Dumnezeu, iar despre Hristos stim ca acest har l-a insotit chiar si dincolo de moarte si il insoteste in continuare, caci se fac minuni doar invocand numele lui.

5. Al cincilea verset al proorociei ii spune lui David ca, prin acest urmas, casa lui si imparatia lui (a lui David adica) vor dainui vesnic inaintea lui Dumnezeu si scaunul acesta de domnie va fi intarit pe vecie.  Pai, daca ar fi vorba de linia regala a provenita din Solomon, toata lumea stie ca, mai intai regatul lui a fost impartit in doua si apoi, dupa aceasta, chiar si regatul lui Iuda, peste care urmasii lui Solomon ramasesera conducatori, a fost stearsa de pe harta. Ca a reaparut in ziua de azi? Pai nu prea mai are nici o legatura regatul de azi cu regatul lui Solomon. Daca a reaparut, a reaparut doar ca Dumnezeu sa implineasca cealalta proorocie facuta asupra casei lui David, ca niciodata sabia nu se va indeparta din casa lui. Ca este asa o stim toti. Cel care nu o crede, sa-mi spuna si mie daca isi aduce aminte vreo zi in care acest regat inviat din morti s-a bucurat de pace! Dar chiar de acest nou Israel, care de fapt nu-i Israel ci doar Iuda, va reveni la gloria stramosului Solomon, faptul ca a existat o perioada in care a disparut definitiv, este o dovada clara ca nu la acest regat si aceasta imparatie se referea Dumnezeu atunci cand a zis "împărăţia ta vor dăinui veşnic înaintea Mea, şi scaunul tău de domnie va fi întărit pe vecie".
Cat priveste regatul si imparatia lui Isus, toti stim ca, de cand Isus a inceput sa propavaduiasca, regatul sau a crescut tot mai mult, cu o viteza ametitoare si continua sa creasca. Si nu va uitati ca si islamul are acelasi avant, pentru ca acest islam il recunoaste pe Isus si recunoaste si inaltarea sa la cer. Nu-l recunoaste insa pe Isus de Dumnezeu si aici sunt de acord si eu, pentru ca Isus este una si Dumnezeu este alta. Da, Isus poate sa-l reprezinte pe Dumnezeu, asa cum un sol il reprezinta pe cel care l-a trimis, dar numai prostii nu fac distinctia clara intre sol si imparatul pe care il reprezinta si uita ca toata cinstea si inchinarea acordata solului sunt de fapt ale imparatului solului.

Am lasat intentionat la urma o afirmatie a primului verset al proorociei: "când ţi se vor împlini zilele şi vei fi culcat cu părinţii tăi, Eu îţi voi ridica un urmaş după tine, care va ieşi din trupul tău". Ce spune aici? Spune ca lui David i se va naste un urmas din trupul lui, ATENTIE, "cand i se vor implini zilele si el va fi culcat cu parintii lui", adica mort. Pai cum sa i se mai nasca un urmas unui om mort? Si atunci nici unul din copiii si urmasii lui David nu poate implini aceasta proorocie, pentru ca toti cei pe care ii stim, fara exceptie, s-au nascut din David pe cand David inca traia. A mai lasat David vreo femeie gravida pe cand inca traia si aceasta sa fi nascut dupa moartea lui David? Pai Biblia zice ca nu, de vreme ce scrie clar ca David era batran, suferea de friguri si i s-a adus o femeie tanara sa doarma cu el, dar el nu s-a culcat cu ea. De ce? De buna seama ca ori ii pierise dorinta, ori nu-i mai mergea aparatul. Si atunci cine sa fie acest copil misterios nascut dupa moartea lui David?
Pai, va aduceti aminte ca un inger al lui Dumnezeu a umbrit-o pe fecioara Maria? Nu scrie in proorocie ca Insusi Dumnezeu va veghea ca sa-i nasca lui David un urmas "din trupul lui" dupa ce David va fi murit? Nu vi se pare ca tocmai asta s-a intamplat? Iar in cazul acesta nu vi se pare ca acolo unde scrie "Cartea neamului lui Isus Hristos fiul lui David, fiul lui Avraam" afirmatia trebuie luata ad literam si nu cu sens figurat? Pentru ca nicaieri, acolo unde se arata neamul si genealogia lui Isus Hristos nu se afirma ca Isus este fiul lui Iosif, desi Dumnezeu putea face asta, dar se afirma, clar, ca este fiul lui David. Iar evreii, care se lauda ca cred in Dumnezeu si cred in proorociile Lui, desi Dumnezeu le proorocise cu sute de ani inainte (sau poate mii, ca nu stiu cati ani au trecut de pe vremea lui David pana pe vremea lui Isus) ca un copil se va naste din David dupa moartea lui, cand se intampla acest lucru, nu numai ca il resping, dar probabil ca nici macar nu isi mai amintesc de proorocie. Sau poate nu au auzit-o niciodata, ca le-a intrat pe o ureche si a iesit pe cealalta? Nu ar fi prima data cand ar face aceasta.
Numai ca si eu sunt evreu, nascut dintr-o femeie evreica, luata de crescut de niste stra-strabunici de ai mei. Iar daca eu, evreu, am aflat asta si cred in Isus Hristos ca este Hristosul, ca urmare a acestei proorocii, atunci poate ca intradevar a venit timpul ca poporul lui Dumnezeu sa se intoarca la Dumnezeu si sa-si lase incapatanarea deoparte.
Sa fiti iubiti!

Edited by tudorel666, 30 October 2012 - 12:44.


#8
Catalin-

Catalin-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 10.05.2012
Profetii privitoare la Isus si implinirea lor:

Gen. 49:10    Născut în tribul lui Iuda     Mat. 1:2–16; Luca 3:23–33; Evr. 7:14
Ps. 132:11     Din familia lui David     Mat. 1:1, 6–16;
Mica 5:2     Născut în Betleem       Luca 2:4–11; Ioan 7:42
Is. 7:14 Născut de o fecioară   Mat. 1:18–23; Luca 1:30–35
Ier. 31:15   Copilaşii ucişi după naşterea sa Mat. 2:16–18
Os. 11:1     Chemat din Egipt         Mat. 2:15
Is. 61:1, 2 A primit o misiune     Luca 4:18–21
Ps. 78:2    A vorbit folosind ilustrări   Mat. 13:11–13, 31–35
Is. 53:4    A purtat suferinţele noastre     Mat. 8:16, 17
Ps. 69:9    Zelos pentru casa lui Iehova     Mat. 21:12, 13;Mar. 11:15–18;Luca 19:45, 46; Ioan 2:13–17
Is. 53:1   Nu a fost crezut    Ioan 12:37, 38;Rom. 10:11, 16;

Zah. 9:9;    A intrat în Ierusalim călare Mat. 21:1–9;
Ps. 118:26    
pe mânzul unei măgăriţe;       Mar. 11:7–11;
     a fost aclamat ca rege şi cel    Luca 19:28–38;
  
  ce vine în numele lui Iehova     Ioan 12:12–15
Is. 8:14, 15    Devine piatră de poticnire     Luca 20:17, 18;Rom. 9:31–33; 1 Pet. 2:8

Zah. 11:12 A fost trădat     Mat. 26:15; 27:3–10;
  pentru 30 de arginţi   Mar. 14:10, 11

Zah. 13:7   Discipolii se împrăştie    Mat. 26:31, 56;Ioan 16:32
Is. 53:8    Judecat şi condamnat     Mat. 26:57–68;Ioan 18:12–14, 19–24
Ps. 27:12   Au fost folosiţi martori mincinosi   Mat. 26:59–61;Mar. 14:56–59
Is. 53:7    Tace înaintea acuzatorilor Mat. 27:12–14;Mar. 14:61; 15:4, 5;Luca 23:9; Ioan 19:9
Ps. 69:4    Urât fără motiv    Luca 23:13–25;Ioan 15:24, 25;1 Pet. 2:22
Is. 50:6;   Lovit şi scuipat     Mat. 26:67; 27:26, 30;Ioan 18:22; 19:3
Ps. 22:18 Au fost aruncaţi sorţii Mat. 27:35; Ioan 19:23, 24
Ps. 69:21 I s-a dat oţet şi fiere Mat. 27:34, 48;Mar. 15:23, 36

Ps. 22:1 Părăsit de Dumnezeu şi   Mat. 27:46;
    lăsat în mâna duşmanilor Mar. 15:34

Ps. 34:20; Niciun os zdrobit   Ioan 19:33, 36
Ex. 12:46

Is. 53:9    Mormântul lui a fost cu     Mat. 27:57–60;
    
cei bogaţi       Ioan 19:38–42

#9
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014
ARATĂ-LE TU ADEVĂRUL!

Edited by terrarossa, 27 June 2014 - 22:35.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate