Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

DETOXIFIERE CU REGIMUL OSHAWA

- - - - -
  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#1
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
A tinut cineva acest regim ? Care au fost rezultatele ?

Ma bate gandul sa il incerc cu toate ca ma cam sperie la prima vedere !



Este cel mai sever, dar totodata si cel mai eficient dintre regimurile indicate de dr. George Oshawa, avand insa o eficacitate maxima in toate bolile produse de excesul energiei yin si permitand totodata o echilibrare rapida a fiintei din punct de vedere energetic (yin - yang).
Regimul prevede ca pe o durata de zece zile sa se consume exclusiv cereale: grau, orez, mei si hrisca, in orice combinatie sau proportie dorim, fierte sau coapte.
Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (in grupe de cate 10 zile) cu o pauza de una pana la cinci zile intre doua astfel de grupe, timp in care se pot consuma si alte alimente, de preferinta totyang, pana cand se obtine efectul dorit.
Actiunea lui este extrem de purificatoare; traseele subtile energetice din corpul uman (nadis/meridiane) sunt curatate de multe impuritati si de depunerile subtile de kapha dosha (flegma), ceea ce ingreuna circulatia energiei in corp.
Aceasta purificare generala are drept efect imediat o limpezire si claritate considerabila a mintii; digestia devine mai buna, secretiile hormonale sunt reglate, iar tenul devine curat si luminos. Ochii sunt stralucitori si fiinta simte o inexplicabila forta si pofta de viata, straine ei pana atunci.
Este posibil ca la un astfel de prim regim sa apara, la unii, reactii fiziologice mai violente sau neplacute, datorate in special unei purificari intensive si a unei dezintoxicari masive a corpului.
Continuand insa cu tenacitate, aceste aspecte neplacute vor dispare destul de repede, ele cedand locul unei cu totul alte conditii trupesti si chiar unui metabolism diferit, mult imbunatatit.
Chiar si cei sanatosi ar trebui sa recurga la cel putin doua astfel de regimuri Oshawa (de cate 10 zile) pe an, pentru o reimprospatare si o purificare generala a organismului.
Atragem atentia inca o data ca in acest regim nu trebuie sa se consume decat: grau, orez, mei si hrisca (fierte in apa sau coapte, cu putina sare) si absolut nimic altceva!
Ca lichid, trebuie sa se consume doar apa pura de izvor sau apa plata din comert, si numai in cazuri exceptionale ceai de busuioc sau ceai negru.

Retete
In acest sens, oferim in continuare cateva sugestii de retete:
1. Grau copt
Se spala foarte bine graul si se pune in tigaie cu sare si apa, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc tare pana se evapora apa, dupa care se amesteca continuu.

Este foarte important ca focul sa fie puternic, pentru ca bobul sa fie crocant si nu tare. Se coace pana cand graul isi schimba usor culoarea si este usor de mestecat. Ideal intr-un astfel de caz este folosirea unei tigai de teflon sau a unui ceaun de fonta.
2. Hrisca si mei copt
Se procedeaza analog, cu precizarea ca trebuie coapte fara a fi umezite in prealabil.

3. Supa de orez cu galuste de grau
Dintr-o cantitate mica de faina de grau integral, apa si sare se face o coca moale (mai moale decat cea pentru turtite) si se lasa la muiat 15-25 minute.
Din aceasta se fac galustele de marime mica, care se pun in apa clocotita cu sare. Se fierb circa 10 minute, dupa care se adauga orez sau faina de orez.

4. Terci de grau si orez
Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste se toarna, in ploaie, faina din grau integral si faina de orez, pana obtineti consistenta dorita.
Atentie! Si graul si orezul se umfla la fiert, astfel incat va trebui sa lasati compozitia mai moale. Se fierbe circa 20-30 de minute.

5. Turtite din grau
Se macina fin graul (cu ajutorul unei rasnite mecanice sau electrice), pana devine ca o faina. Se face o coca din apa, sare si faina de grau complet obtinuta anterior. Se lasa circa 2 ore la muiat, dupa care se fac turtite care se coc in tigaie, fara ulei, la foc mic. Se recomanda ca turtitele sa fie cat mai subtiri.
Se procedeaza analog pentru hrisca.
De asemenea, se pot face turtite si din amestecul fainii de grau cu faina de hrisca. Se pot face si din faina de grau complet in care se incorporeaza cateva linguri de orez fiert. Se face un aluat mai
moale in acest caz.


#2
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
Marea descoperire a doctorului Oshawa este cunoscuta de romani de foarte mult timp (mii de ani) si se numeste post.
Da, cerealele si toate alimentele cu mare continut de fibre sunt cunoscute ca benefice la mate (sau tractul digestiv cum ar zice specialistii) si nu numai, chiar intregului organism. Nu e nici o descoperire.
Hrisca e foarte buna si satioasa, te saturi repede si tine de foame. Stiu asta ca am consumat si eu asa ceva. Taica-miu consuma regulat.
Recent am inceput sa consum naut sub forma de piure, dar pentru ca sunt lenes eu doar le las in apa sa se inmoaie cateva ore (4-8), le zobesc sau le consum direct. Ele sunt foarte tari la inceput, dar inmuiate sunt moi si usor de mestecat. Nu au un gust grozav (cerealele nu au un gust grozav in general), dar sunt satioase. Din doua linguri te-ai saturat.
Lintea, e foarte buna, etc.
Poti face chiar un amestec de cereale (terci).
Am citit pe undeva ca alimentatia gladiatorilor era formata din terci de cereale obisnuite, nimic exotic ci grau, secara, ovaz, etc., iar restul (in mica masura) fructe si legume. Carnea era prea scumpa si numai cei bogati isi permiteau. Cica terciul de cereale le asigura absolut orice substanta avea organismul nevoie si gandeste-te ce efort faceau zilnic gladiatorii si ce fizic aveau.Posted Image
Din cate stiu eu tu parca stateai la tara deci fructele si legumele cat mai naturala nu ar trebui sa fie o problema.

Zeama de varza e un foarte bun purificator. O cana, doua (in fiecare zi ar fi ideal) pe stomacul gol e foarte buna, dar vezi cum o consumi ca la inceput creaza diaree. Preferabil sa o consumi doar cand stii ca stai acasa. Dupa ce te mai speli la mate, nu o sa mai ai probleme cu diareea.
La inceput e bine sa nu fortezi. Schimbi regimul treptat, cu carne si/sau alimente nasoale (junk food) mai putine, sau te bagi pe carne de peste. Apoi dupa o saptamana le elimini de tot. Nu stiu daca ai vazut, dar te poti uita in calendar, posturile lungi (Paste, Craciun) incept cu o saptamana in care se mananca mancare de post plus oua, branza, lapte si apoi incepe postul adevarat in care nu se mananca produse animale. Din cand in cand mai e dezlegare la peste (carne usoara), ulei si vin.
Sa nu te descurajeze gustul alimentelor. Daca esti obisnuit cu altceva ti se va parea nasol si greu de mentinut regimul, dar tine minte: gustul e doar o obisnuinta.

Edited by dan84, 15 September 2012 - 15:01.


#3
proxtu

proxtu

    fativore

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,451
  • Înscris: 12.02.2006

 dan84, on 15 septembrie 2012 - 15:00, said:

Am citit pe undeva ca alimentatia gladiatorilor era formata din terci de cereale obisnuite, nimic exotic ci grau, secara, ovaz, etc., iar restul (in mica masura) fructe si legume. Carnea era prea scumpa si numai cei bogati isi permiteau. Cica terciul de cereale le asigura absolut orice substanta avea organismul nevoie si gandeste-te ce efort faceau zilnic gladiatorii si ce fizic aveau.
Chiar așa, ce fizic aveau...

Quote

The vegetarian diet had nothing to do with poverty or animal rights. Gladiators, it seems, were fat. Consuming a lot of simple carbohydrates, such as barley, and legumes, like beans, was designed for survival in the arena. Packing in the carbs also packed on the pounds. "Gladiators needed subcutaneous fat," Grossschmidt explains. "A fat cushion protects you from cut wounds and shields nerves and blood vessels in a fight." Not only would a lean gladiator have been dead meat, he would have made for a bad show. Surface wounds "look more spectacular," says Grossschmidt. "If I get wounded but just in the fatty layer, I can fight on," he adds. "It doesn't hurt much, and it looks great for the spectators.
Sursa aici.

#4
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006

 proxtu, on 15 septembrie 2012 - 15:24, said:

Chiar așa, ce fizic aveau...
Cam asa...

[ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Retiarius_stabs_secutor_%28color%29.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Carbohidratii pot fi obtinuti si din cartofi, orez, etc.

#5
proxtu

proxtu

    fativore

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,451
  • Înscris: 12.02.2006
Sigur așa arătau, leit Russel Crowe, Manu Bennett, Andy Whitfield & Co...
Exact cum te uiți azi la TV și prin reviste și te miri de cât de supli și de frumoși suntem.
Ironia e că toți actorii ăștia, ca să arate atât de ireal de musculoși și de fibroși în filme, bagă înainte de filmări câteva luni de lowcarb :)

#6
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
Sa revenim totusi la subiect:

Regimul Oshawa.

#7
A_shot_of_JB

A_shot_of_JB

    Easy isn't always simple

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,898
  • Înscris: 25.04.2008
Salut,eu sunt astazi in a3a zi de cura cu acest regim :D chiar ma gandeam sa deschid un topic pe aici dar vad ca mi-ai luat-o inainte :P

mi-am luat cele 4 tipuri de cereale de la plafar,grau,orez brun,mei si hrisca,mentionez ca mi-am luat si faina de grau integrala si faina de hrisca din comoditatea de a o mai face din boabe cu rajnita... + sare grunjoasa marina neiodata.

Ca si preparate am ales sa fac ce ai scris tu pe acolo in mare parte,doar ca la supa de galuste cu orez am pus si cateva boabe de grau si de mei :P cat despre hrisca ,pot sa-ti spun cu mana pe inima ca nu prea ma atrage gustul,nu stiu de ce dar nu prea imi place,am incercat si terci si boabe coapte si boabe inmuiate in apa,am fost cam mehhh la gust,poate o sa mai arunc cateva boabe in supa zilele urmatoare.

pot sa-ti spun ca primele 2 zile au fost destul de rele ca sa zic asa,m-am simtit molesit si cu ceva dureri de cap,dar nu mari,in schimb azi dimineata m-am trezit vioi ca o racheta si asa am ramas toata ziua:) te mai tin la curent,daca ai intrebari pune-le.

#8
Reboko

Reboko

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 29.07.2012
Eu nu as tine asa ceva deoarece, dupa mine, e o modalitate foarte buna de a te constipa.
Ar trebui sa mananci si ceva leguma-fibre.

Edited by Reboko, 17 September 2012 - 10:14.


#9
A_shot_of_JB

A_shot_of_JB

    Easy isn't always simple

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,898
  • Înscris: 25.04.2008
eu mi-am facut in fiecare zi pana acum supa de orez cu galuste + beau 2-2.5 litri de apa zilnic, am 2 scaune pe zi :) cine se hidrateaza corect si nu mananca doar taratele seci sau in preparate mai seci nu are cum sa se constipe,asa ca treaba asta cade :)

#10
Reboko

Reboko

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 29.07.2012
Consumi doar supa???

#11
A_shot_of_JB

A_shot_of_JB

    Easy isn't always simple

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,898
  • Înscris: 25.04.2008
nu,meniul meu zilnic il fac din diferite retete simple care majoritatea sunt scrise mai sus ,defapt toate sunt simple si se prepara usor si destul de repede Posted Image dar am grija ca zilnic sa mananc un bol de supa de orez cu galuste de grau + sa consum 2-2,5 L apa pe zi,totodata evitand si constiparea.

ptr cei care doresc sa afle despre anumite alimente denumite si "Yin si Yang" uitati aici un link : http://www.apifitote...te_Yin_Yang.htm

in tabelul de mai jos aveti raportul de alimente care ar trebui consumate dupa ce se termina cura.pentru ca asa cum este normal,trebuie iesit treptat din acest regim si nu ca haplea :D

Attached Files


Edited by A_shot_of_JB, 17 September 2012 - 13:25.


#12
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

 Reboko, on 17 septembrie 2012 - 10:14, said:

Eu nu as tine asa ceva deoarece, dupa mine, e o modalitate foarte buna de a te constipa.
Ar trebui sa mananci si ceva leguma-fibre.

Nu te constipi deloc, dimpotriva.

#13
Reboko

Reboko

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 29.07.2012
Foarte bun graul copt. Nu ma asteptam sa fie putin dulce :D.
L-am amestecat cu niste mere rase :P.

#14
Reboko

Reboko

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 29.07.2012

 A_shot_of_JB, on 17 septembrie 2012 - 11:03, said:

eu mi-am facut in fiecare zi pana acum supa de orez cu galuste + beau 2-2.5 litri de apa zilnic, am 2 scaune pe zi Posted Image cine se hidrateaza corect si nu mananca doar taratele seci sau in preparate mai seci nu are cum sa se constipe,asa ca treaba asta cade Posted Image

Eu am un scaun la 4 zile si beau cam 4 L de apa. Posted Image

Edited by Reboko, 18 September 2012 - 19:16.


#15
A_shot_of_JB

A_shot_of_JB

    Easy isn't always simple

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,898
  • Înscris: 25.04.2008
as muri sa am scaun la 4 zile :)) mai incearca cu o supa ceva.. :)

#16
Reboko

Reboko

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 29.07.2012
De ce ai muri??? Degeaba. Beau 3-4 L de apa, tot la 4 zile Posted Image. Daca atata materie e, ce sa-i faci??? Posted Image

Edited by Reboko, 19 September 2012 - 20:23.


#17
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
Nu ai cum sa te detoxifiezi cu un astfel de regim, chiar dimpotriva.  Cu siguranta  este o reteta perfecta pentru a grabi imbatranirea.
Asta e doar un punct de pornire
20 de motive pentru a renunta la paine

Edited by NelsonMandela, 21 September 2012 - 09:09.


#18
Reboko

Reboko

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 29.07.2012
Gata, ieri a fost ultima zi!!!

 NelsonMandela, on 21 septembrie 2012 - 09:08, said:

Nu ai cum sa te detoxifiezi cu un astfel de regim, chiar dimpotriva.  Cu siguranta  este o reteta perfecta pentru a grabi imbatranirea.
Asta e doar un punct de pornire
20 de motive pentru a renunta la paine

Deja de la primul rand "Painea ingrasa", mi-am dat seama ca articolul e facut de un amator aka. Cristian Margarit care scrie numai tampenii si cica saracul se chinuie de cativa ani sa-i faca unui client patratele si nu reuseste.
Apoi : "12. Amilopectina de tip A creste grasimea abdominala si nivelul de estrogen. Exista studii care arata ca femeile cu o dieta bogata in cereale au un risc crescut pentru cancer la san." -  da... painea contine un fel de steroizi care iti modifica genele.
Plus ca siteul e al acelui sifilitic numit Cristian Margarit.

Nu-s fan mare de grau, nu prea mananc anual, 2kg maxim tot anul, dar aceasta dieta nu e prea rea. Cum a zis cineva, e un post hipocaloric pentru o perioada limitata de timp. Nu poti manca cantitati prea mari de grau sau orez deoarece se gatesc cu apa si se umfla. Daca fierbi 100g de orez  faci o cantitate de 300g-400g de mancare cu 300-350 de calorii.

Edited by Reboko, 21 September 2012 - 11:41.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate