Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Interzicerea sondajelor de opinie

Emag - Noapte criminala - reduri ...

Xiaomi a devenit al treilea mare ...

HDD extern
 Omul si sensul vietii- experiente...

Upgrade placa video

alimentare hdd cu baterii?

casco autoturism cu vechime mai m...
 invatare engleza de la 0

PCGarage se lauda cu reduceri

Deputat PSD fugit de la locul acc...

Tractare opel astra g 2004
 il va gratia ponta pe voiculescu ...

Nokia Lumia 625/Pareri

Achizitie laptop , buget 2000

Drivere Windows 7 HP Pavilion 15-...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Ruter wireless de la RDS

  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#1
cosminn

cosminn

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 13.10.2005
  • ID membru: 49,903

M-au sunat azi de la RDS ca maine sa fiu acasa deoarece o sa vina o echipa sa instaleze un router wireless.
Despre ce e vorba? n-am cerut nici un router, ei mi-au zis ca e vorba de un nou serviciu..

#2
w21

w21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,617
  • Înscris: 04.04.2008
  • ID membru: 310,516
http://forum.softped...m...&p=11824331
Stai la casa sau ai internet de la ei de putin timp?

Edited by w21, 09 August 2012 - 19:11.


#3
cosminn

cosminn

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 13.10.2005
  • ID membru: 49,903

View Postw21, on 9th August 2012, 20:09, said:

http://forum.softped...m...&p=11824331
Stai la casa sau ai internet de la ei de putin timp?


stau la bloc si am abonament de internet de 3 ani

oare vor sa instaleze WI-FI public la mine acasa? n-ar avea nici un sens, asa ca despre ce o fi vorba?

#4
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,153
  • Înscris: 10.03.2009
  • ID membru: 425,767
  • Locație: Novus ordo seclorum
Iar la nume sa te oblige sa pui " Cafeneaua La Cosmin - Internet gratis de la RDS "  :lol:

#5
w21

w21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,617
  • Înscris: 04.04.2008
  • ID membru: 310,516
Curios, oare asta inseamna ca au in plan distribuirea de routere wireless pentru toti abonatii ? Din ce oras esti ?
Sa ne tii la curent cu modelul de router pe care l-ai primit si cum functioneaza. :D

#6
Materium

Materium

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,582
  • Înscris: 23.02.2005
  • ID membru: 31,252
  • Locație: Unde mi-e bine!
Doar ce am fost sunat ca vor sa vina sa imi instaleze un router wireless, cum am un D-link in care am bagat o gramada de bani s-a desumflat tanti cu care vorbeam, le-am spus ca in schimb accept bucuros un decodor HD, ca de ala asa avea nevoie dar cica nu au treaba cu asa ceva.

Net de la RDS am de ani fara numar si nici la casa nu stau.

#7
12trei

12trei

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 22.07.2011
  • ID membru: 701,731
Vad ca routerele sunt wireless n, cu channel bonding. Daca se impart la toata lumea, pot sa-mi iau adio de la WiFi de calitate. Nu voi mai gasi niciun canal cat de cat liber.  :chair: Sa ma pregatesc de tras cabluri prin apartament?

Mai bine ar aduce decodoare HD pentru abonati. Cine are nevoie de router WiFi, isi poate cumpara... nu e nevoie sa aglomereze banda de 2.4GHz

#8
Materium

Materium

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,582
  • Înscris: 23.02.2005
  • ID membru: 31,252
  • Locație: Unde mi-e bine!
Stai ilinistit RDS nu are niciodata suficiente echipamente.

#9
adrian001

adrian001

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,110
  • Înscris: 02.11.2006
  • ID membru: 106,569
  • Locație: Targu Jiu
Asa e si oricum te poti muta in 5 Ghz, sunt mult mai multe canale acolo ...

#10
diZy

diZy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 950
  • Înscris: 12.06.2006
  • ID membru: 81,687
  • Locație: Micul Paris

Eu tin sa va dezamagesc aceste routere se dau doar in scarile unde au ramas putini abonati la telefonie si ca sa nu tina echipamentele ocupate degeaba cu 1-2 clienti.In loc de fixo-mobile cum s-au dat in trecut acum se dau aceste routere care au si telefonie VOIP.

#11
IP-XCENTRIC

IP-XCENTRIC

    pResident Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,518
  • Înscris: 13.03.2004
  • ID membru: 12,711
  • Locație: Celula de Criza
Face cineva ceva poze cu noile routere, sa le vedem cum arata in realitate, sa vedem la ce sa ne asteptam, please?
Sunt ZTE sau Huawei?
Ai acces de admin la ele si le poti configura dupa bunul plac?
Au si porturi FXS pt. a atasa un tel clasic? Cate conturi Voip duc?
Ceva screenshot-uri din interfata daca se poate va rugam, sa vedem daca sunt custom FW pt. RDS, cu bataie mai lunga poate pt. ceva telefonie fixa Voip? Zic si eu, cum exista in tarile inapoiate la providerii de net ....

Poti sa refuzi instalarea lui, daca ai alte scule sa zicem mai performante, cum zicea si Materium?

Vine totusi cam tarziu mutarea dar pare sa schimbe politica de "no router supported" pe care au afisat-o pana in 2011 si putin din 2012 :D

#12
Neaceasca85

Neaceasca85

    GPON Fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,534
  • Înscris: 14.10.2008
  • ID membru: 379,406
  • Locație: Slatina OT
Din moment ce UPC si RTC dau routere Wi-Fi de cativa ani buni RDS de ce sa fie mai fraieri? Treaba e sa-l poti refuza altfel va sta la cutie, la mine e prea tarziu, D-Link DIR-615 in ambele locatii si imi place mai mult sa fie negru orizontal decat alb-vertical.

Daca jucariile astea au iesire RJ-11 pentru tembelefonie fixa e posibil ca la bloc sa inlocuiasca SMTA-urile cu ele, la case cu ONT nu au de ce ca iesirea telefonica e pe acesta, insa la bloc eu prefer SMTA-ul de pe scara in caz ca nu imi merge streamul live sa vad daca e curentul picat si pe scara sau ca problema nu e de la mine din magazin, nefunctionarea telefoniei fiind un semn bun. :lol:

Edited by Neaceasca85, 14 August 2012 - 18:19.


#13
12trei

12trei

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 22.07.2011
  • ID membru: 701,731
Daca baga telefonie prin acel router, vor mufa toate cele 8 fire ale cablului pentru internet? Ca sa poata oferi pe viitor viteze peste 100 mbps (macar in metro).

Si daca se strica routerul, cum ii mai suni? :D Trebuie sa-ti faci si un abonament de mobil.

Edited by 12trei, 14 August 2012 - 19:04.


#14
tonee

tonee

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 30.06.2006
  • ID membru: 84,465
  • Locație: Oradea
Nu trebuie neaparat sa mufeze toate cele 8 fire din UTP. Routerul se va conecta pur si simplu la VLAN-ul lor de telefonie....lucru ce il facea si SMTA-ul din casa scarii pana acum.

Iar la intrebarea a 2-a raspunsul e.....La fel cum ii sunai si pana acuma daca se strica smta-ul de pe casa scarii....de pe mobil. :peacefingers:

Edited by tonee, 14 August 2012 - 23:49.


#15
zatta

zatta

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.09.2010
  • ID membru: 623,301
Acesta este:ZTE ZXHN H218N.Este si wireless,WI-FI.
Specificatii
Am cateva intrebari de "novice" despre el.Pe nicaieri nu se gaseste nici o informatie despre el in afara de specificatiile de mai sus de pe "zte.com".
Cei de la RDS doresc sa-mi instaleze in locatie acest router.
In mod normal am un switch in care intra F.O. pe casa scarii apoi cablurile UTP se duc la apartamente.Intrebarile sunt:
-am acces la interfata de configurare?Se poate modifica?Am inteles ca firmware-ul este particularizat de RDS.Sa nu fie blocat.Se poate reveni la firmware-ul original?
-permite conectarea a doua calculatoare prin WI-FI sau porturi ori este blocat numai la un singur port si se poate conecta doar la un singur calculator implicit?
-scade viteza fata de conexiunea normala prin cablu UTP direct in calculator cum este acum,si daca da cu cat?Dar prin conectarea cablului UTP la router si din router prin cablu UTP in calculator?Ma gandesc ca daca traficul mai intra printr-un dispozitiv se mai pierde ceva(pierderi-scade viteza),decat direct cum venea cablul UTP din switch-ul din casa scarii la apartamente.
-IP-ul ramane tot dinamic sau devine IP static?
-pot configura daca aleg varianta conectarii prin UTP direct in calculator din router pentru blocarea wireless-ului din router?Adica sa nu transmita,ci numai conexiunea pe cablu sa fie activa?
-cam ce consum are acest router?In specificatii nu exista referire la consum.

In final ce parere aveti?Merita instalat sau sa raman in continuare pe varianta "clasica"?Astept raspunsurile voastre la intrebarile mele.Multumesc tuturor.

#16
m25

m25

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 29.11.2005
  • ID membru: 55,462
Am si eu acest router instalat de putina vreme si imi pare rau ca am acceptat asa ceva si deja studiez ofertele sa imi portez fixul la alt operator, eventual sa renunt si la net-ul RDS.
Mentionez mai jos avantajele si dezavantajele routerului remarcate de mine, sa stiti la ce sa va asteptati:

Avantaje:
- router WiFi N gratis
- 3 porturi LAN (unul este rezervat pt IPTv - nu se stie cand)
- interfata WEB f simpla... prea simpla!

Dezavantaje:
- firmware modificat de catre RDS
- nu are decat PPPoE, deci nu se poate monta dupa alt router, el trebuie sa fie primul pe cablul de la RDS
- lipsa DDNS
- lipsa port forward civilizat
- lipsa activare/blocare acces din exterior
- interfata RDS este extrem de saraca, nici cel mai ieftin router pe care l-am vazut vreodata nu este atat de slab la setari (ce sa mai zic ca eu am unul cu Tomato)
- RDS nu mai revine la configuratia anterioara, chiar daca le soliciti acest lucru.

In concluzie va recomand sa nu acceptati asa ceva de la RDS !

#17
Neaceasca85

Neaceasca85

    GPON Fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,534
  • Înscris: 14.10.2008
  • ID membru: 379,406
  • Locație: Slatina OT
Deci o petarda, avand doar Ppoe nu s-ar putea conecta la abonamentul meu business pentru care la D-Link trebuie selectat Static IP Address si nu Pppoe.

Lipsa port formwardingului ar cauza imposibilitatea folosirii unui streaming de supraveghere video ca al meu. Dar nu mai era interfata asa de simpla cu port forwardingul care e destul de complicat ca n-am reusit sa-l fac eu.

La fel cum routerele date de RTC sunt doar ADSL si routerele date de UPC sunt doar DOCSIS 3 Cable Modem tot asa acum cele de la RDS sunt doar PPOE, de ce sa fie ei mai prejos cu limitarea echipamentelor date in custodie? Incepusera bine cu D-Link DIR 615 si s-au prostit, cum sa dam scule la amarasteni, sa dam pocnitori.

Nu ma intereseaza si va sta la cutie daca-mi baga vreunul pe gat, numai sa nu isi puna pielea a dracului si sa faca in asa fel incat numai routerele date de ei sa functioneze in retea si cele cumparate de useri nu.

Dar nu sunt gigabit ethernet aceste ZTE-uri? Daca nu inseamna ca nu au de gand sa dea abonamente mai mari de 100 mbps, in Oradea la blocuri au inceput sa schimbe ONT-urile Huawei HG865 cu HG8242, adica 3 porturi FE+1 GE cu 4 porturi GE cum numai HG 8242 si ZTE ZXA....FA au- schimbare ce ar duce la impresia ca vor da abonamente mai mari.

Edited by Neaceasca85, 22 August 2012 - 17:36.


#18
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008
  • ID membru: 378,985
Cica ar cam vrea RDS-ul sa ofere conturi PPPoE si abonatilor business. :P

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users