Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Eroi uitați ai neamului românesc

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
floryyn

floryyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,663
  • Înscris: 30.07.2005
Am găsit articolul următor pe blogul romaniamilitary și m-am gândit că ar fi interesant un topic despre figuri mai puțin sau până acum deloc cunoscute de oameni care prin faptele lor au influențat semnificativ istoria și devenirea neamului românesc.

Quote

Cati dintre noi au auzit de Valeriu Carp?! Probabil ca majoritatea nu, insa acest ofiter roman, este dovada vie, ca si in cele mai negre momente ale istoriei noastre, chiar atunci cand conducatorii sunt slabi si lasi, chiar atunci cand totul si toti sunt impotriva noastra, Romania inca mai are copii care s-o apere, inca mai produce BARBATI!

Este un fabulos exemplu de barbatie, curaj si spirit al datoriei, de risc total dus la extrem, iar daca pana in 1989, era normal sa nu stiem nimic despre acest erou al Tarii, ei bine, nici acum nu stim nimic!

De ce?! Pai in primul rand din prostie, in al doilea rand, nu cred ca distinsii nostrii conducatori, de toate culorile politice, se simt confortabil, discutand despre astfel de oamenii, fata de care ei sunt doar niste pitici retardati!

Il puteti pune pe Valeriu Carp pe acelasi soclu cu fostul prim-ministru tranformat de curand in vedeta de telenovela?! Asadar, in momentele cele mai crunte…tot Armata?!



Mai jos vom reda un fragment dintr-un articol scris de istoricul Mircea Dogaru. Acest articol nu are n imic de a face cu activitatea domnului Dogaru ca sindicalist, ci se refera stricat la un moment istoric foarte putin cunoscut.


” Pentru Armata Română a început umilința retragerii fără un foc de armă de la hotarele întemeiate de Mușatini și, în același timp, calvarul. Pentru că bandele de cazaci și trupele regulate ale “Armatei Roșii” nu au respectat nici măcar termenul de 4 zile, impus de Moscova, hărțuind trenurile regimentare, batjocorind, în scopul provocării, ofițerii și trupa. Și nu au respectat nici măcar noua linie de frontieră impusă tot de Moscova, depășind-o și înaintând pas cu pas în adâncimea teritoriului. Așa a căzut, în Nord, Herța și invadatorul și-a început înaintarea spre Putna și Suceava, localitățile-simbol ale mândriei și vitejiei de odinioară ale românilor, în epoca marelui Ștefan. De nestăvilit, pentru că la București își făcuse loc deruta, frica și trădarea! Regele nu a îndrăznit să reacționeze, guvernul nici atât, astfel că, de la ministrul de război nevenind nici un ordin, Divizia 7 a generalului Stavrat și-a continuat retragerea spre nicăieri. Unde s-ar fi oprit invadatorii, stimulați de obediența generalilor, de trădarea oștirii române de către elita politică, numai Dumnezeu știe! Din fericire pentru un popor în al cărui cod genetic este înscrisă supraviețuirea, în astfel de momente apar Eroii! Adevărații eroi, cei cărora le datorăm parte din însăși ființa noastră, cei care-și fac mai mult decât datoria, dovedind că și românii pot supune voinței lor vremurile, dar care nu pătrund în cartea de aur a istoriei neamului pentru că impostura și ticăloșia, neputând suferii comparația, fac tot ce pot spre a le arunca numele în uitare! Curajul lor fără egal rămâne să fie povestit urmașilor de către martori, dacă aceștia au șansa să supraviețuiască.



Un astfel de erou a fost atunci maiorul Valeriu Carp, comandantul Batalionului 3 din Regimentul 16 Infanterie al Diviziei 7, cel care și-a asumat o răspundere pe care nici comandanții regimentului și diviziei, ministrul de război, guvernul și regele nu au îndrăznit să și-o asume. Aflat în ariergardă, a lăsat regimentul să-și continue rușinoasa retragere și, cu de la sine putere, a ordonat ofițerilor batalionului său: “De aici nu ne mai retragem! Peste Putna nu se trece! Mergeți la unități, organizați-vă poziții de apărare și, dacă rușii mai înaintează un pas, DIN ORDINUL MEU ȘI PE A MEA RĂSPUNDERE, deschide-ți focul!” Astfel, “mareea roșie” a fost oprită cu foc pe aliniamentul care a devenit, în Nord, granița României, aliniamentul Valeriu Carp. Incidentul odată produs, amenințând să se transforme în scandal internațional, rușii au trebuit să cedeze. Un ofițer oarecare, un comandant de batalion, a decis astfel, în locul politicienilor și capilor armatei, oferindu-ne o frontieră și scăpându-ne de rușinea de a vizita astăzi, cu pașaport, mormântul lui Ștefan cel Mare!”



“Pentru curajul său maiorul Valeriu Carp a fost declarat de sovietici și a rămas până astăzi… criminal de război! ”



“Exonerat de răspundere de Conducătorul României și el recomandat încă memoriei colective drept “fascist” și “criminal de război”, pentru vina de a fi încercat să ne apere “sărăcia și nevoile și neamul”, maiorul Valeriu Carp a avut șansa pe care o au numai eroii autentici – aceea de a cădea în luptă pentru patria sa, în iulie 1944, la Pașcani. Neputându-se răzbuna pe trupul său, neputându-l executa sau târî prin gulag-uri pe cel ce le interzisese, prin gestul eroic de a nu se conforma ordinelor primite, înaintarea în adâncimea teritoriului românesc, bolșevicii s-au răzbunat pe amintirea sa. Pentru 55 de ani, Valeriu Carp a fost aruncat în uitare! Și ar fi fost poate, asemeni multor eroi autentici, definitiv șters din memoria colectivă a neamului său……dacă un bătrân și suferind veteran de război, astăzi în vârstă de 86 de ani, pe vremea aceea tânăr locotenent, în subordinea maiorului Valeriu Carp, nu și-ar fi adunat ultimele puteri, pentru a-și așterne pe hârtie, amintirile, în folosul generațiilor tinere, născute spre neșansa lor în minciună, hrănite cu iluzii și promisiuni deșarte de adepții lui Iuda.”



Batranul la care face referire Mircea Dogaru este colonelul® Ioan Ambrosă si lucrarea sa Cavaler al Ordinului Mihai Viteazul.

Sublinierea din articol îmi aparține și am făcut-o tocmai ca să nu deviem offtopic în discuții sterile, aici relevanță are adevărul istoric și nu persoana prin gura căreia se dezvăluie acel adevăr istoric.

#2
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007
Imi amintesc ca citisem odata, mai demult, de acest om si unitatea lui. Intradevar un erou care ar trebui amintit mai mult, mai ales in zilele si timpurile noastre.
Tot respectul pentru actiunea lui, si pacat ca au fost atat de putini ca el atunci

#3
Arraquwain

Arraquwain

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 01.04.2006

View Postfloryyn, on 29th June 2012, 17:51, said:

?Pentru curajul său maiorul Valeriu Carp a fost declarat de sovietici și a rămas până astăzi? criminal de război! ?

?Exonerat de răspundere de Conducătorul României și el recomandat încă memoriei colective drept ?fascist? și ?criminal de război?, pentru vina de a fi încercat să ne apere ?sărăcia și nevoile și neamul?, maiorul Valeriu Carp a avut șansa pe care o au numai eroii autentici ? aceea de a cădea în luptă pentru patria sa, în iulie 1944, la Pașcani. Neputându-se răzbuna pe trupul său, neputându-l executa sau târî prin gulag-uri pe cel ce le interzisese, prin gestul eroic de a nu se conforma ordinelor primite, înaintarea în adâncimea teritoriului românesc, bolșevicii s-au răzbunat pe amintirea sa.

Maiorul Valeriu Carp a fost considerat criminal de război nu fiindcă s-ar fi opus sovieticilor, ci pur și simplu pentru că a comis crime de război. Există martori care îl implică direct pe el personal și trupele de sub comanda lui în torturi și crime comise asupra evreilor în satul Ciudei în 30 iunie 1940 și în Zaharești în 1 iulie 1940.

Revenind la incidentul menționat de la Putna, pot întreba pe ce se bazează Mircea Dogaru ? Sau pur și simplu a inventat evenimentul, așa cum bănuiesc eu ?
Sovieticii au ocupat întradevăr Putna la 6 iulie 1940 și au fost scoși de acolo o zi mai tîrziu de către trupele căpitanului Ion Tobă, din divizia 13 infanterie.
Căpitanul Tobă a fost întradevăr condamnat pentru acest incident de către un tribunal sovietic pe cînd se afla în prizonierat.

Eu bănuiesc că colonelul Mircea Dogaru a inventat acest întreg incident și implicarea maiorului Carp care făcea parte din cu totul altă divizie pentru motivul că domnul căpitan Ion Tobă, care în mod eroic i-a aruncat pe ruși afară din Putna în 1940, după 23 August 1944 a refuzat să execute ordinele superiorilor, a dezertat din armata română și s-a înrolat în Waffen SS.
Un naționalist ca domnul colonel Dogaru nu poate accepta glorificarea ca erou a unui trădător dezertor din armata română. Așa că a înlocuit ofițerul comandant care în mod real a eliberat Putna cu unul care i-a convenit lui.

Edited by Arraquwain, 06 July 2012 - 10:22.


#4
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007

View PostArraquwain, on 6th July 2012, 11:08, said:

Maiorul Valeriu Carp a fost considerat criminal de război nu fiindcă s-ar fi opus sovieticilor, ci pur și simplu pentru că a comis crime de război. Există martori care îl implică direct pe el personal și trupele de sub comanda lui în torturi și crime comise asupra evreilor în satul Ciudei în 30 iunie 1940 și în Zaharești în 1 iulie 1940.

Revenind la incidentul menționat de la Putna, pot întreba pe ce se bazează Mircea Dogaru ? Sau pur și simplu a inventat evenimentul, așa cum bănuiesc eu ?
Sovieticii au ocupat întradevăr Putna la 6 iulie 1940 și au fost scoși de acolo o zi mai tîrziu de către trupele căpitanului Ion Tobă, din divizia 13 infanterie.
Căpitanul Tobă a fost întradevăr condamnat pentru acest incident de către un tribunal sovietic pe cînd se afla în prizonierat.

Eu bănuiesc că colonelul Mircea Dogaru a inventat acest întreg incident și implicarea maiorului Carp care făcea parte din cu totul altă divizie pentru motivul că domnul căpitan Ion Tobă, care în mod eroic i-a aruncat pe ruși afară din Putna în 1940, după 23 August 1944 a refuzat să execute ordinele superiorilor, a dezertat din armata română și s-a înrolat în Waffen SS.
Un naționalist ca domnul colonel Dogaru nu poate accepta glorificarea ca erou a unui trădător dezertor din armata română. Așa că a înlocuit ofițerul comandant care în mod real a eliberat Putna cu unul care i-a convenit lui.

Pot sa intreb si eu pe ce te bazezi tu cand afirmi cele de mai sus? Adica, intre un anonim de pe net si un istoric recunoscut de multe ori tind sa-l cred pe istoric, sper ca nu te superi?

#5
Arraquwain

Arraquwain

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 01.04.2006

View Postlupu2, on 6th July 2012, 14:48, said:

Pot sa intreb si eu pe ce te bazezi tu cand afirmi cele de mai sus? Adica, intre un anonim de pe net si un istoric recunoscut de multe ori tind sa-l cred pe istoric, sper ca nu te superi?
Pentru implicarea maiorului Carp în masacrarea evreilor din 1940 vezi  "Holocaustul din România. Distrugerea evreilor și țiganilor sub regimul Antonescu, 1940-1944" de Radu Ioanid. Găsești detaliile la începutul capitolului 2.
Radu Ioanid este un istoric reputat, cu doctoratul luat în Franța, care întîmplător este specializat exact în această problemă, cu destule cărți publicate inclusiv în Statele Unite și Franța.
Colonelul Dogaru este un sindicalist dubios, un fost angajat la direcția de propagandă a lui Ilie Ceaușescu, despre care nu se știe exact cum și-a luat doctoratul, fără nici măcar o publicație în vreun jurnal ISI.
Care dintre cei doi îți pare mai credibil, fostul propagandist ceaușist fără nici o publicație științifică sau un istoric cu un doctorat luat în Franța și director al International Archival Programs Division din cadrul U.S. Holocaust Memorial Museum din Washington ?

Despre rolul jucat de căpitanul Tobă în eliberarea Putnei există mărturiile călugărilor de la mănăstirea Putna, ordinele de zi ale diviziei sale etc. Există articole inclusiv pe site-uri creștin-ortodoxe. Exemplu http://www.crestinor...utna-69180.html
Divizia 7 Infanterie sub comanda generalului Stavrat, din care făcea parte maiorul Carp, nici măcar nu se găsea în apropiere de Putna în perioada aceea, în zonă se afla Divizia 13 Infanterie, divizie din care făcea parte și căpitanul Tobă.

Edited by Arraquwain, 06 July 2012 - 17:01.


#6
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007
Nu stiu, am cautat si am gasit ambele variante pe net, poate ambii au facut ceea ce se spune, in situatii diferite. Si ambii sunt eroi si merita tot respectul nostru, si maiorul Ioan Toba si maiorul Valeriu Carp.

Dintre Dogaru si Ioanid, evident Dogaru prezinta mai multa incredere, e istoric militar (nu stiu despre ce directie de propaganda vorbesti) si a avut acces la unele arhive. Scrierile evreiesti despre asazisul Holocaust din Romania nu sunt deloc de incredere, prezinta de obicei tot felul de date dubioase si imposibil de confirmat.
Iar cele sovietice nici atat, mai ales ca aia vroiau sa se razbune pe unii si pe altii care le facusera probleme

#7
Arraquwain

Arraquwain

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 01.04.2006
Nu știi de care direcție de propagandă vorbesc ? Aia a armatei, o direcție condusă de fratele dictatorului Nicolae Ceaușescu, "istoric" și el. Ilie Ceaușescu era și el doctor în istorie, la fel ca domnul colonel Dogaru. La Direcția de Propagandă se făcea propagandă, în nici un caz istorie. Chiar se numea Direcția de Propagandă. Și domnul colonel este istoric la fel cum este și ofițer, niciodată nu a făcut vreo școală militară de ofițeri. La fel ca Robert Turcescu.
Faptul că pentru tine are mai multă credibilitate un propagandist comunist decît un istoric te privește, din punctul meu de vedere subiectul este închis.

Un om care torturează și ucide copii și femei neînarmate nu poate fi considerat în nici un caz erou. Decît poate într-o țară africană sau arabă. Mă refer aici la maiorul Carp.
Nu ambii au eliberat Putna, doar căpitanul Tobă a fost acolo. Fapt confirmat inclusiv de preoții și călugării ortodocși. Probabil că ăștia știu ce vorbesc, din moment ce acolo se află o mănăstire ortodoxă destul de celebră. Divizia maiorului Carp nici măcar nu se găsea în acea zonă.
Aiureala asta cu maiorul Carp care ar fi eliberat Putna nu este decît o invenție a colonelului Dogaru.

Edited by Arraquwain, 06 July 2012 - 21:23.


#8
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007

View PostArraquwain, on 6th July 2012, 22:21, said:

Nu știi de care direcție de propagandă vorbesc ? Aia a armatei, o direcție condusă de fratele dictatorului Nicolae Ceaușescu, "istoric" și el. Ilie Ceaușescu era și el doctor în istorie, la fel ca domnul colonel Dogaru. La Direcția de Propagandă se făcea propagandă, în nici un caz istorie. Chiar se numea Direcția de Propagandă. Și domnul colonel este istoric la fel cum este și ofițer, niciodată nu a făcut vreo școală militară de ofițeri. La fel ca Robert Turcescu.
Faptul că pentru tine are mai multă credibilitate un propagandist comunist decît un istoric te privește, din punctul meu de vedere subiectul este închis.

Nu cred ca esti prea in tema, caci istorici militari exista peste tot in lume, si au existat in consecinta si in perioada comunista de la noi, asa cum existau si exista si in SUA sau Germania. Si astia sunt cei mai in tema cu istoria militara. Nu cred ca esti tu in pozitia de a-l contesta pe Dogaru ca istoric. Eu am citit niste carti de istorie medievala ale lui, despre Vlad Tepes, foarte bune si pline de referinte si mentionari de cronici vechi.
Istoricii evrei nu sunt evident impartiali in ce priveste Holocaustul, mai ales ceea ce spun unii ca s-ar fi intamplat la noi. Iar cum multe din datele prezentate nu pot fi comfirmate sau au fost dovedite ca false permite-mi sa am indoielile mele

View PostArraquwain, on 6th July 2012, 22:21, said:

Un om care torturează și ucide copii și femei neînarmate nu poate fi considerat în nici un caz erou. Decît poate într-o țară africană sau arabă. Mă refer aici la maiorul Carp.
Nu ambii au eliberat Putna, doar căpitanul Tobă a fost acolo. Fapt confirmat inclusiv de preoții și călugării ortodocși. Probabil că ăștia știu ce vorbesc, din moment ce acolo se află o mănăstire ortodoxă destul de celebră. Divizia maiorului Carp nici măcar nu se găsea în acea zonă.
Aiureala asta cu maiorul Carp care ar fi eliberat Putna nu este decît o invenție a colonelului Dogaru.

Nu stiu cat de real e ce spune Ioanid, sau ce spun sovieticii care evident aveau motivele lor sa-l urasca pe Carp. Tre sa fi un pic cazut in cap sa pui baza pe afirmatiile alora, mai ales dupa venirea comunistilor impusi de Moscova la putere, cand toata lumea ce luptase impotriva lor primea acuzatii de "criminali de razboi", "fascisti" si alte asemenea.

Din ce am citit Carp nu a fost la Putna, el a ocupat un aliniament la nord de manastire, dupa ce au vazut ca se apropie de ea, e vizibila din departare. Asadar el a blocat acolo avansul trupelor sovietice, pe aliniamentul ce va deveni granita de nord, taind din pacate Bucovina in doua. Daca se retragea si el granita ar fi venit si mai la sud

E foarte posibil ca trupe sovietice venind din alta directie sa fi ajuns la Putna ocolind aliniamentul pe care se stabilise unitatea lui Carp. Atunci a intrat in scena maiorul Toba, care i-a scos de acolo.

Deci amandoi sunt eroi, cu maiorul Toba scotandu-i pe sovietici de la Putna si maiorul Carp oprindu-i pe altii sa ajunga la Putna si stabilind un aliniament la nord de manastire, altfel rusii ar fi mutat granita si mai la sud, intrand si mai mult in Bucovina.

Am avut din pacate prea putini astfel de oameni atunci, si mult prea putini in functii de conducere. Oameni din esaloanele mai mici si oamenii obisnuiti s-au dovedit mai demni si mai determinati de multe ori

#9
Arraquwain

Arraquwain

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 01.04.2006

View Postlupu2, on 7th July 2012, 10:18, said:

Nu cred ca esti prea in tema, caci istorici militari exista peste tot in lume, si au existat in consecinta si in perioada comunista de la noi, asa cum existau si exista si in SUA sau Germania. Si astia sunt cei mai in tema cu istoria militara.
Toți acești istorici militari lucrează în departamente de propagandă aflate în slujba unor dictatori semi-analfabeți ?

View Postlupu2, on 7th July 2012, 10:18, said:

Nu cred ca esti tu in pozitia de a-l contesta pe Dogaru ca istoric. Eu am citit niste carti de istorie medievala ale lui, despre Vlad Tepes, foarte bune si pline de referinte si mentionari de cronici vechi.
Ce ai citit ? "Dracula, împăratul răsăritului", sau cealaltă carte scrisă de el ? lol
Puteai la fel de bine să citești cartea lui Bram Stoker, este mai bine scrisă.

View Postlupu2, on 7th July 2012, 10:18, said:

Istoricii evrei nu sunt evident impartiali in ce priveste Holocaustul, mai ales ceea ce spun unii ca s-ar fi intamplat la noi. Iar cum multe din datele prezentate nu pot fi comfirmate sau au fost dovedite ca false permite-mi sa am indoielile mele
Evident că nu sînt imparțiali, din moment ce mulți dintre ei și-au pierdut rudele. Unii doar spun că s-ar fi întîmplat la noi masacre ? Adică ele nu au existat în realitate ? Nici alea din Basarabia, Transnistria și Ucraina ?

View Postlupu2, on 7th July 2012, 10:18, said:

Nu stiu cat de real e ce spune Ioanid, sau ce spun sovieticii care evident aveau motivele lor sa-l urasca pe Carp. Tre sa fi un pic cazut in cap sa pui baza pe afirmatiile alora, mai ales dupa venirea comunistilor impusi de Moscova la putere, cand toata lumea ce luptase impotriva lor primea acuzatii de "criminali de razboi", "fascisti" si alte asemenea.

Uite că nu doar sovieticii îl acuză, asta o fac inclusiv locuitori ai celor două sate unde a comis crimele.

View Postlupu2, on 7th July 2012, 10:18, said:

Din ce am citit Carp nu a fost la Putna, el a ocupat un aliniament la nord de manastire, dupa ce au vazut ca se apropie de ea, e vizibila din departare. Asadar el a blocat acolo avansul trupelor sovietice, pe aliniamentul ce va deveni granita de nord, taind din pacate Bucovina in doua. Daca se retragea si el granita ar fi venit si mai la sud

E foarte posibil ca trupe sovietice venind din alta directie sa fi ajuns la Putna ocolind aliniamentul pe care se stabilise unitatea lui Carp. Atunci a intrat in scena maiorul Toba, care i-a scos de acolo.

Deci amandoi sunt eroi, cu maiorul Toba scotandu-i pe sovietici de la Putna si maiorul Carp oprindu-i pe altii sa ajunga la Putna si stabilind un aliniament la nord de manastire, altfel rusii ar fi mutat granita si mai la sud, intrand si mai mult in Bucovina.

Am avut din pacate prea putini astfel de oameni atunci, si mult prea putini in functii de conducere. Oameni din esaloanele mai mici si oamenii obisnuiti s-au dovedit mai demni si mai determinati de multe ori

Unitatea lui Carp nu a fost nicăieri în apropiere de Putna, cu atît mai puțin la nordul Putnei.
La data respectivă (7 iulie 1940) se afla deja la est de Tîrgu Neamț.
De altfel rușii chiar au ocupat Putna la 6 iulie, nu i-a împiedicat absolut nimeni, deși tu pari să crezi că nu știu ce unități fantomă românești s-ar fi aflat undeva la nord de Putna, opunîndu-se înaintării Armatei Roșii.
Faptul că rușii au ocupat Putna, care a fost eliberată abia a doua zi, nu poate fi negat de către nimeni.

Nu îi mai spune maior lui Tobă, la data respectivă era căpitan.
Și eroul ăsta, Tobă, a dezertat totuși din armata română ca să lupte în Waffen SS.

Halal eroi v-ați găsit voi să glorificați. Un criminal sadic și un dezertor.

Edited by Arraquwain, 07 July 2012 - 15:56.


#10
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007
:rolleyes: mare-i gradina Ta Doamne si multi redusi cu duhu ii sar gardu desi poarta e larg deschisa

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 16:48, said:

Toți acești istorici militari lucrează în departamente de propagandă aflate în slujba unor dictatori semi-analfabeți ?

  Departamentul de istorie militara era de propaganda a partidului? Si ala al partidului cu se ocupa atunci? Si ce opere de propaganda a scris omul pana la urma?
Limbajul tau seamana insa leit cu limbajul de lemn al propagandei care infiereaza cu simt de raspundere "dujmanul de clasa"

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 16:48, said:

Ce ai citit ? "Dracula, împăratul răsăritului", sau cealaltă carte scrisă de el ? lol
Puteai la fel de bine să citești cartea lui Bram Stoker, este mai bine scrisă.

:rolleyes: este scrisa mai apasat, sau are o ortografie mai frumoasa, nu inteleg la ce te referi? Tu esti pe bune sau esti ceea ce se numeste "trol"? Nu de alta dar ce spui arata fie ca habar n-ai despre ce vorbesti fie ca ai o ura personala fata de Dogaru. In ambele cazuri nu ma pot cobori chiar atat de jos incat sa-mi bat capul cu tine prea mult.

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 16:48, said:

Evident că nu sînt imparțiali, din moment ce mulți dintre ei și-au pierdut rudele. Unii doar spun că s-ar fi întîmplat la noi masacre ? Adică ele nu au existat în realitate ? Nici alea din Basarabia, Transnistria și Ucraina ?

Pai daca nu sunt impartiali de ce ii mai pomenesti? Mai ales ca destui au fost dovediti ca falsificatori. Si te rog, nu imi mai pomeni de Ioanid, un istoric cavsi-necunoscut, un refugiat politic care a scris la comanda.  

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 16:48, said:

Uite că nu doar sovieticii îl acuză, asta o fac inclusiv locuitori ai celor două sate unde a comis crimele.

Mda, a fost ceva de genu, sovieticii in anii 50' catre securistii romani (ca cetatenie, mai putin ca etnie)

-"bai, e unu Carp (sau Toba, sau atatia multi altii) care ne-a facut probleme, vrem sa-l arestam"
-pai e mort
-aha, ziceti atunci ca era al dracu, un om rau, sa nu se mai ia lumea dupa el, si asa a murit, nu se supara nimeni

Secu se duce apoi la aia in sat si le zice:

-bai, declarati si voi ca a fost un maior aici in sat si a facut niste lucruri naspa
-ce maior domle, n-am auzit?
-bai, tu vrei sa mai cultivi grau la CAP sau sa vizitezi Canalu?
-aha, cred ca imi amintesc, cum ziceati ca il cheama?
-Carp, hai scrie acolo ca si asa e mort omu
-da, da pai asa e , a fost aici
-si a facut X, Y, Z
-a facut?
-bai tu faci misto, semneaza aici ca o sa completez eu restu, cu ce mi-au transmis tovarasii de la Moscova

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 16:48, said:

Unitatea lui Carp nu a fost nicăieri în apropiere de Putna, cu atît mai puțin la nordul Putnei.
La data respectivă (7 iulie 1940) se afla deja la est de Tîrgu Neamț.
De altfel rușii chiar au ocupat Putna la 6 iulie, nu i-a împiedicat absolut nimeni, deși tu pari să crezi că nu știu ce unități fantomă românești s-ar fi aflat undeva la nord de Putna, opunîndu-se înaintării Armatei Roșii.
Faptul că rușii au ocupat Putna, care a fost eliberată abia a doua zi, nu poate fi negat de către nimeni.

Nu îi mai spune maior lui Tobă, la data respectivă era căpitan.
Și eroul ăsta, Tobă, a dezertat totuși din armata română ca să lupte în Waffen SS.

Ti-am ma spus, intre tine (un anonim de pe net) si Dogaru (un istoric militar serios) o sa-l cred pe Dogaru.
Si cel mai probabil lucrurile s-au intamplat cum am spus eu, ambii maiori fiind asadar eroi si contribuind la salvarea atat a Putnei cat si a unei parti din Bucovina.

Pentru asta da, sunt eroi, si nimic nu schimba asta. Inteleg ca tu nu esti roman, si ai alte simtaminte, dar acesti oameni (si altii ca ei haituiti de ciuma rosie venita in anii 50') chiar au facut ceva pentru tara, si cu asta raman in memorie, chiar daca unii sau altii trepadusi incearca sa-i denigreze

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 16:48, said:

Halal eroi v-ați găsit voi să glorificați. Un criminal sadic și un dezertor.

Bine, am stabilit cine suntem noi, dar tu cine sau ce esti (daca nu ti-e frica sa spui)? Rus, evreu, evreu rus, ucrainian ?

Edited by lupu2, 07 July 2012 - 21:56.


#11
Arraquwain

Arraquwain

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 01.04.2006

View Postlupu2, on 7th July 2012, 22:55, said:

Departamentul de istorie militara era de propaganda a partidului? Si ala al partidului cu se ocupa atunci? Si ce opere de propaganda a scris omul pana la urma?
Limbajul tau seamana insa leit cu limbajul de lemn al propagandei care infiereaza cu simt de raspundere \"dujmanul de clasa\"

Se pare că e greu de înțeles. Colonelul Dogaru nu a lucrat în nici un departament de istorie militară. Denumirea oficială a instituției unde era angajat era Direcția de Propagandă a Consiliului Superior Politic al Armatei.


View Postlupu2, on 7th July 2012, 22:55, said:

Pai daca nu sunt impartiali de ce ii mai pomenesti? Mai ales ca destui au fost dovediti ca falsificatori. Si te rog, nu imi mai pomeni de Ioanid, un istoric cavsi-necunoscut, un refugiat politic care a scris la comanda.
Rudele victimelor oricărei crime din zilele noastre sînt îndreptățite să se plîngă sau nu ? Că în mod sigur nici ele nu sînt imparțiale.
Nu cumva soluția corectă e să coroborezi aceste plîngeri cu dovezi obiective ?

View Postlupu2, on 7th July 2012, 22:55, said:

Ti-am ma spus, intre tine (un anonim de pe net) si Dogaru (un istoric militar serios) o sa-l cred pe Dogaru.
Si cel mai probabil lucrurile s-au intamplat cum am spus eu, ambii maiori fiind asadar eroi si contribuind la salvarea atat a Putnei cat si a unei parti din Bucovina.

Dreptul tău să crezi ce vrei. Unii cred și astăzi că Pămîntul este plat.


View Postlupu2, on 7th July 2012, 22:55, said:

Bine, am stabilit cine suntem noi, dar tu cine sau ce esti (daca nu ti-e frica sa spui)? Rus, evreu, evreu rus, ucrainian ?
Să știi că poți să fii bine merci român și fără să glorifici criminali de război, dezertori etc. Unii dintre noi au alte valori morale. Mă doare pe mine în pix că un ofițer a salvat Putna de ocupația rusească dacă acel ofițer mai tîrziu a dezertat ca să se înroleze într-o armată străină cu care în acel moment România se afla în stare de război. Nu văd nici un motiv de a-l considera erou, în afară de oarecare complexe de inferioritate ale unora care se simt lipsiți de eroi.


Nu sînt nici rus, nici evreu, nici ucrainian. Sînt român sadea. Dacă asta era problema ta și nu adevărul istoric.
Dă-i 'nainte cu propagandiștii ceaușiști și protocroniștii, dacă ăia sînt istorici adevărați pentru tine.

P.S. Aștept încă să produci vreo referință care să susțină spusele colonelului Dogaru. Una care să fie independentă de el, bineînțeles, nu bloggeri care îl citează.
Eu ți-am adus inclusiv Biserica Ortodoxă care nu suflă nici măcar un cuvințel despre implicarea maiorului Carp în eliberarea Putnei, dar atribuie acest fapt, în mod corect cred eu, căpitanului Tobă.
Îți recomand să nu îl crezi pe Dogaru pe cuvînt, caută singur detalii despre locul unde se afla divizia maiorului Carp în ziua aceea. Datele sînt publice și foarte ușor de obținut inclusiv prin Internet. Succes !!

Edited by Arraquwain, 07 July 2012 - 22:42.


#12
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 23:22, said:

Se pare că e greu de înțeles. Colonelul Dogaru nu a lucrat în nici un departament de istorie militară. Denumirea oficială a instituției unde era angajat era Direcția de Propagandă a Consiliului Superior Politic al Armatei.

http://ro.wikipedia....i/Mircea_Dogaru

<<Astfel devine cercetător-științific la Institutul de Istorie și Teorie Militară (1979-1999), specialitatea "Istorie militară antică, medievală și arheologie">>

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 23:22, said:

Rudele victimelor oricărei crime din zilele noastre sînt îndreptățite să se plîngă sau nu ? Că în mod sigur nici ele nu sînt imparțiale.
Nu cumva soluția corectă e să coroborezi aceste plîngeri cu dovezi obiective ?

Desigur ca sunt indreptatite. Dar acuzele nu trebuie indreptate la nimereala impotriva oricui sau fabricate

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 23:22, said:

Dreptul tău să crezi ce vrei. Unii cred și astăzi că Pămîntul este plat.

:lol:  Da, iar altii cred ca Soarele se invarte in jurul lui. Desigur e dreptul sa crezi ce vrei, dupa cum zici

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 23:22, said:

Să știi că poți să fii bine merci român și fără să glorifici criminali de război, dezertori etc. Unii dintre noi au alte valori morale. Mă doare pe mine în pix că un ofițer a salvat Putna de ocupația rusească dacă acel ofițer mai tîrziu a dezertat ca să se înroleze într-o armată străină cu care în acel moment România se afla în stare de război. Nu văd nici un motiv de a-l considera erou, în afară de oarecare complexe de inferioritate ale unora care se simt lipsiți de eroi.

Nu sînt nici rus, nici evreu, nici ucrainian. Sînt român sadea. Dacă asta era problema ta și nu adevărul istoric.
Dă-i 'nainte cu propagandiștii ceaușiști și protocroniștii, dacă ăia sînt istorici adevărați pentru tine.

Interesant cum toti romanii astia "verzi" si atat de interesati de dreptate si morala nu vorbesc niciodata de victimele romanesti din acele timpuri si aproape intotdeauna incearca sa denigreze Romania sau armata romana (sau macar sa o ignore).
Chestiile astea vazute din afara cam put, nu par naturale pentru un cautator sincer si moral al dreptatii

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 23:22, said:

P.S. Aștept încă să produci vreo referință care să susțină spusele colonelului Dogaru. Una care să fie independentă de el, bineînțeles, nu bloggeri care îl citează.
Eu ți-am adus inclusiv Biserica Ortodoxă care nu suflă nici măcar un cuvințel despre implicarea maiorului Carp în eliberarea Putnei, dar atribuie acest fapt, în mod corect cred eu, căpitanului Tobă.
Îți recomand să nu îl crezi pe Dogaru pe cuvînt, caută singur detalii despre locul unde se afla divizia maiorului Carp în ziua aceea. Datele sînt publice și foarte ușor de obținut inclusiv prin Internet. Succes !!

:rolleyes: Carp nu a fost la Putna, ci pe un aliniament la nord de Putna (de unde se vedea Putna in departare), oprind trupele sovietice care avansau din acea directie (si practic punand noua granita acolo, fara actiunea lui rusii veneau cu frontiera si mai la sud)
Maiorul Toba a fost atunci cel care a intrat la Putna si i-a eliminat pe rusii care ajunsesera acolo venind din alta directie, fara sa intalneasca unitatea maiorului Carp. Doar nu crezi ca regimentul lui putea acoperi toata granita Bucovinei?
Deci ambii pot fi considerati eroi, corect

#13
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,960
  • Înscris: 27.05.2010

View PostArraquwain, on 6th July 2012, 11:08, said:

Maiorul Valeriu Carp a fost considerat criminal de război nu fiindcă s-ar fi opus sovieticilor, ci pur și simplu pentru că a comis crime de război. Există martori care îl implică direct pe el personal și trupele de sub comanda lui în torturi și crime comise asupra evreilor în satul Ciudei în 30 iunie 1940 și în Zaharești în 1 iulie 1940.
Hai sa-ti explic si tie cum e cu evreii aia. Pe cand se retrageau din fata rusilor (cred ca poti sa-ti dai seama de cat de veseli erau toti) au venit niste evrei zapaciti (delegati) cu steaguri rosii care au inceput sa le explice ce bucurosi si veseli nevoie mare sunt ei ca a venit in sfarsit armata sovietica eliberatoare si i-a scapat de romani. Idiotii (scuza-ma, dar nu pot sa le spun altfel) au incurcat armata romana cu aia sovietica. Si si-au luat-o in freza grupa mare, cum era de altfel si de asteptat. Cam ce ofiter i-ar fi iertat pe unii ca aia? Mai ales ca multi militari romani au fost atacati, batuti sau umiliti de evrei in timpul retragerii.

Iar cu marele istoric Radu Ioanid, scuza-ma dar gresesti tare. Un om care inainte de revolutie a pupat dosuri comuniste pana le-a facut luna, si dupa aia s-a apucat de pupat dosuri evreesti nu inspira prea multa incredere. Cel putin mie, dar poate sunt eu mai pretentios. Daca vrei sa-i vezi biografia intre '86 si '90 e o lacuna (cel putin in aia oficiala). De ce oare?

#14
floryyn

floryyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,663
  • Înscris: 30.07.2005

View PostArraquwain, on 7th July 2012, 16:48, said:

...
Halal eroi v-ați găsit voi să glorificați. Un criminal sadic și un dezertor.

Nene, hai să-ți spun o chestie...

În primul rând nu am deschis topicul ăsta cu intenții sau aluzii antisemite. Antisemitismul nu are nici o justificare, ori cum ai lua-o, istoric, cultural, religios etc.

În al doilea rând, când am deschis topicul pe mine nu mă interesa persoana, trecutul, simpatiile politice și orice altceva legat de Dogaru. Eu am găsit articolul pe blogul romaniamilitary, mi s-a părut o chestie tare că acei militari ai Armatei Române au spus Niet Armatei Roșii la Putna, și pentru asta, ei sunt EROI AI NEAMULUI ROMÂNESC.

Ce au făcut Carp și Tobă înainte și după acest incident nu e foarte clar în nebunia acelor zile, pe-acolo prin Basarabia mustea de tot felul de bolșevici de diverse etnii care au atacat și umilit în fel și chip Armata Română în retragere. Am avut și eu 2 bunici care au luptat în WW2, unul a căzut prizonier pe frontul de Est, știu de la el ce parșivi erau bolșevicii lui Stalin așa că nimeni n-a fost stâlp de biserică.

Pentru apărarea Putnei eu zic că acei ofițeri merită statutul de Eroi uitați ai neamului românesc. Pentru excesele, greșelile și păcatele lor dinainte și de după o să-i judece bunul Dumnezeu. Pe toți.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate