Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Depanare frigidere

- - - - -
  • Please log in to reply
1555 replies to this topic

#865
pb70

pb70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 27.07.2010

 yoyo2014, on 17 august 2014 - 06:38, said:

Citesc pe forum de 4-5 zile de cand mi a  decedat frigiderul  si ma  gandeam ca poate imi dati o mana de ajutor sa ma mai linistesc pana  vin cei de la service. Am un frigider  Beko DDEN507MWD+ de 1 an  si  9 luni , deci inca in garantie  pentru  inca  3 luni . A mers brici pana  intr o  dimineata cand   am gasit pe  display  semnul  exclamarii, de eroare, aprins. In frigider era  caldut, iar  congelatorul inca inghetat dar  cu  bruma pe pachete (probabil temperatura crescuse de ceva vreme). L am scos  din priza, bagat  iar , semnul de eroare a  disparut  dar  inca nu racea si se  auzea un ticait. L am  tinut scos din priza 8-9-10 ore, dezghetat, si golit. Cand i am dat  drumul  dupa 50 min de stat  in priza   nu  racise  deloc. Display ul se aprinde, se aude ceva mergand, probabil  compresoru, si de asemeanea  un  ticait  in dreptul lui. Ticaitul era si inainte dar  suna altfel si era  mai rar ; probabil cand  pornea  compresorul. Acum  ticaie des, gen de 5 ori pe minut. Ce  ar  putea sa  fie  si cat de grav? La ce defectiuni  se da negatia de service? Sunt tare dezamagita ca s a defectat atat de repede.Posted Image


Acest tip de combina ,si ca multe altele care sunt facute in Romania, dau batai de cap din cauza electronicii.
In cazul dv cred ca este de banuit -senzor defect (cel mai fericit caz) sau placa electronica care comanda electrovalva ce comuta circulatia freonului catre frigider sau congelator ,de acolo se aud acel "ticait" daca acum se aud mai des inseamna ca primeste comanda eronata si comuta mai des facind ca temperaturile sa fie mici in ambele copartimente frigider respectiv congelator
Electrovalva comuta pe un copartiment si se mentine pina se ajunge la temperatura setata ex frigider si apoi comuta pe congelator daca este nevoie .
Despre service garantie ce sa spun Posted Image SA ai noroc ,si sigur ai nevoie.Posted Image

#866
pb70

pb70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 27.07.2010

Quote

Acum  ticaie des, gen de 5 ori pe minut.
Sau chiar compresor ars.

#867
yoyo2014

yoyo2014

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.08.2014

 pb70, on 17 august 2014 - 13:17, said:

Sau chiar compresor ars.

Multumesc frumos pentru raspunsuri  pb70. Poate sa fie  electrovalva chiar daca nu raceste deloc nici frigiderul nici  colgelatorul? Ticaitul ar  insemna ca elecrovalva incearca  sa  comute dar de ce ar  incerca daca nu a racit nimic?!  In spatele compresorului se  simtea caldura  dupa cele  50 minute de  functionare; e posibil sa mearga motorul compresorului si sa se  incalzeasca  dar sa nu  isi faca compresorul treaba?  Care ar  fi primele 3 defecte  majore  pentru care nu s ar  merita  reparatie si as putea cere inlocuirea aparatului? Cum ar  fi  vaporizatorul  si instalatia de freon a caror remediere inseamna decapsularea aparatului sau  schimbarea  compresorului care e piesa majora  totusi. Din experientele voastre sau din cazuri  concrete in ce cazuri se poate da  acea negatie de service? Mai am doar 3 luni  de garantie  si mi e  groaza la gandul ca o tin  din reparatie in reparatie pana va iesi din garantie.

#868
pb70

pb70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 27.07.2010

Quote

Din experientele voastre sau din cazuri  concrete in ce cazuri se poate da  acea negatie de service? Mai am doar 3 luni  de garantie  si mi e  groaza la gandul ca o tin  din reparatie in reparatie pana va iesi din garantie.

Daca compresorul functioneaza si nu raceste pot fi 3 cauze 1- compresor defect care nu face presiune ;2- filtru partial infundat sau capilar ;3- electrovalva care comuta des din cauza ca este defecta sau primeste comanda eronata din placa electronica.
Asa cum am mai spus daca comuta des cind pe un copartiment cind pe altul fara sa se ajunga la frigul pe care este setat frigiderul sau  congelatorul, asa se justifica mersul continuu fara oprire si temperaturi insuficiente in ambele copartimente .
Pina nu vede un specialist frigiderul ,,,,,,. Asta e presupunere .
Sunt o groaza de defecte, si clientul spune ceea ce (vede si aude) Posted Image si din pacate diagnosticul Posted Image  e altul cind vine frigotehnistul .

PS .De garantie ce sa spun decit norocPosted Image .Cit din partea institutiilor care dau servisul garantiei Posted Image

Edited by pb70, 17 August 2014 - 20:08.


#869
marius73us

marius73us

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.11.2005
Exista cumva o durata estimativa, oarecum universala in privinta unui ciclu de functionare a unei combine (cazul de fata ar fi Bosch No frost) si apoi de pauza, urmand apoi iar functionarea?

Setarile de temperatura in cazul meu sunt -16 in congelator si +4 in frigider, pt asta functioneaza cam 1 ora compresorul, si tot cam asa pauza. Este normal?

#870
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
Depinde de temperatura ambiantă și de cât de des accesezi frigiderul.

#871
yoyo2014

yoyo2014

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.08.2014

 pb70, on 17 august 2014 - 13:17, said:

Sau chiar compresor ars.

...si  ziua  cea mare a  venit ........  compresor defect, schimbat  in garantie.  Merge bine, ingheata cat trebuie(cat e setat ), zgomote ciudate nu  sunt dar  il mai urmaresc  urmatoarele  zile. Sper sa tina mai mult decat primul si  sa nu apara alte probleme.  Am asteptat o saptamana de la programarea la  service dar au venit  pregatiti cu compresorul nou, deci a fost reparat la prima... intalnire. Ah  si  au dat garantie   2 ani la  piesa noua, restul expira in 3 luni. Multumesc pb70


PS   Tava aia de evaporare de la compresor  era suuuper  imbacsita, o  mizerie groasa, densa ca malul  si ceva depuneri negre de calcar. Ma intreb de unde atata jeg??!!!

#872
marius73us

marius73us

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.11.2005
Buna ziua, am o combina Bosch no frost, primita cadou de la cineva care a renuntat la ea, pt ca a inlocuit-o cu ceva mai nou.
Am urmatoarea problema, dupa o luna de utilizare normala, se formeaza multa gheata sub vaporizator, si de asemenea jos in congelator sub capacul de plastic care are rol si de ghidare a curentului de aer, ledul care indica avaria se aprinde deseori, iar in congelator nu mai scadea temperatura mai jos de -12grade.
Am gasit pe un site de afara modul in care se intra in meniul ascuns de testare a componentelor (senzori, rezistente de degivrare, compresor, etc), totul pare ok, rezistentele (ambele) se incalzesc la ajungerea in pasul respectiv, si cu toate astea se acumuleaza destul de rapid gheata. Rezistentele pt dezghetare s-au incalzit separat, la testul amintit mai sus.
Mentionez ca zona de scurgere si furtunul este curat si verificat de obturari, dar nu apare nici o picatura in tava de pe compresor totusi.
Are cineva o idee ce ar putea fi? Ar putea fi o lipsa de freon? Am observat ca la pornire, compresorul are acel zgomot caracteristic compresoarelor, dupa care la 15-20min de functionare, scade ca intensitate acel zgomot, devine mai silentios, chiar daca functioneaza in continuare. Dupa dezghetarea cu minutiozitate, congelatorul ajunge la temp stabilita si nu se mai aprinde acel led de avarie, dar minunea asta nu tine mai mult de 1 luna. Chiar atat de des trebuiesc dezghetate aceste no frost?
Multumesc pentru ajutor, si imi cer scuze daca am scris prea mult sau nu am fost coerent in cele scrise.

rectific, se pare ca nu am zis corect ca e combina ci frigider cu 2 usi, si anume are congelatorul sus si doar in congelator un orificiu de drenaj al condensului.

#873
pb70

pb70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 27.07.2010
Bosch ........ fara o serie ceva .Chiar daca nu am intilnit-o, cautam o carte service sau utilizare .
Este posibil ca ventilatorul sa functioneze anapoda cu o turatie inferioara datorita griparii des intilnite sau chiar blocaje totale citeodata,ceea ce nu ai cum sa observi decit sub supraveghere minutioasa cu termometrul in tunelul de vint .
Alt defect poate veni din timerul care comanda defrostul , contactele pentru degivrare pot face figuri cu continuitate intermitenta fara a incalzi rezistenta pe toata durata temporizarii si de aici in timp se aduna ghiata  pina se incarca evaporatorul total .Asta daca este cu timer ,daca este cu placa electronica deja lucrurile se complicaPosted Image apar o multime de factori care de multe ori se ajunge la o placa noua sau dapanarea vechi placi cu costuri enorme ''time is money''.Posted Image

Edited by Wzzz, 25 August 2014 - 19:31.
Citat!


#874
marius73us

marius73us

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.11.2005
Scuze, am uitat sa spun ca se modelul este Bosch KSU40600 IE/01
Am oarece cunostinte de electronica, in prima varianta, aveam clipiri ale tuturor ledurilor de pe panou, iar compresorul incerca sa porneasca dar nu o facea, pana intra protectia de pe motor,  am rezolvat prin schimbarea unui condensator electrolitic de pe placa electronica, iar preventiv, ulterior am schimbat si celalalt electrolitic de pe placa, dar nu am sesizat alta schimbare.
Contactele sunt ok, nu au oxizi, deci as elimina contacte imperfecte.
Am observat  a intre 2 cicluri de functionare a compresorului, nu trece suficient timp incat carcasa motorului sa se raceasca, sa zic eu ca ar avea in jur de 40-45 de grade la pornire. Oare ciclurile de functionare lungi (cel putin asa mi se pare mie) sa destabilizeze programul pe care ar tebui sa il gestioneze placa electronica? Banuiesc eu ca totusi, ar trebui sa gasesc macar cateva picaturi de condens in acea tava de pe motor, iar asta nu se intampla. Ventilatorul din congelator, se invarte fff usor, deci nu e gripat, am invartit cu mana si e ok, curentul de aer e destul de puternic, pana se formeaza gheata. Asta cam max o luna ar rezista, apoi incepe sa se aprinda avaria, sa curga apa pe jos, in frigider, dar acolo nu mai are alt loc de drenaj asa ca iese pe la chederul usii.
Ar putea sa aiba oarece pierderi de freon? Dupa dezghetare, face frig ok, pt a face -18 congelator si 4 frigider, merge cam 1ora si jumatate, si sta in functie si de cat de multe ori se deschid usile, temperatura ambianta unde este montat nu depaseste 26-27 de grade nici un caz
Pe vaporizator nu am gasit gheata, decat jos in zona de eliminare, dar ambele rezistente s-au incalzit la testul acela de service. Masurate cu ohmetrul nu sunt identice ca valoare, cea care inconjoara vaporizatorul pare sa aiba o putere de incalzire mai mare. Oare ele lucreaza concomitent? Caci daca stau sa ma gandesc mai bine, la testul de service, parca imi aduc aminte ca s-au incalzit separat
Nu mai stiu ce sa ii fac, stiu ca acea placa electronica complica stabilirea unui diagnostic, dar as aprecia orice sfat sau idee.

Edited by Wzzz, 27 August 2014 - 19:10.
Nu mai cita daca raspunzi imediat !!!!!!!!!!!!


#875
pb70

pb70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 27.07.2010
Pina a vedea pacientul e greu de pus un diagnostic, macar ceva poze ?

Edited by Wzzz, 27 August 2014 - 19:09.
Nu mai cita daca raspunzi imediat !!!!!!!!!!!!


#876
johnnie_driver2000

johnnie_driver2000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 31.12.2011
Va salut!
Am un frigider cu compresor Danfoss la 12V. Consuma foarte mult, masurat cca 8-9A.
Daca e incarcat cu prea mult freon, poate sa forteze compresorul? Sau am o problema cu motorul sau regulatorul acestuia?
Cunoasteti vreun frigotehnist cu experienta in compresoare auto?

#877
stelica_33

stelica_33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 712
  • Înscris: 12.03.2011
Salut.
Pai 12v*9A=108W mie mi se pare ok,dar 108w consumat dintr-o baterie de masina este adavarat ca e mult.
Adevarat ca si cantitatea de freon influenteaza consumul acestuia,dar nu putem injumatati cantitatea de freon in favoarea consumului.Cineva a calculat cantitatea de freon si functie de aceasta a rezultat wati(i) frigorifici
Eu zic sa nu mai cauti nod in papura frigiderului,daca cantitatea de freon e cea ''de la mama lui'' eu zic sa-i da-i pace asa
Daca crezi ca-ti maninca mult,da-mi-l mie de suflet,platesc transportul.

#878
feretech

feretech

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 17.03.2006
Salut,
Nu este OK,consumul trebuie sa fie 2 -5 A la aceste compresoare daca se incarca prea mult freon,electronica blocheaza functionarea, ledul conectat la compresor se va aprinde succesiv de citeva ori. Trebuie numarat de cite ori se aprinde si din tabelul cu avarii dat de fabricant se poate determina care este cauza defectiunii.Aceste compresoare se simt bine daca sint incarcate  la 0.5 bar.

Attached Files



#879
jupanu2013

jupanu2013

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 11.10.2013
Buna seara,
Am si eu o problema cu combina frigorifica din dotare: zilele trecute am atins din greseala in interior peretele din spate si, nu mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca este o portiune din peretele frigiderului care este calda, restul peretilor fiind reci. Am observat si ca porneste mai des si tabla neagra din spate (habar nu am cum se numeste) este fierbinte.
Avand in vedere ca nu sunt pe domeniu, cat de grava este problema si ce imi recomandati sa fac?
Multumesc.

#880
anyshor

anyshor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 09.11.2013
Salut,

Mai exact in care parte a frigiderului in interior ati pus mana,mai jos,mai sus ori mai la mijloc?

Edited by anyshor, 04 September 2014 - 07:04.


#881
jupanu2013

jupanu2013

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 11.10.2013
Salut,
In interiorul frigiderului, exista clar delimitata o zona de circa 20 cm inaltime, pe toata latimea partii din spate care nu face condens (in partea de deasupra ei, sunt formate mici picaturi de condens inghetat). Aceasta zona se afla cam la jumatatea partii din spate a frigiderului (cum te uiti in interior).
In aceasta zona care nu face condens exista o zona mai mica, de suprafata aproximativ egala cu cea a unei palme asezate cu lungimea pe latimea frigiderului care este calda, temperatura fiind undeva la circa 40 grade.
Ca sa raspund exact la intrebare, zona este la mijlocul frigiderului.

#882
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010

 johnnie_driver2000, on 30 august 2014 - 19:19, said:

Va salut!
Am un frigider cu compresor Danfoss la 12V. Consuma foarte mult, masurat cca 8-9A.
Daca e incarcat cu prea mult freon, poate sa forteze compresorul? Sau am o problema cu motorul sau regulatorul acestuia?
Cunoasteti vreun frigotehnist cu experienta in compresoare auto?

Am reușit și eu să montez un Danfoss BD35F pe o combină frigorifică de 213 litri model Ardo.Se comportă bine,ajunge la -18°C în congelator și compresorul este foarte silențios,de abia se aude dacă este liniște și îl alimentez cu 24Vcc.din 2 acumulatori solari Pb-gel înseriați care se încarcă de la sistemul meu fotovoltaic.Am scris anul trecut că acest compresor a fost decapsulat de mine pentru a vedea de ce nu funcționează pentru că la numărătoarea bip-urilor pe care-l dădea la testul cu un led îmi arăta pe fișa tehnică „Motor start error”și până la urmă am găsit mufa de plastic din interior care alimenta motorul cu magneți permanenți scoasă din cauza unui șoc puternic pe care l-a avut acest compresor în urma unui accident auto.I-am „înfipt” mufa la loc și câteva picături de codez să nu mai iasă în veci și apoi i-am pus capacul la loc și l-am sudat cu electrozi bazici,l-am vopsit și parcă nici nu se cunoștea că a fost decapsulat.Am cumpărat o ladă frigorifică italiană de ocazie care arăta ca nouă dar pierduse freonul și omul și-a cumpărat alta,i-am dat jos compresorul original și l-am montat pe ăsta Danfoss BD35F care s-a potrivit perfect în locul celui original în schimb am întâmpinat probleme la termostat pentru că a trebuit să-l demontăm pe ăla italian fiind unul electronic care avea nevoie musai de 220V~ și am pus unul mecanic,mi-a rămas de rezolvat iluminatul în frigider care trebuie să-l fac cu un bec cu led-uri din alimentarea frigiderului de 12- 24V,folosind un convertor DC-DC step down care îmi permite să reglez atât tensiunea din 12-24V în cca.10V dar să limitez și curentul pentru alimentare pe led-uri care este mai critic.Toată investiția în acest frigider „solar” m-a costat exact 8 mil.lei vechi adică : Compresorul Danfoss BD35F împreună cu unitatea electronică de control 5 mil cumpărat de pe olx,combina frigorifică 1.3 mil.,lucrarea la frigotehnist 1.7 mil,iar lucrătura mea de reparație mufă,sudură,vopsire,testare electronică,nu se mai pune că asta am făcut-o din plăcere și pasiune Posted Image .Sper ca în seara asta când ajung la țară să fac niște poze cu lucrătura din spatele frigiderului și ceva măsurători cu un clampmetru DC pentru a vedea consumul de curent .Posted Image

Edited by Viorelsolar, 04 September 2014 - 09:42.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate