Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Oppo R5 - cel mai subțire telefon...

Oppo R5 - cel mai subțire telefon...

ScreenShot ecran Huawei ascend G6

NVIDIA Brings GPU Acceleration Su...
 Drujba

Sony sau Samsung?

Se lanseaza Neptun Tv ... Bucure&...

Humble Indie Bundle 13 Brings the...
 Ubuntu Could Give a Fatal Blow to...

Australia interzice calatoriile i...

DOCUMENTAR Istoria alegerilor pre...

Eroare instalare Microsoft Office...
 Mita Electorala ca ajutor UE

Munca in strainatate

TV Philips SLC 4.31EAA MODEL32pf5...

Intrarea in normalitate: demolare...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Conversie semnal TV digital/analogic.

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
alexpet

alexpet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 908
  • Înscris: 07.05.2007
  • ID membru: 176,674
  • Locație: Bucuresti

Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a trece pe de pe semnal analogic (cablu) la un abonament de televiziune digitala gen Dolce (sa zicem) in urmatoarele conditii:
- sa nu renunt la reteaua de cablu coaxial deja trasa prin casa
- motivatie, am cinci televizoare in functiune
- nu prea agreez situatia de a manevra doua telecomenzi pentru acelas tv
cu alte cuvinte as vrea sa am un singur receiver care sa dea semnal pe reteaua mea interna de cablu in mod similar cu semnalul analogic primit acum.

- pot folosi ceva de genul? HD Digital to Analog TV Converter Box DTX-9950 Tuner? cu urmatoarele caracteristici:

?Analog Pass-Through
?Capable of receiving free HDTV off-air-signals
?Channel 3 or 4 output for analog conventional TV
?Fully compliant with ATSC standards
?Energy star requirements satisfied
?Parental control (V-chip) and advanced Closed Caption
?Automatic time-zone setting
?English/Spanish on-screen display menu
?High quality composite video and Left/Right audio output
?Current program information supported
?Simple universal remote control

RF Reception:

?Terrestrial ATSC
Video Processing:

?MPEG-2 Video Decoding
?ATSC Format
Audio Processing:

?AC-3 Audio (DD) Decoding
?Digital Multi-Lingual
Control:

?Simple Universal Remote Control
AV Outputs:

?Channel 3 or 4 RF Output
?CVBS Output
?Stereo Left/Right Audio Output
Closed Caption:

?DTV-CC
Channel Management:

?Auto Channel Scan
?Favorite Channel
?Channel List Editing
EPG & OSD:

?Program Guide
?Channel Information Banner
?English, Spanish Supported
Other:

?Clock - Sets Time and Time Zone Automactically
AC Power:

?IEC 2-Prong Plug
?100-240 VAC, 50/60Hz
Antenna Input:

?Input Frequency 54MHz ~ 864MHz
Composite Video Output

?RCA Connector Female Type
Stereo Audio Output

?RCA Connector Female Type

Exista alte solutii?
Multumesc

Edited by alexpet, 08 May 2012 - 07:03.


#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,380
  • Înscris: 30.07.2003
  • ID membru: 5,142

View Postalexpet, on 8th May 2012, 08:00, said:

HD Digital to Analog TV Converter Box DTX-9950 Tuner
Acest tuner receptioneaza DVB-T (canalele digitale emise terestru) ori tu vrei DVB-C (digital cablu).

Pe de alta parte presupun ca un echipament care sa-ti converteasca TOATE canalele din digital in analogic costa destul de mult. Fiecare canal trebuie procesat si traspus in paralel ca tu sa ai pe coaxialul analogic in acelasi timp toate canalele pe cate o frecventa. Si posibil sa trebuiasca mai multe convertoare, fiecare translatand un nr. mic de canale.
Practic vrei aceeasi instalatie pe care o au cei de la firma de cablu !

Edited by neagu_laurentiu, 08 May 2012 - 07:49.


#3
alexpet

alexpet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 908
  • Înscris: 07.05.2007
  • ID membru: 176,674
  • Locație: Bucuresti
Eu ma gandeam asa (nu ma pricep, de aia intreb). Sa-l fac eu sa fie terestru (semnalul digital). Adica de la antena tip Dolce sa scot semnalul digital cu ajutorul receiverul lor dedicat si din acesta  sa plec cu HD Digital to Analog TV Converter Box DTX-9950 Tuner catre retaua mea interna. Daca solutia nu este viabila asa cum doresc eu aveti o recomandare cu indicatia clara a ce echipament trebuie achizitionat si de unde?
Multumesc

Sa inteleg ca ar merge dar numai pe un singur canal pe care sa-l schimb evident, din receiverul digital?

Edited by alexpet, 08 May 2012 - 07:56.


#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,380
  • Înscris: 30.07.2003
  • ID membru: 5,142

View Postalexpet, on 8th May 2012, 08:52, said:

Sa-l fac eu sa fie terestru (semnalul digital)
Teoretic ar merge (ca principiu), insa nu stiu sa existe astfel de convertoare, nu au piata ca sa le produca cineva.

Acel echipament translateaza un nr. mic de canale. Ori tu vrei 100+ !

Edited by neagu_laurentiu, 08 May 2012 - 07:57.


#5
primejdie_06

primejdie_06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 745
  • Înscris: 20.02.2007
  • ID membru: 145,253
  • Locație: manchester
... teoretic implementarea ta functioneaza dar vei avea un dezavantaj aproape insurmontabil: faptul ca vei urmari la toate cele 5 tv-uri acelasi program la care se uita cel care are telecomanda dolce sau ce abonament satelitar vei lua... distributia in mod normal se face prin folosirea unui lnb quatro a unui multiswitch cu atatea iesiri cate tunere dolce vrei sa montezi (numarul de tunere dolce este egal cu numarul de canale independente ce pot fi urmarite de pe un tv din orice camera fara a avea nevoie de telecomanda)... aceste tuner-e se vor monta in cascada si semnalul rezultat il distribui la tv-uri... parerea mea

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,380
  • Înscris: 30.07.2003
  • ID membru: 5,142

View Postprimejdie_06, on 8th May 2012, 09:14, said:

aceste tuner-e se vor monta in cascada si semnalul rezultat il distribui la tv-uri
Corect insa el vrea sa foloseasca doar TV-ul si reteaua lui de cablu coaxial existenta. Sau asa am inteles eu !

Edited by neagu_laurentiu, 08 May 2012 - 08:22.


#7
primejdie_06

primejdie_06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 745
  • Înscris: 20.02.2007
  • ID membru: 145,253
  • Locație: manchester
... doar folosirea de receiver digital, convertor digital/analog si reteaua existenta de tv-uri are teoretic o finalitate cu rezerva ca toata lumea se utia la viata satului daca bunicul are acces la telecomanda duminica dimineata plus ca nu stiu cat de capabil este convertorul ala sa acopere tot spectrul satelitar. deci una peste alta nu cred ca este cea mai buna abordare...

later edit: totusi imi scapa ceva... ce rol are convertorul pana la urma? pentru ca orice receiver satelit are iesire RF analog sau poate nu toate, dar marea majoritate au...

Edited by primejdie_06, 08 May 2012 - 08:50.


#8
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,380
  • Înscris: 30.07.2003
  • ID membru: 5,142
Este. Insa lui nu-i place. Iar daca nu-i place abordarea asta si o vrea pe a lui atunci sa-si cumpere echipamente similare celei de la firma de cablu. Ca asta vrea el :D

View Postprimejdie_06, on 8th May 2012, 09:45, said:

ce rol are convertorul pana la urma?
Posibil sa ma insel dar parca am vazut pe acolo ceva cu 3-4 canale output si ma gadesc ca atatea ar fi translatate o data.

#9
robbie_ro

robbie_ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,104
  • Înscris: 24.08.2004
  • ID membru: 21,930
  • Locație: 127.0.0.1
Nu, foloseste canalul 3 sau 4 pt. output pe RF.
In plus e ATSC, deci merge doar pe la americani.


Daca vrea sa pastreze reteaua de cablu coaxial, poate sa incerce CATV digital de la UPC sau RDS.

Edited by robbie_ro, 08 May 2012 - 09:13.


#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,944
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

Quote

Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a trece pe de pe semnal analogic (cablu) la un abonament de televiziune digitala gen Dolce (sa zicem) in urmatoarele conditii:
- sa nu renunt la reteaua de cablu coaxial deja trasa prin casa
- motivatie, am cinci televizoare in functiune
- nu prea agreez situatia de a manevra doua telecomenzi pentru acelas tv
cu alte cuvinte as vrea sa am un singur receiver care sa dea semnal pe reteaua mea interna de cablu in mod similar cu semnalul analogic primit acum.
Raspunsul este DA, dar numai daca vei cumpara o statie CATV - similara cu ce are un operator CATV. Costurile depind de nr de canale dorite - oricum pleaca de la vre-o 10.000 de euro in sus - ai nevoie de mai multe antene, cate un receptor ptr fiecare canal care doresti sa-l receptionezi, cate un modulator ptr fiecare canal, plus ceva multilexoare ca sa insumezi canalele respective, eventual un amplificator de semnal. Posibil si mai multe abonamente ;)
Deci nu se merita.

Cel mai simplu ramane situatia cu alta retea in casa - cablu tras la fiecare receptor - cu 5 receptoare satelit - unele permit decodarea folosind aceeasi cartela introdusa intr-unul din ele. Si evident cate 2 telecomenzi pe televizor.

#11
miniteh

miniteh

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 29.11.2005
  • ID membru: 55,536
Dacă esti pe cablu analogic RDS, ca să treci la digital, nu trebuie decit cele 5 tv-uri să știe toate DVB-C și poți folosi în continuare același cablaj din casă.
Dacă ești pe UPC trebuie să deți STB-ul lor pentru fiecare tv și vei vedea programele digitale. Avantajul este că telecomanda de la STB-ul UPC poate fi programată să recunoască și televizorul și astfel poți folosi o singură telecomandă. Dezavantajul este că trebuie câte un STB pentru fiecare tv.
În fiecare situație poți folosi vechea rețea de cablu din casă și trebuie doar un spliter performant.

#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,944
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Omul vrea Dolce...

#13
robbie_ro

robbie_ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,104
  • Înscris: 24.08.2004
  • ID membru: 21,930
  • Locație: 127.0.0.1
Nu vrea Dolce, vrea "televiziune digitala gen Dolce (sa zicem)".

#14
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,944
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Pai "gen Dolce" inseamna oricum satelit.
Doar prin cablu ar mereg sa foloseasca instalatia existenta, dar si aici in functie de Tv ar fi nevoie de STB.

#15
alexpet

alexpet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 908
  • Înscris: 07.05.2007
  • ID membru: 176,674
  • Locație: Bucuresti
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Treaba sta asa, casa este la tara, folosita doar ocazional (de aia nu-mi convine sa platesc cine stie cate abonamente pe digital pentru a avea semnal la toate televizoarele) numai ca furnizorul de cablu (o firmulita locala) ofera servicii execrabile (ieftin este adevarat) si as vrea sa scap de ea fara sa platesc insa sume exorbitante, sa renunt la o parte din televizora ori sa renunt la cablajul din casa care este ingropat si sta bine asa cum este. Nu tin la o calitate extraordinara, doar cat sa pot vedea ceva la tv cat de cat civilizat. Mentionez ca am reclamat calitatea semnalului la furnizor de mai multe ori dar sunt cap de "coloana" adica ultimul abonat pe fir si atat ajunge la mine. Vreo solutie de amplificare?

#16
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,380
  • Înscris: 30.07.2003
  • ID membru: 5,142

View Postalexpet, on 8th May 2012, 23:34, said:

Vreo solutie de amplificare?
Sunt cate vrei: http://www.mondoplas...CATV-pg_catv-14
Dar cei de la firma in cauza ar trebui sa o faca !

#17
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,944
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

Quote

Mentionez ca am reclamat calitatea semnalului la furnizor de mai multe ori dar sunt cap de "coloana" adica ultimul abonat pe fir si atat ajunge la mine
Amplificatoare dupa cum vezi exista. In plus sunt obligati ca la intrarea in casa sa ai un anumit nivel de semnal iar legea ii obliga sa iti spuna care este acel nivel si sa ti-l garanteze.
O problema ar putea fi si la tine in casa - chiar daca acea retea ingropata este facuta corect - ai sigur o atenuare a semnalului de cel putin 10dB. Daca nu e facuta corect poate fi si mai rau, pot fi diferente mari intre televizoare, etc.

In mod normal la o retea in casa de 5 televizoare ar putea fi nevoie de un amplificator de casa - chiar intre cablul de semnal de al provider si intrarea in reteaua ta - ptr a compensa atenuarile din distribuitoare si cabluri. Trebuie vazut care e atenuarea pe fiecare priza TV de la tine din casa ( in mod normal n-ar trebui sa fie diferente mai mari de 5 dB intre ele ) - cel care a proiectat reteaua ar trebui sa stie cum a facut-o, si valoarea semnalului la intrarea in casa. In mod normal o valoare a semnalului la intrarea in casa, corecta ar fi cam de 72-75 dB. In realitate poate fi de la 65-80 dB. peste sau sub ar fi probleme - peste - apar interferente, sub, apar pureci. daca tu ai 70 sa zicem la intrarea in casa si o atenuare de aprox 10 dB pe reteaua ingropata atunci ajungi la un semnal de 60 dB - deci ai nevoie de un amplificator de casa - gasesti tot la linkul respectiv - dar pe alta pagina.

#18
alexpet

alexpet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 908
  • Înscris: 07.05.2007
  • ID membru: 176,674
  • Locație: Bucuresti
multumesc pt sfaturi. pana la urma am luat un amplificator, l-am montat si....da, exista o imbunatatire, nu cum m-am asteptat dar este in mod clar mai bine

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users