Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Conexiune internet

Schimbare motor.

Va rog un sfat, in legatura cu XB...

Frecvente Pramount Channel si Com...
 Random fara activarea comenzii &#...

Problema opel astra g - aeroterma...

Izolare acoperis intr-o apa in pa...

dezbateri prezidentiale
 Dell Inspiron 15 3000 Series achi...

Htc one e8 vs htc one m7

UPB vs ASE?

centrala termica ariston.
 Eroare la instalare Windows 7: &#...

Pierdere semnal wi-fi

Migratia populatiei si matricele

Imprimanta Hp P2055 dn
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Zorin OS

  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
marius_yo21

marius_yo21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 28.09.2005
  • ID membru: 48,434
  • Locație: Romania

Am o intrebare legat de distributia Zorin OS . L-am instalat pe PC-ul meu. alaturi de Windows Xp. Atunci cand sunt logat pe Zorin OS am probleme cu redarea sunetului. am o placa de sunet Creative Sound Blaster Audigy (SB0570) Mai exact selectez la hardware device...la setari audio "analog 5.1 output" sau "analog 7.1 output". Toate ok ,......imi merge sunetul perfect...Dar cum schimb piesa sau o opresc si o repornesc nu mi se mai aude subwooferul decat daca comut in lista acea cu "analog 5.1...., stereo output...analog 7.1 output...etc" Asta in cazurile fericite pt ca se intampla ca uneori sa nu mai mearga sunetul deloc si sa isi revina doar dupa un restart. Mentionez ca acceasi situatie am avut-o si cu Ubuntu 11.10 pe care l-am avut instalat inainte de acest Zorin OS.....ambele nefiind modificate in vreun fel de mine.
Cunoasteti o solutie pentru ca sunetul sa mearga si sa nu se mai "piarda"?

Edit: pe Windows Xp nu am nicio problema cu sistemul audio
:coolspeak:

Edited by marius_yo21, 07 May 2012 - 19:12.


#2
Ombilic

Ombilic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 560
  • Înscris: 01.04.2011
  • ID membru: 677,410
driver ai incercat sa'i instalezi?

#3
marius_yo21

marius_yo21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 28.09.2005
  • ID membru: 48,434
  • Locație: Romania

View PostOmbilic, on 7th May 2012, 09:36, said:

driver ai incercat sa'i instalezi?

sincer, nu. Sunt nou in linux si nici nu prea stiu. Ideea e ca daca am vazut ca "vede" sunetul si mai mult decat atat si functioneaza asa cum am descris mai sus, am considerat ca nu mai trebuie cautate si instalate drivere.....
Unde as putea gasi ? :peacefingers:

#4
tom_1133

tom_1133

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,636
  • Înscris: 10.02.2011
  • ID membru: 664,038
  • Locație: bucuresti
marius_yo21, eu zic mai intai sa deschizi Terminalul/Consola si sa scri

Quote

lspci
apoi apesi Enter  sa vezi daca ai sau nu instalat driverul de sunet.

p.s.:
daca ai folosi Linux MInt 12 Lisa -LXDE, 100% nu ai mai avea asemenea probleme  :peacefingers:

#5
marius_yo21

marius_yo21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 28.09.2005
  • ID membru: 48,434
  • Locație: Romania

View Posttom_1133, on 7th May 2012, 11:26, said:

marius_yo21, eu zic mai intai sa deschizi Terminalul/Consola si sa scri
apoi apesi Enter  sa vezi daca ai sau nu instalat driverul de sunet.

00:00.0 Memory controller: nVidia Corporation CK804 Memory Controller (rev a3)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation CK804 ISA Bridge (rev f3)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation CK804 SMBus (rev a2)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation CK804 USB Controller (rev a2)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation CK804 USB Controller (rev a3)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation CK804 IDE (rev f2)
00:07.0 IDE interface: nVidia Corporation CK804 Serial ATA Controller (rev f3)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation CK804 Serial ATA Controller (rev f3)
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCI Bridge (rev f2)
00:0a.0 Bridge: nVidia Corporation CK804 Ethernet Controller (rev f3)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev f3)
00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev f3)
00:0d.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev f3)
00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev a3)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:01.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6306/7/8 [Fire II(M)] IEEE 1394 OHCI Controller (rev c0)
01:06.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster
05:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV44 [GeForce 6200 TurboC

Attached Files


Edited by marius_yo21, 07 May 2012 - 22:00.


#6
LensFlare

LensFlare

    Bla Bla Bla...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,241
  • Înscris: 09.05.2005
  • ID membru: 36,348
  • Locație: Somewhere over the rainbow ...

View Posttom_1133, on 7th May 2012, 21:26, said:

daca ai folosi Linux MInt 12 Lisa -LXDE, 100% nu ai mai avea asemenea probleme  :peacefingers:
De ce? Are la baza tot Ubuntu ca si Zorin OS... Poate cu Ubuntu 12.04 sa reuseasca ceva...

#7
tom_1133

tom_1133

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,636
  • Înscris: 10.02.2011
  • ID membru: 664,038
  • Locație: bucuresti
LensFlare, tu cand dai un sfat speri ca omu' sa se intoarca la tine sa mai primeasca si alte sfaturi ?

Daca instaleaza Ubuntu 12.04 sigur ca nu va mai avea astfel de probleme dar initiatorul a zis

View Postmarius_yo21, on 7th May 2012, 18:54, said:

Sunt nou in linux si nici nu prea stiu.
iar cum Ubuntu 12.04 nu are codecuri preinstalate sigur se va intoarce pe forum sa injure Linuxul ca nu merge sa vada filme si sa asculte muzica deoarece nu are codecuri si nu stie cum sa instaleze codecurile  :rolleyes: sau mai rau !!! nu are conexiune la internet  :w00t:
Numai bine instaleaza el o distributie Linux care nu-i va da batai de cap cu hardware-ul si codecuri ?!

In opinia mea, Ubuntu 12.04  este intr-adevar o distributie Linux usoara DAR ! daca nu ai vazut in viata ta vreodata o distributie LInux,
100% ar trebui sa te feresti de Ubuntu 12.04 deoarece un incepator (d-ala care n-a vazut Ubuntu in viata lui) nu o sa stie de ce nu poate sa vada filme si sa asculte muzica daca nu are habar cum sa downloadeze codecurile !
Linux MInt 12 Lisa e cea mai potrivita distributie pt. incepatori  :peacefingers:  dupa instalarea pe Hdd practic numai ai nevoie sa faci nicio modificare (pana nu te documentezi despre Linux.) deoarece vine cu codecuri preinstalate !

#8
LensFlare

LensFlare

    Bla Bla Bla...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,241
  • Înscris: 09.05.2005
  • ID membru: 36,348
  • Locație: Somewhere over the rainbow ...
@tom_1133 vroiam sa-ti dau o replica dar ti-am vazut semnatura si am renuntat, viata e prea scurta ca sa incerc sa-ti explic tie de ce e mai probabil ca placa aia de sunet sa mearga in Ubuntu 12.04 decat in Linux Mint.

@marius_yo21 incearca si Ubuntu 12.04 oricum Zorin OS e cam buguit...

Edited by LensFlare, 09 May 2012 - 00:07.


#9
tom_1133

tom_1133

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,636
  • Înscris: 10.02.2011
  • ID membru: 664,038
  • Locație: bucuresti
BIne bă, cum zici tu......................

#10
LensFlare

LensFlare

    Bla Bla Bla...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,241
  • Înscris: 09.05.2005
  • ID membru: 36,348
  • Locație: Somewhere over the rainbow ...

@tom_1133 trolling much?

#11
marius_yo21

marius_yo21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 28.09.2005
  • ID membru: 48,434
  • Locație: Romania

View PostLensFlare, on 8th May 2012, 13:59, said:

@marius_yo21 incearca si Ubuntu 12.04 oricum Zorin OS e cam buguit...

mersi pt sfat.
intrebarea mea este urmatoarea acum....:
Am  instalat zorin pe o pe o partitie (doua chiar ) care s-a(u) creat atunci cand am ales ca instalarea sa se faca alaturi de winxp pe DISK 2 .Ok. Doar ca acum daca le voi sterge cu Disk Management in WinXP imi va sterge si partitile deja existente pe acel HDD fizic (Disk2)? Atasez si un printscreen cu partitiile...Pe mine ma intereseaza sa nu se "combine" si sau sa se stearga partitile existente in NTFS

binenteles apoi voi sterge si Grubul si mai apoi sa instalez Ubuntu 12.04 :thumbup:

Attached Files


Edited by marius_yo21, 09 May 2012 - 00:38.


#12
tom_1133

tom_1133

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,636
  • Înscris: 10.02.2011
  • ID membru: 664,038
  • Locație: bucuresti
Poti sa stergi fara nicio problema partitia/partitiile unde ai instalat, distributia Linux Zorin OS,
celelalte partitii (pe care win le vede NTFS) nu vor fi afectate.

#13
LensFlare

LensFlare

    Bla Bla Bla...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,241
  • Înscris: 09.05.2005
  • ID membru: 36,348
  • Locație: Somewhere over the rainbow ...
Poti instala direct fara a sterge partitiile, Ubuntu o sa te intrebe daca vrei sa inlocuiesti Zorin OS cu noul sistem de operare.

#14
rich1974

rich1974

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,981
  • Înscris: 25.07.2007
  • ID membru: 206,399
  • Locație: jud. olt
trebuie sa-l sustin si eu pe tom....
pentru un incepator, mint este mai buna fiindca are codecuri si flash instalate deja.

#15
LensFlare

LensFlare

    Bla Bla Bla...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,241
  • Înscris: 09.05.2005
  • ID membru: 36,348
  • Locație: Somewhere over the rainbow ...
@rich1974 si cu ce ii rezolva problema Linux Mint?

P.S. Codec-urile se instaleaza foarte usor si in Ubuntu, trebuie sa bifezi o casuta in timpul instalarii... Din cate vezi scrie acolo destul de clar si pentru un incepator.

Posted Image

Edited by LensFlare, 09 May 2012 - 09:54.


#16
rich1974

rich1974

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,981
  • Înscris: 25.07.2007
  • ID membru: 206,399
  • Locație: jud. olt
e usor pentru tine ca stii sa bifezi casutele alea, dar pentru cineva care nu a vazut linux in viata lui.....

#17
tom_1133

tom_1133

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,636
  • Înscris: 10.02.2011
  • ID membru: 664,038
  • Locație: bucuresti
Iar eu sunt de-acord cu amandoi (LensFlare (care m-a jignit) si rich1974)) !

Practic nici numai e necesar sa stergi partitiile cu "Disk Management in WinXP" caci -asa cum a zis si LensFlare- "poti instala direct fara a sterge partitiile, noua distributie Linux o sa te intrebe daca vrei sa inlocuiesti Zorin OS cu noul sistem de operare." !

Cat despre alegerea altei distributii, sunt de-acord cu rich1974  cand sustine ca Linux Mint este mai potrivit pt. un incepator deoarece ofera codecuri si flash gata instalate nemai fiind necesar sa confugurezi sistemul de operare.
Distributia Ubuntu 12.04, oricat de usoara si simpla ar fi ea, tot iti trebuie cunostinte de baza -cum ar fi bifarea unei casute in timpul instalarii, dezactivarea functiei Unity, instalarea drivelelor, codecuri, flash player si programelor etc.

Insa daca doresti sa alegi drumul mai dificil inainte sa te documentezi macar cu elementele de baza, poti instala Ubuntu 12.04 si sa urmezi pasii de configurare de AICI si de AICI  :peacefingers:

bafta !

#18
rich1974

rich1974

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,981
  • Înscris: 25.07.2007
  • ID membru: 206,399
  • Locație: jud. olt
eu recomand mint fiindca stiu cate batai de cap am avut la inceput pana m-am prins de filosofia linux....abia reuseam sa instalez un amarat de flash.
nici acum nu am depasit cu mult faza asta...dar m-am prins de niste chestii macar. e foarte frustrant pentru un incepator sa nu poata folosi facilitatile multimedia ale unui sistem de operare.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users