Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bricheta Zippo

Rude de gradul 1

Vreau sa-mi deschid coafor

Schimb de conturi:cs1.6/cs:go
 HijackThis gabrynane

Router wirless

Driver placa sunet

Program carti vizita
 [De ce] Oglinda

Problema random shutdshutdown

Pot purta aparat dentar?

Conversie dinam la alternator pt....
 Cum pot transforma energia in kW/h?

Sistem 1200lei

ajutor sv cs 1.6

Montare releu electronic
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Masina de spalat Whirlpool AWO/D 43105!

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
dj_lyw

dj_lyw

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 02.10.2010
  • ID membru: 628,620

Va salut cu respect! Am si eu o problema cu masina de spalat Whirlpool AWO/D 43105. Fenomenul se manifesta in felul urmator:
-de exemplu daca dau pe un program de 30 de minute totul se face bine pana in punctul de a incepe sa stoarca rufele(sa centrifugheze tare). Da sa o ia tare iar parca ceva o opreste si iar incepe sa evacueze desi apa pe furtun nu mai vine, doar picuri. Tin sa precizez pompa de evacuare este noua are 2 zile.
-cand dau pe programul de centrifugare cateodata vrea sa invarta cateodata nu. Eu m-am gandit sa fie presostatul dar l-am verificat(masurat) si pare sa fie bun. Periile colectoare de la motor sunt bune, contacte oxidate nu am totul verificat. Furtunele toate date jos si verificate. Pe placa de control am schimbat tot ce e condensator electrolitic plus cele doua varistoare. In mare parte ca sa concluzionez cand dau program cu apa nu mai centrifugheaza. Oare presostatul sa-mi joace feste? Pe placa am mai observat un triac dar nu l-am schimbat. Voi ce parere aveti ar trebui schimbat si acela sa mai elimin din probleme? Nu sunt un profesionist doar intreb. Va rog cei care s-au lovit de asa ceva sa ma poata ajuta ca nu mai stiu ce sa-i fac. Va multumesc anticipat!

Attached Files



#2
GeorgeGeo

GeorgeGeo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 843
  • Înscris: 01.05.2007
  • ID membru: 174,092
  • Locație: Prof.Dr.V.M
Daca modelul tau are un gandac mic cu 8 pini atunci 99,9% trebuie rescris pe un programator.

Edited by GeorgeGeo, 30 April 2012 - 09:56.


#3
ssk

ssk

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 24.05.2003
  • ID membru: 3,906

View Postdj_lyw, on 30th April 2012, 08:56, said:

Va salut cu respect! Am si eu o problema cu masina de spalat Whirlpool AWO/D 43105. Fenomenul se manifesta in felul urmator:
-de exemplu daca dau pe un program de 30 de minute totul se face bine pana in punctul de a incepe sa stoarca rufele(sa centrifugheze tare). Da sa o ia tare iar parca ceva o opreste si iar incepe sa evacueze desi apa pe furtun nu mai vine, doar picuri. Tin sa precizez pompa de evacuare este noua are 2 zile.
-cand dau pe programul de centrifugare cateodata vrea sa invarta cateodata nu. Eu m-am gandit sa fie presostatul dar l-am verificat(masurat) si pare sa fie bun. Periile colectoare de la motor sunt bune, contacte oxidate nu am totul verificat. Furtunele toate date jos si verificate. Pe placa de control am schimbat tot ce e condensator electrolitic plus cele doua varistoare. In mare parte ca sa concluzionez cand dau program cu apa nu mai centrifugheaza. Oare presostatul sa-mi joace feste? Pe placa am mai observat un triac dar nu l-am schimbat. Voi ce parere aveti ar trebui schimbat si acela sa mai elimin din probleme? Nu sunt un profesionist doar intreb. Va rog cei care s-au lovit de asa ceva sa ma poata ajuta ca nu mai stiu ce sa-i fac. Va multumesc anticipat!


problema poate fi si de alta natura. daca face acest lucru mereu, da, trebuie o rescriere de soft. Problema 2 e mai simpla. Masina are prea putine sau prea multe rufe in cuva, si nu o poate echilibra.  Incearca un test, sa pui o cantitate de rufe recomandata in carte. Nu o singura patura, deasemenea, e greu sa echilibreze cuva.

#4
dj_lyw

dj_lyw

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 02.10.2010
  • ID membru: 628,620
Pai gandacul ala mic cred ca este memoria nu? Nu vad ce scrie pe ea in totalitate. Scrie 24C16WP sau 24C164P?  Tind sa cred ca e 24C16WP. Merge rescrisa cu un programator tip AD-PIC02? Va intreb deoarce am acasa acest programator iar pe el arata ca ar programa memorii tip 24Cxx. Programarea se poate face direct pe placa de baza a masinii de spalat sau trebuie scoasa memoria? Va multumesc!

#5
dj_lyw

dj_lyw

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 02.10.2010
  • ID membru: 628,620
Tin sa precizez faptul ca masina de spalat daca ii fac testul rapid de service nu imi da nicio eroare!

#6
cuculea

cuculea

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,176
  • Înscris: 08.12.2006
  • ID membru: 114,909
Furtunul de evacuare la ce inaltime este? incearca si pune-l mai sus, daca este la o inaltime mai mica de 1m aproximativ, masina de spalat per ansamblu se va comporta ca si niste vase comunicante, trage apa, si in acelasi timp o evacueaza. Doar incearca sa pui furtunul mai sus vezi ce se intampla.
Asa iti face tot timpul, iniferent de ce rufe bagi,msau doar la un anumit tip de rufe? E foarte posibil ca rufele sa fie asezate anapoda si sa fie dezechilibrata, unele masini (de exemplu eu am Lg) au un senzor care detecteaza daca rufele sunt asezate echilibrat, daca nu, prin cateva rotatii, incearca sa le aseze ea, daca nu poate, evacueaza apa si da o eroare.

#7
dj_lyw

dj_lyw

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 02.10.2010
  • ID membru: 628,620
Multumesc frumos pt sfat dar masina asta nu are un asemenea senzor ca m-am documentat si nu am gasit nimic. M-am gandit si eu la treaba asta dar se pare ca acest senzor nu exista. Iar in ceea ce priveste furtunul o sa incerc cele spuse sa vad cum se comporta. Eu m-am mai gandit ca un releu de pe placa sa nu decupleze deoarece cand fac un program rapid(gen test service sau centrifugare) merge totul ok iar cand dau pe un program de spalare normal(gen 30 minute) deja nu mai invarte cu/fara haine(nu conteaza acest aspect). Dumneavoasta ce spuneti?

#8
dj_lyw

dj_lyw

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 02.10.2010
  • ID membru: 628,620
Gata lume s-a rezolvat. Pana la urma i-am dat de cap. Am schimbat cele doua releee K2, K3(cubulete de zahar) si totul e ok acum. Merge pe orice program, invarte de zici ca decoleaza avionul. Testata o zi intreaga. Va multumesc tuturor celor care m-au ajutat. Va doresc numai bine!

#9
ingerulol

ingerulol

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 375
  • Înscris: 11.09.2006
  • ID membru: 96,430
Am aceeasi problema . Ti-am dat un PM daca esti amabil sa ma ajuti si pe mine . De unde ai gasit K2 si K3 ? Sunt relee pentru lipit sau mufat ? Ma poti ajuta te rog !?

#10
_mircea

_mircea

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 01.10.2013
  • ID membru: 827,148

Vizualizare mesajdj_lyw, pe 02 mai 2012 - 16:42, a scris:

Gata lume s-a rezolvat. Pana la urma i-am dat de cap. Am schimbat cele doua releee K2, K3(cubulete de zahar) si totul e ok acum. Merge pe orice program, invarte de zici ca decoleaza avionul. Testata o zi intreaga. Va multumesc tuturor celor care m-au ajutat. Va doresc numai bine!
Ti-am trimis un mesaj pe PM. Intampin aceiasi problema, te rog sa ma ajuti si pe mine. Astept vesti, cu multumiri!

#11
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,332
  • Înscris: 10.05.2011
  • ID membru: 686,121
  • Locație: B
Pune poze cu ele.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users