Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren
 

Cel mai bun telefon dual sim

- - - - -
  • Please log in to reply
4614 replies to this topic

#1
SERGIUTANDARICA

SERGIUTANDARICA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 19.09.2004
Bună ziua!
Sunt posesorul unui telefon TechFight QiGi WG1 , primul telefon 3G dual sim din lume, pe care l-am cumpărat în 2009 (acum nu se mai găsește pe piață) și funcționează, dar și arată foarte bine, chiar dacă l-am folosit "la greu" în tot acest timp. Este dotat cu tot ce am eu nevoie (dualsim active, 3G, cameră secundară pentru videocall, singurul lui minus fiind că la SMS-urile primite afișează doar numărul expeditorului, fără numele din agendă).
Au trecut anii și aș vrea să mă modernizez în sensul că simt nevoia unui telefon cu Android (care de regulă are și Wi-Fi, GPS), dar mi-aș dori să nu pierd din facilitățile oferite de vechiul WG1.
Am găsit unul foarte interesant, Zopo ZP200 care, în afară de noutatea ecranului 3D (sunt doar câteva modele în lume cu 3D), are ieșire HDMI, lucru pe care eu îl văd pentru prima dată la un telefon. Păcat că nu are un procesor mai puternic, eventual dual-core (sau chiar 4 nuclee) și păcat că are marele minus de a nu fi dual sim activ permanent, e doar standby (există rezolvarea cu apel deviat, care are totuși dezavantaje).
Are cineva acest telefon (un no name până la urmă) sau poate cineva să-mi dea vreun sfat în privința lui? Ca idee de preț, e în jur de 300 $ prin China (plus diverse accesorii), iar la noi l-am văzut doar aici: http://www.ideal-gsm...android-3154775 (a se șterge dacă e considerat reclamă).
Poate cineva să-mi recomande orice alt model (nu neapărat cu fițele lui ZP200, dar cu funcțiile importante de care am amintit)? Sigur, ar fi ideal dacă ar fi de firmă sau măcar cu o comunitate serioasă pentru suport software. Voi ce telefoane aveți sau ați văzut care să îndeplinească cerințele expuse mai sus?
Vă mulțumesc!

#2
Ombilic

Ombilic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 641
  • Înscris: 01.04.2011
te'ai uitat pe site'ul Allview? poate au romanasii ce iti trebuie tie.

#3
razor1911

razor1911

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,237
  • Înscris: 17.08.2007
Salutare,

Ti-am trimis si un mesaj privat. Ai de ales intre Lenovo A750, Zopo ZP100, THL V9, Zopo ZP200 si HTC T328w. Ti le-am aranjat crescator in functie de pret.

#4
SERGIUTANDARICA

SERGIUTANDARICA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 19.09.2004
Mulțumesc pentru răspunsurile voastre! Am cotrobăit și eu net-ul în lung și-n lat, dar am deschis topicul pentru a primi și sfaturile voastre. Niciunul din cele amintite de voi nu e dualsim permanent (activ), să zicem că aș putea trece peste asta, dar să nu fie sim-urile active când folosesc trafic de date pe 3G, asta chiar nu pot accepta și trebuie să fiu sigur că telefonul pe care-l cumpăr nu are acest neajuns.
Ce părere aveți de ZTE U960 ? Uf, are un SAR de te doare capul numai când te gândești... dar în rest?!
Ombilic, de la Allview prezintă interes doar P3 Alldro, dar are procesor prea slab (670 MHz), nu știu dacă se va putea mișca cu Android 4, Wi-Fi are 802.11 b/g (fără n), nu suportă video pe Skype, nu se poate instala Flash Player 11 (și nici multe alte aplicații), nici măcar nu are Android Market (asta se rezolvă custom, dar se renunță la garanție). Unii zic că se blocheză des, fotografiile nu au calitate de 5 MP și nici nu e bine asamblat (intră praf sub display). Bateria e apetisantă, dar cred că prețul de peste 900 Ron e exagerat pentru ce oferă. Alt dualsim mai bun de la Allview nu știu, dacă mie mi-a scăpat și ai văzut tu, te rog anunță-mă!
Razor, modelele expuse de tine mi-au făcut și mie cu ochiul, în plus ar mai fi cele de genul AT&T HD7 care e dual core și se găsește cu specificații similare sub diverse denumiri (tu ce părere ai de el?).
-Lenovo A750 pare ok, cu o baterie de invidiat, un S.A.R. excelent și preț imbatabil. Suportă voce 3G pe ambele sloturi și date 3G pe sim 1, poți fi sunat în timp ce ești conectat la internet. În schimb nu are flash și nici display prea grozav. Poate-i mai descoperiți voi alte defecte, eu cred că merită cei 775 Ron cu care poate fi găsit azi în România (pe stoc).
-THL V9 stă cam prost cu frecvențele de rețea, în rest cam aceeași Mărie cu altă pălărie, doar mai puțin plimbată pe bulevard. Păreri pro și contra de la cunoscători?!
-Zopo ZP100 este fratele mai sărac al lui ZP200, dar e ok și cu preț bun. Îl are cineva?
-Zopo ZP200 cred că e vârf de lance, am vorbit de el în primul post (probabil nu-l are nimeni, e prea "proaspăt"). Atenție, are 1GB RAM. Cred totuși că i-ar fi trebuit o baterie mai puternică. (Nici un preț mai mic n-ar strica, mai ales că n-a auzit nici naiba de firma asta nou apărută!)
-HTC T328w iese din discuție fiindcă nu are front camera și asta era un must pentru mine (vreau video call, Skype video, etc.). Oricum nu mi se pare că îl depășește pe ZP200 decât la preț, poate fiindcă are procesor Qualcomm care e un brand mai vechi ce a trecut cu succes proba timpului, dar parcă e mai bun ZTE U960 care are tot procesor Qualcomm, însă de generație mai nouă și e singurul dual activ din toată lista asta. Procesoarele Qualcomm sunt mai scumpe decât MTK, dar nu întotdeauna ce e mai scump e mai bun. Voi ce părere aveți despre bătălia dintre cele două tipuri de procesoare?
Putem citi cu toții despre telefoane, dar eu mi-aș dori niște păreri de la cei care au anumite modele sau au avut ocazia să le folosească și mă pot ajuta să iau o hotărâre. Promit că după ce cumpăr voi face un review cât mai obiectiv pentru a ajuta la rândul meu pe cei nehotărâți.  :confuzzled:

#5
razor1911

razor1911

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,237
  • Înscris: 17.08.2007
Eu as merge pe Zopo ZP100. Si pret acceptabil, si baterie mai mare decat ZP200.

Ramane sa ne auzim pe 10-11 mai cand intra-n tara :)

#6
SERGIUTANDARICA

SERGIUTANDARICA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 19.09.2004
Hm, mi se pare tare ciudată lipsa de interes pentru telefoanele dual sim! Sunt chiar atât de puțin utilizate?! Chiar nu aveți păreri?

#7
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007

View PostSERGIUTANDARICA, on 26th April 2012, 15:56, said:

Bună ziua!
Sunt posesorul unui telefon TechFight QiGi WG1 , primul telefon 3G dual sim din lume, pe care l-am cumpărat în 2009 (acum nu se mai găsește pe piață) și funcționează, dar și arată foarte bine, chiar dacă l-am folosit "la greu" în tot acest timp. Este dotat cu tot ce am eu nevoie (dualsim active, 3G, cameră secundară pentru videocall, singurul lui minus fiind că la SMS-urile primite afișează doar numărul expeditorului, fără numele din agendă).

  

View PostSERGIUTANDARICA, on 28th April 2012, 23:16, said:

Hm,   mi se pare tare ciudată lipsa de interes pentru telefoanele dual sim!

Interes există, doar că telefoanele dualsim cu toate caracteristicile enumerate mai sus nu sînt tocmai ieftine, de aceea nu se repede lumea să cumpere toate modelele existente pe piață, ca să le compare. Cu atît mai mult atunci cînd le comanzi direct din străinătate, China sau ce-o fi, te gîndești te 3 ori, înainte să cumperi, căci dacă se strică ceva, cam greu îl mai trimiți înapoi peste mări și țări sau șapte zări.

Eu sînt la al treilea dualsim, prin urmare am citit cu interes ce s-a scris aici, m-am uitat pe linkurile respective, doar că nu pot zice nimic, cîtă vreme nu am nici unul din cele amintite. E păcat, într-adevăr, că cele mai multe din cele cu Android nu sînt și dualsim active, nu înțeleg de ce nu prea se mai fac.

Momentan folosesc un Samsung GT B7722 (se discută despre el aici). Nu este cu Android (ci cu un SO proprietar, Bada sau ceva de genul ăsta), dar e dual activ (inclusiv dual activ pe date), are cameră secundară, telefonie mobilă etc. și cam trebuie să te mulțumești cu aplicațiile preinstalate, de pildă eu n-am găsit vreo aplicație gen skype pentru el, pînă acum. (Browserul preinstalat e o mizerie, dar miniopera merge ok). Eu sînt deocamdată mulțumit de el, dar sigur că m-ar interesa și un smart phone adevărat.

În ce-l privește pe QiGi WG1, eu îl am chiar în două variante, tot de prin 2009 (s-a discutat despre ambele aici). La varianta Enzo Emgeton (cumpărat din Germaia) nu am problema cu neafișarea numelui apelantului/expeditorului de mesaje, la WG1 (cumpărat din România), în schimb, da. Deduc că e o problemă de soft, eu am rezolvat-o în modul descris aici. Mi-am făcut treaba cu ambele vreo 2 ani, sînt solide, pe unul îl folosește acum altcineva din familie, pe celălalt îl mai folosesc cînd plec la tăvăleală cu cortul.

Așadar interes pentru dualsimuri există, dar eu unul nu mă mai reped să cumpăr de pe situri din străinătate, fiindcă și cu primul meu dualsim, comdandat din Germania, am vrut să fiu avangardist (încă nu intraseră dualsimuri 3g pe piața noastră, poate doar acel Acer, care era scump în draci), iar apoi am avut ceva belele cu el (dacă citiți discuția dedicată lui Enzo Emgeton, vă lămuriți).

#8
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007

View Postpamfil nastase, on 30th April 2012, 19:12, said:

Momentan folosesc un Samsung GT B7722 (se discută despre el aici). Nu este cu Android (ci cu un SO proprietar, Bada sau ceva de genul ăsta), dar e dual activ (inclusiv dual activ pe date), are cameră secundară, telefonie mobilă etc. și cam trebuie să te mulțumești cu aplicațiile preinstalate [...]

Errata: Am vrut să zic că are funcția de apeluri video, desigur. :D

#9
crossover1

crossover1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 27.10.2005
[/quote]
-Lenovo A750 pare ok, cu o baterie de invidiat, un S.A.R. excelent și preț imbatabil. Suportă voce 3G pe ambele sloturi și date 3G pe sim 1, poți fi sunat în timp ce ești conectat la internet. În schimb nu are flash și nici display prea grozav. Poate-i mai descoperiți voi alte defecte, eu cred că merită cei 775 Ron cu care poate fi găsit azi în România (pe stoc).
-THL V9 stă cam prost cu frecvențele de rețea, în rest cam aceeași Mărie cu altă pălărie, doar mai puțin plimbată pe bulevard. Păreri pro și contra de la cunoscători?!
-Zopo ZP100 este fratele mai sărac al lui ZP200, dar e ok și cu preț bun. Îl are cineva?
-Zopo ZP200 cred că e vârf de lance, am vorbit de el în primul post (probabil nu-l are nimeni, e prea "proaspăt"). Atenție, are 1GB RAM. Cred totuși că i-ar fi trebuit o baterie mai puternică. (Nici un preț mai mic n-ar strica, mai ales că n-a auzit nici naiba de firma asta nou apărută!)
-HTC T328w iese din discuție fiindcă nu are front camera și asta era un must pentru mine (vreau video call, Skype video, etc.). Oricum nu mi se pare că îl depășește pe ZP200 decât la preț, poate fiindcă are procesor Qualcomm care e un brand mai vechi ce a trecut cu succes proba timpului, dar parcă e mai bun ZTE U960 care are tot procesor Qualcomm
[/quote]

Eu am un Coolpad 7260 cu procesor Qualcomm care mi se pare telefonul ideal, singurul lucru care ma deranjeaza e ca are cateva aplicatii in chineza de care nu reusesc sa scap - trebuie rootat dar nu am reusit inca. Iti pot da insa mici informatii despre celelalte telefoane mentionate de tine, pentru ca am contact zilnic cu ele (lucrez la un mag. online):

- THL V9 nu sta prost cu frecventele in retea, chiar dimpotriva, in timpul testelor mi s-a parut ca este foarte stabil si are si un design foarte interesant. Este evident inspirat dupa HTC dar sa stii ca in China THL este firma foarte mare, am fost acolo si au magazine mari de prezentare, gen NOKIA sau SAMSUNG. Sunt noi pe piata dar tin la calitate asa ca sunt convins ca produsele lor sunt bune si vor fi in continuare bune. Apartine de Changjiang, una din firmele locale asiatice foarte bine vazute.
- Zopo ZP100 si ZP200. Firma noua dar foarte mare in China si Hong Kong. Telefoanele se vand numai in magazinele mari de electronice sau cele gen Carrefour, de unde le si luam momentan, pentru ca producatorul nu vinde sample-uri, de acolo si pretul mare, care impreuna cu TVA-ul roman de 24% devine si mai mare. In curand speram sa reusim o colaborare directa cu ei, pentru a obtine un pret mai mic.  ZP200 este mare :) asta e prima impresie, nu are dual procesor,deci trebuiesc redirectionate apelurile (ca la toate telefoanele din aceasta lista, cu exceptia ZTE U960) are optiunea 3D stereo in meniu, de unde se pot rula filme si poze 3D - vine cu un videoclip al unei trupe asiatice si o poza 3D reprezentand o pajiste cu copaci - superba, ai impresia ca patrunzi practic in telefon. Zopo ZP200 a scos 2700 puncte in Quadrant, in conditiile in care urmatorul dupa el era pe la jumatate.
- Lenovo A750 este cel mai bine vandut model de la noi, nu stiu daca neaparat pentru ca este "mai brand". Arata foarte bine ca design, nu am cunostinte despre anumite defecte, mie chiar imi place displayul (poate si unde am vazut multe modele mult mai slabe:D)
- Hyundai H11 este iar un telefon bun si care arata chiar mai bine decat A750, dar este putin mai scump. Are noul procesor MTK 6575, ca si cele de mai sus.
- ZTE U960S - foarte scump dar SINGURUL cu dual procesor din cate telefoane dual sim cu android ne-au trecut prin mana. De cand l-am primit in stoc, am innebunit testand la telefoane pentru a gasi unul cu functia asta nenorocita de dual procesor, si nu am gasit. Arata foarte bine, ecran mare, design unic. Iar ZTE este firma foarte foarte mare.
- Alte telefoane MTK 6575: STAR B79 si GT G2 - primul are cam aceeasi configuratie ca si A750, al doilea este cel mai ieftin model cu procesor MTK 6575 la ora actuala.

Cum imi mai trece ceva prin mana, postez :)

Edited by crossover1, 02 May 2012 - 20:20.


#10
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007
De astea două de mai jos ce știți?


HDC A9100 S2

Hyundai H11



Or fi dual sim active? La primul nu se precizează, la celălalt cică da, dar are un singur procesor. Se poate așa ceva?

#11
solomobilesgsm

solomobilesgsm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 08.04.2010

View Postpamfil nastase, on 7th May 2012, 11:12, said:

De astea două de mai jos ce știți?


HDC A9100 S2

Hyundai H11



Or fi dual sim active? La primul nu se precizează, la celălalt cică da, dar are un singur procesor. Se poate așa ceva?

hdc a9100, hdc i9100 sau hdc a9100 s2 este unul si acelasi aparat, are dual core: cpu1 MTk 6573 650Mhz + cpu2 MTk 6620 400mhz

procesorul telefonului , ca este dual core sau quad core nu are nici o legatura cu preluarea apelului, acolo unde este precizat 'dual procesor in apel'  poti fi sigur ca telefonul respectiv receptioneaza apeluri de pe sim2 cand vorbesti pe sim1 si invers, fara nici un fel de setare

cauta pe yotube sau pe forum-uri poze cu zte u960 dual sim, sau zte-t u960, vei oberva ca telefonul are 2 antene fizice pentru preluarea apelului
(p.s. prima varianta de zte u960, cea ieftina nu este compatibila cu retelele noastre, are banda cdma, modelul scump poate fi folosit si in gsm si in 3g)

#12
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
Sunt interesat de un telefon dual sim cu android si, pentru ca nu am mai folosit, va rog sa ma luminati si pe mine. Ma adresez in special celor care au utilizat sau celor care se ocupa cu vanzarea si au contact cu ele.

In principiu sunt interesat de Lenovo A750 dar poate sa fie si altul, chiar si ZTE U960, numai sa faca ceea ce ma intereseaza. Am cautat date si review-uri, dar sunt destul de lacunare si documentarea ia foarte mult, de-asta rog pe cei care utilizeaza sau au contact cu ele ca sunt direct in tema.

Deci, am urmatoarele nelamuriri:
- merge cu orice combinatie de cartele 3G (voce) SIM1-SIM2? Adica Orange-Vodafone, Vodafone-Orange, Orange-Cosmote, Cosmote-Orange etc.? Netul 3G stiu ca e doar pe un sim.
- suporta USSD, adica apare ceva daca sun la *100#? Cica ZTE n-ar suporta dar se lucreaza la asta...
- in agenda trebuie introduse contacele cu numarul in format international (+40721345678) sau e suficient in format national (0721345678) astfel incat sa-mi apara numele celui care ma apeleaza?
- cand primesc SMS (atat pe SIM1 cat si pe SIM2) imi apare numele contactului sau doar numarul? Cica la ZTE ar aparea doar numarul pe un SIM, la Lenovo nu am gasit nimic...
- cand sunt apelat imi apare pe ce SIM sunt apelat? Am intrebat si la etotalk si cica doar Lenovo ar suporta asta. Stie cineva sigur si nu din auzite?
- cand apelez un numar sau un contact apare ca la Allview P2 (numarul sau contactul si jos scrie SIM1 si SIM2 si apesi pe care vrei) sau ca la Allview P3 (formezi numarul sau apesi contactul, apezi pe apeleaza si apoi esti intrebat de pe ce sim sa apelezi)? Sincer, asta din urma mi se pare ca in bancul ala cu automobilul automatizat, cand apeso frana te intreaba daca esti sigur ca franezi, raspunzi ca da si apoi te intreaba ce frana vrei sa folosesti...
- se pot seta contactele in agenda ca sa fie apelate by default de pe un anume sim? Adica Ion sa fie apelat automat de pe sim1 si Ionel automat de pe sim2, fara sa mai selectez eu de pe ce sim sa apelez?
- legat de sms-uri, are vreo functie ceva sa scriu un mesaj si sa iau numarul de la ultimele apelate sau de la ultimele folosite la sms-uri? Sau trebuie dupa ce scriu mesajul sa caut in agenda numele sau numarul? Am un nokia 6234 si cand intru in editorul sms pot lua contactul de la folosite recent sau jurnal recent, sau agenda.
- suporta flash si html5? Adica merg youtube, vimeo, 220, tv online etc.?
- suporta sa deschid documente atasate la email (word, pdf, excel, video, poze etc.)? Documentele deschise se pot edita sau doar vizualiza?
- cand stau pe net 3G pot fi apelat pe acelasi sim? Se pierde conexiunea? Dar cand sunt apelat pe celalalt sim? Cei de la etotalk zic ca se pierde conexiunea, cei de la noi zic ca ramane online...
- stie sa "dea" net la un laptop (sau mai multe)? Atat 3G cat si Wi-fi? In acest caz, daca sunt apelat se pierde conexiunea? Adica, descarc ceva sau uploadez ceva, se intrerupe?
- merge gps-ul fara conexiune la internet? Eventual si fara sim-uri in telefon?
- cardul din el merge folosit si pentru altceva sau doar poze si aplicatii android? Gen stick, sa pot depozita pe el diverse? Trebuie formatat fat32, ntfs etc. sau are vreun sistem anume?
- daca ii pun protectie pe ecran, influenteaza cumva calitatea imaginii sau a operarii telefonului, devine mai "insensibil" ecranul? Apropo, au vreun efect chestiile alea anti-radiatii, etichetele alea cu zodii sau doar de design?
- exista vreo husa/toc pentru el care sa mearga pusa/pus la curea? Sunt mai de moda veche si parca telefonul sta foarte bine acolo, pot sa stau linistit pe scaun fara sa-l scot de prin buzunare sau sa port borseta si fara sa-l tin pe la gat, pe la piept etc.

Multumesc anticipat!

#13
razor1911

razor1911

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,237
  • Înscris: 17.08.2007
Va salut,

N-a ajuns coletul cu telefoane din pacate. Am avut o intarziere de 5 zile din cauza furnizorului, si inca asteptam.

#14
solomobilesgsm

solomobilesgsm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 08.04.2010
referitor la intrebarile lui adoase,  azi am testat ultimele 2buc din stoc, lenovo a750, respectiv zte-t u960 si v-oi lasa un mic comentariu legat de cele 2aparate:
-functioneaza orice sim in orice combinatie, sim-ul cu net, da, doar de pe slotul WCDMA -testat  pe a750 si u960
-cand esti sunat iti apare sim-ul de pe care receptionezi apelul -testat pe a750 si u960
-referitor la [plusul[ din fata numarului, zte 'vede' orice nr fara +4 sau +44 in fata, la lenovo in schimb a trebuit sa adaug prefixul in fata numarului
-atunci cand primesti mesaje, iti apare numarul in casuta de corespondenta, eventual numele expeditorului daca acesta este in agenda -testat pe a750 si u960
-legat de apelare, nu am avut nici un nr in memoria telefonului, insa cand apelezi iti apare optiunea, SIM1 , SIM2  calling -testat  pe a750 si u960
-nu am testat functia de apelare by default, nu cred ca are nici unul din aparate
-nici lenovo nici zte nu suporta 'functia' de a lua un nr din agenda si sa il introduci in SMS in timp ce scrii sms-ul, insa poate utiliza un nr si eventual sa il apeleze din mesaj atunci cand primesti mesaj ce contine si un nr de telefon
-zte si lenovo suporta HTML5, inclusiv VOYO, VPLAY si YOUTUBE, cei drept au fost ceva probleme la lenovo a trebuit instalat flashu ca sa poata rula filmele online, ca si comparatie zte incarca mult mai rapid filmele
'faza' cu conexiunea 3G nu am testat, insa e posibil ca 3G-ul sa ramana in stand-by pana termini convorbirea de pe sim-ul de GSM si apoi cand inchizi GSM-UL, conexiunea 3G sa fie reluata, pe primele telefoane, cele cu procesor inferior mtk6575 sau cele cu 1procesor in apel, atunci cand folosesti 3G-ul , cand esti sunat pe GSM.. acesta din urma apare inchis.
-urmeaza sa testez cand mai primesc pe stoc, daca se intrerupe apelul atunci cand 'expediez' internet la alte device-uri, pe lenovo a750 mai mult ca sigur se intrerupe sau ramane in stand-by pentru ca are 1singur procesor in apel
-gps-ul merge si fara sim si fara conexiune la internet -testat  pe a750 si u960
-cardul in general la orice telefon cu android este vazut ca stik memorie, nu influenteaza sistemul de operare cu 'ce depozitezi' tu pe card, formatarea este pe fat32 la majoritatea -testat  pe a750 si u960
-tipla de protectie are 2-3straturi, daca indepartezi primele straturi -testat  pe a750 si u960
-huse speciale de legat la curea nu au aparut.. inca.. pentru lenovo a750 si zte u960

Ce mi s-a parut interesant la ZTE-T U960 este ca incarca foarte rapid jocuri care functioneaza pe tablete, ma refer aici la jocuri pretentioase ce implica si accelerator 3D si memorie ram mare.. gen NFS CHALANGE (cred ca acesta este numele corect al jocului) .. joc in care lenovo se blocheaza ...
In quadrant, zte-t u960 a obtinut 2100 puncte, cand mai primesc a750 v-oi lasa rezultatul pe forum, din pacate nu am apucat sa testez si pe lenovo

Edited by solomobilesgsm, 12 May 2012 - 15:33.


#15
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
Multumesc foarte mult pentru raspuns, am mai elucidat din nelamuriri.

Legat de SMS-uri, ma refeream la faptul ca atunci cand compui un SMS si trebuie sa introduci destinatarul, are optiunea de a lua numarul din ultimele utilizate sau din ultimele apelate/primite? Suporta sa pui mai multe numere la destinatar?

De exemplu, primesc intr-o zi mai multe telefoane, unii ii am in agenda, altii am doar numarul, nu-i mai bag in agenda. Apoi trebuie sa le raspund pe SMS, eventual mai multora, aleatoriu. Atunci ar fi foarte util sa adaug numarul destinatarilor din ultimele apelate, sau din ultimele primite, sau de la ultimele utilizate pentru alte SMS-uri anterioare. La un Nokia mai vechi pe care-l folosesc am functia asta, daca se poate numi asa, care imi este foarte utila si necesara. Scutesc ceva timp si frecat de telefon. Deci nu m-am referit la a introduce un numar in SMS ci la destinatar. La fel, la Nokia cand primesc sms-uri imi recunoaste numarul si de la expeditor si din interiorul SMS-ului, daca acesta contine un numar. Dau utilizare detalii si-mi pune acolo toate numerele gasite, atat la expeditor cat si in textul sms-ului.

Deci ambele telefoane utilizeaza atat flash cat si html5?

Legat de functia de hot-spot, imi este foarte utila sa nu se piarda conexiunea la laptop cand primesc un apel.

De exemplu, suna cineva si eu trebuie sa-i verific ceva pe net (pe laptop, legat la netul de la telefon). Direct pe telefon nu prea se poate ca e si mai dificil de umblat si in plus banuiesc ca imi apare meniul cu apelul, deci intra in background conexiunea de date. Important e sa nu devina offline pana la terminarea apelului.

Jocuri nu ma pasioneaza de nici o culoare, rar cand mai bag un solitaire de plictis sau un biliard ceva online, dar daca e un telefon care e mai bun decat toate dar nu merg jocurile pe el, atunci ala e pentru mine! :)

Daca primesti stoc nou si ai ocazia sa faci vreun test, astept cu mare interes detalii. La fel, daca stii ceva de vreun telefon bun in aceeasi categorie de performante cu raport pret/performanta/firma ok, da-mi de veste pe PM, sa nu se considere reclama aici. In principiu as cauta ceva cu ecran de 4 inch. Am vazut ca ZTE are de 4,3 inch. E cam mare, dar m-as impaca. Oricum, exclus altceva peste 4,3 inch, nu vreau televizor! :) Si la ZTE ma cam sperie SAR-ul ala, desi daca stau sa ma gandesc ca eu car doua telefoane cu mine, SAR-ul lor adunat cred ca e peste ZTE U960.

Inca o data mersi de raspuns si mai astept noutati.

#16
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007

View Postsolomobilesgsm, on 12th May 2012, 16:30, said:

referitor la intrebarile lui adoase, azi am testat ultimele 2buc din stoc, lenovo a750, respectiv zte-t u960 si v-oi lasa un mic comentariu legat de cele 2aparate:
[...]
-referitor la [plusul[ din fata numarului, zte 'vede' orice nr fara +4 sau +44 in fata, la lenovo in schimb a trebuit sa adaug prefixul in fata numarului
-atunci cand primesti mesaje, iti apare numarul in casuta de corespondenta, eventual numele expeditorului daca acesta este in agenda -testat pe a750 si u960 [...]

Mersi și eu pentru informații.

Nu înțeleg faza cu prefixul, adică ce nu „vede” exact? Nu-ți apare numărul deloc, dacă nu-l ai cu prefixul țării în față, sau nu recunoaște numele apelantului din agendă, dacă nu l-ai salvat cu prefix?

În oricare dintre cazuri, mi se pare un bug destul de grav, fiindcă înseamnă să te apuci să editezi toate numerele de pe simuri, ceea ce nu-i puțin lucru.

Un bug asemănător avea și Qigi 1 (comercializat și sub alte nume), am scris despre asta mai sus. Fără copierea tuturor numerelor în agenda telefonului în două formate concomitent (cu și fără prefix) nu recunoștea numele apelantului, indiferent de sim.

Problema cu telefoanele astea dualsim e că nu prea găsești informații pe care să te poți baza, pe siturile comercianților sînt doar datele tehnice, dar de regulă trec sub tăcere diverse buguri de soft sau probleme cu aplicațiile. Nemaivorbind că uneori găsești comentarii entuziaste, cusute cu ață albă, ale unor pretinși cumpărători, ceea ce mă face și mai reticent.

Am găsit blogul unui neamț (în limba engleză) despre tablete, telefoane mobile și alte gadgeturi, derulați mai jos și veți găsi și recenzii despre o bună parte din modelele amintite pe acest fir de discuție.

Pentru cine știe germană e util și situl testberichte.de, unde o întreagă secțiune e dedicată telefoanelor dualsim. Sînt acolo review-uri cu calificative ale mai multor oameni care au testat același produs, plus comentariile cititorilor, ceea ce mie îmi pare mai demn de încredere. În dreata aveți și filtre de căutare (după vechimea produsului, funcții, dotări, producător etc.), în total sînt discutate (pînă acum) 100 de telefoane dualsim.

#17
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
Am mai sapat pe net despre ZTE U960 si am gasit ca
- USSD nu merge pe SIM1, doar pe SIM2. De fapt, trimite dar nu poate afisa raspunsul, deci nu se poate verifica creditul sau face diferite setari gen *100# pe SIM1
- nu se pot primi sms-uri de la operator sau gen reclame, sau chiar de la banca
- nu afiseaza numele expeditorului la sms, chiar daca e in agenda. Cica se poate rezolva duplicand contactele in agenda, atat cu numar in format national cat si international
- nu se pot efectua apeluri video 3G prin operator.

Originally Posted by Am2am  
Some BUGs discovered on U960
1. USSD on Sim1 mostly not work

Already mentioned on earlier posts. USSD commands on SIM1 are working, It's the reply that is not interpreted correctly, so you can do some SIM operations (blindly), but not check your credit, for example.

2. SMS from Operator or AD which has no sender number and has only name not possible to get on phone  
true, noticed yesterday. an alternate SMS program like Handcent fix it (always for SIM2, in most cases for SIM1

3. all SMS received are shown in international format +374..... etc. and it doesn't show the name of Sender , only number , even if sender is in your address book.  
For now I duplicated my contacts with or w/o the international prefix, just exported them from gmail, edited and re-imported them. Not a solution but a very quick and easy workaround.

4. 3G video call function is absent ....  
This is pretty normal for 90% of the smartphones, only the cheap clones and few brand ones have it. Personally I couldn't care less about videocalls

View Postsolomobilesgsm, on 12th May 2012, 16:30, said:

referitor la intrebarile lui adoase,  azi am testat ultimele 2buc din stoc, lenovo a750, respectiv zte-t u960 si v-oi lasa un mic comentariu legat de cele 2aparate:
-referitor la [plusul[ din fata numarului, zte 'vede' orice nr fara +4 sau +44 in fata, la lenovo in schimb a trebuit sa adaug prefixul in fata numarului
-atunci cand primesti mesaje, iti apare numarul in casuta de corespondenta, eventual numele expeditorului daca acesta este in agenda -testat pe a750 si u960
-legat de apelare, nu am avut nici un nr in memoria telefonului, insa cand apelezi iti apare optiunea, SIM1 , SIM2  calling -testat  pe a750 si u960

Imi poti spune cum ai testat chestia cu numarul cu +40? Ca acum vad ca mai jos ai zis ca nu ai avut numar in memoria telefonului...
Ideea era cum bag numerele in agenda (cu +40741234567 sau 0741234567) astfel incat sa-mi apara numele celui care ma suna atat la apeluri cat si la sms-uri. Si, cel mai important, ar fi sa pot pastra contactele pe SIM-uri, nu in telefon, ca daca ma urc 2 zile pe munte imi trebuie un telefon mic cu autonomie mare si astfel sa am contactele cu mine indiferent de telefon.

#18
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007

View Postadoase, on 16th May 2012, 12:37, said:

Am mai sapat pe net despre ZTE U960 si am gasit ca

- nu afiseaza numele expeditorului la sms, chiar daca e in agenda. Cica se poate rezolva duplicand contactele in agenda, atat cu numar in format national cat si international

Originally Posted by Am2am
Some BUGs discovered on U960

3. all SMS received are shown in international format +374..... etc. and it doesn't show the name of Sender , only number , even if sender is in your address book.
For now I duplicated my contacts with or w/o the international prefix, just exported them from gmail, edited and re-imported them. Not a solution but a very quick and easy workaround.

Ideea era cum bag numerele in agenda (cu +40741234567 sau 0741234567) astfel incat sa-mi apara numele celui care ma suna atat la apeluri cat si la sms-uri.

Exact ce spuneam și eu mai sus. E posibil ca atît la Lenovo A 750, cît și la ZTE U 960 să fie nevoie să-ți copiezi toate contactele de pe simuri în agenda telefonului, iar acolo să le editezi/reduplici pe toate, astfel încît toate contactele să fie atît în format 07..., cît și +407..., ca să-ți recunoască numele apelantului.

Jenant pentru un smartphone, adică avem Android, ecran arătos și jde aplicații preinstalate, dar ne scapă un mic bug, de-a dreptul enervant, legat de o funcție elementară, cum e agenda. :thumbdown:

În condițiile astea eu nu m-aș arunca la nici unul din astea, căci mai sînt și destul de scumpe. Telefoanele Samsung din seria Duos n-am auzit să aibă problema asta.

La Lenovo 750 mi se pare tare bateria, dar nu înțeleg de ce nu i-au pus și bliț, dacă tot are 2000 mA.

La U 960 zicea cineva pe alt topic că n-ar merge cu cartelă de voce digi, fiindcă știe doar wcdma, iar rețeaua RDS&RCS ar fi utms, dar nu bag mîna în foc.

Deci documentați-vă bine, înainte să cumpărați și nu ezitați să returnați telefonul, dacă nu corespunde descrierii sau așteptărilor, căci comercianții n-o să afișeze mare pe sit bugurile, ca să rămînă cu produsele nevîndute. În cel mai bun caz te vrăjesc cu niște indicații, primite în pachet, cum că telefonul are un mod de funcționare mai „special”, care face necesare cutare operațiuni, de fapt un workaround de toată jena.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate