Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Planseu din grinzi de lemn.

- - - - -
  • Please log in to reply
141 replies to this topic

#19
andutzu_2000

andutzu_2000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 27.12.2007

View PostCarapicho, on 01 aprilie 2013 - 16:55, said:

Ai facut cateva greseli.

1 .prinderea nu trebuia sa o faci prin gaurirea verticala a lemnului mai ales pe o asa lungime.Lemnul trebuia prins cu EL-uri de centura ,stanga dreapta.
2.In capete si la mijloc,intre fiecare grinda trebuia sa pui o bucatica mica pentru stabilizarea pe verticala.La o zguduiala se pot apleca toate ori in stanga ori in dreapta .
3.Sistemul cu tije filetate se foloseste astfel:se monteaza pe toata centura lemn de 10pe 5 sau 15x5 culcat.acesta se prinde cu saibe mari de centura .Se pun la asa distanta incat sa nu iti cada nici o grinda peste aceste prinderi.Peste aceasta sipca sau dulap de 10x5 sau 15x5 se monteaza grinzile exact cum vezi in desenul de mai jos unde ai 2 variante de conectare corecte din  punct de vedere al rezistentei.
...ai dreptate domnule,  am mai facut si greseli, tinand cot ca deschiderile nu sunt asa mari 3m nu voi avea probleme, si pe modelul asta am mai lucrat, cand mi-am cacut o casa pe la munte acum vreo 4 ani si sta foarte ok, dar imi place si idea pe care mi-ai dato, deja am copiat pozele Posted Image  thx . am sa revin cu poze..

#20
Carapicho

Carapicho

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 19.11.2006

View PostRobby69, on 05 aprilie 2012 - 12:09, said:

Buna ziua,
Am studiat cu atentie raspunsurile de pe forum, insa vad ca inca se da o "batalie" intre anumite idei, si anume cu dulapi sau fara, cu OSB sau fara.
In imaginile anexate va prezint inceperea constructie mansardei care va fi locuibila. Grinzile sunt de 15X10. Cea mai lunga grinda este de 4 metri. Toate grinzile sunt dispuse din 60 in 60 cm, si toate sunt asezate pe plan rezistent (ziduri).
Intrebarea mea este: La ceea ce se vede in poze ce ma sfatuiti sa pun deasupra ca sa fac un planseu rezistent? Dulapi? De care dimensiune? OSB? de care dimensiune? Ori amandoua, dar de care dimensiuni. La final, doresc sa pun parchet in toate camerele, bineinteles in afara de baie care va avea alt regim de izolatie.
Apoi sub grinzi, care va fi parte a tavanului, ce pot pune, pana la a monta rigipsul?
Va multumesc
Vezi ca la capete grinzilor trebuie sa pui ,din acelasi material bucati ca in  poza de mai jos ( valabil si pentru andutztu 2000) exact cum vezi in pozele postate la el.Rezistenta maxima o au grinzile a caror latime este de in raport de 1:3 fata de latime sau mai mare .Exemplu 5x15 5x20 etc
Peste podea se aseaza plywood ,pe romaneste placaj stratificat (se gaseste la Holver) .Cel mai usor este de plop si mesteacan ( asta ii zice  bartic birch plywood) de 18 mm.Este mai rezistent ca 10 straturi de osb de aceaisi grosime.Daca vrei sa mergi pe OSB pune un strat de 15 jos si peste ,montat invers.
Poti merge si pe sipca derindeluita de 25 mm grosime dar trebuie sa o usuci pentru ca acesta este vesnic verde la orice depozit.Se usuca prin asezarea afara pe niste distantiere intre fiecare rand ,dispuse din 40 in 40 mm (distantierii trebuie sa fie egali la grosime  ca sa nu avem sipci strambe).
Atentie:cea mai mare rezistenta o ofera sipca montata in diagonala in 2 straturi .Ai poze mai jos ca sa vezi la ce ma refer.E putin mai mult de munca dar iese treaba super.
Problema care o spune colegul de forum cu scartaitul se rezolva simplu si nu va mai scartaii nimic ever:orice ai pune deasupra pune-l pe un strar de silicon .merge din cel mai ieftin posibil cum este cel de la sika ce se gaseste pe site lor sau direct la hornbach .Este sub 5 lei tubul.
Recomand prinderea cu L-uri si prinderea acestora cu holtsurub de lemn sau cuie spiral (acestea le gasesti la Sea sau Rocast).

View PostTeach, on 06 aprilie 2012 - 21:24, said:

acelasi lucru il fac s i eu acasa ...am planseu de lemn ... intre grinzi pun polistiren de 10 si la mansarda torn o sapa termoizolanta (cu bobite de polistiren) de 5 cm. Peste - ori pun parchet laminat ori podea de lemn masiv(cumparat direct de la cei ce taie si usuca).
Polistiren la interior?Nu se pune la interior polistire din 2 motive,indiferent ce iti spun producatorii:1 se pune numai cu strat de adeziv pe ambele parti pentru a nu arde .2 Lemnul respectiv nu va mai respira in veci.
la interior se pune vata.

Attached Files



#21
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Interesante informatii, mai baga, nu le da asa cu pipeta. :D

#22
Carapicho

Carapicho

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 19.11.2006
Spuneti-mi ce anume va mai intereseaza si va spun.Noi cu constructii ne ocupam ,printre altele.

#23
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Betoane, fiare si zidarie stie toata lumea sa faca, lemn mai putin.

#24
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
In opinia mea,sub podina de lemn,singura solutie viabila si rezistenta este un lambriu de 15-18 mm,arata si bine si e usor de intretinut.Rigipsul iese din calcul pt ca este "agatat" de o structura care va lucra tot timpul ,lemnul oricit de uscat este lucreaza permanent in primul rind din cauza diferentelor de temperatura,iar in al 2 lea rind ,cum este in cazul de fata datorita presiunii la care este supus permanent,adica mansarda este locuibila si nu doar circulabila pt eventuale reparatii sau depozitare de diverse materiale usoare.Rigidizarea lemnului in general este o problema la noi,italienii sint dati dracului,au niste secrete bine pastrate,dar cind le pun in aplicare,se termina smecheria,iese "parfum",au niste lacuri si grunduri pentru fiecare tip de lemn,dar bine gindite si majoritatea compozite,pina aici au ajuns,lacuri compozite...!Noi cind vreodata.....:::)))
Pentru ca o podina sa fie locuibila si sa nu creeze disconfort la parter,incluzind aici fisurile din tavanul de rigips,trebuie foarte bine ancorata pe 2 directii-costuri enorme-a precizat cineva de o pardoseala formata din 2 straturi pe diagonala,dar tinind cont ca montanti pt rigips,vin prinsi in structura de lemn si nu in vreo placa de beton,atunci,rigipsul va fisura anual si permanent,indiferent citi montanti CD sau CW vei agata pe structura de lemn.Structura de lemn va lucra in permanenta,avind asa in medie un 10-12 kg "agatate" de ea(rigipsul finisat+structura metalica),iar deasupra un minim 25-30 kg presiune minima permanenta,nu mai vorbim de distribuirea uniforma a structurii acoperisului plus o eventuala ninsoare,aceste aspecte observ ca va scapa,din pacate,rigipsul ca tavan tine fara fisuri cca 3-7 ani numai cind este agatat de o placa de beton ,si foarte bine lucrat ,adica cu structura metalica din CD uri "pusa in opera" pe 2 nivele adica structura primara si secundara,care descrie de fapt un carioaj(gen tabla de sah)si cu montanti perimetrali UD pentru fiecare camera in parte,inclusiv UD urile prinse in grinzi si centuri din beton,altfel apar "miscari tectonice"pe la olnite inclusiv colturi si deasupra usilor sau ferestrelor.
Cu lemnul nu prea te joci,trebuie uscat tratat cu 2 miini de grund sau ulei de transformator ,dupa care minim 2 miini de lac incolor sau colorat,pentru o protectie buna,nu mai intru in alte amanunte de genul slefuit,planat perfect ,chituit samd,lemnul e f frumos ca aspect dar daca nu l respecti si nu l ajuti din start iti va creea probleme mari,greu de reparat dupa o finisare incompleta sau facuta dupa ureche.De aceea am sugerat un lambriu pe tavan,finisat corect ca la carte,impreuna cu o podina si inca ceva intarituri/contravinturi intre dulapi prinsi de cusaci/popi,asezati la maxim 60 cm,40 cm fiind ideal,conform unei schite din pag 1 ,cea desenata cu tus/creion,peste aceasta structura poti pune o podina dubla pe doua directii in diagonala si probabil lemnul per ansamblu va lucra mult mai putin sau aproape deloc,altfel,o sa ai santier permanent,lambriul va incepe sa se desfaca lamelele intre ele samd,sugerez si adezivii de lipit intre lamele pe baza de alcool(de la soudal,face totii banii din lume)cele pe baza de apa sint o gluma proasta cica sint ecologice si miros al dracului de urit,firar ecologia a naibii!Ar fi bine sa faceti si un calcul de rezistenta,merita chiar toti banii din lume,nu mai lucrati dupa urechea lui Dorel timplarul ca e ajle cu ei,acest calcul bine detrminat de structurist va creeaza acea siguranta necesara la etaj,inclusiv partea de "cum lucreaza lemnul dupa finisaj"!
In opinia mea vei cheltui aproape dublu fata de cit te ar fi costat o placa de beton bine armata,e doar o iluzie faptul ca podina din lemn este mai ieftina decit placa de beton,care placa lega mai bine centurile grinzile si parca si o rezistenta mai mare a casei per ansamblu,asta daca ai o fundatie buna,nu glume cu fi12 sau fi10 in ea!
Deci,asta e ,podina este frumoasa dar costa al naibii de mult,lasind izolatia la o parte ca e vata minerala sau bazaltica,lemnul in sine necesita intretinere,iar ca exemplu,iti dau gardul meu,stilpi de beton cu uluca din lemn,la 3-4 ani 2 miini de lac,altfel,il pierd pe drum,la tavanul din lambriu de lemn (exista si de plastic de aceea specific materialul),in functie de cit fumezi si cit gatesti(hota obligatoriu deasupra aragazului),ii mai tragi o mina de lac,la 4 ani la 5 ani,dar trebuie f bine "legat  la imbinari" din start,lucrat cu rabdare si iese intradevar superb,chiar opera de arta.La partea electrica mare atentie difera izolatia firelor din tavan sint izolatii metalice pt lemn,anti foc samd.Spor la treaba,si incearca sa eviti rigipsul,vei avea o ruina permanenta(primavara apar fisurile,iar in urmatoarea iarna se vor extinde si largii urit de tot) in casa,nu recomand,alegerea va apartine!

Edited by bagerajungle, 03 April 2013 - 13:57.


#25
msn2

msn2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 25.04.2008
@bagajerule: aliniatuuuuuuuu!!

poate ca ce ai scris acolo e de ajutor cuiva, dar nu se poate citi!!

pierzi timpul tau de pomana cu scrisul.

sorry de off.

Edited by msn2, 03 April 2013 - 13:52.


#26
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
Dupa ce fac fac scoala cu voi ma certi cu aliniatu,a fugit,tu vezi ca opiniile mele sint inspirate din propria experienta si eventual din carti de specialitate,ideile mel sint explicite,daca esti amic cu "ecologicu" e clar,mi am facut noi prieteni,asta e,asa i in tenis,dai sfaturi gratis si ok din punct de vedere tehnic,primesti reclamatii de tot felul,iar aburim topicul cu aliniatu,asa e ideea mea,explicita,cine vrea citeste cine nu sa sara la urmatorul,ok!
Gresesti cind spui ca pierde timpul cu scrisul,eu nu pierd nimik niciodata,ma mentin doar in forma ok,asta asa ca sa nu uit ce am mai invatat,nu de alta dar cind lucrezi singur e mai greu,imi mentin memoria in forma,daca uit ceva mai deschid o carte,nu e rusine sa maiuiti,e rusine sa dai sfaturi gresite aiurea,altfel...eu zic ca pot sa ajut cu o opinie sau sfat,de gresit ma asigur mereu sa n o comit,nu mi bat joc de semeni niciodata,lumea e mica si nu stii cind te intilnesti cu cineva,mai ales cind ti se monitorizeaza PC ul,intelegi ce spun,macar acum poate!

#27
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Daca tu crezi ca cineva sta sa citeasca tot ce spune un user care n-are el chef sa puna pauza alineat virgula te inseli amarnic nu are nimeni nimic pesronal cu tine dar intelege ca e foarte greu de urmarit o idee atata timp cat informatia nu e structurata intr-un anume fel astfel incat ceea ce citesti sa aiba vreun sens altfel tot ceea ce scrii e in van oamenii vor trece mai departe plictisiti ca nu vor avea rabdare sa citeasca tot ceea ce scrii tu mai ales cand dai anumite detalii tehnice cote retete sau mai stiu eu ce pentru ca pur si simplu e greu de urmarit nu ca ar avea cineva vreo problema in mod special cu tine din pacate nu vrei sa intelegi si continui sa crezi ca ar avea cineva ceva in mod special cu tine mai ales ca ti-am spus ca e pacat sa oferi niste informatii din experienta profesionala si sa nu stea nimeni sa le citeasca si pun pariu ca daca voi da copy paste la textul asta de vreo 5-6 ori la o prima privire nici nu-ti vei da seama ca nu prea ai cum dar pot sa-ti fac un experiment si la sfarsit sa-mi dai dreptate daca tu crezi ca cineva sta sa citeasca tot ce spune un user care n-are el chef sa puna pauza alineat virgula te inseli amarnic nu are nimeni nimic pesronal cu tine dar intelege ca e foarte greu de urmarit o idee atata timp cat informatia nu e structurata intr-un anume fel astfel incat ceea ce citesti sa aiba vreun sens altfel tot ceea ce scrii e in van oamenii vor trece mai departe plictisiti ca nu vor avea rabdare sa citeasca tot ceea ce scrii tu mai ales cand dai anumite detalii tehnice cote retete sau mai stiu eu ce pentru ca pur si simplu e greu de urmarit nu ca ar avea cineva vreo problema in mod special cu tine din pacate nu vrei sa intelegi si continui sa crezi ca ar avea cineva ceva in mod special cu tine mai ales ca ti-am spus ca e pacat sa oferi niste informatii din experienta profesionala si sa nu stea nimeni sa le citeasca si pun pariu ca daca voi da copy paste la textul asta de vreo 5-6 ori la o prima privire nici nu-ti vei da seama ca nu prea ai cum dar pot sa-ti fac un experiment si la sfarsit sa-mi dai dreptate daca tu crezi ca cineva sta sa citeasca tot ce spune un user care n-are el chef sa puna pauza alineat virgula te inseli amarnic nu are nimeni nimic pesronal cu tine dar intelege ca e foarte greu de urmarit o idee atata timp cat informatia nu e structurata intr-un anume fel astfel incat ceea ce citesti sa aiba vreun sens altfel tot ceea ce scrii e in van oamenii vor trece mai departe plictisiti ca nu vor avea rabdare sa citeasca tot ceea ce scrii tu mai ales cand dai anumite detalii tehnice cote retete sau mai stiu eu ce pentru ca pur si simplu e greu de urmarit nu ca ar avea cineva vreo problema in mod special cu tine din pacate nu vrei sa intelegi si continui sa crezi ca ar avea cineva ceva in mod special cu tine mai ales ca ti-am spus ca e pacat sa oferi niste informatii din experienta profesionala si sa nu stea nimeni sa le citeasca si pun pariu ca daca voi da copy paste la textul asta de vreo 5-6 ori la o prima privire nici nu-ti vei da seama ca nu prea ai cum dar pot sa-ti fac un experiment si la sfarsit sa-mi dai dreptate daca tu crezi ca cineva sta sa citeasca tot ce spune un user care n-are el chef sa puna pauza alineat virgula te inseli amarnic nu are nimeni nimic pesronal cu tine dar intelege ca e foarte greu de urmarit o idee atata timp cat informatia nu e structurata intr-un anume fel astfel incat ceea ce citesti sa aiba vreun sens altfel tot ceea ce scrii e in van oamenii vor trece mai departe plictisiti ca nu vor avea rabdare sa citeasca tot ceea ce scrii tu mai ales cand dai anumite detalii tehnice cote retete sau mai stiu eu ce pentru ca pur si simplu e greu de urmarit nu ca ar avea cineva vreo problema in mod special cu tine din pacate nu vrei sa intelegi si continui sa crezi ca ar avea cineva ceva in mod special cu tine mai ales ca ti-am spus ca e pacat sa oferi niste informatii din experienta profesionala si sa nu stea nimeni sa le citeasca si pun pariu ca daca voi da copy paste la textul asta de vreo 5-6 ori la o prima privire nici nu-ti vei da seama ca nu prea ai cum dar pot sa-ti fac un experiment si la sfarsit sa-mi dai dreptate.

#28
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
Eu observ ca deja incerci sa ma copiezi,dar n ai stil,daca nu vezi virgula este optinova,daca nu vezi alte semne de punctuatie iti pot oferii ochelari la moda,ramasi de la mama vreo 25 de perechi,tii fac cadou daca n ai "polen",acum vezi virgulele si semnele,tot incerci tu din astea cu mine,mai ai inca vreo 2 useri care au dificultati la citit,imi dau seama ca ziarele nu le ati citit vreodata,alte carti,nucred ca v ati omorit prea tare,pai daca este obositor sa citesti,eu zic sa nu mai fortezi neuronu',n am bani sa te platesc de nou,intelegi,poate faci vreun accident de citit la ochisor si poate te ridici cu pretentii,cine stie!
N am citit ce ai scris pt ca faci referire la ceva ce numai tu observi,tu chiar n ai virgule  si te repeti ca automatul,la al 4 lea rind m am oprit,deja stiam ce urmeaza,ok! Stiu sa citesc si printre rinduri,inteleg scopul tau bine determinat,cred ca l au inteles toti userii!
Informatia structurata zici tu,poate ma inveti tu acum sa structurez ce zici,crezi ca poti sa ma ajuti sau nu te obosesti prea tare cu neuronu',n o mai cauta ca insisti aiurea, Ecologistule care "este prin almanahe",ai ceva din politicianul sectorului 5,incerci sa te impui cu forcepsul +japca+tupeu,continua ca trebuie sa  executi ordinele,doar asa te ai aciuit pe aici!
Despre tehnica mai vorbim si noi ceva ca se pot supara userii pe astfel de dialoguri pe care tu le faci interminabile,nu pricepi ca eu n am executat ordine never ever,rebel m am nascut iar daca am fost si sint sef,e problema care vine din educatie mentalitate samd,nu intru in amanunte,ok,combatema tehnic daca esti asa tare pe felie,am mari indoieli in privinta asta,cred ca am aproape anii tai de viata in meserie,asa ca nu te pune cu "monstri sacri" din c tii ca te arzi,citeste studiaza si analizeaza,daca esti in stare,sa nu oboseasca neuronu'...vreun accident cerebral costa grav!Promit sa nu te mai ironizez vreodata si nici sa ti mai dau vreo replica,ok,las o balta ca o sa te injure userii,ok,ai sarit deja calul cam mult....vb de tehnica ceva ok!Odihna placuta la citit!

Imi cer scuze userilor daca am fost prea explicit cu tehnica sau prea off cu anumiti "ordonatori  de opinii",imi pare sincer rau ca am poluat aiurea pe aici,daca am scris si lucruri bune din punct de vedre tehnic,nu cer absolut nimik,nici macar un like,nu ma satisface ideea de like uri,m as bucura doar sa puneti in aplicare ceea ce scriu si o sa fiu mai multumit ca am putut sa ajut macar cu o opinie sau sfat tehnic bun.

Edited by bagerajungle, 03 April 2013 - 19:11.


#29
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Bine ma rebelule, scrie ce vrei. Ia un extraveral ca prea te-ai infurcit pe mine. Tot ce ti-am cerut a fost sa mai dai cate un ENTER la 2-3 fraze sa se poata citi mai usor.
Spor la postat, ca nu-mi pierd timpul sa ma cert cu tine. Insa ai inceput sa depasesti o limita pe care eu n-am atins-o cu tine, asa ca te-as ruga sa-ti stapanesti pornirile si invectivele aruncate.
Ok?

#30
inu1711

inu1711

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,183
  • Înscris: 23.03.2008
Pare interesanta ideea cu lambriul din lemn pe tavan, dar ce ne facem cu estetica locuintei finalizate? Cum o sa arate o incapere cu lambriu din lemn lacuit pe tavan si parchet laminat sau gresie pe podea?
Si o alta intrebare: cum se comporta lambriul din lemn in incaperile unde e umezeala (abur)?

#31
as xxl

as xxl

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 13.02.2003
mai baghera. eu nu am mai intrat pe forumul asta de vreo doi ani pana acum asa ca nu pot fi acuzat ca fac parte dintr-o gasca. problema este ca nu ai nicio treaba cu asezarea literelor astfel incat ele sa formeze propozitii, fraze, paragrafe.

scrisul tau imi seamana cu un santier unde se lucreaza peste tot in acelasi timp, cu toate materialele aruncate la intamplare pe jos. cred ca intelegi ce zic.

Edited by as xxl, 04 April 2013 - 07:50.


#32
msn2

msn2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 25.04.2008

View Postinu1711, on 03 aprilie 2013 - 21:49, said:

Pare interesanta ideea cu lambriul din lemn pe tavan, dar ce ne facem cu estetica locuintei finalizate? Cum o sa arate o incapere cu lambriu din lemn lacuit pe tavan si parchet laminat sau gresie pe podea?
Si o alta intrebare: cum se comporta lambriul din lemn in incaperile unde e umezeala (abur)?


cu un lambriu din esenta fara noduri de culoare deschisa, pe tavan, si un parchet mai inchis pe podea estetica e super ok, peretii numai merg captusiti cu lemn totusi.
dar daca ai umezeala multa nu pune lambriu de lemn ca ai sanse sa se onduleze destul de mult.

#33
Carapicho

Carapicho

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 19.11.2006

View Postbagerajungle, on 03 aprilie 2013 - 13:47, said:

In opinia mea,sub podina de lemn,singura solutie viabila si rezistenta este un lambriu de 15-18 mm,arata si bine si e usor de intretinut.Rigipsul iese din calcul pt ca este "agatat" de o structura care va lucra tot timpul ,lemnul oricit de uscat este lucreaza permanent in primul rind din cauza diferentelor de temperatura,iar in al 2 lea rind ,cum este in cazul de fata datorita presiunii la care este supus permanent,adica mansarda este locuibila si nu doar circulabila pt eventuale reparatii sau depozitare de diverse materiale usoare.Rigidizarea lemnului in general este o problema la noi,italienii sint dati dracului,au niste secrete bine pastrate,dar cind le pun in aplicare,se termina smecheria,iese "parfum",au niste lacuri si grunduri pentru fiecare tip de lemn,dar bine gindite si majoritatea compozite,pina aici au ajuns,lacuri compozite...!Noi cind vreodata.....::Posted Image))
Pentru ca o podina sa fie locuibila si sa nu creeze disconfort la parter,incluzind aici fisurile din tavanul de rigips,trebuie foarte bine ancorata pe 2 directii-costuri enorme-a precizat cineva de o pardoseala formata din 2 straturi pe diagonala,dar tinind cont ca montanti pt rigips,vin prinsi in structura de lemn si nu in vreo placa de beton,atunci,rigipsul va fisura anual si
Italienii sunt ei cum sunt dar sa nu uite ca daca nu ii invatam noi latina cred ca nici nu stiau sau vorbeasca azi.
Daca italienii rigidizeaza lemnul cu lacuri si vopseluri atunci inseamna ca is da-ti dracu.
Dar uite ca noi suntem mai ai dracu ca ei si uite cu ce am rezolvat noi problema rigipsului "plimbaret" si "miscator" :
in primul rand atentie maxima la lemnul super uscat.Acesta va crapa.Lemnul trebuie sa aiba o anumita umididate la montaj .Oricum lemnul Uscat nu are apa zero.Are undeva intre 18 si 25 % umiditate.Lemnul ud este considerat intre 60 si 100%.
In al doilea rand noi folosim bridele de mai jos la prinderea structurii metalice de grinzile de lemn.
Sus poti face o hora de 20 de persoane si tavanul jos nu se va misca,indoi sau crapa.Ca sa nu iti mai zic ca acest sistem face o izolare fonica de nu o sa-ti vina sa crezi.
Se monteaza obligatoriu 2 straturi de gips-carton.De ce?Pentru ca gips-cartonul,inventat de un american,este facut pentru a se monta in dublu strat,lucru sustinut si ce Rigips si Knauf sau de chinezoii care aduc la noi rigips pe piata la 10 lei foaia (vezi strada Fundeni unde gips-cartonul este la juma de pret fata de magazinele de bricolaj).La noi sa impamantenit ideia,de la meseriasi care nu prea le au cu tencuitul si cu gletul ca singura solutie rapida si IEFTINA (subliniez ieftina, ca parca noi am face la altii in casa nu la noi) pentru a scoate un perete drept foarte repede.

in lemn se ataseaza saiba din poza.In ea se introduce o tija filetata M6.
Se monteaza bridele antivibratii ,ridicate un pic mai sus de nivelul la care se doreste tavanul.Se da nivel cu laser-ul si se regleaza saibele de nivel la linia laser-ului.
Mai jos ai poze si un filmulet 3D pentru exemplificare .Daca moderatorul ne lasa putem pune si un filmulet cu montarea practica a acestor sisteme .

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jkxQClrMfZU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

View Postinu1711, on 03 aprilie 2013 - 21:49, said:

Pare interesanta ideea cu lambriul din lemn pe tavan, dar ce ne facem cu estetica locuintei finalizate? Cum o sa arate o incapere cu lambriu din lemn lacuit pe tavan si parchet laminat sau gresie pe podea?
Si o alta intrebare: cum se comporta lambriul din lemn in incaperile unde e umezeala (abur)?
Aici depinde cu ce este tratat.Daca este tratat corespunzator nu are probleme cu apa,caldura ,aburi etc.

Attached Files



#34
as xxl

as xxl

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 13.02.2003
carapicho: excelent!
am vrut sa scriu si eu despre bride si dubla placare dar mi-a fost lene-mai ales ca scriu pe o tableta.
o mentiune totusi: lemnul se poate usca pana  la 7-9 la suta. este considerat perfect uscat si bun pentru tamplarie la 12 la suta.

#35
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View PostCarapicho, on 04 aprilie 2013 - 09:39, said:

Italienii sunt ei cum sunt dar sa nu uite ca daca nu ii invatam noi latina cred ca nici nu stiau sau vorbeasca azi.
Daca italienii rigidizeaza lemnul cu lacuri si vopseluri atunci inseamna ca is da-ti dracu.
Dar uite ca noi suntem mai ai dracu ca ei si uite cu ce am rezolvat noi problema rigipsului "plimbaret" si "miscator" :
in primul rand atentie maxima la lemnul super uscat.Acesta va crapa.Lemnul trebuie sa aiba o anumita umididate la montaj .Oricum lemnul Uscat nu are apa zero.Are undeva intre 18 si 25 % umiditate.Lemnul ud este considerat intre 60 si 100%.
In al doilea rand noi folosim bridele de mai jos la prinderea structurii metalice de grinzile de lemn.
Sus poti face o hora de 20 de persoane si tavanul jos nu se va misca,indoi sau crapa.Ca sa nu iti mai zic ca acest sistem face o izolare fonica de nu o sa-ti vina sa crezi.
Se monteaza obligatoriu 2 straturi de gips-carton.De ce?Pentru ca gips-cartonul,inventat de un american,este facut pentru a se monta in dublu strat,lucru sustinut si ce Rigips si Knauf sau de chinezoii care aduc la noi rigips pe piata la 10 lei foaia (vezi strada Fundeni unde gips-cartonul este la juma de pret fata de magazinele de bricolaj).La noi sa impamantenit ideia,de la meseriasi care nu prea le au cu tencuitul si cu gletul ca singura solutie rapida si IEFTINA (subliniez ieftina, ca parca noi am face la altii in casa nu la noi) pentru a scoate un perete drept foarte repede.

in lemn se ataseaza saiba din poza.In ea se introduce o tija filetata M6.
Se monteaza bridele antivibratii ,ridicate un pic mai sus de nivelul la care se doreste tavanul.Se da nivel cu laser-ul si se regleaza saibele de nivel la linia laser-ului.
Mai jos ai poze si un filmulet 3D pentru exemplificare .Daca moderatorul ne lasa putem pune si un filmulet cu montarea practica a acestor sisteme .

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jkxQClrMfZU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Aici depinde cu ce este tratat.Daca este tratat corespunzator nu are probleme cu apa,caldura ,aburi etc.
Ancore nonius si element de incrucisare(pt cd ul din caroiajul primar/secundar),asa se numesc,ok,sint pt beton,iar pt lemn,eu nu prea stiu sa existe ceva in sensul asta in occident,e inventat de noi la secunda,sau probabil preluat de promoteri/importatori din "putul gindirii"!Ar trebuii sa scriu citeva pagini despre rigips ca sa te fac sa intelegi ca rigipsul agatat pe structura de lemn este complet si total ATEHNIC! De fapt ,rigipsul montat pe structura de lemn este de fapt un compromis cu rezultate slabe si nejustificat de scump,ok!Sincer iti spun ,am lucrat,studiat si trait in Italia 15-16 ani,poate la inceput am avut si eu impresia ca sint pregatit bine,numai ca duna 3-4 saptamini din primul an de facultate,mi am dat seama cit de primitivi sintem din stadiul de invatare,ca de studiere nu poate fi vorba la noi,la noi din scoala se invata 50% aberatii sau solutii scumpe bune pt producatorii de materiale de c tii,nu mai spun de nivel ca...n are sens,e inutil,dar asa ca concluzie personala,sintem la ani lumina de italieni din multe puncte de vedere,la noi,98% din populatie nu stiu sa manince,si tu vrei sa stie fierarie sau finisaje corespunzator normativelor...sa mai continuam,n are sens!
Normativele in general ,ajung la noi ok,dar,se gasesc diversi oameni f inteligenti(promoteri ,ingineri cu scoala facuta pe bani/spaga,porci si gaini furate!) sa le mai simplifice putin,din interese bine gindite,intemeiate si mai ales cu bataie lunga,lanoi in general tehnologia nu ti o da fabricantul exacta si precisa,ti o da asa mai...cu ceva goluri mici,ca asa ai de lucru mereu,interese mari economice bineinteles!
Fii sigur ca stiu ce vb,aici in 18 luni de santier am ramas oripilat de nivelul de "mizeriasi" la care sintem,simteam asa o sila cind intram in santier,explicabila de altfel,iar cind plecam acasa,sinteam ceva eliberator,datorita stilului de lucru romanesc,mai se intorc unii din spania si italia si spun ca i au invatat ei pe europeni sa faca finisaje,rid pina lesin de astfel de specii care acolo au fost celmultnecalificati,pricepi.Deci faza cu "sintem noi mai ai dracu"....si iti continui eu..."ai dracu" de prosti si naivi sa putem crede ca schimbam noi tehnologia de punere in opera a materialelor,cind italienii studiaza ani de zile diverse comportamente prin laboratoare ale materialelor.
Daca ai avea posibilitatea sa intrii in biblioteca vreunei facultati tehnice sau de constructii, sa vezi cam ce este pe acolo si cam la ce nivel se discuta si cum se pune problema,s ar putea sa spui doar atit: "parca are dreptate bagera de pe softpedia,sintem intradevar primitivi si cretini cu diploma"!Normativele sint lucrate si gindite afara,la noi ajung in general originale,dar cum la noi cercetarea este ceva interzis,sau ma rog,noi simplificam tot ce se poate din lipsa de bani ca e mai sanatos,nu,si asa ajungeti multi la concluzia ca sintem foarte destepti noi,numai din simplificari,ok!
Cind am spus ca lemnul trebuie bine uscat,nu am dat procente de umiditate pt ca fiecare  fibra de lemn are specificatiile ei de lucru,prelucrare si finisare,nu este o cifra care sa la generalizeze petoate,ok,la rasinoase undeva intre 12-16%,stejar 10-22%,restul nu mi aduc aminte pt ca n am lucrat cu ele,si se mai uita,dar noi generalizam peste tot cu orice si treaba cu simplificatul este generala,pleaca de sus,de la presedinte pina la femeia de servici,ei se fac , ca ne platesc,noi ne facem ca muncim,asta e deviza in romania ,transmisa din tata in fiu de peste 60 deani,nu mai avemprofesionisti in nici un domeniu,iar in c tii,domina "Dorel si Vasile escavator" cam latoate nivelele de pregatire,inclus arhitectii si proiectantii,ok,nu mi trebuie mult timp sa ma lamuresc,ok,valabil si in cazul tau!Apropo vezi ca latina ,noi am invatat o de la ei nu invers ok,asta asa ca teorema ,stiu exact ce spun,nu ma contrazic pe tema asta ca n are sens!
Stiu,o sa spui de ce m am intors,poate am gresit,eu oricum,criza,recesiune sau boom imobiliar,pt mine e totuna,am de lucru de nu mi vad finalul nici peste 2-3 ani,iar la mine orice greseala daca as face ,m ar costa nu scump,libertatea ma costa,pricepusi ce fel de lucrari fac acum,termoseminee,fara ISCIR si alte "aberatii",numai la baietasii destepti,si pe sume  mari nu vrajeli,ok,manufactura costa nu e ....stilpul de la casa sau zidariaunui perete!
Am riscat ceva cind m am lasat de inginerie,dar ,cu rabdare,si multa munca,inclusiv calcule reale ,experimente invatate si studiate la "mama Italica"....sint un fericit pricepusi acum  cit si cum stau treburile!
Vreau sa te rog ceva,daca in aceasta viata,o sa gasesti  in tara noastra un bloc/casa/cotet/grajd/cladire din beton armat sau structura de lemn,lucrat aproape perfect,adica sub tolerantele din normative,eu o maninc cu totul,noi inca nu stim sa masuram o camera perfect si vrem blocuri si vile ok....sa fim seriosi, SSSSST!Era un sarpe...::Posted Image))
Asa pentru cultura dumneavoastra generala,romanii au creat civilizatia europeana,nu invers ok,inclusiv autostrazile din ziua de azi,sint fostele drumuri ale romanilor,ok,daca ati vedea ce pod aveam peste dunare la drobeta,v ati fi inchinat si acum la el,Anghel salygni a facut asa o copie "lesinata " cu podul peste dunare,ok,sanatate,tuturor!

Edited by bagerajungle, 05 April 2013 - 18:27.


#36
Carapicho

Carapicho

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 19.11.2006

View Postas xxl, on 04 aprilie 2013 - 10:39, said:

carapicho: excelent!
am vrut sa scriu si eu despre bride si dubla placare dar mi-a fost lene-mai ales ca scriu pe o tableta.
o mentiune totusi: lemnul se poate usca pana  la 7-9 la suta. este considerat perfect uscat si bun pentru tamplarie la 12 la suta.
Da ,foarte adevarat.Eu am uitat sa precizez ca vorbeam expres de grinzile de rezistenta nu de cele de tamplatie .Oricum cel mai longeviv lemn pentru constructii si tamplarie este de 20 %.
Stim noi de ce.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate