Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renault Laguna 3

Problema linkuri https

Ghirlande petrecere

tensiometru pt bunica
 Samsung W-5000

Sunet ciudat

Xbox 360 RROD eroarea E74

Doresc putin ajutor, SEO
 Credit relocare

Problema pornire pc.

Grand Turismo6 sau Real Racing3 s...

Browser compatibil cu html5
 parcare langa noul sediu al ambas...

Problema numerelor verzi (0800xxx...

Popescu presedinte? (sau mandria ...

durere de ochi de la calculator/t...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Adaugare AUX pe un casetofon care nu are

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
aurick86

aurick86

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 23.11.2007
  • ID membru: 251,807

Salutare,

La masina am un casetofon original cu care a venit masina, dar acesta nu este dotat cu intrare AUX.
Nu doresc sa schimb casetofonul pentru ca acesta are o forma mai ciudata, iar ca sa il schimb ar trebui sa folosesc o masca adaptoare si arata oribil.

Pentru a folosi un mp3 player portabil cu vechiul casetofon as putea folosi fie un fm transmiter fie o caseta adaptoare din care iese un jack ..  nu imi place niciuna dintre aceste optiuni.

Ma gandeam ca poate se poate modifica casetofonul astfel incat sa leg iesirea de la un mp3 player undeva dupa capul de citire al casetofonului ( eliminand astfel zgometul indus de capul de citire in cazul folosirii casetei adaptoare).
Vreau sa incerc sa fac asta dar voi avea nevoie de ajutor din partea voastra (pentru ca nu stiu unde sa conectez firele). voi posta in curand modelul exact al casetofonului si poate ale placii dupa ce il voi scoate din masina.

Masina este un Fiat Bravo din '98. iar casetofonul este modelul AD182L (cred ca este fabricat de Grundig) iata si o poza:
Attached File  13537594.jpg   38.35K   211 downloads
Orice comentariu este binevenit.

Edited by aurick86, 12 March 2012 - 11:20.


#2
Supipex

Supipex

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 12.05.2009
  • ID membru: 457,693

View Postaurick86, on 12th March 2012, 11:05, said:

Salutare,

La masina am un casetofon original cu care a venit masina, dar acesta nu este dotat cu intrare AUX.
Nu doresc sa schimb casetofonul pentru ca acesta are o forma mai ciudata, iar ca sa il schimb ar trebui sa folosesc o masca adaptoare si arata oribil.

Pentru a folosi un mp3 player portabil cu vechiul casetofon as putea folosi fie un fm transmiter fie o caseta adaptoare din care iese un jack ..  nu imi place niciuna dintre aceste optiuni.

Ma gandeam ca poate se poate modifica casetofonul astfel incat sa leg iesirea de la un mp3 player undeva dupa capul de citire al casetofonului ( eliminand astfel zgometul indus de capul de citire in cazul folosirii casetei adaptoare).
Vreau sa incerc sa fac asta dar voi avea nevoie de ajutor din partea voastra (pentru ca nu stiu unde sa conectez firele). voi posta in curand modelul exact al casetofonului si poate ale placii dupa ce il voi scoate din masina.

Masina este un Fiat Bravo din '98. iar casetofonul este modelul AD182L (cred ca este fabricat de Grundig) iata si o poza:
Attachment 13537594.jpg
Orice comentariu este binevenit.

Dupa 20 sec, in Google am gasit:

http://www.clubfiat....ofonul-masinii/

http://homepage.eirc..._aux_input.html

LE: se pare ca varianta asta merge numai cu modelele mai noi, H2 sau H3!

Edited by Supipex, 12 March 2012 - 11:36.


#3
aurick86

aurick86

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 23.11.2007
  • ID membru: 251,807

View PostSupipex, on 12th March 2012, 11:32, said:



Stai linistit ca am cautat si eu .. link-urile pe care le-ai dat nu sunt deloc folositoare, mai mult acolo vei gasi alte persoane case spun ca pe modelul meu AD182L nu merge acea metoda
pentru ca nu are mufa de cd changer pe spate .. singurele conexiuni la casetofon sunt alimentarea de curent  si iesirea catre boxe ( catre 2 boxe ).
iata o poza care arata conexiunile disponibile
Attached File  img005.png   555.91K   102 downloads

si iata cum arata conexiunile la modelul pe care s-a facut modificarea in acele link-uri
Attached File  img006.gif   1.71K   55 downloads

Edited by aurick86, 12 March 2012 - 11:51.


#4
andu2008

andu2008

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 273
  • Înscris: 21.04.2008
  • ID membru: 317,447
  • Locație: iasi
Ai putea incerca sa conectezi o intrare aux , pe borna "calda"a potentiometrului de volum.

#5
f300

f300

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,680
  • Înscris: 27.09.2008
  • ID membru: 374,346
Daca nu reusesti sa te prinzi din schema o solutie e sa pui un alt amplificator. E drept, volumul nu o sa fie controlat din volumul casetofonului dar in final oricum trebuie sa ai mp3 player-ul la indemina ca sa poti sa-i dai play/skip/etc.



#6
aurick86

aurick86

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 23.11.2007
  • ID membru: 251,807

View Postf300, on 12th March 2012, 14:52, said:

Daca nu reusesti sa te prinzi din schema o solutie e sa pui un alt amplificator. E drept, volumul nu o sa fie controlat din volumul casetofonului dar in final oricum trebuie sa ai mp3 player-ul la indemina ca sa poti sa-i dai play/skip/etc.

Nu agreez aceasta solutie pentru ca vine cu niste neajunsuri: cum mai ascult radio?, seara casetofonul nu se va mai aprinde.. ramane asa negru.. ca o gaura in bord..

#7
f300

f300

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,680
  • Înscris: 27.09.2008
  • ID membru: 374,346
Eu ma refeream sa pui in paralel amplificatorul pe difuzoare, evident dupa o mica cercetare pe unde e masa la casetofonul tau ca nu faca ceva poc din prima. Nu e configuratia optima dar eu am folosit-o la mai multe masini fara sa ma gindesc prea mult si a mers.
Neajunsurile nu sint cele indicate de tine, radio-ul merge independent - inclusiv iluminarea lui daca asa iti place tie (mie sincer imi convine sa am cit mai putine lumini prin masina cind conduc noaptea dar ma rog, fiecare dupa gust si (i)responsabilitate).

#8
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,024
  • Înscris: 25.11.2004
  • ID membru: 26,274
  • Locație: bucuresti
Gasesti preamplificatorul de cap de la casetofon , decuplezi iesirea si te legi cu o mufa de intrare , merge si de casti , tai plusul pentru motor chiar de langa motor sa-ti ramana partea de comutare cas-radio . Pastrezi o caseta care va face trecerea de radio de aux, cand bagi caseta comuta pe casetofon dar o sa amplifice semnalul pe care il dai.
Mai simplu nu cred ca este.

#9
aurick86

aurick86

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 23.11.2007
  • ID membru: 251,807

View Postistratei, on 12th March 2012, 16:17, said:

Gasesti preamplificatorul de cap de la casetofon , decuplezi iesirea si te legi cu o mufa de intrare , merge si de casti , tai plusul pentru motor chiar de langa motor sa-ti ramana partea de comutare cas-radio . Pastrezi o caseta care va face trecerea de radio de aux, cand bagi caseta comuta pe casetofon dar o sa amplifice semnalul pe care il dai.
Mai simplu nu cred ca este.

DA!!!
Exact asta vreau si eu sa fac dar sa ma ajutati ca sa gasesc acea zona unde trebuie sa ma conectez.
Presupun ca pentru asta veti avea nevoie sa vedeti placa casetofonului... ( eventual sa fac diferite masuratori )
Credeti ca ma puteti ajuta ?


dar asta maine(nu am casetofonul astazi)

#10
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 07.01.2007
  • ID membru: 123,514
  • Locație: PH

poti cauta pe PCB, CR1709,pe care o conectezi la GND printr-o rezistenta de 100Ohm, vezi pagina 19 din PDF cu schema,iar in pinii 16 si 18 al TDA7310 ai intrare AUX.

uite si schema

Attached Files


Edited by baldovica, 12 March 2012 - 20:51.


#11
Mircel

Mircel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,732
  • Înscris: 01.10.2005
  • ID membru: 48,746
  • Locație: Brasov

View Postaurick86, on 12th March 2012, 16:36, said:

nu stiu unde sa conectez firele
1) Prin 2 condensatoare de 4,7uF/16V injectezi semnal de la Mp3 player pe pinii 16 și 18 ai c.i. TDA7310
sau
2) Deconectezi C1526 din pinul 30 al c.i. TDA7310 și C1517 din pinul 15. pag. 19 din schema ataștă de d-l Baldovica. Prin aceste condensatoare injectezi semnal de la Mp3 player. Deconectarea și Reconectarea rămân la latitudinea ta.

Edited by Mircel, 12 March 2012 - 21:14.


#12
aurick86

aurick86

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 23.11.2007
  • ID membru: 251,807
Azi am reusit sa scot casetofonul si sa il demontez.
Se pare ca este modelul AD185M facut de Grundig; eu nu am gasit datasheet pentru el .

Am incercat sa urmez instructiunile primite mai sus dar acest model difera fata de datasheetul primit si nu imi dau seama la ce ma uit.
Am nevoie de ajutor.

Atasez cateva poze:
Attached File  DSC01602.JPG   999.96K   71 downloads
Attached File  DSC01603.JPG   969.69K   49 downloads
Attached File  DSC01604.JPG   1.03MB   33 downloads
Attached File  DSC01605.JPG   1.04MB   33 downloads
Attached File  DSC01606.JPG   962.81K   35 downloads
Attached File  DSC01607.JPG   886.55K   25 downloads
Attached File  DSC01608.JPG   951.38K   27 downloads
Attached File  DSC01609.JPG   967.69K   44 downloads
Attached File  DSC01610.JPG   1.03MB   37 downloads
Attached File  DSC01611.JPG   1005.62K   35 downloads

Edited by aurick86, 13 March 2012 - 15:03.


#13
Mircel

Mircel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,732
  • Înscris: 01.10.2005
  • ID membru: 48,746
  • Locație: Brasov

View Postaurick86, on 13th March 2012, 15:02, said:

Se pare ca este modelul AD185M facut de Grundig
Compară-l cu cel de aici: http://elektrotanya....f/download.html
După 10-30", în dreapta-jos apare Get manual. Click pe el și-l descarci.

Apoi studiază la pag. 17 mufa ST001. Fă câteva probe deconectând pinii 5 și 6 și, în locul semnalului de la radio sau casetofon, vei introduce semnalul de la Mp3.

Edited by Mircel, 13 March 2012 - 16:26.


#14
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,208
  • Înscris: 14.03.2006
  • ID membru: 69,657
  • Locație: unknown
De citit acest topic: http://forum.softped...t...7179&hl=AUX

#15
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,024
  • Înscris: 25.11.2004
  • ID membru: 26,274
  • Locație: bucuresti
Dezlipesti minusul condensatoarelor c209 si c226 si pe ele aduci semnalul audio, le gasesti pe langa IC201 TDA1591, tai plusul motorului de casetofon , bagi o caseta sa treci in mod cass si dai drumul la muzica.
Daca nu vrei sa te mai fatai cu caseta , cu toate ca da mai vintage , legi un comutator in paralel pe contactele 2 si 6 de la cupla ST1101 de unde faci trecerea radio-cass.

Edited by istratei, 13 March 2012 - 18:41.


#16
aurick86

aurick86

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 23.11.2007
  • ID membru: 251,807

View Postistratei, on 13th March 2012, 18:40, said:

Dezlipesti minusul condensatoarelor c209 si c226 si pe ele aduci semnalul audio, le gasesti pe langa IC201 TDA1591, tai plusul motorului de casetofon , bagi o caseta sa treci in mod cass si dai drumul la muzica.
Daca nu vrei sa te mai fatai cu caseta , cu toate ca da mai vintage , legi un comutator in paralel pe contactele 2 si 6 de la cupla ST1101 de unde faci trecerea radio-cass.


Cum imi dau seama care e minusul?  incer si masor cu multimetrul? sau e scris pe undeva?
Te rog sa clarifici unde anume pun semnalul, am facut mai jos o schita  
Attached File  unde.jpg   581.67K   15 downloads

trebuie in punctul A sau in punctul B ???

Am gasit condensatoarele si imi fac curaj sa dezlipesc.

Masa de la mp3 player unde o leg? o pot lega oriunde la ground?

Edited by aurick86, 13 March 2012 - 20:54.


#17
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,024
  • Înscris: 25.11.2004
  • ID membru: 26,274
  • Locație: bucuresti
Minusul este marcat cu o linie pe condensator .
In B se leaga.
Ideal este sa gasesti un punct de masa cat mai aproape de integrat dar poti sa incerci unde iti este la indemana, daca apare zgomot cautam alt loc.

Attached Files


Edited by istratei, 13 March 2012 - 21:36.


#18
aurick86

aurick86

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 23.11.2007
  • ID membru: 251,807
Am facut cum s-a spus mai sus. dar am niste probleme..

Sunetul mp3 se aude cand e dat pe radio, mai incet.. in fundal ( dar cred ca asa trebuie sa fie )

DAR nu se aude cand bag caseta. E silent, mut.



Editat:

Nu era o mufa bagata bine. de aia nu se auzea. Imi cer scuze!

Acum se aude foarte bine!
mai fac cateva teste..
Va multumesc pentru tot ajutorul! Singur nu as fi reusit.

Va tin la curent.

Edited by aurick86, 13 March 2012 - 22:12.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users