Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Mihai Razvan Ungureanu - noul Prim Ministru

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1831 replies to this topic

#1
radumiki

radumiki

    funny content creator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,663
  • Înscris: 13.10.2003
Trece oare de parlament?
O fi bun?

[ http://www.badpolitics.ro/wp-content/uploads/2009/11/Mihai_Razvan_Ungureanu.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

http://ro.wikipedia....

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001
Presedintele basescu l-a numit ca Prim Ministru pe Mihai Razvan Ungureanu

Quote

Cariera profesională

Mihai-Răzvan Ungureanu s-a născut la data de 22 septembrie 1968 în municipiul Iași, fiind fiul prof. dr. Ștefan Ungureanu, fost viceprimar al municipiului Iași (1996-2000). În perioada studiilor efectuate la Liceul de matematică-fizică "Costache Negruzzi" din Iași (pe care l-a absolvit ca șef de promoție în anul 1987)[1], din 1985 și până la Revoluția din 1989 a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist.

În anul 1988, a devenit student la Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universității "Al. I. Cuza" din Iași. Conform agenției de presă Amosnews, în timpul evenimentelor de la Iași, din 14 decembrie 1989, a monitorizat studenții care aruncau manifeste în încercarea declanșării unei revolte anticomuniste în cămine.

În perioada cât a fost student, a deținut pozițiile de membru al Senatului Universității "Al. I. Cuza" din Iași (1990-1992) și de Secretar executiv al Asociației Internaționale a Studenților în Istorie, Budapesta - Bruxelles (1990-1993).

Mihai-Răzvan Ungureanu a absolvit în anul 1992 Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași. În anul 1993 a susținut masteratul în Studii Ebraice la Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies din cadrul Universității Oxford, iar la 27 martie 2004 a obținut doctoratul în istorie modernă la Facultatea de Istorie a Universității "Al. I. Cuza" din Iași, cu o teză cu tema “Convertire și integrare în societatea românească la începutul epocii moderne", avându-l ca îndrumător științific pe acad. prof. dr. Alexandru Zub.

După absolvirea Facultății în anul 1992, Mihai Răzvan Ungureanu a devenit pentru o scurtă perioadă profesor la Liceul de Filologie-Istorie "Mihai Eminescu" din Iași. Din același an, este angajat drept cadru didactic universitar de Istoria modernă a României la Facultatea de Istorie a Universității „Al. I. Cuza“ din Iași, deținând pe rând următoarele grade didactice: preparator (1992-1995), asistent (1995-1998), lector (1998-2004) și apoi conferențiar (2004-2006). În anul 2007, devine profesor universitar de Istoria modernă a României la Facultatea de Istorie a Universității din București.

În paralel cu activitatea didactică, conf. dr. Mihai Răzvan Ungureanu a desfășurat și o bogată activitate științifică, fiind membru al Societății Române de Heraldică, Sigilografie și Genealogie a Academiei Române, filiala Iași (din 1993), membru al board-ului științific al Fundației Soros pentru o Societate Deschisă, Iași - București (1996-1998), director al Centrului de Studii Românești din Iași al Fundației Culturale Române (1996-1999), membru al European Association for Jewish Studies din Oxford, Marea Britanie (din 1997), Senior Fellow al Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (din 1998), membru al Consiliului Institutului de Studii Genealogice și Heraldică "Sever Zotta" din Iași (din 1998) etc.

În perioada 1998-2000, a deținut și funcția de membru al Consiliului Național al Reformei Învățământului din cadrul Ministerului Educației Naționale. Din anul 2004, conduce, în calitate de director, Centrul de Studii Iudaice din cadrul Facultății de Istorie a Universității "Al. I. Cuza" din Iași.

Mihai-Răzvan Ungureanu a susținut cursuri la o serie de instituții de învățământ superior din țară și de peste hotare: profesor invitat (Gast Wissenschaftler) la Departamentul de Istorie Europeană, Universitatea Albert-Ludwig din Freiburg im Breisgau, Germania (1993-1997), profesor asociat la Școala de Studii Slavone și Est-Europene, Universitatea din Londra, Marea Britanie (1996-1998), lector la Școala NATO (SHAPE) din Oberammergau, Germania (din 2001), lector asociat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (din 2002), lector la Centrul de Studii de Securitate "George C. Marshall" din Garmisch-Partenkirchen, Germania (din 2003). De asemenea, din anul 2005, este și profesor asociat la Universitatea Națională de Apărare. Din anul 2007 este profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București.

Activitatea diplomatică


În perioada 1998-2001, Mihai-Răzvan Ungureanu a îndeplinit funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Apoi, este numit în funcția de director general – emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003) și coordonator-adjunct al Inițiativei de Cooperare Sud-Est Europeană (SECI) (2003-2004), ambele cu sediul la Viena.

În paralel cu aceste atribuții, a fost ales ca Președinte al Institutului Român pentru Studii Strategice din București (din 2001), membru al board-ului administrativ al New Europe College din București (din 2002) și membru al board-ului științific al Centrului pentru Politici de Securitate din Szeged, Ungaria (din 2003).

Mihai Răzvan Ungureanu deține gradul diplomatic de Ministru consilier (din 2003). În anul 2004, s-a înscris în Partidul Național Liberal.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit în funcția de Ministru al Afacerilor Externe la data de 29 decembrie 2004, în Guvernul Tăriceanu.

El a demisionat din funcția de ministru de externe în data de 4 februarie 2007, la două zile după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să-și prezinte demisia, în urma situației create de reținerea a doi muncitori români (Nelu Ilie și Adrian Gâncean) în Irak.

Cei doi, care lucrau la o bază militară americană în calitate de subcontractori, fuseseră acuzați de spionaj, deoarece au făcut fotografii fără aprobare în interiorul bazei. Premierul a invocat în cererea de demisie adresată lui Ungureanu că el a aflat din presă, după trei luni, de arestarea în Irak a muncitorilor români, în timp ce președintele Băsescu fusese informat, la câteva zile după arestare.

Mihai Răzvan Ungureanu a recunoscut că nu l-a informat pe primul ministru cu privire la situația celor doi muncitori români arestați în Irak, întrucât s-a considerat că problema cădea exclusiv în sarcina Ministerului, fiind un caz de intervenție consulară.

El a declarat că i-a raportat situația președintelui Traian Băsescu, care era singurul în drept să decidă, în virtutea subordonării instituționale, dacă aceștia erau o problemă consulară sau de altă factură.

El a afirmat că decizia de a renunța la portofoliu este un gest de onoare, deși își susține punctul de vedere anterior.
Răspunsul meu nu poate fi decât unul singur, este un răspuns de onoare, unul prin care îmi asum orice fel de vină și de responsabilitate, validată sau nu. - Mihai Răzvan Ungureanu
.
Într-un interviu acordat ziarului "Jurnalul Național", premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că intenționează să îi propună lui Mihai Răzvan Ungureanu să fie cap de listă la alegerile pentru Parlamentul European. Vreau să spun public că Mihai Răzvan Ungureanu a reprezentat cu cinste Partidul Național Liberal, este un om în care am încredere și a dat dovadă de verticalitate morală, asumându-și vina pentru greșeala ministerului din subordine. O să vedeți cum în perioada următoare Mihai Răzvan Ungureanu își va continua cariera politică. Mă gândesc să-i propun o responsabilitate în cadrul partidului, aceea de a conduce lista PNL pentru alegerile pentru PE, a declarat premierul.

Pe 19 februarie 2007, la două săptămâni după demisia lui Ungureanu, Partidul Național Liberal a înaintat președintelui propunerea de revocare din funcția de ministru de externe a lui Mihai-Răzvan Ungureanu și numirea în acest post a senatorului Adrian Cioroianu.

Deși conform art. 6 și 8.1 din Legea 90/2001, președintele României, la propunerea primului ministru, trebuia să ia act de încetarea calității de membru al Guvernului și să declare vacantă funcția de ministru în maximum 15 zile de la data depunerii demisiei, președintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, abia la 12 martie 2007. Cu toate acestea, președintele a refuzat să-l numească pe Adrian Cioroianu în funcția de ministru. [6]
La 14 martie 2007, Mihai Răzvan Ungureanu a prezentat într-o conferință de presă, bilanțul activității sale de doi ani în fruntea Ministerului Afacerilor Externe. El a apreciat că, în timpul mandatului său, politica externă a României s-a transformat dintr-o "o diplomație a camuflajului la una a sincerității, de la o diplomație a tăcerii la o voce clară, puternică".

Printre punctele subliniate în bilanțul prezentat de Ungureanu pentru cei doi ani în care a fost ministru de externe, menționăm următoarele:
Numirile de ambasadori pe criterii politice au fost foarte puține și "nici din partea președintelui, nici din partea premierului nu a existat o presiune politică referitoare la numiri". El a afirmat că a preferat să propună pentru posturile de ambasadori rămase vacante diplomați de carieră sau persoane provenind din mediul academic.

În decursul mandatului său, s-a reușit întinerirea personalului diplomatic. La momentul demisiei sale, 40 % dintre angajații MAE aveau între 25 și 35 de ani, în timp ce în anul 2004 proporția acestei grupe de vârstă era de 25 la sută.

El a considerat că una dintre cele mai mari reușite a politicii externe românești a fost că regiunea Mării Negre a devenit temă a politicii de vecinătate a UE și obiectul unei strategii americane speciale.

S-a imprimat un curs "stabil, previzibil și de încredere" în dialogul politic cu Republica Moldova. El a propus deschiderea a două consulate românești la Cahul și Bălți, președintele Băsescu obținând într-o vizită la Chișinău la mijlocul lunii ianuarie 2007, acceptul omologului său moldovean, Vladimir Voronin, de a înființa cele două consulate temporare românești.

S-au făcut eforturi pentru a ajunge la "relații clare, destinse" cu Ucraina, care nu au împiedicat însă România să aibă "o voce puternică" în diferendele cu Kievul legate de Insula Șerpilor și Canalul Bîstroe.

Îmbogățirea experienței Ministerului de Externe prin rezolvarea problemelor legate de criza ostaticilor din Irak, de repatrierea românilor din Liban, care au reprezentat situații imprevizibile și noi.

Pentru prima oară după 1948 Ministerul de Externe s-a dotat cu proprietăți, obținând dreptul de administrare asupra unui teren de 14.000 de metri pătrați, situat în vecinătatea Clubului Diplomatic, teren pe care se intenționează construirea unui nou sediu MAE. De asemenea, se intenționează construirea a două blocuri de locuințe de serviciu pentru personalul MAE.

Horia-Roman Patapievici, directorul ICR, a declarat că Mihai Răzvan Ungureanu a avut un rol esențial în transformarea Institutului într-un "instrument eficient de promovare a culturii române"; fără contribuția sa, "reforma de personal rămînea moartă".

La data de 21 martie 2007, premierul Călin Popescu Tăriceanu a prezentat un comunicat de presă al Guvernului României, în care a declarat că va prelua, pentru un timp limitat, cu titlu interimar, responsabilitățile ministrului de externe, până când se va rezolva starea de blocaj din Ministerul Afacerilor Externe. [9]

După demisia de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, Ungureanu s-a reîntors la funcția deținută înainte de a fi ministru, aceea de coordonator adjunct la Inițiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI), cu sediul la Viena (martie - decembrie 2007).
reprezentant al României.


#3
tetsuo

tetsuo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,977
  • Înscris: 26.03.2008
Trece sigur. Poate mai primesc cei de la UDMR 1-2 portofolii ca sa fie liniste. :)

#4
clarity

clarity

    Tovaras

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,822
  • Înscris: 02.09.2009
El nu e cumva PNL?  :mellow:

#5
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,381
  • Înscris: 10.03.2009
Mi se pare ok propunerea.

#6
taz81

taz81

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 24.06.2011
Cam sinistru sa pui pe unu' de la serviciile secrete.

Asa a facut Boris Eltin cu Vladimir Putin.


Chiar asa rau am ajuns?

#7
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,394
  • Înscris: 02.07.2005
cu o floare nu se face primavara; ce-o sa faca asta ?o sa-i dea peste mana lui udrea cand baga mana la seif?

Edited by costy_ytsoc, 06 February 2012 - 20:19.


#8
taz81

taz81

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 24.06.2011

View Postclarity, on 6th February 2012, 20:18, said:

El nu e cumva PNL?  :mellow:


A fost in copilarie. Ca si Udrea sau Stolojan de altfel...

#9
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,381
  • Înscris: 10.03.2009

View Postcosty_ytsoc, on 6th February 2012, 20:19, said:

cu o floare nu se face primavara; ce-o sa faca asta ?o sa-i dea peste mana lui udrea cand baga mana la seif?

Udrea nu o sa mai existe.

#10
radumiki

radumiki

    funny content creator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,663
  • Înscris: 13.10.2003

View Postcosty_ytsoc, on 6th February 2012, 20:19, said:

cu o floare nu se face primavara; ce-o sa faca asta ?o sa-i dea peste mana lui udrea cand baga mana la seif?

daca are personalitate, da, ii da, doar el e seful.
se zice ca-l pregatesc ptr. presedentie, ptr. asta trebuie sa se remarce actionand ferm in orice situatie.

#11
taz81

taz81

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 24.06.2011

View Postradumiki, on 6th February 2012, 20:15, said:

Trece oare de parlament?
O fi bun?

[ http://www.badpolitics.ro/wp-content/uploads/2009/11/Mihai_Razvan_Ungureanu.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

http://ro.wikipedia....


Asta are mecla de copil mai ceva ca Ponta. Asta apropo de propaganda basista...

#12
Patefon

Patefon

    Out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,641
  • Înscris: 26.03.2008
Conform punctului 8 de la Timisoara nu e bun.

#13
stormwatch

stormwatch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,772
  • Înscris: 18.04.2010

View Postradumiki, on 6th February 2012, 20:15, said:

O fi bun?
Rămîne de văzut, e greu să reții ceva din ce spune. Omul cam exagerează cu stilul diplomatic de a vorbi.

Ce știu despre el e că știe o engleză impecabilă, i-a dat clasă lui Richard Quest într-o intervenție pe CNN, într-o engleză de ziceai că a crescut la Oxford.

#14
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,394
  • Înscris: 02.07.2005

View Postalex-softpedia, on 6th February 2012, 20:20, said:

Udrea nu o sa mai existe.

am zis udrea ca reprezentant al smecherilor; in loc de udrea pune orice smecher ce are contracte cu statul .

Udrea oricum cred ca o sa ramana conectata cumva , poate dupa ce dispare de tot pdl din peisaj

#15
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,381
  • Înscris: 10.03.2009
Cica optiunile lui ideologice sunt de dreapta, isi spune si orientarea, calumea.

#16
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Deci azi-dimineata era Boc, la pranz Predoiu, acu e Ungureanu. :huh:

Maine cine o sa fie prim-ministru?

#17
tetsuo

tetsuo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,977
  • Înscris: 26.03.2008

View Postclarity, on 6th February 2012, 20:18, said:

El nu e cumva PNL?  :mellow:

Era, a fost ministru de externe in guvernul Tariceanu. Una peste alta mi se pare o propunere buna. Chiar nu vad ce personaj politic din PDL ar fi beneficiat de simpatie publica.

#18
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
In primul post, tocmai glumeam ca topicul era gata pregait.
Insa cand in locul postarii mele, a ajuns cv-ul celui desemnat, m-am convins ca era deja pregatita treaba.

Ii urez celui desemnat sa isi faca treaba cat mai bine, sa reuseasca prin masurile  pe care le va lua ca pot fi luate si masuri bune.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate