Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...
 Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?
 Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn
 Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus
 

SOBE de caramida, de zidarie, diverse sobe, focare

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
22119 replies to this topic

#9001
christi40

christi40

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 19.12.2012
Pct 5 - treaba cu clopotul unit cu focarul ce formeaza un tot unitar prin rostul uscat uscat, iar nu stiu ce sa zic, la prima soba am facut acel rost uscat, dar si cu el si fara el tot un drac, nu vad nici o influenta pozitiva asupra primului clopot sau a arderii mai bune asa ca l-am astupat o data cand mi se parea ca-mi trage flacara pe acolo si asa a ramas, iar la urmatoarele nu m-am mai chinuit cu el.



Pct 6-  pe acesta il adaug eu, nu inteleg ce va atrage catre focarele lamelare?  Eu cred ca randurile care se afla sub nivelul superior al stivei vor conduce inevitabil la colmatarea cu cenusa a canalului de aer secund, apoi sunt mai fragile, aportul de aer destul de redus(am incercat , sa pun in calc lui Flavius o latime de 1cm si ies "km". Merita atata efort sau  doar asa ca aspect?
   Mi-am pus aceasta intrebare cand am observat la mine ca acolo unde fantele sunt sub nivelul stivei exista pericolul colmatarii si bineinteles ca am varat imediat vata in ele!!!  Iar la cazan doar la nivelul catalizatorului mai apar "gaurele", gata cu "vata in urechi"


  Ma gandeam ca ar fi tocmai acea "geometrie variabila" motivul, dar nu vad cum, aerul cald tot prin cel mai inalt punct va iesi, deci??


  Cam atat va pot impartasi din experienta mea referitor la cele spuse de Ciobi, va doresc tuturor numai bine in continuare.
  Cu stima , Christi40.

Edited by florin71_skoda, 27 May 2015 - 20:59.


#9002
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

View Postchristi40, on 27 mai 2015 - 15:15, said:

Pct 6-  pe acesta il adaug eu, nu inteleg ce va atrage catre focarele lamelare?
Cristi, focarul lamelar nu mai are aceleasi principii de proiectare din calculatorul lui Flavius.

In calculatorul lui Flavius, se cauta o curgere laminara a gazelor. In focarul lamelar, curgerea aerului de combustie poate fi si turbulenta, astfel ajuta mai bine la omogenizarea amestecului si o ardere mai completa.

Singurul dezavantaj al acestui focar, cum am mai spus este ca nu poate arde "incet", doar intensiv. Astfel, vrem, nu vrem trebuie sa avem un mastodont care sa poate prelua energia generata.

Edited by florin71_skoda, 27 May 2015 - 21:00.


#9003
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

View Postbagerajungle, on 27 mai 2015 - 12:09, said:

Referitor la soba lui ciobimar,teoretic vorbind,este o mica inadvertenta  fizico-chimica dpdv conceptual si tehnic,adica ,avem ardere prelungita curata,cu aere 2 sau 3,atingem temperaturi de cca 900-1000 gr C pt a incalzii un masiv de peste 2 tone de caramida ,avind focarul de samota zidita pe cant,avind o izolatie intre samota si caramida(asta e prima aberatie inutila!),cu un clopot deasupra camerei de ardere cu catalizatorul care "vamuieste" energia catre clopot/pod,de parca energia nu era deja destul vamuita pe lateral ,dar ,montam un registru in al doilea clopot/pod vertical,unde ,gazele deja ajung mai calai spre caldut undeva la cca 200-300 gr,pt ca punem registrul jos(cit de jos sau cit de sus,nimeni nu stie cit e de bine-alta aberatie totala),si vrem sa ne incalzim cu bani putini adica materiale+manopera +exploatare  rezulta ieftin si bun,rezistent si siguranta in exploatare!
Mai omul lui Dumnezeu, pune mana si macar fii atent la ce se scrie, si lasa "datul in stamba" ca nu isi are rostul.

Nu esti capabil sa intelegi cum functioneaza cazanul domnului Ciobi si spui numai prostii.

In primul rand este un cazan cu ardere inferioara, flacara este trasa de jos in lateral, nu urca peste niciun catalizator.
Apoi, este izolat intre samota si ceramica caci nu trebuie sa radieze caldura, este un cazan nu o soba. In loc de caramida ceramica putea folosi bca, boltari, gipscarton sau orice alt material dorea. Insa dumnealui a considera ca este mai frumos si mai ok sa foloseasca caramida ceramica.

Dupa asta, dumnealui are un singur clopot in care se afla registrul, nu 2-3 cum prezinti pe aici.

Hai sa o lasam dracului de treaba, in lume exista deja agregate care scot caldura din apa inghetata si noi inca ne impotmolim la faptul ca "nu bate flacara in registru" ...

Si sa nu uitam ca tu propuneai vreo 2 Cezaruri de ale tale pentru incalzire si puteri de 40-50 kw ... Intr-adevar, tinand cont ca una se vorbeste si alta se face privind termoizolatia, poate era mai bine cu puterea pe care o spuneai ...

View Postbagerajungle, on 27 mai 2015 - 12:09, said:

Deci cam asa stau lucrurile,tavite  si tevusti pt condens,alta belea,alti bani,posibil sa deranjeze ceva la sanatate ,dar circul abia incepe,consumul enorm,fochist=munca,lemn= bani,iar culmea este ca nici nu prea functioneaza bine ,adica acolo,un 70% randament,abia atinge 63-65% cind e focul pe final plus inca 1 ora,dupa care scade si scade cam repede,de aceea e nevoie de puffer,ca e jale mare fara el,mai pe romaneste,pufferul mai prelungeste odihna cu citeva ore,maxim 3-4 ore,dupa o alimentare serioasa de cca 50 kg minim pe timp de noapte friguroasa la -15 gr,daca e mai frig,mai bagi ori 10 kg in plus,sa dormi pina la 5 dimineata ,ori te trezesti noaptea la 3 cel mai tirziu sa mai bagi o sarja de 50 kg care tine pina pe la 8-9 dimineata!
Si iar vorbesti ca sa te aflii in treaba.

View Postbagerajungle, on 27 mai 2015 - 12:09, said:

Oricine poate calcula randamentul,dureaza citeva ore si se convinge singur,
Corect, dar nu oricine il poate calcula corect, de aceea mult mai corecte sunt masuratorile facute cu aparate speciale.

Si la cum ai prezentat tu calcule cu 35 kg lemne si cate 18 kw deja increderea in tine tinde catre 0 ...

#9004
csomi

csomi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,984
  • Înscris: 08.01.2010
Printre altele cand timpul imi permite mai citesc si cele postate,sunt in deplasare, citesc si scriu de pe un T4 ( pe bune)  :-) , parca incep sa se limpezeazca apele ...spor !

#9005
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postcsomi, on 27 mai 2015 - 17:23, said:

Printre altele cand timpul imi permite mai citesc si cele postate,sunt in deplasare, citesc si scriu de pe un T4 ( pe bune)  :-) , parca incep sa se limpezeazca apele ...spor !
Eu, insa, ma uimesc ce citesc.. Bun, sa zicem ca nu pot sa ma ridic la nivelul profesional al unor colegi, care vazand doar un colt de schimbator de caldura pot sa deduca intensitatea fluxului termic captat de acesta, accept ca si limba rusa am ""uitat-o'".. Dar, de ce sa arunci cu noroi in tot? Observ ceva de genu' "'Daca nu-mi-a revenit mie, atunci sa nu se mai bucure nimeni de aceste sobe de zidarie"" ""Eu le-am facut publicitate - eu le si voi distruge""  .. Imi lasa un gust amar sa citesc postarile din ultimile zile si ma intristez..

Pana la urma, nu mai conteaza, trecem si peste asta..  Eu voi continua sa promovez ideile la care tin, si in continuare voi posta aici rezultatele. Care vrea sa se incredinteze - poate sa vina si sa vada. Nu ma ascund de nimeni. Repet, - de nimeni. Si zic eu, ar fi bine sa revenim la tema topicului, iar cu alte sibiecte se poate posta pe alte topicului..


P.S. Pentru ca nu este prima data cand intalnesc astfel de situatii, de aici in colo ma retrag in a oferi calcule, metodologii, etc.. la ""liber"', care a apucat sa le stapaneasca - bine, care nu - sa lase doar profesionistii sa-si faca treaba. "'A înţercat bălaia'".. Aceasta este decizia mea finala si irevocabila.Posted Image

Edited by gelunechifor, 27 May 2015 - 21:59.


#9006
luvio

luvio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 19.02.2009

View Postciobimar, on 27 mai 2015 - 10:17, said:

....
5.  In modelul cu ardere superioara sa spus ca intra gazele in primul spatiu ar fi colpot  sau clopotul 1..
nu e nici un clopot  e doar un canal descendent foarte mare contrar procedurii ,la cananalele descendente se fac mai stramte sa mareasca viteza gazelor , daca i-ai mai pus si schimbator si mai ales unul mare  va incetini viteza gazelor care vor sta reci pe ditamai schimbatorul..clopotul are intrare pe jos si iesire tot pe jos.. deci a fost o prezentare neadevarata ca focarul face parte din clopotul 1 , daca e clopot de ce e gatuita sus intrarea in spatiu care ii spunem gresit clopot...

Ce-mi place mie cind un om care nu are nici un fel de experienta in agregate cu ardere superioara vine si ne da lectii... si incearca sa ne convinga pe noi care avem asa ceva si vedem cit de bine functioneaza ca ne incalzim de 3 ani cu ele si suntem extrem de multumiti, de caldura si consum, ...ca asa ceva nu exista.
Ce pot sa spun altceva decit ca....n-am cuvinte!!!

#9007
uforom89

uforom89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 439
  • Înscris: 13.06.2010
Pt ca s-a discutat despre cat de mult dureaza aducerea in regim a sobelor de zidarie am facut azi un experiment. Nu s-a mai facut focul in soba de aprox. o saptamana.
Puteti vedea un tabel cu temperaturile masurate si un video cu ceva inregistrati.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cVHqa6Lg7mo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached Files



#9008
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
E posibil sa functioneze si cu caramida din recuperari soba,dar daca deja ai fisuri in zidarie si le repari doar cu chit....tine citeva zile,poate mai mult,dar nu asa se repara profesionist o fisura,intr o zidarie de caramizi folosite si usor deformate !Acolo unde a aparut fisura/fisurile,problema este mortarul ,ori e prea gros in carne din cauza a 2-4 caramizi deformate,ori mortarul este prea gras in pamint,argila contine f putin nisip adica este grasa ,si atunci cota de amestec devine de la 1-1,poate ajunge si la 1-4,se fac probe inainte asupra calitatii mortarului din argila si nisip, iar reparatia casa tina se face altfel.Tine cont ca este posibil sa ai o problema si la zidaria focarului,pe zona respectiva,verifica bine interiorul focarului sa n ai vreo scapare ,nu de alta dar daca vrei sa crapi ,noi mosnegii cu cine ne mai tragem de sireturi,cine ne mai trage de urechi si ne cearta ca un profesor...numai cu cheluakame ,e mai usor,are niste calcule unice de luat in seama,asa cu doi profesori de sobe dupa eforturi mari depuse in constructia a 1-2 sobe fiecare ,devine mai echilibrata partida nu!Cind vrei sa repari zidaria unei sobe din caramida cu focar din samota mai dami detalii , eventual poze,ca sa observi mai bine ca nu e chiar o bagatela!Sanatate multa !R

Edited by gelunechifor, 27 May 2015 - 21:57.


#9009
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010
Poze de la cazanul meu  dupa  5 luni de functionare,  facute de @andreilesan cu aparatul meu( ca al d-lui i se terminase bateria) venit sa-mi vada cazanul...le are si d-sul, i le am trimis prin mail...

#9010
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View Postciobimar, on 27 mai 2015 - 21:40, said:

Poze de la cazanul meu  dupa  5 luni de functionare,  facute de @andreilesan cu aparatul meu( ca al d-lui i se terminase bateria) venit sa-mi vada cazanul...le are si d-sul, i le am trimis prin mail...
Asa arata dupa 5 luni...nu prea inteleg ,registrul e ingropat in condens,gudron...ce i acolo frate?Chiar ca nu mai inteleg nimik,fii amabil si spunemi ciobimar!R

Edited by gelunechifor, 27 May 2015 - 21:57.


#9011
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postciobimar, on 27 mai 2015 - 21:40, said:

Poze de la cazanul meu  dupa  5 luni de functionare,  facute de @andreilesan cu aparatul meu( ca al d-lui i se terminase bateria) venit sa-mi vada cazanul...le are si d-sul, i le am trimis prin mail...

1. Cui ii apartine conceptul acestui agregat?
2. Cu ce fel de combustibil s-a efectuat focul in acea iarna (2012-2013)?
3. Daca a fost asa de rau in prima iarna (2012-2013), de ce a ramas acest agregat in picioare si in iernile urmatoare (2013-2014), (2014-2015)?
4. Cui i-a folosit informatia ca '"toate merg de minune"" la acest agregat?
5. Cui ii folosesc aceste "'dezvaluiri senzationale""?

#9012
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010
Poate adevarului...de acum incolo

#9013
luvio

luvio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 19.02.2009
Ei acu chiar ca sunt curios cum o arata al meu dupa 3 ierni!!!!

#9014
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postbagerajungle, on 27 mai 2015 - 21:27, said:

... dar daca deja ai fisuri in zidarie si le repari doar cu chit....tine citeva zile,poate mai mult,dar nu asa se repara profesionist o fisura,..

Dar cum se repara profesional o fisura ???
Intreb pentru ca in postul tau kilometric ai uitat sa ne spui si esentialul, adica cum se repara profesional.

Edited by florin71_skoda, 28 May 2015 - 08:55.


#9015
christi40

christi40

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 19.12.2012

View Postbagerajungle, on 27 mai 2015 - 21:27, said:


   Nu mai ma cauta prin Dambovita, suntem vecini mult mai apropiati,   nu fac  zece minute pana la tine in Clinceni, dar daca vrei neaparat sa ma cunosti, e simplu, spune si se face.

Nu purta grija "fisurilor mele", n-ai de ce sunt bine astupate si imbracate , iar rosturile focarului sunt ca din cartile de sobarit latinesti.

   Cu respectul reciproc cuvenit, Christi.

Edited by florin71_skoda, 28 May 2015 - 08:58.


#9016
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postciobimar, on 27 mai 2015 - 21:59, said:

Poate adevarului...de acum incolo

Ai raspuns doar la punctul 5
Pentru primele 3 puncte nu ai nimic de adaugat ?

#9017
panoramic66

panoramic66

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,444
  • Înscris: 14.02.2011

View Postandreilesan, on 27 mai 2015 - 21:57, said:

...
5. Cui ii folosesc aceste "'dezvaluiri senzationale""?
R: ... noua tuturor.
La o conceptie personala, in amestec de carbune, tiraj necontrolat cu antrenare de cenusa, ardere prelungita, condens pe schimbator ... nu te puteai astepta la altceva.
Este un semn bun ca au inceput sa iasa iveala si partile mai putin vizibile la astfel de agregate.
Astfel de prezentari vor intari atentia userilor inca din faza de conceptie si constructie si mai apoi prin respectarea unor cerinte de baza la folosirea sobei.
Nu vreau sa denigrez sobele din zidarie, chiar imi plac. Dar imi sustin ideea, fara schimbatoare sau orice alt corp metalic din calea gazelor fierbinti.

Imi plac foarte mult sobele de zidarie cu galerii de aer cald. Soba montata in living cu bucatarie deschisa, iar dormitoarele incalzite cu aer cald.

#9018
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010

View Postflorin71_skoda, on 27 mai 2015 - 22:30, said:

Ai raspuns doar la punctul 5
Pentru primele 3 puncte nu ai nimic de adaugat ?
1)mie,
2) lemn ,
3)am tot cautat rezolvari  facand tot felul de experimente , de aici si concluziile , si convingerile ce le-am tot spus...

Edited by ciobimar, 27 May 2015 - 22:42.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate