Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
SOBE de caramida, de zidarie, diverse sobe, focare
#5779
Posted 29 July 2014 - 22:04
bobon, on 29 iulie 2014 - 21:42, said:
La cite modele de soba am studiat trimse de voi sau legindu-ma mai departe pe youtube,sau cautate de mine in timp liber, copiate rind cu rid mai multe care mi-au placut, mi-am dat seama de 2 ani ce este una si alta. Cred caa nu ma insel cind spun ca rostul uscat permite iesirea gazelor din focar in mod stratificat. Cand temperatura creste in focar si o iau gazele pe fagasul normal,adica fiind fierbinti flotabilitatea le face sa se urce in sus cu viteza si nu mai trec prin rost . deci din acel moment ,prin rost doar prin partea foarte de jos mai trece ceva... Orificiul de iesire se face sub inchiderea focarului |
#5780
Posted 29 July 2014 - 22:19
#5781
Posted 30 July 2014 - 05:52
bobon, on 29 iulie 2014 - 22:19, said:
, mai cauta si studiaza focarele. . Attached FilesEdited by ciobimar, 30 July 2014 - 05:56. |
#5782
Posted 30 July 2014 - 11:23
ciobimar, on 29 iulie 2014 - 20:21, said:
D-le Bobon, Cu clientul neexperimentat e un pic mai greu .. Bine am inteles ,nu vor subare..dar obliga-i ca sa inchida macar usa de la cenusar ermetic dupa ce sa stins focul ..ca sa stopeze curentul prin soba...si atunci constructia in sistem clopot isi va spune "cuvantul".. Ca sa ai succes cu o constructie in clopot .si sa o ia fara cale directa ...trebuie prevazut rost uscat.. Rostul uscat are un rol foarte important ...inlesneste calea directa cu cosul si incalseste in acelasi timp si spatiul clopotului de la cos inspre focar ..si face sa poate functiona in timp scurt traseul normal ...dupa asta rostul se inchide pentru ca gazele devin mai vascoase si nu mai incap prin rost (decat cele reci ,vaporii de apa si azotul care nu participa la ardere) ..si se duc pe fagasul normal ... Da, dar daca nu are subar, s-ar putea ca rostul uscat sa inlesneasca racirea inclusiv a focarului dupa ce focu' s-a stins, caci aerul rece va circula pe jos avand deschisa calea de la cos pana'n focar, iar daca nici usile nu sunt etanse atunci ..... rezultatul poate sa nu fie cel scontat. |
#5783
Posted 30 July 2014 - 13:39
christi40, on 30 iulie 2014 - 11:23, said:
Da, dar daca nu are subar, s-ar putea ca rostul uscat sa inlesneasca racirea inclusiv a focarului dupa ce focu' s-a stins, caci aerul rece va circula pe jos avand deschisa calea de la cos pana'n focar, iar daca nici usile nu sunt etanse atunci ..... rezultatul poate sa nu fie cel scontat. |
#5784
Posted 30 July 2014 - 14:00
andreilesan, on 30 iulie 2014 - 13:39, said:
[ http://1.1.1.3/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/nono.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Nu ai dreptate. Imi pare rau ca dupa o lucrare realizata inca sustii aceasta parere..[ http://1.1.1.1/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/peacefingers.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Andrei este doar o parere, chiar te rog sa ma lamuresti. |
#5785
Posted 30 July 2014 - 18:04
Mai devreme eram pe fuga, acum incerc sa-mi explic rationamentul afirmatiei de mai sus si chiar as fi direct interesat de parerea ta nefiind nici eu adeptul suberelor pe cos din motive de siguranta a exploatarii.
Deci, in perioada de cand focul a incetat si pana la urmatoarea aprindere circulatia ascendenta este oprita, fie prin inchiderea admisiei de aer, fie prin inchiderea superioara (cos), fie prin ambele, atunci apare circulatia inversa (descendenta) a aerulul rece din exterior ce coboara pe cos. Clopotele vor suferi mai putin avand orificiile la partea inferioara, insa focarul fiind (uzual) situat in punctul cel mai inferior cam acolo se va strange, in prima faza, tot aerul rece, iar rostul uscat favorizeaza si mai mult usurand patrunderea aerului rece precum favorizeaza iesirea gazelor "mai reci" din focar. Practic , in acest caz clopotul se inverseaza, adica ceea ce-i rece se va duce la fund, la fel cum atunci cand avem flacara (tiraj ascendent) ceea ce-i cald se ridica. Metaforic, daca am rasturna paharul exemplificator al lui Kuznetov asezandu-l normal pe masa si-n loc de fum il umplem cu apa. Ma gandesc ca-n cazul lipsei suberului pe cos ar fi indicat chiar ca ultimul clopot sa fie urmat si de un fum in contraflow altfel exista un tiraj descendent ce va raci rapid soba. Christi. Edited by christi40, 30 July 2014 - 18:06. |
#5786
Posted 30 July 2014 - 20:49
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vLNr27NbS2Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Edited by ciobimar, 30 July 2014 - 20:53. |
#5787
Posted 30 July 2014 - 21:57
Am reusit sa mai lucrez nitel si la cuptor...
Cateva poze cu orificiile pt aer secundar, capacul focarului, vatra cuptorului, cuptorul alb si capacul acestuia. Usa am montat-o doar temporar pt a vizualiza cam cum va arata... Attached Files |
#5788
Posted 31 July 2014 - 07:18
uforom89, on 30 iulie 2014 - 21:57, said:
Am reusit sa mai lucrez nitel si la cuptor... Cateva poze cu orificiile pt aer secundar, capacul focarului, vatra cuptorului, cuptorul alb si capacul acestuia. Usa am montat-o doar temporar pt a vizualiza cam cum va arata... Acel grup de trei caramizi care sustin cuptorul , dupa mine erau deajuns doua , fara aia din mijloc(era ok si ca rezistenta)... ca sa fie o distributie egala,sa circule gazele printre ele, ca altfel o pot lua ori prin fata ori prin spate si se incalzeste inegal..... Cuptorul e putin cam lat si a micsorat spatiul de spalare al gazelor pe laterale,le forteaza sa mearga mai cu viteza... Si cam gros captusit cuptorul in partea de jos ,cred ca mergea placat si cu caramida de 32, |
|
#5789
Posted 31 July 2014 - 08:34
Dragi colegi, vreau sa ma fac si eu posesor de soba, mai degraba un cuptor de copt care in prtea superioara , pe evacuare, da aiba si o minizona de captare/acumulare...adica in loc de cos direct sa fie ca o mica soba cu ceva soi de fumuri care sa mai incetineasca tirajul.
Am apucat sa fac o dracie de postament din caramida si beton, n-as prea vrea sa-l daram. Intrebarea initiala e daca potface cevape acest postament si daca da ce idei aveti? Cam asa arata pietroiul in mijlocul casei... uploadfromtaptalk1406788488345.jpg 50.16K 55 downloads |
#5790
Posted 31 July 2014 - 12:14
Vreau sa fac acest cazan de zidarie .Imi poate explica cineva fenomenele ce se petrec de la randul 14 la randul 20 la acest cazan de zidarie ?
Multumesc. http://stove.ru/foto/_1199467149.jpg http://stove.ru/foto/_689951199.jpg |
#5791
Posted 31 July 2014 - 12:55
mcbos, on 31 iulie 2014 - 12:14, said:
Vreau sa fac acest cazan de zidarie .Imi poate explica cineva fenomenele ce se petrec de la randul 14 la randul 20 la acest cazan de zidarie ? Multumesc. http://stove.ru/foto/_1199467149.jpg http://stove.ru/foto/_689951199.jpg parintele, on 31 iulie 2014 - 08:34, said:
Am apucat sa fac o dracie de postament din caramida si beton, n-as prea vrea sa-l daram. CAM00711.jpg Edited by ciobimar, 31 July 2014 - 12:48. |
#5792
Posted 31 July 2014 - 14:11
Brici asa, cum de nu m-am gandit?
Treaba e ca nu vreau soba, vreau un cuptor cu lemne de interior...nici semineu, un cuptor deschis care pe evacuare spre cos sa aiba ceva serpentina in asa fel incat sa acumuleze cat mai multa caldura... Ideea e sa fie si o sursa SUPLIMENTARA de incalzire a camerei...centrala oricum o sa mearga dar e placuta si o sursa directa iarna cand vii de afara inghetat, mai coci o pizza, mai stai si tei uiti bolund la foc.... Asta e ideea, un cuptor de interior care mai si cedeaza din caldura... Daca are cineva asa ceva, a facut sau pur si simplu are ceva sfaturi utile, astept cu interes. Obs. Prin serpentina inteleg un traseu pin care sa plimb gazele de ardere, nu le-am zis nici fumuri nici clopot nici altcumva pentru ca deocamdata nu stiu ce va fi in interior. |
#5793
Posted 31 July 2014 - 14:18
D-le orice se poate ,ca semineu, ca gratar sau cuptor... deci ceva direct la cos ,fara sistem convectiv(canale ,fumuri) ...dar daca vrei sa fie ca o soba nu e bine sa fie cocotata ...
E bine ca admisia de aer sa fie cat mai aproapede pardoseala..pentru a functiona mai bine tirajul Deci daca ii pui acea serpentina e ca un sistem convectiv(canale ,fumuri) Edited by ciobimar, 31 July 2014 - 14:20. |
|
#5794
Posted 31 July 2014 - 20:16
christi40, on 30 iulie 2014 - 18:04, said:
Mai devreme eram pe fuga, acum incerc sa-mi explic rationamentul afirmatiei de mai sus si chiar as fi direct interesat de parerea ta nefiind nici eu adeptul suberelor pe cos din motive de siguranta a exploatarii. Deci, in perioada de cand focul a incetat si pana la urmatoarea aprindere circulatia ascendenta este oprita, fie prin inchiderea admisiei de aer, fie prin inchiderea superioara (cos), fie prin ambele, atunci apare circulatia inversa (descendenta) a aerulul rece din exterior ce coboara pe cos. Clopotele vor suferi mai putin avand orificiile la partea inferioara, insa focarul fiind (uzual) situat in punctul cel mai inferior cam acolo se va strange, in prima faza, tot aerul rece, iar rostul uscat favorizeaza si mai mult usurand patrunderea aerului rece precum favorizeaza iesirea gazelor "mai reci" din focar. Practic , in acest caz clopotul se inverseaza, adica ceea ce-i rece se va duce la fund, la fel cum atunci cand avem flacara (tiraj ascendent) ceea ce-i cald se ridica. Metaforic, daca am rasturna paharul exemplificator al lui Kuznetov asezandu-l normal pe masa si-n loc de fum il umplem cu apa. Ma gandesc ca-n cazul lipsei suberului pe cos ar fi indicat chiar ca ultimul clopot sa fie urmat si de un fum in contraflow altfel exista un tiraj descendent ce va raci rapid soba. Christi. Andrei, desi te vad prezent uneori, observ ca nu comentezi nimic asupra "teoriei mele" de mai sus , sa inteleg ca sta in picioare? este un fel de ignor? sau este ridicola pentru tine discutia? Edited by christi40, 31 July 2014 - 20:17. |
#5795
Posted 31 July 2014 - 20:55
Christi, nu-i nici-un fel de ignor si nu este ridicola discutia, doar ca perioada asta e cam incarcata la mine si nu mai pot tine pasul si cu discutiile purtate pe forum.
Cu privire la acea ""ipoteza"" eu zic ca imaginea prezentata si la Alexei Cernov http://www.stovemast...system.html  m-ar ajuta sa te conving ca rostul uscat nu contribuie la racirea focarului mai mult decat lipsa lui. Sper ca acum e mai bine. Edited by andreilesan, 31 July 2014 - 21:09. |
#5796
Posted 31 July 2014 - 21:23
ciobimar, on 31 iulie 2014 - 07:18, said:
Oho!, foarte interesanta abordare ...permite-ti o parere .. Aveti dreptate in ceea ce spuneti insa am preferat sa pun accentul pe incalzirea registrului. Nu imi fac prea mari griji ca partea de jos a cuptorului este prea captusita, numai bine nu se ard cozonacii pe fund Sincer vorbind, acela fiind capacul focarului va suporta cele mai mari temperaturi asa ca... Iar cuptorul se afla situat exact in ”podul” clopotului, lateralele fiind din samota pe cant, asa ca chiar daca initial gazele vor avea o viteza mai mare, cred ca va fi suficient pentru ceea ce se cere de la el. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users