Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

SOBE de caramida, de zidarie, diverse sobe, focare

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
22119 replies to this topic

#14437
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010

View Postgiorgio2one, on 09 decembrie 2016 - 19:57, said:

Dar sunt incantat sa vad ca se cauta solutii cat mai bune pentru schimbatoare . Este un pas mare Posted Image
Cu stima .

Ai vazut vreun schimbator nou, o noua interpretare? Posted Image candva Ciine a facut unul cu aripioare....multi au uitat acest aspect, cei noi pe aici nu cunosc, altfel numai modele Kuznetov, nimic nou, am uitat...si calorifere, tot aici am retinut de la un ,,dotore,, in sobe ca nu conteaza cata apa este in schimbator...ci suprafata, chiar nimeni nu este in stare sa schimbe ceva sau este prea mare tevatura? Posted Image singurele profile sunt doar tevile rotunde, oare cele ovale pot fi mai bune? dar stiu ca mereu exista un contestatar care ma va trimite la scoala, si mie cum nu mi-a placut scoala renunt repede Posted Image singurele desene, se intelege idei despre schimbatoare au fost cele facute de Gyo, si eu am facut cateva dar de...de cate ori s-a postat pe aici diverse forme, idei...s-a intervenit cu mistocareli ieftine, nu poti sa treci peste profesori, este interzis! Posted Image
Salut Gigi,
Ma hotarasem sa stau cat mai mult  pe tusa si sa mai dau cate un like..(dar sau terminat like-urile pe astazi..).ai scris aici o postare cam incrancenata..
Nu a uitat nimeni nimic...nici  contributia ta de la inceputul acestui topic..a fost foarte interesanta si folositoare..
Da, ideia.. cu cautarea unui nou model de schimbator cu aplicatie la sobe e necesara..mai mult pentru modul de a fi curatata cu usurinta fara mari interventii..
Acum depinde cum se doreste a se capta energia ..la ce temperatura si sa nu influienteze mediul de ardere ..de asta sa cautat/ales amplasarea in fumuri/clopot..deci daca vrei sa captezi cat mai mult si la temperaturi mici te poti intinde cu schimbatorul in fumuri-clopot ..dar greu de curatat..
Deci asa se capteaza pe suprafata exterioara a schimbatorului,adica este invaluit de gaze  si se monteaza acesta in clopot ,fumuri ..
ca sa schimbi modul de captare si sa treci gazele/ fumul prin interiorul schimbatorului si asta este si scurt si cu multa apa in el ...e musai temperaturi mari ...si mari se duc la cos ..deci ..cam asta a fost  alegerea schimbatoarelor tip calorifer si registru din clopot/ fumuri ...a se capta pe exterior, poti capta mai mult si pe toata gama de  temperaturi...

Edited by ciobimar, 10 December 2016 - 08:17.


#14438
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010
Si acel model ciine cu aripioare ..pe mine nu ma atras niciodata ..sunt degeaba ..se incarca imediat de gudroane se aseaza usor orce pe ele , se incarca schimbatorul mai repede ..si nu mai captezi mare lucru ..nu cred ca e o mare ideie aceasta solutie de a incarca schimbatorul ...cu aceste aripioare ineficiente...

#14439
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010

View Postandreilesan, on 09 decembrie 2016 - 20:46, said:

@anduvirgil, imi poti te rog fumos sa-mi dai un exemplu unde se poate intalni arderea inversa?

Eu cand ma exprimam ca acel cazan este cu ardere mixta ma refeream ca el poate fi folosit sau pe ardere superioara, sau pe cea inversa. Nu am stiut ca arderea mixta in perceptia voastra este cea care arde simultan si in sus si-n jos.. In acest caz ar trebui sa nu mai zicem ca exista trei tipuri de ardere (superioara, inferioara si inversa), ci totul s-ar rezuma la doar doua (superioara si mixta).
Posted Image


Ma asteptam ca in afara de acele imagini cu mastodontul din beci sa avem parte si de cateva sugerariri ptr viitorii utilizatori de sobe mixte, nimic...doar cateva constatari, multa vorbaraie din care nu intelegi mai nimic, pe vremea cand ma interesam de acest tip de ardere...Andu a spus sa fim atenti la acumularea de gaze, pericol de explozie, de fracturare a zidariei..etc, apoi a venit si Csomi cu ceva asemanator, se putea foarte usor sa se discute pe un desen, o schita ...sa fie ca un indrumator ptr cel care construieste asa ceva, are mare dreptate Tonyst....au fost multi cobai pe aici, cei care au profiatat mai mult se stie cine sunt, imi aduc aminte cand am tot postat diverse sobe facute prin alte parti, de ex. la francezi..era o soba cu ardere mixta,au fost decat contestari si carcoteli, intrebare ptr cativa colegi (Posted Image ), s-a prezentat o soba cu ardere mixta....ardere superioara si un fas de ardere inversa, de ce nu comentati nimic pe tema asta? ma asteptam la mai multe intrebari puse proiectantului, constructorului cum a abordat tema, daca se asteapta la ceva probleme (nu poate spune asta ptr ca clientul poate fi si el pe aici) imi vine sa rad de unele asocieri ale sobei cu alte tipuri de ardere mixta, pai ce are soba cu walthermul? noi vorbim de schimbatoare ptr sistemele utilizate aici, in speta in clopot si contraflow...si ne sunt expuse schimbatoare de termoseminee...deasupra focarului, ai zice ca acum a inceput topicul si suntem toti varza la capitolul asta, dupa atatia ani, in fine....sa avem o zi buna :)

#14440
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010
In schimb daca faci un schimbator cu trecerea gazelor prin interiorul lui se preteaza aceste aripioare ...ajuta in mai multe feluri..
-micsoreaza din suprafata rece si capteaza din mijloocul curentului de gaze..se pot arde usor depunerile in decursul arderii intensive...

View Postgiorgio2one, on 10 decembrie 2016 - 08:29, said:

Ma asteptam ca in afara de acele imagini cu mastodontul din beci sa avem parte si de cateva sugerariri ptr viitorii utilizatori de sobe mixte, nimic...doar cateva constatari, multa vorbaraie din care nu intelegi mai nimic, pe vremea cand ma interesam de acest tip de ardere...Andu a spus sa fim atenti la acumularea de gaze, pericol de explozie, de fracturare a zidariei..etc, apoi a venit si Csomi cu ceva asemanator, se putea foarte usor sa se discute pe un desen, o schita ...sa fie ca un indrumator ptr cel care construieste asa ceva, are mare dreptate Tonyst....au fost multi cobai pe aici, cei care au profiatat mai mult se stie cine sunt, imi aduc aminte cand am tot postat diverse sobe facute prin alte parti, de ex. la francezi..era o soba cu ardere mixta,au fost decat contestari si carcoteli, intrebare ptr cativa colegi (Posted Image ), s-a prezentat o soba cu ardere mixta....ardere superioara si un fas de ardere inversa, de ce nu comentati nimic pe tema asta? ma asteptam la mai multe intrebari puse proiectantului, constructorului cum a abordat tema, daca se asteapta la ceva probleme (nu poate spune asta ptr ca clientul poate fi si el pe aici) imi vine sa rad de unele asocieri ale sobei cu alte tipuri de ardere mixta, pai ce are soba cu walthermul? noi vorbim de schimbatoare ptr sistemele utilizate aici, in speta in clopot si contraflow...si ne sunt expuse schimbatoare de termoseminee...deasupra focarului, ai zice ca acum a inceput topicul si suntem toti varza la capitolul asta, dupa atatia ani, in fine....sa avem o zi buna Posted Image
Hai ca mi - au revenit like-urile

Edited by ciobimar, 10 December 2016 - 08:45.


#14441
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010

View Postciobimar, on 10 decembrie 2016 - 08:06, said:

E totusi bine ca ai retinut, (ca a venit de la mine si te deranjeaza,  iti stiu  oftica ,o tot transmiti, prin mai toate postarile) dar nu esti convins..incerc sa zic si altfel ..
Nu este interesant sa bagam boileru/bufferul in soba ca sa incalzim apa ..e deajuns doar o serpentina ....de asta este importanta serpentina si suprafata ei de captare/ redare..

Tu nu esti dotore Ciobi, si sa nu te superi pe mine :) cei 4 evanghelisti erau 3, Luca si Matei unul dintre ei, eu nu contest spusele, poate sa aibe dreptate, vroiam doar sa atentionez ca pe baza acestei informatii se poate experimenta alt tip de schimbator..fara tot felul de ,,impaunari,, ale lui, cine stie cunoaste, ca in urma unor simulari CFD forma acestui tip de schimbator nu este cea mai fericita solutie, nu toate coloanele se incalzesc la fel, dar este simplu de construit, am intrebat daca teava rotunda este mai buna decat una ovala, daca mai multe tevi mici si dese sunt mai eficace decat unele mari, toti se mira de lucrarile lui T.B., pai omul ala a avut inspiratie la greu de pe aceste forumuri, el este unul dintre cei de pe OLX-ul lui Florin :)

#14442
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010

View Postgiorgio2one, on 10 decembrie 2016 - 08:45, said:

Tu nu esti dotore Ciobi, si sa nu te superi pe mine Posted Image cei 4 evanghelisti erau 3, Luca si Matei unul dintre ei, eu nu contest spusele, poate sa aibe dreptate, vroiam doar sa atentionez ca pe baza acestei informatii se poate experimenta alt tip de schimbator..fara tot felul de ,,impaunari,, ale lui, cine stie cunoaste, ca in urma unor simulari CFD forma acestui tip de schimbator nu este cea mai fericita solutie, nu toate coloanele se incalzesc la fel, dar este simplu de construit, am intrebat daca teava rotunda este mai buna decat una ovala, daca mai multe tevi mici si dese sunt mai eficace decat unele mari, toti se mira de lucrarile lui T.B., pai omul ala a avut inspiratie la greu de pe aceste forumuri, el este unul dintre cei de pe OLX-ul lui Florin Posted Image
M-am linistit...multumesc ..am crezut ca l-a mine te referi..ca ...m-am cam intins si eu cu teoriile mele...

In rest ai multa dreptate ,ca  si tonyst...de la toata lumea se doreste implicare totala  pe acest topic cu multe detalii de cat de bine le merg sobele (uite un exemplu clar .. cate detalii a dat Andu..filme clare ,explicatii la obiect.. si de unde asteapta toata lumea... texte intregi de jumatate de pagina( de topic) in care nu se spune nimic , poze din umbra si filmulete de doua-trei  secunde..e jenant ....

(tot nu inteleg... ce tot vezi asa fascinant.. la tb)

Edited by ciobimar, 10 December 2016 - 09:07.


#14443
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010
Deci asa se capteaza pe suprafata exterioara a schimbatorului,adica este invaluit de gaze  si se monteaza acesta in clopot ,fumuri ..
ca sa schimbi modul de captare si sa treci gazele/ fumul prin interiorul schimbatorului si asta este si scurt si cu multa apa in el ...e musai temperaturi mari ...si mari se duc la cos ..deci ..cam asta a fost  alegerea schimbatoarelor tip calorifer si registru din clopot/ fumuri ...a se capta pe exterior, poti capta mai mult si pe toata gama de  temperaturi...



Plecand de la acest aspect, ca pe exterior se capteaza mai bine, nu se poate configura si altfel? eu acum cativa ani am pus o forma de schimbator teava in teava, Andrei a laudat acest tip de abordare, dar nimeni nu l-a luat in serios, cand s-a spus ca nu conteaza cantitatea de apa din schimbator ci cat capteaza el nu s-a venit cu alta solutie sau n u s-a explicat pana la capat, chiar nu conteaza cata apa este in el?...asta ma face sa cred ca nu se stapaneste inca domeniul, pai una este sa fie in el 10 litri si alta sa 5 litri, este mai bine sa intre in circulatie mai des sau mai rar? jos am pus o schita cu cele doua tipuri de abordari, cea clasica tip Kuznetov si cea care imi apartine (2).

Attached Files

  • Attached File  SCH.JPG   48.14K   9 downloads


#14444
csomi

csomi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,984
  • Înscris: 08.01.2010
Cred ca am mai spus-o pe undeva, ma repet...
Dupa cum se stie am soba acea cu ardere superioara si "inversa"  am doua evacuari din focar unul deasupra,  o cale directa de diam 125mm si unul pe fundul vetrei de 60mm,
Daca folosesc arderea superioara calea directa este deschisa, si gazele merg direct pe cos functionarea este asemnatoare ca la un semineu doar ca focarul are o anumita masa de acumulare. Daca folosesc arderea inversa inchid calea directa si merge pe inversa... dar daca zona vetrei sau al diuzei nu a ajuns in regim la peste  300 grade rezistenta suprafetelor reci este mai mare si gazele se pornesc mai greu in directia respectiva la fel si traseul sau canalele acestora trebuie sa aiba o oarecare preincalzire... daca nu posibil sa se acumuleze doar gaze nearse. Eu am posibilitatea cu calea directa sa modulez regimul de arderilor daca deschid doar jumatate fluxul gazelor merge si pe calea directa merge si pe inversa ...si astfel am si un fel de control asupra amorsarii cosului sau al tirajului. Dar pt o functionare sigura pt ardere inversa este nevoie de o etenasare cat mai buna al focarului sau al buncarului , se pot acumula gaze multe CO !. La arderea inversa gazele o iau spre spate am un canal ascendent prin spatele focarului din care intra in stanga pe sus in spatiul in care am schimbatorul de cca 0,5 mp  prin care trec descedent si jos in partea opusa si prin fata trec pe sub focar  spre stanga si o iau in sus spre evacuarea la cos. Schimbatorul functioneaza prin termosifonare si condensatie la temperaturi joase (30-45 gr), instalatia termica permite acest lucru am radiatoare supradimensionate pt acest scop pt ca am avut si o pompa de caldura aer-apa (dar nu mai e functionala) momentan pt orice alta eventualitate daca nu suntem acas sau calatorim instalatia hidraulica o pot incalzii si electric cu un termostat programabil. Gaze nu am . Parte hidraulica prin termosifonare poate capta si consuma cca 800-1300 W in functie debitul agentului si a gazelor, a temperaturii gazelor, si de cat de curat este suprafata de captare al schimbatorului. Dar aceste valori pe parte hidraulica si prin radiatia suprafetelor active ale sobei ma satisfac, momentan nu am nevoie de mai mult. Daca este nevoie de o putere de captare pe partea hidraulica  mai mare binenteles schimbatorul trebuie amplasat cat mai aproape de reactorul termic.

In mare cam astea ar fi.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1H2DbXVKKJY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by csomi, 10 December 2016 - 09:48.


#14445
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010

View Postgiorgio2one, on 10 decembrie 2016 - 09:29, said:

Deci asa se capteaza pe suprafata exterioara a schimbatorului,adica este invaluit de gaze  si se monteaza acesta in clopot ,fumuri ..
ca sa schimbi modul de captare si sa treci gazele/ fumul prin interiorul schimbatorului si asta este si scurt si cu multa apa in el ...e musai temperaturi mari ...si mari se duc la cos ..deci ..cam asta a fost  alegerea schimbatoarelor tip calorifer si registru din clopot/ fumuri ...a se capta pe exterior, poti capta mai mult si pe toata gama de  temperaturi...



Plecand de la acest aspect, ca pe exterior se capteaza mai bine, nu se poate configura si altfel? eu acum cativa ani am pus o forma de schimbator teava in teava, Andrei a laudat acest tip de abordare, dar nimeni nu l-a luat in serios, cand s-a spus ca nu conteaza cantitatea de apa din schimbator ci cat capteaza el nu s-a venit cu alta solutie sau n u s-a explicat pana la capat, chiar nu conteaza cata apa este in el?...asta ma face sa cred ca nu se stapaneste inca domeniul, pai una este sa fie in el 10 litri si alta sa 5 litri, este mai bine sa intre in circulatie mai des sau mai rar? jos am pus o schita cu cele doua tipuri de abordari, cea clasica tip Kuznetov si cea care imi apartine (2).
iar o postare incarcata cu multe tinte...o sa incerc pe rand..

View Postgiorgio2one, on 10 decembrie 2016 - 09:29, said:

Deci asa se capteaza pe suprafata exterioara a schimbatorului,adica este invaluit de gaze  si se monteaza acesta in clopot ,fumuri ..



Plecand de la acest aspect, ca pe exterior se capteaza mai bine,
Nu e musai...am spus cum se face si in ce conditii...aici suprafata de captare.. e in totalitate in contact cu gazele ...

#14446
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

View Postgiorgio2one, on 10 decembrie 2016 - 09:29, said:

jos am pus o schita cu cele doua tipuri de abordari, cea clasica tip Kuznetov si cea care imi apartine (2).
Sa inteleg ca in prima varianta, fumul circula pe exteriorul schimbatorului, iar in cea de a doua (2), fumul circula prin interior, asemeni centralelor din comert?

Daca da, pentru un schimbator de 10 kw, cam ce suprafata bruta (ocupata de intreg schimbatorul) ar avea, ce pierderi hidraulice interioare, cat de facila ar fi curatarea (ca si durata as zice odata la 2 ani), cum s-ar realiza circulatia gazelor prin el (banuiesc ca trebuie musai montat contraflow) si nu in ultimul rand, ce grad de dificultate are construirea lui?

Apoi ar mai fi de discutat cat si cum va putea recupera din caldura acumulata in masivul sobei, cum se pot controla temperaturile in el (daca este montat contraflow) ...

#14447
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010

View Postgiorgio2one, on 10 decembrie 2016 - 09:29, said:

Deci asa se capteaza pe suprafata exterioara a schimbatorului,adica este invaluit de gaze  si se monteaza acesta in clopot ,fumuri ..
ca sa schimbi modul de captare si sa treci gazele/ fumul prin interiorul schimbatorului si asta este si scurt si cu multa apa in el ...e musai temperaturi mari ...si mari se duc la cos ..deci ..cam asta a fost  alegerea schimbatoarelor tip calorifer si registru din clopot/ fumuri ...a se capta pe exterior, poti capta mai mult si pe toata gama de  temperaturi...



cand s-a spus ca nu conteaza cantitatea de apa din schimbator ci cat capteaza el nu s-a venit cu alta solutie sau n u s-a explicat pana la capat, chiar nu conteaza cata apa este in el?...asta ma face sa cred ca nu se stapaneste inca domeniul, pai una este sa fie in el 10 litri si alta sa 5 litri, este mai bine sa intre in circulatie mai des sau mai rar?
Mai bine zis ..De fapt e vorba de cum e imbracat stratul de apa si cat de gros este acest strat /cantitate de apa .. de suprafata de captare in contact cu gazele fierbinti
hai sa punem o oala pe aragaz...in care punem un pahar cu apa   care se va intinde incat va fi de cativa mm si punem aceisi cantitate intr-un ibric ingus care se umple cu apa din acel pahar...si in schimbator apa circula..daca stratul e subtire se incalzeste repede un lot de apa.. ii ia loc altul...daca cantitatea/stratul e gros...si suprafata e mica ..nu va avea timp sa fie incalzita...nu da randament..

#14448
csomi

csomi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,984
  • Înscris: 08.01.2010

View Postcsomi, on 10 decembrie 2016 - 09:37, said:

Daca este nevoie de o putere de captare pe partea hidraulica  mai mare binenteles schimbatorul trebuie amplasat cat mai aproape de reactorul termic.



Si asta poate fi una dintre variante...ideia nu imi partine , doar doar schema

#14449
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

View Postgiorgio2one, on 10 decembrie 2016 - 08:45, said:

am intrebat daca teava rotunda este mai buna decat una ovala,
Unde am gasi daca se poate, teava ovala? Si cum ar influenta forma acesteia suprafata? Caci hidraulica sigur o influenteaza si nu cred ca in bine. Posted Image

Daca te-ai inspirat de la panourile solare plane fabricate de Walltherm, acolo-i alta mancare de peste Posted Image

View Postgiorgio2one, on 10 decembrie 2016 - 08:45, said:

daca mai multe tevi mici si dese sunt mai eficace decat unele mari,
Da, poate ar fi, dar cred ca si debitul instalatiei ar trebui sa fie ceva mai mare ca apa sa nu fiarba in acele tevi mici si dese.

View Postgiorgio2one, on 10 decembrie 2016 - 08:45, said:

toti se mira de lucrarile lui T.B., pai omul ala a avut inspiratie la greu de pe aceste forumuri, el este unul dintre cei de pe OLX-ul lui Florin Posted Image
Asta-i buna, mai avem sa zicem ca si nea Gigi (@bobon) a invatat meserie tot de aici si chiar am dat cu tarana in fasole ...

Inainte sa apara Nea Gigi, Csomi, Andrei pe acest topic, sau mai exact pe cel de teracota, topicul era un 0 barat, experienta practica 0, cunostinte teoretice 0. O tineti una si buna ca s-au facut experimente pe spatele userilor ... Din curiozitate, acolo unde "s-au facut experimente pe spatele userilor" si s-a vazut "mana" lui Andrei si a lui Csomi, cate au "dat gres" si cate nu?
Dar acolo unde doar s-a incercat o copiere?

Oricum, cam asta este nivelul la care se poate purta discutia ... Din curiozitate Kznetsov si Chernov nu au copiat nimic de pe aici? Posted Image

#14450
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postcheluakame, on 10 decembrie 2016 - 10:44, said:

Oricum, cam asta este nivelul la care se poate purta discutia ... Din curiozitate Kuznetsov si Chernov nu au copiat nimic de pe aici? Posted Image
Florin, dansii stiu despre noi (doar '"m-a spus'" un coleg de aici d-lui Kuznetsov ca folosesc materiale de ale lor) si cand ma mai adun cu timpul liber, poate apucam sa le testam si cu ceva analizoare de gaze profesionale, le voi transmite rezultatele celor obtinute la cazanele de zidarie cu ardere superioara si/sau inversa construite in aceasta toamna.
Chiar nu mi-ar parea rau sa preia si dansii ceva de la noi, caci si noi am preluat multe de la dansii si asa este frumos ca  '"totul sa se intoarca'".. Oricum, daca va amintiti dl Kuznetsov ne-a transmis ca vorbeste de bine despre neo-sobaritul din spatiul romanesc oriunde are ocazia.Posted Image

#14451
silenced

silenced

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 30.11.2008
Curatare sistem convectiv cu cale directa si aer maxim.
Cantitate cca 20kg
Timp ardere pana la jar cca 1ora
Aprindere laterala
Maxim la cos 320

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZYPlyJ0FR4M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Attached File  WP_20161210_10_41_35_Pro.jpg   230.08K   12 downloads
Attached File  IMG-20161210-WA0001.jpg   115.41K   16 downloads
In vatra 😊
Attached File  IMG-20161210-WA0006.jpg   120.94K   23 downloads
Folosit si asa ceva spre sfarsit cand era doar jar dar nu a crescut temp aproape deloc, probabil trebuiau 10 pungi 😊
Attached File  IMG-20161210-WA0002.jpg   402.69K   23 downloads

Edited by silenced, 10 December 2016 - 11:53.


#14452
luvio

luvio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 19.02.2009
@silenced tu ai si schimbator?

#14453
silenced

silenced

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 30.11.2008
Nu luvio, doar soba de 5 tone 😊

#14454
luvio

luvio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 19.02.2009
Cazanelul meu cu 500 de caramizi in total inseamna ca este un puiut pe linga ce ai tu

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate