Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

saltele ortopedice

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
4619 replies to this topic

#3601
icoman

icoman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 25.12.2006
Va salut pe toti.
Cineva spunea ca probabil "sunt si persoane pe acest forum care lucreaza direct cu aceste produse" ... deci eu lucrez in domeniu si va pot spune ca acel strat de Memory pe care de obicei il resimte clientul se ....  sau nu se incalzeste daca are anumite proprietati "respirabile" - DECI tine de fiecare producator de saltele in parte acest aspect.

Daca doriti cele mai bune saltele: va recomand sa studiati putin firma Dorsal - Italia, probabil ca nu ati auzit de ei dar va asigur ca vand la nivel mondial toata gama de produse:
  • perne,
  • saltele latex/memory/ arcuri + memory,
  • paturi simple si moderne din lemn de fag si motorizate (cu/fara telecomanda) si in saltelele lor nu exista POLIURETAN, meterialele sunt naturale.

Aici apare garantia, ati observat ca se merge peste 7 ani, firma Dorsal (80 de ani a implinit deja de la infiintare in 2012) ofera maxim 5 ani, are teste cu cilindru "compactor" de 300 kg cu treceri de pana la 3000 cu care testeaza salteaua echivaland cu o uzura de 8 ani.

De ce nu ofera garantie mai mare de 5 ani ?
Raspuns: pentru ca produsele lor sunt NATURALE iar concurenta lor (cel putin o parte din ea) are produse din poliuretan, fiind chimice si cu acel miros neplacut rezista poate si 15 ani (ptr ca clientul fuge si doarme in vecini din cauza mirosului Posted Image ), si ca sa revenim la tema propusa, tine de intretinerea saltelei de catre utilizator daca ea va rezista peste 8 - 10 ani, ea fiind din materiale naturale (apa + ulei de floarea soarelui la diferite temperaturi formeaza acel "burete" cu diferite proprietati) ...
In medie Dorsal recomanda utilizare de 8 - 10 ani a unei saltele, desi perioada poate fi extinsa daca se spala husa regulat.

Spre exemplu ati vazut la Dor_ _o saltele cu arcuri din "burete" cu denistate mare prin 2013 - 2014 in reclame (proaspat aparute) ? e acel model este patentat de firma DORSAL in .. i-a ghiciti ?

Raspuns: anul 2007 modelul Zefiro Memory !!!

Acum ca v-am facut un pic curiosi (sper), aceste produse nu sunt chiar ieftine, de ex.: Zefiro este peste 9000 lei pret redus !!

Pe de alta parte: nu dai acum 9000 lei pe o saltea buna ca e scumpa dar la 40 - 50 de ani te plangi de nu stiu ce probleme la coloana care te vor costa tratament toata viata (si de "n" ori mai scump, deci preventia e locul in care trebuie sa ne educam !!!) pentru ca ai dormit pe saltele oribile din poliuretan sau ortopedice cu arcuri desi nu aveai nevoie de saltea ortopedica.

Ma-m uitat pe modelele Mor_ _us pe care cred ca as putea sa le aduc si eu daca incerc o colaborare cu acesta firma, dar nu cred ca merita efortul. Modelele de la Dorsal sunt mult prea variate si mult prea moderne ca tehnologie pentru a face acest pas.
Din ce am vazut eu pe un site romanesc nu au decat modele super inalte ~30cm pentru ca sunt combinate cu arcuri .. doar pentru cei care inca mai cred ca ele sunt solutia viitorului.

Pentru cei interesati ne gasiti doar on-line, momentan.

Iar pentru Dor_ eo si altii similari ca ei .. le mai dam maxim 5 ani de viata pe piata din Romania. Dupa care vor fi falimentari, deaorece piata se satureaza cu produsele lor oribile si apoi omul patit nu mai strange punga si decide sa cumpere un produs mai scump si mai bun si astfel deja a mai irosit 7 - 10 ani din viata si cine stie ce afectiuni (de coloana) a dobandit in aceasta perioada.

Edited by icoman, 14 December 2016 - 18:13.


#3602
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Evident ca fiecare producator este el si doar el galacticul si singurul si unicul si evident doar el si numai el de luat in seama...Vinzatorii de saltele si aia de aspiratoare, care umbla din casa-n casa, habar n-au exact despre ce vorbesc, dar au fost la scolarizare si au invatat texte, care dau bine la fraieri.

Cine tine o saltea 10 ani este un imputit si jumatate. Ca discutam despre acarieni, sau despre transpiratiile de noapte cu noapte, prea putin conteaza, rezultatul final tot jeg se cheama. Am vazut un documentar la un moment dat, care explica in detaliu, ca saltelele nu trebuie sa coste o avere, ca sa dormi bine, sau ca sa iasa testele cele mai bune. Peste 400 de euro la una de 90x200 nu este cazul.
Exista fel de fel de chestii deosebite, umplute cu par de cal nu stiu de care si cusute de mina, care pot costa citeva zei de mii de euro, insa problemele cu jegul se rezolva la fel de putin, daca nu chiar mai putin

#3603
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Apropo de saltele hiper mirobolante: in 10 martie a.c am achizitionat de la Somproduct o saltea de spuma HR, BioFoam. Dupa 8 luni de folosinta, salteaua s-a deteriorat, s-a lasat materialul din care este facuta, nu mai este atat de tare (pt caracteristica asta am luat-o, din cauza problemelor mele cu spatele), materialul care o acopera pur si simplu se strange sub noi.
Sa folosesti maximum 8 luni o saltea care are garantie din fabrica de 10 ani, e ceva nu?

Nu recomand in concluzie sa va luati asa ceva.

Edited by -Diana-, 15 December 2016 - 09:23.


#3604
Sorin135

Sorin135

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 12.02.2016
Salutari,

Sunt in cautare de o saltea si mi-ar prinde bine cateva pareri.
Vreau ceva cu arcuri impachetate si preferabil strat de latex, 160x200. Bugetul este undeva pe la 2500-3000.
Pana acum astea sunt variantele pe care am de gand sa le testez si in persoana.

https://www.somprodu...atex-28-cm.html - 2500
pros: pret mai mic, husa detasabila din bumbac, inaltime mai mare, produs in romania

http://www.ikea.com/...7740/#/50257738 - 3000
pros: structura mai buna, mai multe optiuni de fermitate, garantie mai mare

Daca poate cineva sa recomande si alte modele, feel free.

Si cateva intrebari.
Care este diferenta dintre latex si spuma cu memorie?
La ce ajuta baza de fibre de cocos?
Cat de practica gasiti o husa detasabila?
Se poate incadra o somiera gata facuta intr-un cadru de pat pe comanda?

#3605
froome

froome

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 980
  • Înscris: 06.08.2015
Latexul fata de memory e mai elastic si nu te incingi in el, plus ca nu dezvolta bacterii.
Fibra de cocos e ca o scandura din lemn, ridigizeaza salteaua, ii ofera un suport dur, cat de dur e in functie de cate straturi de cocos are salteaua.
Salteaua detasabila e un must have, dpmdv, mult mai igienic.
Poti incerca Pikolin (salterra) sau Timflex (saltele goomagomma), eu am de la Timflex.

Spre deosebire de Diana salteaua de la goomagooma se comporta bine (o am de vreun an jumate) pot spune ca e ca noua, daca mai tine 4-5 ani in aceleasi conditii ma declar super multumit.

Singura chestie pe care a trebuit sa o fac, desi nu eram fan, a fost achizitionarea unei somiere (de la ikea am luat-o, se comporta bine deocamdata, daca tine si asta 2 ani e ok) pentru ca indiferent cat de des o aeriseam era un pic umeda placa de pal si nu am riscat sa mucegaiasca intr-o zi. Partea buna e ca acum dorm mult mai bine cu somiera fata de placa de pal, e mai elastica, nu mai simti placa sub tine, dar nici prea moale.

Deci pentru cine vrea sa cumpere o saltea doar din latex si sa o puna pe o placa de pal ii spun ca nu are nici o sansa, doar cu somiera recomand.

Edited by froome, 16 December 2016 - 17:56.


#3606
Sorin135

Sorin135

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 12.02.2016
Multumesc pentu lamuriri. Salteaua de la ikea parea alegerea perfecta, dar nu are husa detasabila si nu as vrea sa folosesc protectie de saltea.
Am cautat Timflex dar din pacate nu au nici un model cu arcuri impachetate.
Cat despre Pikolin, stiu de ei, dar o saltea pocket cu latex porneste de la 5000+ si e peste bugetul meu.
Azi ma voi duce in showroom sa vad personal salteaua de la Somproduct si am vazut ca au si somiere.
La Ikea vad ca au doua modele de somiere, una basic la 70 de lei si alta mai scumpa dar cu mai multe stinghii si cu snur. Tu pe care o folosesti?

#3607
froome

froome

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 980
  • Înscris: 06.08.2015
Pikolin ofera prin normazone (daca tin bine minte denumirea) ceva similar cu arcurile impachetate, si cred ca sunt si mai rezistente. Oricum tu stii ce doresti. Mai este si mobexpert unde poti vedea.
Eu am pus doua somiere de 70cm (cea cu multe stinghii de lemn) la un pat custom de 140cm, s-a potrivit perfect.

Edited by froome, 17 December 2016 - 17:39.


#3608
BufanO

BufanO

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 20.08.2015

 -Diana-, on 15 decembrie 2016 - 09:22, said:

Apropo de saltele hiper mirobolante: in 10 martie a.c am achizitionat de la Somproduct o saltea de spuma HR, BioFoam. Dupa 8 luni de folosinta, salteaua s-a deteriorat, s-a lasat materialul din care este facuta, nu mai este atat de tare (pt caracteristica asta am luat-o, din cauza problemelor mele cu spatele), materialul care o acopera pur si simplu se strange sub noi.
Sa folosesti maximum 8 luni o saltea care are garantie din fabrica de 10 ani, e ceva nu?

Nu recomand in concluzie sa va luati asa ceva.

Bună Diana,

Modelul descris de tine este unul dintre cele mai comandate și apreciate de către clienții SomProduct, ca urmare am rămas foarte surprinsă de feedback-ul tău negaiv. Așa cum mă bucur că ai observat, salteaua are o garanție de 8 ani, durata de folosință fiind mult mai mare. Am rugămintea să ne trimiți o reclamație scrisă sau niște poze pe adresa de email [email protected] pentru a faace toate demersurile necesare ca tu să te bucuri de salteaua SomProduct la fel ca în prima zi.

Îți mulțumesc pentru feedback și așteptăm email-ul tău!

Bufan Octavia
Customer Success Team SomProduct
[email protected]

#3609
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Auci! Va e frica de traficul de pe Softpedia...ha? Posted Image
Reclamatie scrisa? V-as arunca mizeria direct la usa. De fapt nu, ar trebui sa va prezentati la usa s-o ridicati

#3610
Sorin135

Sorin135

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 12.02.2016
Ca o firma tine la reputatie nu este deloc un lucru rau. Lucrez in relatii cu clientii si reprezentantul lor a oferit o solutie mai mult decat rezonabila. Intr-o privinta sunt de acord totusi, e datoria comerciantului sa ridice produsul defect, mai ales in cazul obiectelor voluminoase.

Revenind la dilemele mele, momentan ma decid intre o salteaua de la somprod si una de la mam-bricolaj. Ambele pocket cu latex, husa detasabila. Si cred ca tocmai ce am fost convins sa o incerc 30 de zile pe cea de la somprod.

#3611
BufanO

BufanO

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 20.08.2015

 vata_pa_batz, on 19 decembrie 2016 - 19:03, said:

Auci! Va e frica de traficul de pe Softpedia...ha? Posted Image
Reclamatie scrisa? V-as arunca mizeria direct la usa. De fapt nu, ar trebui sa va prezentati la usa s-o ridicati
Bună ziua,

Am considerat de cuviință necesar să intervin pentru a soluționa această problemă. Din păcate nu putem să soluționăm o reclamație prin intermediul unui coment pe un forum și procedura internă a firmei necesită o solicitare scrisă pentru soluționarea reclamației. După această solicitare clientul nu mai are de făcut nimic urmând ca noi să trimitem curierul pentru ridicarea saltelei și soluționarea problemei. În decurs de 30 de zile clienții noștri au posibilitatea să renunțe la saltea, iar în 60 de zile să o schimbe. În cazul de față, salteaua este acoprită de garanție și poate să fie schimbată dacă este cazul.

Vă doresc o zi frumoasă și alegeri inspirate!

Bufan Octavia
Customer Success Team
[email protected]

#3612
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 BufanO, on 20 decembrie 2016 - 10:13, said:

Bună ziua,

Am considerat de cuviință necesar să intervin pentru a soluționa această problemă. Din păcate nu putem să soluționăm o reclamație prin intermediul unui coment pe un forum și procedura internă a firmei necesită o solicitare scrisă pentru soluționarea reclamației. După această solicitare clientul nu mai are de făcut nimic urmând ca noi să trimitem curierul pentru ridicarea saltelei și soluționarea problemei. În decurs de 30 de zile clienții noștri au posibilitatea să renunțe la saltea, iar în 60 de zile să o schimbe. În cazul de față, salteaua este acoprită de garanție și poate să fie schimbată dacă este cazul.

Vă doresc o zi frumoasă și alegeri inspirate!

Bufan Octavia
Customer Success Team
[email protected]

Poti sa mai iei linistita cu "tu"...la ce pseudonim am Posted Image
Textul tau are iz de aburi fara substanta. Daca te-au pus astia, sa frunzaresti forumurile, inseamna ca e putin cam groasa situatia. Poate ar fi bine sa-ti cauti alt job. Sincer, calitatea este intotdeauna o caracteristica intrinseca a produsului. Daca este calitate, atunci nu trebuie sa cauti tu apropierea fata de client, ci te cauta el pe tine, de n-o sa scapi de cerere. Intelegi? Din cauza asta bate la ochi rau de tot efortul asta imens de lustruire a imaginii. Am cautat putin dupa somproduct pe topicul asta si apar mai multe chestii dubioase. Uite una de proba:

 shiva, on 12 septembrie 2014 - 11:28, said:

Ma intereseaza si pe mine o saltea pe arcuri, tare, de 180x200(din motive de buget mic).
Ca producatori romani am gasit:
Perspective Sibiu - magazin de prezentare doar la Sibiu, trimit prin curier
SaltexMob - au reprezentanta in Cluj
Timflex Timisoara - extrem de scumpe, doar din latex
Materflex - au reprezentanta in Cluj
iar cu cateva pagini mai inainte pe topic se mentiona si Somproduct Baia-Mare (care se lauda cu 15 ani experienta dar exista la finante doar din 2008) - au magazin in Cluj
La Dedeman sunt prezente saltele produse in Romania, cel putin asa zice eticheta (Prestige, de ex).
Inca n-am vizitat reprezentantele dar parca n-as cumpara salteaua de la Dedeman si as vrea sa fie facuta in Romania.


#3613
BufanO

BufanO

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 20.08.2015

 vata_pa_batz, on 20 decembrie 2016 - 20:46, said:


Poti sa mai iei linistita cu "tu"...la ce pseudonim am Posted Image
Textul tau are iz de aburi fara substanta. Daca te-au pus astia, sa frunzaresti forumurile, inseamna ca e putin cam groasa situatia. Poate ar fi bine sa-ti cauti alt job. Sincer, calitatea este intotdeauna o caracteristica intrinseca a produsului. Daca este calitate, atunci nu trebuie sa cauti tu apropierea fata de client, ci te cauta el pe tine, de n-o sa scapi de cerere. Intelegi? Din cauza asta bate la ochi rau de tot efortul asta imens de lustruire a imaginii. Am cautat putin dupa somproduct pe topicul asta si apar mai multe chestii dubioase. Uite una de proba:
Așa cum menționam mai sus, avem o încredere deplină în produsele noastre, motiv pentru care în momentul în care un client susține că a întâmpinat probleme cu salteaua, mă simt obligată să intervin și să analizăm situația. Clientul a reprezentat mereu nucleul în tot ceea ce ne-am propus, motiv pentru care SomProduct a facilitat prin metode inovative comunicarea cu clienții. Acolo unde sunt clienții noștri o să ne găsiți și pe noi alături de ei indiferent că este vorba de mediul online, offline sau chiar un forum. Acest efort imens pe care dumneavoastră l-ați identificat este tocmai parte din grija noastră pentru client.
În ceea ce privește ,,chestiile dubioase”, cu o simplă căutare pe Google sau chiar și în pagina de produs a saltelelor o să observați cu ușurință faptul că producem saltele încă din anul 1995. Mai multe informații găsiți și pe pagina https://www.somproduct.ro/despre-noi dacă tot doriți să facem cunoștință și să vorbim la per tu. Posted Image

Vă doresc sărbători frumoase!

Bufan Octavia
Customer Success Team
[email protected]

#3614
florin cfs

florin cfs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 06.01.2007
Buna ziua
O intrebare ciudata: am cumparat o saltea de pat noua si stiu (dintr-o experienta anterioara cand, zugravind, am pus doua saltele una peste alta) ca in cazul a doua saltele suprapuse senzatia de confort este foarte ok. Intrebarea este daca suprapunerea lor va duce la deprecierea celei noi (nefiind dispusa pe o suprafata ferma, neavand circulatie de aer, etc)?

#3615
dormeu

dormeu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.07.2012

 florin cfs, on 03 ianuarie 2017 - 13:57, said:

Buna ziua
O intrebare ciudata: am cumparat o saltea de pat noua si stiu (dintr-o experienta anterioara cand, zugravind, am pus doua saltele una peste alta) ca in cazul a doua saltele suprapuse senzatia de confort este foarte ok. Intrebarea este daca suprapunerea lor va duce la deprecierea celei noi (nefiind dispusa pe o suprafata ferma, neavand circulatie de aer, etc)?
Pentru ce ai mai cumparat-o. Cred ca cea veche are deja denivelari, praf, acarieni ....... Cumperi o haina noua si o imbraci peste cea veche. Posted Image

#3616
florin cfs

florin cfs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 06.01.2007
Ai dreptate dormeu.

#3617
TONI2308

TONI2308

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 20.01.2012
Hilding sa fie un "nume" in domeniu?! Poate doar pentru polonezi! Firmele cu "nume" sunt multe in lumea asta dar Hilding nu este printre acelea... si nici o firma cu "nume" nu produce saltele la o mie de lei bucata...

Nu inteleg un singur lucru - de ce dam verdicte daca nu am citit sau auzit sau probat ( din ce citesc aici vad ca sunteti MARE specialista )
1. cautati un pic cu google si o sa vedeti HILDING sunt poate cei mai mari in domeniu - in toata lumea
2. sunt furnizorii principali lui IKEA - dupa care ikea isi redenumeste produsele
3. lanturi mari hoteliere la fel tot Hilding folosesc

asa ca pe viitor atentie mare....

#3618
TONI2308

TONI2308

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 20.01.2012

 amotida, on 24 mai 2011 - 11:09, said:

Hilding sa fie un "nume" in domeniu?! Poate doar pentru polonezi! Firmele cu "nume" sunt multe in lumea asta dar Hilding nu este printre acelea... si nici o firma cu "nume" nu produce saltele la o mie de lei bucata...
Acum ce sa-ti zic... din ce se vede in fotos+descriere, saltelele par foarte ok, insa din pacate calitatea nu se poate vedea si "simti" intr-o fotografie...
Sincer sa fiu (atentie!), din ce vad si din descriere, daca mi-ai fi spus ca le-ai probat si ca ti-ar fi placut, ti-as fi raspuns pe loc ca, avand in vedere pretul, sa le iei cu "ochii inchisi"! (indiferent pe care, apropo si alea cu strat superior de latex par misto); in sensul ca fiind ieftine si daca te-ai fi simtit si bine pe ele, investitia fiind minora chiar daca peste vreo 3-4 ani nu ti-ar mai fi placut (sau materialele straturilor de suprafata ar ceda) macar nu ti-ar fi parut prea rau dupa banii dati... in orice caz, din fotografii si descriere, toate saltelele alea par mai ok decat, sa zicem facand o comparatie, alde saltex si altele de care s-a mai vorbit pe-aici (in gama de pret/materiale respectiva ma refer)...
Eu sunt (dupa cum ai vazut ca am mai spus deseori) impotriva cumparaturilor "pe neprobate", fiindca se pot ivi surprize... ce te faci daca iei una d-aia si nu-ti convine cum te simti pe ea?! Pe de alta parte, pretul mic poate ca ar merita... Decizia e a ta!
Iar daca cumva decizi sa iei de la ei, neaparat sa revii cu amanunte (cum te simti, cum dormi, daca materialele par ok, cum pare in comparatie cu alte saltele probate de tine din aceeasi categorie de pret si materiale, etc)... fiindca amanuntele de genul acesta conteaza foarte mult si pentru alti doritori.
Sa fii bine si te asteptam sa ne spui ce decizie ai luat pana la urma + review-uri.

Nu inteleg un singur lucru - de ce dam verdicte daca nu am citit sau auzit sau probat ( din ce citesc aici vad ca sunteti MARE specialista )
1. cautati un pic cu google si o sa vedeti HILDING sunt poate cei mai mari in domeniu - in toata lumea
2. sunt furnizorii principali lui IKEA - dupa care ikea isi redenumeste produsele
3. lanturi mari hoteliere la fel tot Hilding folosesc
asa ca pe viitor atentie mare...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate