Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cea mai ieftina placa video pentr...

Oferte cartela vodafone

Lipsa produs colet EMAG

Nu pot sa schimb luminozitatea la...
 Happy National Day Romania from P...

Seat Leon vs Skoda Octavia vs Gol...

Digi optim nelimitat

ce ulei folositi la motoarele in ...
 Problema cont facebook/ e-mail Ya...

Seara cutitelor lungi la PSD

HVD Grayed out

Mediagalaxy/Altex induce in eroar...
 Vata de zahar

Facultate Informatica-Politehnica

Laptop Compaq Presario V3000

Trecere de pe un sistem pe altul
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Cum fac o retea wireless?

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
maladetz

maladetz

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 06.02.2011
  • ID membru: 662,774

Salut,
Tot incerc sa-mi conectez laptop-ul cu pc-ul printr-o retea wireless si nu reusesc. Am creat din windows aceasta retea, mi-a cerut un flash drive pe care sa se salveze setarile de retea si pe care sa-l bag in pc. Am urmat toti pasii insa nu reusesc sa gasesc acea retea creata. Tin sa mentionez ca la pc am un adaptor wireless ca sa le pot conecta.
Ce anume mai trebuie facut? Sau unde trebuie sa intru ca sa pot vedea reteaua creata si calculatoarele conectate la ea.
Multumesc anticipat!

#2
Tanaka_Senshin

Tanaka_Senshin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 635
  • Înscris: 20.02.2010
  • ID membru: 564,907

View Postmaladetz, on 16th November 2011, 00:49, said:

Salut,
Tot incerc sa-mi conectez laptop-ul cu pc-ul printr-o retea wireless si nu reusesc. Am creat din windows aceasta retea, mi-a cerut un flash drive pe care sa se salveze setarile de retea si pe care sa-l bag in pc. Am urmat toti pasii insa nu reusesc sa gasesc acea retea creata. Tin sa mentionez ca la pc am un adaptor wireless ca sa le pot conecta.
Ce anume mai trebuie facut? Sau unde trebuie sa intru ca sa pot vedea reteaua creata si calculatoarele conectate la ea.
Multumesc anticipat!

Ce sisteme de operare rulezi? Cum te conectezi la wirelss? Folosesti un router wireless?

Edited by Tanaka_Senshin, 15 November 2011 - 13:26.


#3
maladetz

maladetz

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 06.02.2011
  • ID membru: 662,774

View PostTanaka_Senshin, on 15th November 2011, 13:24, said:

Ce sisteme de operare rulezi? Cum te conectezi la wirelss? Folosesti un router wireless?
Ca sisteme de operare folosesc XP SP2 pe amandoua, nu trec la win7 pt ca mi-e lene sa caut toate programelele compatibile. De conectat la net folosesc un router wireless, insa eu vroiam sa creez o retea intre laptop si pc fara sa mai fie implicat si routerul. Daca de ex ma intalnesc cu un prieten si vreau sa copii ceva de pe lapto-ul lui prin wireless, cum as putea? Daca e mai simplu prin router spune-mi cum?

#4
Tanaka_Senshin

Tanaka_Senshin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 635
  • Înscris: 20.02.2010
  • ID membru: 564,907

View Postmaladetz, on 16th November 2011, 02:48, said:

Ca sisteme de operare folosesc XP SP2 pe amandoua, nu trec la win7 pt ca mi-e lene sa caut toate programelele compatibile. De conectat la net folosesc un router wireless, insa eu vroiam sa creez o retea intre laptop si pc fara sa mai fie implicat si routerul. Daca de ex ma intalnesc cu un prieten si vreau sa copii ceva de pe lapto-ul lui prin wireless, cum as putea? Daca e mai simplu prin router spune-mi cum?

Poti sa te conectezi cu laptopul la alt laptop folosind optiunea conectare ad hoc, problema este ca unul din laptop-uri va fi master (cel care da) si celalalt slave (cel care primeste)

Prin router trebuie sa ai setat pe ambele masini un fisier shared (se face de la proprietatile fisierului), fisiere care se vad reciproc pe ambele masini si evident ambele masini sa comunice cu router-ul

#5
maladetz

maladetz

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 06.02.2011
  • ID membru: 662,774

View PostTanaka_Senshin, on 15th November 2011, 14:05, said:

Poti sa te conectezi cu laptopul la alt laptop folosind optiunea conectare ad hoc, problema este ca unul din laptop-uri va fi master (cel care da) si celalalt slave (cel care primeste)

Prin router trebuie sa ai setat pe ambele masini un fisier shared (se face de la proprietatile fisierului), fisiere care se vad reciproc pe ambele masini si evident ambele masini sa comunice cu router-ul
Si in ce setari ar trebui sa intru ca sa pot face acel shared fisier?

#6
sailor62

sailor62

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,304
  • Înscris: 28.07.2008
  • ID membru: 353,394

View Postmaladetz, on 15th November 2011, 12:49, said:

Salut,
Tot incerc sa-mi conectez laptop-ul cu pc-ul printr-o retea wireless si nu reusesc. Am creat din windows aceasta retea, mi-a cerut un flash drive pe care sa se salveze setarile de retea si pe care sa-l bag in pc. Am urmat toti pasii insa nu reusesc sa gasesc acea retea creata. Tin sa mentionez ca la pc am un adaptor wireless ca sa le pot conecta.
Ce anume mai trebuie facut? Sau unde trebuie sa intru ca sa pot vedea reteaua creata si calculatoarele conectate la ea.
Multumesc anticipat!
Pentru ca sunt si eu nelamurit exact in aceasta problema a legarii pc-ului cu viitorul laptop ce va fi cumparat ,vin cu urmatoarele intrebari simple:
-adaptorul wireless e o antena de emisie sau receptie?
-se cupleaza la calculator pentru ca acesta sa se lege in retea cu alte aparate cu wireless ?
-cablul de internet se cupleaza la calculator sau la un router si acesta la calculator?

#7
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,702
  • Înscris: 08.12.2008
  • ID membru: 395,776
  • Locație: Planet Earth!

View Postsailor62, on 15th November 2011, 14:47, said:

Pentru ca sunt si eu nelamurit exact in aceasta problema a legarii pc-ului cu viitorul laptop ce va fi cumparat ,vin cu urmatoarele intrebari simple:
-adaptorul wireless e o antena de emisie sau receptie?
-se cupleaza la calculator pentru ca acesta sa se lege in retea cu alte aparate cu wireless ?
-cablul de internet se cupleaza la calculator sau la un router si acesta la calculator?

1. da si da
2 si 3. se cumpara un router in care se va conecta cablul de net de la provider. acesta se va ocupa de inpartirea internetului catre toate dispozitivele conectate la el. fie wired sau wireless nu conteaza.
toate dispozitivele conectate la acelas router formeaza o retea.


View Postmaladetz, on 15th November 2011, 12:49, said:

Salut,
Tot incerc sa-mi conectez laptop-ul cu pc-ul printr-o retea wireless si nu reusesc. Am creat din windows aceasta retea, mi-a cerut un flash drive pe care sa se salveze setarile de retea si pe care sa-l bag in pc. Am urmat toti pasii insa nu reusesc sa gasesc acea retea creata. Tin sa mentionez ca la pc am un adaptor wireless ca sa le pot conecta.
Ce anume mai trebuie facut? Sau unde trebuie sa intru ca sa pot vedea reteaua creata si calculatoarele conectate la ea.
Multumesc anticipat!

iti recomand cu caldura acest topic sticky http://forum.softped...showtopic=25658

#8
maladetz

maladetz

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 06.02.2011
  • ID membru: 662,774
Multumesc pentru raspunsuri. Rezolvarea era mai mult decat simpla. Pentru cei care vor incerca si se vor incurca la fel ca mine, nu trebuie decat sa puna acelasi nume la workgroup dupa care calculatoarele se vad intre ele.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users