Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare amplificator si trans...

Sa plec in UK sau in...

Gata, plec in Anglia!

Sfat achizitionare telefon cu tas...
 Vreau un telefon android nou :D

Problema Lg UltraHd

Idei functionalitate suplimentara...

sorround
 Solutie problema Edifier S530D

TP Link port forwarding

upc fix si mobil in romania si eu...

cu ce lipesc
 Curatare suprafata exterioara obi...

Facultate de drept

Cum fac un torrent cu uTorrent?

Creatina
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Logan - Moare motorul la relanti (doar la cald!)

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
vebogdan

vebogdan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.01.2007
  • ID membru: 126,396

Buna ziua

Sunt posesor de Logan MPI 1,6 8v din 2005 si am urmatoarea problema:

Imi moare motorul, numai la cald si doar la relanti ! Mai exact motorul porneste ok indiferent de anotimp, daca merg sute de kilometri pe autostrada
nu am nici cea mai mica problema (are vana, se aude ok...) dar, EXCLUSIV la temperaturi mari afara(vara), se balbaie ca si cum nu as mai avea
benzina dupa care moare. Daca dau la cheie o ia imediat dar trebuie sa o tin accelerata ca sa nu moara din nou (in 90% din cazuri tine, dar mai sunt
si momente in care se balbaie si se opreste asa ca e nevoie de 2-3 chei).

Cu riscul de a va plictisi mai spun o data: doar vara, doar dupa ce apa e la 4 liniute si relantiul stabilizat la 5-700 rot/min, in general cand stau
in trafic sau la semafor!

Ce am incercat pana acum:

1) Acum 2 ani am schimbat distributia la service autorizat(problemele au aparut la 2-3 saptamani dupa aia dar inclin sa cred ca nu asta este problema mai ales ca perioada a coincis cu inceputul verii). In primul an nu mi s-a intamplat decat de vre-o 4-5 ori, dar anul asta se intampla aproape de fiecare data cand ies.
2) Curatat corp clapeta, schimbat MPP(motoras pas cu pas) - Nici o imbunatatire!
3) Curatat injectoare - Are mai multa vana, dar problema cu opritu' nu s-a rezolvat!
4) Curatat bujiile si verificat fisele - sunt OK
5) De 2 ori pe tester la service autorizat Dacia - Nici o eroare!
6) Am pus benzina '95, '98, Petrom, Luk, OMV ... - Degeaba!
7) Am sters senzorul de turatie de pe volanta.


Ma gandeam la pompa de benzina, dar se aude ok cand amorseaza, nu am probleme cand sunt pe autostrada si m-a intreb daca este pompa de ce nu se
manifesta la fel si iarna? Oricum am pus-o o data pe debitmetru(cred ca asa ii spune) si mi s-a spus ca e ok dar...
Sau sa fie ceva electric? Ceva care sa nu mai fie in parametrii cand se incinge?

Imi cer scuze daca spun prostii, dar sunt amator si tot ce am incercat am invatat de pe net( forumuri, tutoriale, etc...). Am evitat sa ma duc la service, dupa ce am fost la unul autorizat si i-am vazut ca dau din umeri dupa care ma puneau sa schimb tot. Unu imi spunea de sonda lambda iar eu incercam sa-i explic ca am facut ITP-ul de o saptamana si banuiesc ca fara aia nu imi ieseau noxele (apropo,si ITP-ul l-a luat fara probleme).

Astept sugestii!
Multumesc anticipat

#2
asyx

asyx

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,059
  • Înscris: 14.06.2008
  • ID membru: 337,165
  • Locație: arad
la apasarea franei nu tinde sa moara?la un prieten mergea foarte rau relanti-ul si cand apasa frana murea de tot.tragea aer fals pe la servo

Edited by asyx, 21 September 2011 - 16:55.


#3
v3lsatis

v3lsatis

    【HD】

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,166
  • Înscris: 19.12.2004
  • ID membru: 27,442
  • Locație: Bucuresti
Din cate stiu este o piesa cu 2 suruburi care trebuie s-o scoti, s-o cureti si s-o pui la loc.Nu ma pricep ca nu am benzina, am logan diesel dar baietii de pe forumul modelului marcii sigur o sa te ajute.

#4
vebogdan

vebogdan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.01.2007
  • ID membru: 126,396

View Postasyx, on 21st September 2011, 17:53, said:

la apasarea franei nu tinde sa moara?la un prieten mergea foarte rau relanti-ul si cand apasa frana murea de tot.tragea aer fals pe la servo



Nu moare cand franez, dar daca poti sa-mi spui cum pot sa verific faza cu "aer fals pe la servo" ar fi super. Niciodata nu se stie... thx

#5
asyx

asyx

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,059
  • Înscris: 14.06.2008
  • ID membru: 337,165
  • Locație: arad

View Postvebogdan, on 21st September 2011, 19:27, said:

Nu moare cand franez, dar daca poti sa-mi spui cum pot sa verific faza cu "aer fals pe la servo" ar fi super. Niciodata nu se stie... thx
scoti furtunul de la servo si astupi intrarea la aspiratie

#6
vebogdan

vebogdan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.01.2007
  • ID membru: 126,396

View Postv3lsatis, on 21st September 2011, 17:58, said:

Din cate stiu este o piesa cu 2 suruburi care trebuie s-o scoti, s-o cureti si s-o pui la loc.Nu ma pricep ca nu am benzina, am logan diesel dar baietii de pe forumul modelului marcii sigur o sa te ajute.


Cineva imi spunea ca ar mai exista un fel de "relanti electronic"(nush daca asa ii spune), asta separat de corp clapeta+mpp ... Poate la asta te referi dar nu am reusit sa il/o gasesc. Poate nici nu exista la Logan 1,6 MPi. Poate vede cineva postul si ma ajuta...  :rolleyes:

ty

#7
hemTT

hemTT

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011
  • ID membru: 700,995
http://www.loganclub...rul-t36205.html

#8
vebogdan

vebogdan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.01.2007
  • ID membru: 126,396

View Postasyx, on 21st September 2011, 19:31, said:

scoti furtunul de la servo si astupi intrarea la aspiratie

Merci... o sa verific in weekend  :rolleyes:

View PosthemTT, on 21st September 2011, 22:36, said:



Citisem si postul asta, dar problema mea apare doar cand sunt temperaturi ridicate afara! Ma tot gandesc la partea electrica fiindca
altfel nu-mi dau seama de ce nu se manifesta tot timpul. Trebuie sa fie un senzor, un releu, o bobina.... ceva care sa mearga aiurea
cand se incinge. Poate spun o prostie dar sunt disperat! Vine frigul, masina o sa mearga ok si la primavara o sa o iau de la capat, o
sa ma lase cand mi-e lumea mai draga.

Merci pt link

#9
hemTT

hemTT

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011
  • ID membru: 700,995
Problema ta e cu dus/intors... in ce sens :
ai curatat corp clapeta , ai schimbat motorasul , esti linistit ca totul e curat si ai eliminat aceasta cauza dar nu e chiar asa , am intilnit probleme la corp clapeta de calibrare orificii , in ce sens , corp clapeta luat nou nu mergea ca luat de pe alta masina ok tehnic . Solutia a fost sa mergem la magazin cu masina si sa schimbam pina potriveste , la al doilea corp totul a fost ok . Desi par identice 1,4 cu 1,6 daca te uiti atent la gaura care este obturata de capul motorasului pas cu pas la cea de 1,4 este mai mica in diametru , eu am tot 1,6 si am studiat problema .
De la aprindere nu poate fi daca defectiunea se manifesta doar cind e cald afara , curentul nu are treaba cu temperatura exterioara .
Vezi ca sub suportul filtrului de aer ai un furtunas cu diuza , scoate-l si sufla sa nu fie infundat . Motorul de 1,6 8v este un motor simplu , tot ce tine de relanti , pornire , mers rotund , sta in 3 piese principale - mpp , senzor volanta , corp clapeta . Vor fi care spun de buji , fise , etc , da , se poate , dar astea deobicei le auzi in esapament la evacuare si cad mai greu .
Parerea mea ramine ca ai ceva probleme la admisia aer , corp clapeta , cam pe aici se invirte si cel mai usor e sa cauti un prieten cu logan chiar si de 1,4 sa te ajute sa schimbi corp clapeta de la una la alta acum cit e cald afara sa poti rezolva problema . Chiar daca mergi la "extrema" si rogi un taximetrist sa te lase sa-l schimbi de la el si ii platesti 1 ora stationarea . Spun asta pentru ca e destul de scump corpul cu totul sa-l iei si sa fie alta problema .

Edited by hemTT, 22 September 2011 - 16:31.


#10
82andra

82andra

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.08.2014
  • ID membru: 876,613

Salut Bogdan , cum ai rezolvat problema ? Am aceleasi necazuri . Am inteles ca e o meteahna la toate loganurile . Eu am Logan 1,6 benzina. Multumesc !

Salut Bogdan , cum ai rezolvat problema ? Am aceleasi necazuri . Am inteles ca e o meteahna la toate loganurile . Eu am Logan 1,6 benzina. Multumesc !

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users