Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pareri despre calitatea furajelor / concentratelor produse de diferite firme
Last Updated: Jun 29 2022 23:40, Started by
hunor66
, Jun 27 2011 15:24
·
0
#127
Posted 23 October 2013 - 17:40
DDuras eu vreau sa incerc sa cresc iepuri "bio" . Dupa cateva cautari am gasit cereale certificate la noi in tara dar nu am gasit furaj complet cu valoarea proteica apropiata de ce au ei nevoie. Nu-mi trebuie cereale produse de "un nene" care nu foloseste ingrasaminte si ierbicide ca sunt scumpe sau mai stiu eu ce motiv si praseste la el de cand rasare si pana-l culege.
Nu care cumva ti-am dat idei si incerci sa-mi furi "patentul"? Daca te intereseaza subiectul iti dau toate datele pe care le-am strans eu pana acum poate matale ai sanse mai multe de izbanda. |
#128
Posted 24 October 2013 - 07:03
Adi, acum cativa ani cand m-a palit agricultura voiam sa cresc numai rosii (castraveti, whatever) bio! evident ca m-am apucat sa tot citesc studii pe net despre alimentatia bio (ca sa imi argumentez cumva hotararea). surpriza a fost ca am gasit o gramada de studii care aratau ca o leguma crescuta cu chimicale la modul extensiv (deci numai cand e nevoie) are la fel de multe vitamine, etc ca si o leguma crescuta bio, ba chiar in unele cazuri mai multe...pt.ca o rosie crescuta bio, fara sa fie stropita cu chimicale cand e bolnava, isi va folosi resursele sa supravietuiasca si s-ar putea sa nu poata extrage tot ce are nevoie din sol pt.a depozita in fruct.
parerea mea e ca iti poti da seama cam cat te-ar costa sa cresti un iepure bio aproximand cata mancare ne-bio mananca pana la 4 kile si inmultesti cu costul unui kg.de hrana bio. si apoi sa te gandesti unde ii vei vinde, ca nici conceptul bio nu mai e ce a fost (pe de o parte din cauza pretului si pe de alta parte din cauza multor scandaluri cu inselaciuni din domeniu). si...apropos, standardul bio nu inseamna neaparat NU-chimicale asa cum am fi tentati sa credem...se accepta anumite chimicale. |
#129
Posted 24 October 2013 - 10:56
#131
Posted 24 October 2013 - 12:42
Eu propun sa mutam discutiile la "dezbateri" si sa lasam topicul pentru ce a fost creat initial; Acolo cred ca putem devia subiectul in functie de interesele fiecaruia.
|
#132
Posted 25 October 2013 - 10:28
Nu incerc sa-ti fur patentul. Cel putin nu in viitorul apropiat.
Doar ca ma gandeam ca,in conditiile in care nu gasesti ceea ce cauti, solutia ar fi sa ti le produci tu. Atata tot. Banuiesc ca nici sa produci tu certificate legal ca fiind bio nu-i deloc usor... |
#133
Posted 27 October 2013 - 19:04
salut
de mult nu am mai intrat pe acest forum, dar întampinând ceva probleme am zis sa caut si aici ceva păreri. Ati folosit minerale chelatate Cu, Fe, Zn ,Mn pentru prevenirea pododermatitelor la pasari? prin suplimentarea retetelor |
#134
Posted 27 October 2013 - 22:56
davoo, on 27 octombrie 2013 - 19:04, said:
salut de mult nu am mai intrat pe acest forum, dar întampinând ceva probleme am zis sa caut si aici ceva păreri. Ati folosit minerale chelatate Cu, Fe, Zn ,Mn pentru prevenirea pododermatitelor la pasari? prin suplimentarea retetelor De ce intrebi, exista legatura intre mineralele chelatate si pododermatita? Care este aia? |
#135
Posted 28 October 2013 - 18:08
In hipozincoza apare paracheratoza (inclusiv podala).
|
#136
Posted 17 April 2014 - 13:04
IDC, on 05 iunie 2012 - 20:09, said:
Am si eu o intrebare, cum poate IBNA sa fie recomandat ca si producator serios de furaje cand ei nici macar NU granuleaza. Ok, vorbesc de pui de carne in special unde e esentiala granularea. Poate e bun furajul lor pentru 50 de pui prin curte dar nicidecum nu te poti astepta la rezultate bune intr-un sistem semiintensiv ca sa nu mai zic de intensiv. A facut cineva vreun calcul de spor, consum specific (probabil sare binisor de 2 nefiind granulate), greutati comparativ cu ghidul? Despre restul nu stiu, cu exceptia celor de la Gornet despre care am auzit ce au rezultate bune si pretul e echilibrat cu ce scrie pe eticheta, singura problema e ca nu stiu ce retea de distributie au, in Prahova e plin dar in rest nu prea i-am vazut. Akomar, on 09 aprilie 2012 - 16:03, said:
Daca puteti, atasati va rog si niste etichete, prospecte de furaj/premix. Asa ii putem evalua calitatea si prin continut nu numai prin performanta. Ca pana la urma performanta poate fi influentata decisiv de managementul de ferma incat e irelevant daca tu ai avut un rezultat bun. Daca vecinul foloseste acelasi furaj dar sistemul de crestere este diferit, el poate sa nu performeze deloc, dar asta nu face acel tip de furaj mai bun sau mai prost. Nutret combinat 21-1 Starter (0-30 zile) pentru pui de carne. VALOARE NUTRITIVA: proteina bruta 21%, grasime bruta 3,8%, celuloza 2,8%, lizina 1,06%, metionina+cistina 0,8%, energie metabolizabila 2950 Kcal/Kg, INGREDIENTE: porumb, grau, srot soia, srot floarea soarelui, fosfat monocalcic, carbonat de calciu, sare, aminoacizi, premix vitamino-mineral. UTILIZARE: se foloseste in hrana puilor de carne si a tineretului de inlocuire rase grele si usoare. Se poate folosi si in amestec de maxim 50% cu cereale macinate in sistem gospodaresc. PREZENTARE: NEGRANULAT SAU BRIZURAT AMBALAJ: 5KG HARTIE,10KG HARTIE, 20KG PP, 35KG PP Concentrat Proteino - Vitamino - Mineral (CPVM) 35% pentru pui carne si tineret inlocuire. VALOARE NUTRITIVA: proteina bruta 38,5%, celuloza 3,20%, calciu 2,84%, fosfor 1,79%, sare 0,5%, energie metabolizabila 2200 Kcal. INGREDIENTE: cereale, proteice vegetale, faina de peste, carbonat de calciu, fosfat monocalcic, aminoacizi, vitamine si saruri minerale specifice speciei si categoriei. UTILIZARE: se foloseste in hrana puilor de carne in proportie de 35% in amestec cu porumb si grau. PREZENTARE: NEGRANULAT AMBALAJ: 5KG HARTIE, |
|
#137
Posted 28 April 2014 - 23:06
cat de mult conteaza proteina la cpvm?va ca difera de la unul la altul...ma refer doar la starter
Edited by elatudor09, 28 April 2014 - 23:07. |
#138
Posted 28 April 2014 - 23:33
Orice tesut viu e proteina..carnea e proteina...ca sa produci tesut, proteina, ai nevoie de proteina...Pentur a produce intr-un anumti ritm, apropiat de potentialul genetic, ai nevoie de sufieinta proteina in alimentatie...
Proteina este poate cel mai important element in cresterea animalelor...este conditia esentiala pt crestere, sa aiba DIN CE sa creasca... Cantitatea de proteina dintr-un furaj....e vitala si de multe ori dicteaza si pretul acestuia.... conteaza nu doar cata proteina e ci si de care, ce calitate are proteina aia dar in mare cantitatea conteaza pentru ca practic cea mai mare parte a proteinei provine din soia deci e oarecum cam acelasi drac. Intre furaje pentru o anumita varsta exsita diferente minime de procente de proteina, probabil ca sunt diferente calitative dar cantitativ majoritatea sunt cam pe acolo. Intre concentrate, CPVM-uri adica, diferentele pot fi mai mari pentru ca difera cat concetnrat se amesteca la cat furaj ....e ca la "sirop", unul e mai concentrat si pui mai multa apa, altul e mai slab si pui mai putina apa, mai mult sirop la aceeasi cantitate de bautura preparata... Si aici insa de regula se amesteca 1 parte concentrat la 2 sau 3 parti uruiala deci tot cam dracul ala ar trebui sa fie. Mai sus e vorba de 2 lucruri diferite, furaj gata preparat, care are la broileri starter cam 20-22%, si concentrat, peste care se pune uruiala, si care are evident mai multa proteina, undeva la 35-40, mai mult e oarecum complicat sa ai pentru ca atata are srotul de soia, in jur de 40 si ceva la suta, ca sa cresti procentul concentratului trebuie sa bagi concentrate proteice purificate, cu continut mai mare de proteina, 80%, cum ar fi fainurile de carne, peste, concentratele proteice dn zer samd...care sunt in general mult mai scumpe sau nu se utilizeaza din alte motive samd... |
#139
Posted 17 May 2014 - 19:57
Poti, continua ideia de la final... ce avantaje si dezavantaje au folosirii nutreturilor cu faina de carne, peste...multumesc.
|
#140
Posted 19 May 2014 - 09:17
elatudor09, on 28 aprilie 2014 - 23:06, said:
cat de mult conteaza proteina la cpvm?va ca difera de la unul la altul...ma refer doar la starter adriano1978, on 17 mai 2014 - 19:57, said:
... ce avantaje si dezavantaje au folosirii nutreturilor cu faina de carne, peste...multumesc. Dezavantaje: 1. pretul 2. posibilitatea contaminarii acestora cu bacterii patogene, amine biogene, sare, metale grele etc. (in general, o stare buna de igiena a fainurilor animale duce si la cel mai inalt pret). 3. Posibilitati limitate de conservare in timp - necesita aprovizionari ritmice, in cantitati mai mici. Nu poti negocia un pret mai bun pentru o cantitate mai mare, pe care sa o depozitezi pentru 1 an, cum poti face la sroturi. Avantajele tin de structura proteinei, digestibilitate, disponibilitate aminoacizi, concentratia proteica etc. |
#141
Posted 19 May 2014 - 21:00
Am intrebat deoarece pana acuma am folosit pt pui ( 150 buc pe an ) doar furaje de la Vivabio cu proteina de 20% si care sunt fara faina de peste sau carne... am gasit la un FNC furaj granulat cu proteina de 22%, la un pret cu 20% mai mic dar care contine faina de peste...
Pui ii cresc pt consum propriu...se schimba ceva la calitatea carni, daca folosesc furaje care contin faina de peste, carne ? |
|
#142
Posted 19 May 2014 - 21:43
adriano1978, on 19 mai 2014 - 21:00, said:
Am intrebat deoarece pana acuma am folosit pt pui ( 150 buc pe an ) doar furaje de la Vivabio cu proteina de 20% si care sunt fara faina de peste sau carne... am gasit la un FNC furaj granulat cu proteina de 22%, la un pret cu 20% mai mic dar care contine faina de peste... Pui ii cresc pt consum propriu...se schimba ceva la calitatea carni, daca folosesc furaje care contin faina de peste, carne ? N-are nimic, doar sa nu le dai cu 2 saptamani inainte sa ii tai, ca miroase carnea putin. Nu se contamineaza cu nimic, chiar si de la faina de carne. Daca e faina de peste, n-ai nici o treaba. Fainurile proteice sunt singura sursa viabila de proteina in hrana animalelor de ferma, in afara de soia. In conditiile in care fratii nostri brazilieni scumpesc soia an de an, iar pestele dispare intr-un ritm accelerat, faina de carne o sa revina in forta. |
#143
Posted 05 June 2014 - 20:52
Care strot de floarea soarelui e mai bun... cel obtinut la o presare la rece, sau la o presare la cald ?
|
#144
Posted 11 June 2014 - 07:55
Cel extras "la cald", cu solventi, asa cum se face prin metoda industriala. Cel presat la rece contine prea multe grasimi.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users