Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce politician as vrea sa vad in p...

Rutare in SW2014 si setari ptr Dr...

Intrebare Router wi-fi

Galaxy S5 Tine EXTREM de putin in...
 Share Play - Playstation 4

Alimentare hartie HP F2480

Speed Taxi.

Toshiba Satellite P50-B-10V
 Problema Android

Activare Windows 8.1 full version

Ce Versiune Windows pt calcu nou ...

Win 8.1 = temperatura mai mare? (...
 Casa pe teren foarte ingust. Bca...

Google Chrome - pagina offline

Zopo ZP999 Lion Heart

rack/dock sau n.a.s.?
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Cum sa fac un laptop router wireless

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
reventon

reventon

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,313
  • Înscris: 19.12.2008
  • ID membru: 398,934
  • Locație: Pitesti

Salut,

Nu stiu daca s-a mai discutat dar am o intrebare.

Site cineva cum sau un program cu care sa pot face un laptop router wireless? Conteaza sa bata doar in camera respectiva. Practic sa fie un fel de hot spot

Edited by reventon, 20 April 2011 - 11:09.


#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,467
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 2
  • Locație: Bucuresti
http://cnettv.cnet.c...1_53-28619.html

#3
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,505
  • Înscris: 05.01.2006
  • ID membru: 59,893
  • Locație: Brașov
1. www.connectify.me
2. Daca placa de retea stie mod AP este suficient ICS

Bafta!

#4
cielo

cielo

    Active Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,474
  • Înscris: 09.02.2004
  • ID membru: 11,226
  • Locație: Bucuresti
Faci o retea wireless de tip ad-hoc intre cele doua echipamente wireless si activezi ICS-ul intre placa wired (banuiesc ca pe aici "vine" internet-ul) si cea wireless. Exista topic dedicat ICS, aici

#5
aalleexx

aalleexx

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 13.02.2007
  • ID membru: 142,081
  • Locație: man's land
si eu sunt interesat de acest subiect .Tema mea este urmatoarea .Calculatorul este legat pe fir la modem romtelecom .As dori sa activez wifi din calculator pentru a conecta un telefon cu wifi si mai rar 1 laptop .
am facut urmatorul scenariu :

Crearea unui hot spot wifi din laptop (sau pc cu wifi card ,pe win XP )

If you and you buddy have two laptops but only one Ethernet cable, and you don’t have a router or hub in hand, you can turn one of the two laptop computers into a WiFi hotspot with only a few clicks.
Here is how you do it in Windows XP:
Open up Network Connections in Control Panel, right click on Wireless Network Connection and select Properties

http://farm3.static....4a07438.jpg?v=0

In the Wireless Networks tab, make sure the check box “Use Windows to configure my wireless network settings” is checked, then click Add… button under Preferred Networks. In Wireless Network Properties window, fill in the name for your new hotspot, say “Brian’s Hot Spot”, choose a Network Authentication method, Data Encryption, and a Network Key, Make sure at the bottom, check the box “This is a computer-to-computer (ad hoc) network; wireless access points are not used”.

http://farm3.static....079f7a0.jpg?v=0

Right click on Local Area Connection in the Network Connections window, select Properties. In the Advanced tab, check the first check box in the Internet Connection Sharing group, and leave the second check box unchecked. Click OK to close this window.

http://farm3.static....873c4ed.jpg?v=0

am ajuns la pasul in care daca dau sa caute reteaua "noua " nu imi gaseste nici telefonul nici laptop 2.
am pus si un prinscreen la ce cred eu ca este problema

Attached Files



#6
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,505
  • Înscris: 05.01.2006
  • ID membru: 59,893
  • Locație: Brașov
Aceeasi pasi sunt descrisi in topicul de ICS la care am pus si eu si cielo link mai sus.
Retelele ad-hoc permit doar unui calculator sa se conecteze la reteaua wireless daca laptopul tau nu are drivere speciale pentru placa de retea ca sa-l transformi in acces point. Aceste retele ad-hoc nu sunt vazute de unele deviceuri.
Pentru probleme/setari citeste acel topic!

Bafta!

#7
aalleexx

aalleexx

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 13.02.2007
  • ID membru: 142,081
  • Locație: man's land
eu am urmatoarele device-uri : laptop FS esprimo in care intra firu de romtelecom .wifi caut cu un nokia c3 sau pe laptopul acer aspire 5520.Laptopurile nu sunt "ultima jeneratie" sunt middle si cred ca nu sunt incompatibilitati .

#8
yetiro

yetiro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,127
  • Înscris: 16.12.2008
  • ID membru: 398,246
  • Locație: Bucuresti
Cum pot sa fac dintr-un laptop un router "adevarat". Solutiile descrise mai sus transforma laptopul intr-un punct de acces la internet pentru diverse dispozitive wireless. Dar nu se asigura si interconectarea intr-o retea locala a dispozitivelor respective.

Problema mea este urmatoarea. Am avut un router la care ma conectam cu 2 x laptop + 2 x telefon mobil + 1 x imprimanta wireless. In acest momnet router-ul este stricat si l-am trimis la garantie. Ca solutie temporara, am instalat conectify pe un laptop si am astfel internet si pe telefoane si pe al doile laptop. Dar in acesta configuratie nici un dispozitiv nu "vede" imprimanta. De aici intrebarea: cum as putea face laptop-ul sa functioneze ca un router "adevarat"?

#9
gumball3000

gumball3000

    .ro

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,101
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: BANAT
Ceva cunostinte de programare ar trebui sa te ajute sa detronezi si Microsoft, nu doar sa reinventezi routerul.

#10
yetiro

yetiro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,127
  • Înscris: 16.12.2008
  • ID membru: 398,246
  • Locație: Bucuresti

Prefer o solutie "fara cunostinte de programare", daca se poate. Presupun ca cineva a programat deja asa ceva, doar ca nu l-am gasit eu pe acel cineva si lucraea lui.

#11
gumball3000

gumball3000

    .ro

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,101
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: BANAT
Exista, dar costa.
Scans all devices on your Connectify Hotspot for available shared folders or drives, web servers, iTunes, and other remote services. - Connectify Pro.
http://wwwlb1.connec...ad-lite/?refid=

#12
yetiro

yetiro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,127
  • Înscris: 16.12.2008
  • ID membru: 398,246
  • Locație: Bucuresti
Am testat si PRO-ul (m-a costat ceva :) ), dar nu ajuta la problema mea.

#13
gumball3000

gumball3000

    .ro

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,101
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: BANAT
Nu stiu de unde l-ai "cumparat" tu si mai ales ce versiune, dar incearca varianta PRO cu licenta trial si daca tot nu-ti functioneaza printer sharing trimite-le un e-mail.
Nu am stat sa sap prea mult pe site-ul lor, pt. ca la urma urmei nu am niciun interes, dar pe wikipedia scrie ca suporta si printer sharing.

Cred ca nu are rost sa-ti mai spun ca trebuie sa activezi si pe PC printer sharing pt. noua retea.

#14
yetiro

yetiro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,127
  • Înscris: 16.12.2008
  • ID membru: 398,246
  • Locație: Bucuresti
Am rezolvat. Conectify este o scula grozava si imi cer scuze "lui" ca l-am banuit de insuficiente functionale.

Problema era de la imprimanta. Ramasese "agatata" cu ultimul IP alocat de defunctul router si astfel nu era vazuta in noua retea creata cu Conectify.
Teoretic imprimanta trebuia sa-si ia IP nou prin DHCP la fiecare pornire, dar asta nu se intampla la simpla oprire/pornire din buton. A mers doar dupa ce am scos-o cateva minute din priza.

#15
gumball3000

gumball3000

    .ro

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,101
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: BANAT
Sa inteleleg ca imprimanta este conectata pe wireless?

#16
yetiro

yetiro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,127
  • Înscris: 16.12.2008
  • ID membru: 398,246
  • Locație: Bucuresti
da

#17
hipnotiq81

hipnotiq81

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,580
  • Înscris: 28.01.2013
  • ID membru: 796,054
  • Locație: romania
am si eu o problema.am instalat pe laptop programul marify.toate bune telu vede hot spotu se conecteaza..dar cand sa intru pe net nu merge.mai trebuie vreo setare ceva din laptop?

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users