Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
probleme peugeot jet force 50cc

partitie stearsa dupa reformatare

Activare windows 8.1 original

Vanzare casa unui cumparator care...
 NFC Stickers

stergere topic

Smartphone - buget 1500 RON

Nu-mi vede tastatura in Windows
 probleme motor

Blocare frana Hyundai Getz

ET2220INKI All-in-one PCs 22 inch

procesor intel E2168
 schema punere la punct distributi...

CCNP

imprimanta canon MP250 eroare 08

Preavizul in caz de demisie este ...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Instalatii electrice-manopere ,metode de calcule

  • Please log in to reply
236 replies to this topic

#19
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 17.03.2009
  • ID membru: 428,522
  • Locație: Bucuresti

View Postelby_82, on 4th May 2011, 09:15, said:

un total de aprox 40-50 prize + intrerupatoare).
Vreau sa vad si eu poze ,pe etape daca se poate,vreo schema ,mod de gandire al instalatiei electrice,fiindca daca 3500 era mult pt ceea ce spuneai ca i-ai cerut primului electrician,asta al doilea,ti-a cerut suspect de putin pentru ce-i ceri,dar sa vedem executia!

#20
elby_82

elby_82

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 28.09.2009
  • ID membru: 515,694
Prizele vor fi amplasate in functie de mobilier (in bucatarie in functie de electrocasnice) . Cat priveste cerintele, nu noi am venit cu ideile ci ambii electricieni au spus cam care ar fi necesarul - noi am adus mici completari.  Oricum, ambii sunt profesionisti .

#21
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 17.03.2009
  • ID membru: 428,522
  • Locație: Bucuresti

View Postelby_82, on 4th May 2011, 12:45, said:

Prizele vor fi amplasate in functie de mobilier (in bucatarie in functie de electrocasnice) . Cat priveste cerintele, nu noi am venit cu ideile ci ambii electricieni au spus cam care ar fi necesarul - noi am adus mici completari.  Oricum, ambii sunt profesionisti .
Atunci cum iti explici diferenta de pret?

#22
elby_82

elby_82

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 28.09.2009
  • ID membru: 515,694

View Postanaki, on 4th May 2011, 16:06, said:

Atunci cum iti explici diferenta de pret?


acum am observat ca explicatiile le-am postat aici si nu in topicul instalatii electrice - manopera si metode de calcul , sorry !

de unde diferenta de pret ? nu stiu, cred ca electricianul ar trebui sa stie lucrul asta . Pot sa spun ca cel de-al doilea este mai aproape de realitate, am facut un sondaj printre cunoscuti si pe alte forumuri si suma data de majoritatea este intre 2000 si 2500 lei (pt ap. 3 camere), ca sa nu mai spun ca am primit pm de pe softpedia si cu 1500 ron , am preferat insa sa merg pe recomandare.

#23
alex_marius_sava

alex_marius_sava

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 07.05.2011
  • ID membru: 685,435
  • Locație: Bucuresti
Buna seara,

Cat ar fi un pret cat de cat corect pentru manopera la instalatia electrica a unei case din zona Bucuresti/Ilfov?
Casa are parter ( 3 camere, baie bucatarie) si o mansarda necompartimentata dar in care as vrea mai tarziu sa fac inca o baie si 2-3 camere..deci as avea nevoie si sus de curent.
Retea electrica normala...2-3 prize in fiecare camera, 1 bec, 2-3 aplice, nimic deosebit.

#24
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 17.03.2009
  • ID membru: 428,522
  • Locație: Bucuresti
Fiindca am observat ca in continuare se cer oferte de pret pt instalatii electrice,am hotarat sa redeschid acest topic in care vor posta cei care cer oferte de pret in baza unui proiect sau a unei descrieri cat mai precise a ceea ce vor, si electricienii care oferteaza.
Nu sunt admise chestii de genul ,,mie mi-au luat x lei si in acest pret mi-au cules si merele din gradina" B)
Simplu si clar ,vreau si eu sa mi se faca asta,raspuns,pot sa-ti fac asta cu pretul asta,faradivagatii.

Edited by anaki, 01 September 2011 - 19:23.


#25
alex_marius_sava

alex_marius_sava

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 07.05.2011
  • ID membru: 685,435
  • Locație: Bucuresti

View Postanaki, on 1st September 2011, 20:18, said:

Fiindca am observat ca in continuare se cer oferte de pret pt instalatii electrice,am hotarat sa redeschid acest topic in care vor posta cei care cer oferte de pret in baza unui proiect sau a unei descrieri cat mai precise a ceea ce vor, si electricienii care oferteaza.
Nu sunt admise chestii de genul ,,mie mi-au luat x lei si in acest pret mi-au cules si merele din gradina" B)
Simplu si clar ,vreau si eu sa mi se faca asta,raspuns,pot sa-ti fac asta cu pretul asta,faradivagatii.


Multumesc pentru initiativa, pe baza posturilor celorlalti colegi de forum pot vedea si eu macar ce ar trebui facut, ce sa cer omului, ca sa stiu ce negociez.
Casa mea e la rosu, as vrea sa fac acum tot ce se poate si cum se poate mai bine din acest punct de vedere, ca sa nu trebuiasca mai apoi sa revin si sa
sparg/scot nu stiu ce.
Din ce am vazut preturile pentru Bucuresti si zona Ilfov sunt undeva in jurul valorilor 20-25 milioane...
10 mil e prea putin...30-35 e deja mult...

#26
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 17.03.2009
  • ID membru: 428,522
  • Locație: Bucuresti

View Postalex_marius_sava, on 1st September 2011, 20:53, said:

Din ce am vazut preturile pentru Bucuresti si zona Ilfov sunt undeva in jurul valorilor 20-25 milioane...
Pe aici se invart preturile.



View Postalex_marius_sava, on 1st September 2011, 20:53, said:

Casa mea e la rosu, as vrea sa fac acum tot ce se poate si cum se poate mai bine din acest punct de vedere, ca sa nu trebuiasca mai apoi sa revin si sa
sparg/scot nu stiu ce
De aceea trebuie prevazute circuite pt consumatorii deosebiti ,gen masina de spalat,AC,cuptor electrice,calculator ,pompa hidrofor,tv,tl,interfon, alarma,etc,senzori de gaz,in asa fel incat sa ai confortul si siguranta maxima.In definitiv sunt lucruri normale.

Edited by anaki, 02 September 2011 - 13:10.


#27
alex_marius_sava

alex_marius_sava

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 07.05.2011
  • ID membru: 685,435
  • Locație: Bucuresti

View Postanaki, on 2nd September 2011, 14:09, said:

Pe aici se invart preturile.




De aceea trebuie prevazute circuite pt consumatorii deosebiti ,gen masina de spalat,AC,cuptor electrice,calculator ,pompa hidrofor,tv,tl,interfon, alarma,etc,senzori de gaz,in asa fel incat sa ai confortul si siguranta maxima.In definitiv sunt lucruri normale.


1.Un coleg de munca mi-a dat pe mail devizul de la lucrarea de la casa lui, Zarnesti, in 2009.
Manopera 14 mil lei, la acea vreme, nu mai stiu cat era euro atunci.
Casa lui e destul de maricica, dar nu e vila in nici un caz.
Nu ma astept la preturi de provincie in Bucuresti dar cred ca 25 mil e pragul maxim.

2.Inteleg ca trebuie circuit separat pentru fiecare din acestea( masina de spalat, hidrofor,etc)?Noi voiam sa cerem la racordare curent traifazat, putere 10 KW.
E suficient pentru a tine o casa cu aceasta putere instalata?
Exista vreun site unde sa vad si eu exemplu pentru o casa, ce instalatii electrice se pun in camera..aplice, ceva cu poze?

Colegul de munca mi-a spus ca desi si-a pus prize pentru internet si cablu tv, cand au venit cei de la firma de cablu nu i-au folosit prizele instalate de el, ca e un fel de cablu co-axial, nu mufa utp pentru cele doua.
Mai are sens sa pun aceste prize sau a nimerit el niste fitosi la firma de cablu?

#28
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 17.03.2009
  • ID membru: 428,522
  • Locație: Bucuresti

View Postalex_marius_sava, on 2nd September 2011, 15:41, said:

dar cred ca 25 mil e pragul maxim.
Depinde de complexitatea instalatiei.

View Postalex_marius_sava, on 2nd September 2011, 15:41, said:

2.Inteleg ca trebuie circuit separat pentru fiecare din acestea( masina de spalat, hidrofor,etc)?Noi voiam sa cerem la racordare curent traifazat, putere 10 KW.
E suficient pentru a tine o casa cu aceasta putere instalata?
Exista vreun site unde sa vad si eu exemplu pentru o casa, ce instalatii electrice se pun in camera..aplice, ceva cu poze?
Pt o casa normala ,sunt suficienti 10kw.
Cel mai bine ar fi sa te uiti pe jurnalele celor care au construit o casa,sunt poze,sau aici http://forum.softped...iecte electrice pt a avea o idee despre ce ai nevoie.

View Postalex_marius_sava, on 2nd September 2011, 15:41, said:

Colegul de munca mi-a spus ca desi si-a pus prize pentru internet si cablu tv, cand au venit cei de la firma de cablu nu i-au folosit prizele instalate de el,
E simplu,inainte vorbesti cu firma din zona pt a si la ce sa te astepti.Oricum tubulatura trebuie trasa.

#29
alex_marius_sava

alex_marius_sava

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 07.05.2011
  • ID membru: 685,435
  • Locație: Bucuresti

View Postanaki, on 2nd September 2011, 17:01, said:

Depinde de complexitatea instalatiei.


Pt o casa normala ,sunt suficienti 10kw.
Cel mai bine ar fi sa te uiti pe jurnalele celor care au construit o casa,sunt poze,sau aici http://forum.softped...iecte electrice pt a avea o idee despre ce ai nevoie.


E simplu,inainte vorbesti cu firma din zona pt a si la ce sa te astepti.Oricum tubulatura trebuie trasa.


Am citit posturile de acolo, multumesc.
Daca retin bine minte, parca firmele de asigurari nu ar asigura casa daca nu e proiect pentru instalatia electrica.
Despre care proiect este vorba?
Pentru obtinerea autorizatiei de constructie, la dosar, pe langa proiectele de instalatii, de structura, e si o mica documentatie pentru instalatie electrica.
Despre acest proiect e vorba?
Sau mai trebuie inca unul facut de un electrician autorizat?
Ca e foarte posibil ca lucrarea reala sa difere de cea din proiectul initial, cea depusa la urbanist.
Cei de la ENEL cer, pentru bransare, proiectul initial?
Instalatia electrica trebuie facuta neaparat cu un electrician autorizat? evident ca asta ar fi ideal, dar nu gasesti mereu , mai ales daca e vb de o lucrare cat de cat urgenta.

#30
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 17.03.2009
  • ID membru: 428,522
  • Locație: Bucuresti

View Postalex_marius_sava, on 6th September 2011, 14:09, said:

Am citit posturile de acolo, multumesc.
Daca retin bine minte, parca firmele de asigurari nu ar asigura casa daca nu e proiect pentru instalatia electrica.
Si firmele de asigurari au politica lor diferita.Daca pt asigurarea  unei constructii in care activeaza un producator de mobila se cere dosar ,proces verbal de receptie,buletin pram, in care sa se precizeze ca instalatia electrica este executata de o firma specializata,pt case sunt abordari diferite,de aceea trebuie discutat amanuntit cu firmele de asigurari.

View Postalex_marius_sava, on 6th September 2011, 14:09, said:

Despre care proiect este vorba?
Nu.

View Postalex_marius_sava, on 6th September 2011, 14:09, said:

Cei de la ENEL cer, pentru bransare, proiectul initial?
Pt enel este necesar un dosar al instalatiei electrice interioare,ca sa poata fi facut contractul definitiv .
De obicei ce scrie acolo nu are nici o legatura cu realitatea.

Edited by anaki, 06 September 2011 - 14:20.


#31
ggelu

ggelu

    Active Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,582
  • Înscris: 21.01.2009
  • ID membru: 410,258
  • Locație: Brasov

View Postalex_marius_sava, on 2nd September 2011, 16:41, said:

Colegul de munca mi-a spus ca desi si-a pus prize pentru internet si cablu tv, cand au venit cei de la firma de cablu nu i-au folosit prizele instalate de el, ca e un fel de cablu co-axial, nu mufa utp pentru cele doua.
Mai are sens sa pun aceste prize sau a nimerit el niste fitosi la firma de cablu?
E posibil sa fi tras gresit cablurile, cea mai comuna problema e sa ai un cablu de date la mai multe prize.
Pentru a evita surprizele trage la fiecare priza un cablu - coaxial - pentru TV si UTP pentru internet . La intrarea in casa ( a cablurilor) ti-ar trebui un mic spatiu pentru switch-ul de  date si amplificatorul / splitterul  TV.  Oricum o intrebare la providerul local nu strica.
La prizele TV si date nu e cazul de economie , mergi pe producatori verificati : Gewiss, Legrand, eventual Schneider.

#32
sancho2011

sancho2011

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.10.2011
  • ID membru: 716,048
Buna ziua,
Am ajus pe acest topic in cautarea unor preturi reale pentru manopere de instalatii electrice si mi-am facut o idee, va multumesc. As dori sa atrag atentia colegilor de forum, mai ales celor care sunt patiti deja, nu mai confundati instalatia electrica cu instalatiile de curenti slabi (CATV, internet, telefonie, interfon, etc), nu am nimic cu domnii electricieni dar sunt doua categorii diferite de instalatii si iti trebuie ceva pregatire suplimentara. O zi buna tuturor!

#33
colombo2003

colombo2003

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,044
  • Înscris: 16.07.2008
  • ID membru: 349,052
1) sancho2011: +1

2) daca vreau (nu eu) sa mai fac inca un circuit separat (sau mai multe), intr-un bloc vechi (aprox 1970), pentru o masina de spalat (aer conditionat sua cuptor incastrabil/incorporabil electric etc; deci consumatori mari, puternici)), trebuie facut vreun proiect si verificat si aprobat de catre cei de la Enel?

La o astfel de lucrare (cat de mica; chiar si daca instalatia sa zicem ca va fi aparenta, prin canal de cablu si nu ingropata in perete), cine o executa (care trebuie sa fie specialist) se mai semneaza vreun un proces verbal (de garantie, de punere in functiune, de receptie, de conformitate sau mai stiu eu ce)? Bine, ma gandesc ca in cazul asta, ca sa ai drept de semnatura, trebuie sa fii si autorizat si sa ai si firma (sau printr-o firma) si nu printr-un maistru, care face si el un ciubuc...

Edited by colombo2003, 10 October 2011 - 14:31.


#34
colombo2003

colombo2003

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,044
  • Înscris: 16.07.2008
  • ID membru: 349,052
Imi poate recomanda cineva, pe PM, un electrician (si ieftin si bun...)? E destul de urgent! Sunt deja programat la montajul bucatariei si as vrea ca lucrarea sa fie efectuata inainte.

Nu este vorba despre cine stie ce: doar de tras un circuit separat pentru cuptorul incorporabil/incastrabil electric (care este cel mai mare consumator), hota, plita (pe gaz, dar care are aprindere electrica) si 2 lampi ikea (un fel de plafoniere) in corpurile suspendate.

Bucataria are front liniar, de 3 metri si inaltime cam de 2,60 (bloc vechi).

Peretele pe care vin prizele (si corpurile suspendate) este fin beton (vecin cu casa scarii) si placat cu faianta (de jos pana sus), iar trecerea in holul de intrare (unde este tabolul electric) se face printr-o nisa (placata si ea cu faianta) unde sunt tevile de alimentare cu apa, scurgerea si aerisirea instalatiei)).

In capatul din dreapta al frontului de lucru (spre fereastra si fatada) sunt tevile de incalzire (termoficare, nu centrala termica de apartament) si alimetarea cu gaz metan (h aprox 80 cm).

As dori o oferta pentru aceasta lucrare (manopera si materiale si timp de executie).  Localitate: Bucuresti, zona Drumul Taberei. Multumesc.

#35
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 17.03.2009
  • ID membru: 428,522
  • Locație: Bucuresti

View Postcolombo2003, on 10th October 2011, 14:31, said:

trebuie facut vreun proiect si verificat si aprobat de catre cei de la Enel?
Din pacate ,nu

View Postcolombo2003, on 11th October 2011, 13:18, said:

Nu este vorba despre cine stie ce: doar de tras un circuit separat pentru cuptorul incorporabil/incastrabil electric
Ar trebui sa scrii ce putere are cuptorul ,pt a te sfatui ce cablu iti trebuie,asta pt orice eventualitate.

#36
colombo2003

colombo2003

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,044
  • Înscris: 16.07.2008
  • ID membru: 349,052
1) Cuptorul este inca ambalat! Ce ma nedumereste este ca, pe eticheta care este lipita pe el, pe abalaj, scrie, la putere, max 3075 kW. In carticica lui insa, este  trecut un tabel, care, in functie de model si de putere, ii si recomanda sectiunea de cablu. Are 3 linii si cei 3075 nu ii regasesc nicaieri in acel tabel. In schimb, pe ultima linie, este trecuta valoarea de 3680 kW si se recomanda un cablu 3x1.5 mm2. Ma gandesc ca nu are ce sa dauneze daca firul este mai gros sau daca calculul se face pentru o putere mai mare decat cea reala. Ba dimpotriva, ar trebuie sa fie mai sigur, nu?

2) In alta ordine de idei, sa mai stie si altii, sub nici o forma nu apelati la serviciile utilizatorului sandu_sandu de pe acest forum. Este cat se poate de neserios! Daca profesionalismul si calitatea lucrarilor executate este la fel ca si seriozitatea cuvantului, atunci... Ma bucur ca nu am efectuat lucrarea cu el. Feriti-va! NU recomand!

Edited by colombo2003, 12 October 2011 - 12:39.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users