Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Constantin Rotaru - Presedinte

Puncte negre

Solutie skype - noua politica

Ce amenzi am luat.
 Televiziunile Antena Group se pre...

Iubita filipineza?

Votarea alternativa (Instant runo...

Mi se incinge procesoru
 Sfaturi pentru traseu Paris - mil...

Melodie Reclama Etno Tv

Sysprep ptr Win7...

Lafayette Urano portabila cb cu a...
 GOTHAM - The legend reborn

De ce diplome am nevoie sa devin ...

Calculare dobanda legala

Sfat achizitie telefon (buget de ...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Internet mobil cu cartela

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
mowglifor

mowglifor

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 01.06.2010
  • ID membru: 595,159

Deci, mi-am luat si eu o cartela Cosmote pentru Internet Mobil, dar modemul nu l-am luat,am unul de la Vodafone mai vechi. Mi-am activat extraoptiunea de 1 luna cu 3GB si acum constat ca viteza de download este foarte mica, in medie cam 20kbs, asa ca am probleme sa incarc aproape orice pagina... Sunt sigur ca modemul nu e de vina, functiona perfect in Vodafone 3G si chiar la Cosmote, intr-o singura seara, am avut viteze mai mari de 100kbs si am ascultat un radio online. Softul pe care il am instalat acum pentru modem se numeste MobilePartner si, daca il las sa detectesze retele, gaseste doar Vodafone 2G, Orange 2G, Cosmote 2G. Acum intrebarile mele sunt:
- de ce intr-o singura seara (sambata) netul a mers mult mai bine, fara ca eu sa schimb nimic in setari?
- de ce modemul nu mai detecteaza Vodafone 3G? e o problema cu noul soft?
- ce-as putea face sa mearga mai bine?

Ca setari pentru conexiunea Cosmote, am ales GSM si im scrie jos EDGE Cosmote cand e conectat.

#2
SebyD

SebyD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,992
  • Înscris: 20.11.2010
  • ID membru: 641,076
  • Locație: Constanta
Tocmai ti-ai raspuns singur la intrebare

View Postmowglifor, on 18th April 2011, 14:15, said:

Ca setari pentru conexiunea Cosmote, am ales GSM si im scrie jos EDGE Cosmote cand e conectat.

Ca sa iti mearga la viteza 3G, trebuie sa selectezi 3G, nu GSM. EDGE merge cu pana la 248 kbps daca nu ma insel. Verifica si corecteaza setarile.
Daca tot nu functioneaza, mai verifica daca softul instalat e compatibil cu stick-ul. Ce model este?

Edited by SebyD, 18 April 2011 - 13:51.


#3
mowglifor

mowglifor

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 01.06.2010
  • ID membru: 595,159

View PostSebyD, on 18th April 2011, 13:49, said:

Tocmai ti-ai raspuns singur la intrebare



Ca sa iti mearga la viteza 3G, trebuie sa selectezi 3G, nu GSM. EDGE merge cu pana la 248 kbps daca nu ma insel. Verifica si corecteaza setarile.
Daca tot nu functioneaza, mai verifica daca softul instalat e compatibil cu stick-ul. Ce model este?

Pai nu vede 3g deloc. Modemul e vodafone k3765 (e vazut si ca Huawei); i-am facut un "update" de firware si apoi i-am instalat alt soft pentru conectare, poate asta e cauza pentru care nu mai apare 3g. Poate vede cineva care are modem cosmote threadul asta si ne lamaureste daca exsita sau nu 3g de la cosmote si cat de repede merge netul asta cu cartela pe care il am eu. Oricum, din ce vad, merge mult mai prost decat mergea Vodafone dupa ce expira traficul din abonament si intra la limitare...

#4
skplayer

skplayer

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 537
  • Înscris: 07.12.2010
  • ID membru: 645,520

View Postmowglifor, on 18th April 2011, 15:19, said:

Pai nu vede 3g deloc. Modemul e vodafone k3765 (e vazut si ca Huawei); i-am facut un "update" de firware si apoi i-am instalat alt soft pentru conectare, poate asta e cauza pentru care nu mai apare 3g. Poate vede cineva care are modem cosmote threadul asta si ne lamaureste daca exsita sau nu 3g de la cosmote si cat de repede merge netul asta cu cartela pe care il am eu. Oricum, din ce vad, merge mult mai prost decat mergea Vodafone dupa ce expira traficul din abonament si intra la limitare...
pai merge prost (sau mai prost ca la vodafone) fiindca ai facut update de firmware si e posibil sa ii fi blocat anumite functii

#5
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,251
  • Înscris: 10.06.2008
  • ID membru: 335,846
  • Locație: Neverland

View Postmowglifor, on 18th April 2011, 14:15, said:

Deci, mi-am luat si eu o cartela Cosmote pentru Internet Mobil, dar modemul nu l-am luat,am unul de la Vodafone mai vechi. Mi-am activat extraoptiunea de 1 luna cu 3GB si acum constat ca viteza de download este foarte mica, in medie cam 20kbs, asa ca am probleme sa incarc aproape orice pagina... Sunt sigur ca modemul nu e de vina, functiona perfect in Vodafone 3G si chiar la Cosmote, intr-o singura seara, am avut viteze mai mari de 100kbs si am ascultat un radio online. Softul pe care il am instalat acum pentru modem se numeste MobilePartner si, daca il las sa detectesze retele, gaseste doar Vodafone 2G, Orange 2G, Cosmote 2G.

Oare nu ai consumat traficul cu viteza mare?



#6
degitel

degitel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 344
  • Înscris: 23.12.2010
  • ID membru: 649,473
Daca ai acoperire buna 3g in vodafone nu inseamna ca o sa ai si in cosmote. Verifica acoperirea pe site-ul cosmote sau suna la RC.

@joystick: Nu cred ca-i vorba de limitarea vitezei dupa consumarea traficului, am impresia ca are o cartela prepaid de date.

#7
mowglifor

mowglifor

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 01.06.2010
  • ID membru: 595,159

View Postjoystick, on 18th April 2011, 18:25, said:

Oare nu ai consumat traficul cu viteza mare?

Pai abia l-am luat si la cum merge, nu cred c-o sa se termine mai devreme de un an :)

#8
SuperMelon

SuperMelon

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 23.06.2009
  • ID membru: 475,163
  • Locație: Constanta

View Postmowglifor, on 19th April 2011, 08:57, said:

Pai abia l-am luat si la cum merge, nu cred c-o sa se termine mai devreme de un an :)
Poate 1 luna.

#9
gompo

gompo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,071
  • Înscris: 19.07.2005
  • ID membru: 41,797
  • Locație: Home HQ

View Postmowglifor, on 18th April 2011, 13:15, said:

Deci, mi-am luat si eu o cartela Cosmote pentru Internet Mobil, dar modemul nu l-am luat,am unul de la Vodafone mai vechi. Mi-am activat extraoptiunea de 1 luna cu 3GB si acum constat ca viteza de download este foarte mica, in medie cam 20kbs, asa ca am probleme sa incarc aproape orice pagina... Sunt sigur ca modemul nu e de vina, functiona perfect in Vodafone 3G si chiar la Cosmote, intr-o singura seara, am avut viteze mai mari de 100kbs si am ascultat un radio online. Softul pe care il am instalat acum pentru modem se numeste MobilePartner si, daca il las sa detectesze retele, gaseste doar Vodafone 2G, Orange 2G, Cosmote 2G. Acum intrebarile mele sunt:
- de ce intr-o singura seara (sambata) netul a mers mult mai bine, fara ca eu sa schimb nimic in setari?
- de ce modemul nu mai detecteaza Vodafone 3G? e o problema cu noul soft?
- ce-as putea face sa mearga mai bine?

Ca setari pentru conexiunea Cosmote, am ales GSM si im scrie jos EDGE Cosmote cand e conectat.
Vezi ca la Mobile Partner, la Settings -> Network ai 4 optiuni: GSM preferred, GSM only, WCDMA preferred, WCDMA only.
Pune-l pe WCDMA preferred, sau, daca vrei sa testezi doar 3G-ul, poti sa-l pui pe WCDMA only. In acest caz vei gasi doar retelele 3G disponibile in zona ta.
Iar la "Bands" pune-l pe All Bands.
Daca la cautare retele iti gaseste Vodafone3G dar nu-ti gaseste si Cosmote3G (sau RO-06 3G), inseamna ca in zona ta nu ai 3G de la Cosmote. Daca nu-ti gaseste nici Vodafone3G si inainte mergea, inseamna ca ai o problema (sau mai multe) cu vreun echipament/modem/setare  :naughty:

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users