Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
SRI poate verifica orice calculat...

SSD for cashing

[TEMA] lucru cu numere foarte mari

Evolio X10 Fusion
 Videoclipurile de pe YouTube saca...

Inherent Vice (2014)

PC Gaming

Putere dulie bec
 Vodafone R209-Z

Documentare despre perioada comun...

Gaini - slabesc si mor.

Problema LAN - mac-uri dublate
 Cautare in mai multe fisiere exce...

Ce telefon sa aleg ? [buget redus]

Sfat achizitie masina noua!

Problema Radio CD Logan
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Internet pentru tableta

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
eSkybax

eSkybax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 20.09.2007
  • ID membru: 228,290
  • Locație: Suceava

Problema e cam asa: vreau sa cumpar o tableta (la liber) si mai vreau un abonament de internet mobil pt. ea, nu stick ... ci net pe cartela de voce (asta ca sa fiu clara)
De la cine: orange, vodafone, digi sau cosmote? Ma intereseaza acoperirea 3G cea mai mare pentru drumuri in zona moldovei in principal: Suceava, Bacau, Iasi, Piatra Neamt, Roman etc. si nu pentru acasa ca acolo am wireless si oricum am testat tot si in afara de digi nu merge nimic la mine in casa.
Pentru mail (cu atasamente destul de mari - primire si trimitere), mess, un pic de navigare (nu stau pe youtube sau mai stiu eu ce) pe site-uri de stiri, bloguri etc.
Multumesc

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,468
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 2
  • Locație: Bucuresti
Depinde de tableta, vezi ca la iPad e mai greu cu atasatul...

Cat despre acopeprire, eu candva am icnercat sa stau pe laptop pe E85 si semnalul era praf. (Orange)

#3
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,793
  • Înscris: 16.12.2006
  • ID membru: 116,858
  • Locație: Bucharest
ca tableta iti recomand Samsung Galaxy Tab 2, varianta cu 3G !

iar ca operator Digi, cu 2 euro ai net nelimitat pe sim de voce, trafic inclus 5 GB si dupa ce il consumi 128 kbps, pe 1 ale lunii se reseteaza ;)

#4
horia.popescu

horia.popescu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,078
  • Înscris: 21.06.2005
  • ID membru: 39,494
  • Locație: Bucuresti
Dar la ce iti trebuie sim de voce pt tableta?

#5
eSkybax

eSkybax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 20.09.2007
  • ID membru: 228,290
  • Locație: Suceava
1. Ca tableta am precizat: Samsung Galaxy pentru simplul motiv ca din ce am vazut eu pe net stie multi-tasking ceea ce f importat pentru mine
Horia: pentru ca tableta ofera si posibilitatea asta si cu o casca bluetooth ma scuteste de a mai cara 2 telefoane + tableta ... mi-ar ajunge 1 telefon + tableta.
De aici proneste si o alta problema: acasa nu am semnal bun pe vodafone, cosmoteul pica si apoi isi revine si orange am vazut ca si-au dezvoltat un pic reteua si acum este semnal de voce. Pe digi nu stiu, stiu doar ca imi merge netul pe stick si e singurul care merge aici.
Adica a-si vrea sa si pot vorbi....
Si uite cum nu mai am eu somn noaptea :D

Edited by eSkybax, 15 April 2011 - 10:25.


#6
V1erme

V1erme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 739
  • Înscris: 05.09.2010
  • ID membru: 621,274
  • Locație: la pescuit.
Pe iPad se poate pune micro sim de la Vodafone + ca acoperirea si semnalul sunt ok. Mai ok decat la Orange sau Cosmote.
SOul de pe iPad 2 este multi-tasking.
https://www.vodafone.ro/microsim

Eu recomand Galaxy Tab 10.1 in care poti utiliza un sim normal. http://telefonultau....y-Tab-10.1.html

Edited by V1erme, 15 April 2011 - 10:42.


#7
eSkybax

eSkybax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 20.09.2007
  • ID membru: 228,290
  • Locație: Suceava
Nu am avut nu am folosit produse apple... mi se par ciudate si cateodata nu fac cat ar trebui, de ex. un amic nu putea deschide pe iphone un atasament rar pe care E71 meu (antic as putea spune) stie by default.
Oricum cat de cat la ce tableta sa iau m-am decis, acum problema e netul pentru ea  :notangel: dar si parerile despre tablete sunt binevenite. Pana la urma pot sa ma sucesc si cu asta :P

#8
sind

sind

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,041
  • Înscris: 28.03.2007
  • ID membru: 160,774

View PosteSkybax, on 15th April 2011, 11:47, said:

Nu am avut nu am folosit produse apple... mi se par ciudate si cateodata nu fac cat ar trebui, de ex. un amic nu putea deschide pe iphone un atasament rar pe care E71 meu (antic as putea spune) stie by default.
Oricum cat de cat la ce tableta sa iau m-am decis, acum problema e netul pentru ea  :notangel: dar si parerile despre tablete sunt binevenite. Pana la urma pot sa ma sucesc si cu asta :P
in zona moldovei (de fapt jumatatea de nord a tarii) Orange este cel mai tare pe semnal....de departe...deci iti recomand cu incredere orange
colibri 15 si ai 12GB trafic lunar...super ok pt o tableta ;)

#9
dygey

dygey

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,382
  • Înscris: 13.10.2009
  • ID membru: 520,064
  • Locație: Bucuresti

View PosteSkybax, on 15th April 2011, 11:17, said:

Pe digi nu stiu, stiu doar ca imi merge netul pe stick si e singurul care merge aici.
daca merge netul pe stick, de ce nu ar merge si vocea? e aceeasi retea, vocea vine tot pe 3G...simplu nu?
abonament 2EUR/luna-voce cu nelimitat in RDS fix+mobil
abonament 2EUR/luna-internet 5GB
total 4EUR.
suplimentar, daca vrei trafic mare, un pachet suplimentar la internet de inca 5GB, tot cu 2EUR.
toate pe acelasi SIM, adica nelimitat voce RDS fix+mobil si 10 GB trafic de date, cu 6EUR/luna.
si tot cu incredere, iti recomand si eu serviciile RDS. vei avea surpriza sa vezi ca internetul lor lasa in urma concurenta.
de ce spun asta? de vreo luna de zile a inceput sa mearga cu 90% din viteza retelei si chiar mai mult. daca inainte viteza mea medie in Bucuresti, unde sunt destul de aglomerate celulele, era de 3-4Mbps, acum mai nou depaseste 6Mbps frecvent.
o sa pun si doua print screen-uri maine pentru aia care nu cred. si nu faceam vreun speedtest in metropolitan, asta ca sa nu mai comentati degeaba.
ia-ti un prepay de la ei ca sa te convingi ca am dreptate daca ai semnal in zona. si daca nu iti merge brici si internetul si vocea, iti dau voie sa ma injuri cat vrei.

View Postsind, on 16th April 2011, 00:06, said:

in zona moldovei (de fapt jumatatea de nord a tarii) Orange este cel mai tare pe semnal....de departe...deci iti recomand cu incredere orange
colibri 15 si ai 12GB trafic lunar...super ok pt o tableta ;)
este, este, stim. marmota aia ce mai zice?
de-aia in zona aia "de nord" cartela de orange imi este aproape inutila. incarc telefonul ca sa-si caute reteaua, nu ca sa vorbesc la el. bun asa!
in primul rand, sa dai 15EUR pe 12GB trafic, sa mai platesti si naiba stie cat pentru niste minute in retea/nationale cand ai acoperire RDS in zona, mi se pare o tampenie!!
in loc sa dai 4EUR pe 10GB, dai 15EUR pe 12GB. afacere, nu? aia 2GB in plus costa 11EUR...
aaa, in cazul in care conteaza numele operatorului care apare pe ecran si iti place sa arunci cu banii pe fereastra, baga mare.

Quote

Cu abonamentul Colibri 15 ai:

trafic nelimitat
primii 6 GB la viteze de până la 21,6 Mbps
după primii 6 GB viteze de până la 128 Kbps
100 SMS în rețea, lunar
opțiunea Happy Night
opțiunea Cost Control
viteză de upload de până la 1,46 Mbps
totul cu 15 euro/lună (TVA inclus)
ia zi, unde sunt 12GB? la promotie.
ca li s-a parut si lor ca 6GB e putin si au zis "dom'le facem promotie, ca ne calca astia in picioare. mai dam 6GB".
ce naiba...6GB, pardon, 12Gb ca e promotie, cu mai mult decat dublu fata de primii. sa-mi spuna mie careva ca din punct de vedere al pretului si al retelei, e bine la banii astia. nu ma refer la acoperirea orange, ma refer la cum merge intr-adevar netul lor, plus cateva mici magarii.

Edited by dygey, 16 April 2011 - 00:26.


#10
lucianteo6

lucianteo6

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,301
  • Înscris: 27.09.2005
  • ID membru: 48,360
  • Locație: Roman

Las ca pe hartie si erdeeshu are acoperire in Piatra Neamt dar unde stau eu de exemplu esti masochist daca vrei sa folosesti stickul lor de internet oferit gratuit la abonamentul de 39 de lei.
Mai bine te lasi de internet decat sa il folosesti pe al rds-ului.

Cel mai bine fa o proba cu un laptop si un stick....al carei retele vrei tu.
Decat sa dai 2 euro si sa nu poti sa deschizi google decat dupa 5 minute mai bine dai un ban dar ai "net".


P.s. : care nu sunteti/nu treceti des prin orasele mentionate de initiatoarea discutiei nu mai dati sfaturi in vant.
Ce e bun in Bucuresti sau alte orase nu inseamna ca e bun si pe traseul respectiv.

Edited by lucianteo6, 16 April 2011 - 00:49.


#11
eSkybax

eSkybax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 20.09.2007
  • ID membru: 228,290
  • Locație: Suceava
So precizasem ca acasa la mine: 20 de km de Suceava, numai RDS merge si taras grapis Cosmote. La net ma refer. Vodafone si Orange nici nu se conecteaza. Testate toate 4 retelele. Dar problema nu e numai la mine acasa, ca acasa am wireless de la Romtelecom si am rezolvat problema cu netul pt tableta. Vreau sa am pe drum deoarece fac foarte des drumul Suceava - Bacau. (Pe la Piatra Neamt nu prea am treaba :)). Desi am stick de net de la RDS nu am testat :( ca nu iau laptopul cu mine pe drum. Tocmai asta era si utilitatea tabletei.
Totusi cred ca as putea incerca sa imi iau o cartela preplatita de la RDS si sa vad cum merge. Asa nu m-as incurca cu abonamente si as avea si testul.

#12
huafa

huafa

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,248
  • Înscris: 18.02.2006
  • ID membru: 66,569
  • Locație: Bucuresti

View PosteSkybax, on 16th April 2011, 10:47, said:

So precizasem ca acasa la mine: 20 de km de Suceava, numai RDS merge si taras grapis Cosmote. La net ma refer. Vodafone si Orange nici nu se conecteaza. Testate toate 4 retelele. Dar problema nu e numai la mine acasa, ca acasa am wireless de la Romtelecom si am rezolvat problema cu netul pt tableta. Vreau sa am pe drum deoarece fac foarte des drumul Suceava - Bacau. (Pe la Piatra Neamt nu prea am treaba :)). Desi am stick de net de la RDS nu am testat :( ca nu iau laptopul cu mine pe drum. Tocmai asta era si utilitatea tabletei.
Totusi cred ca as putea incerca sa imi iau o cartela preplatita de la RDS si sa vad cum merge. Asa nu m-as incurca cu abonamente si as avea si testul.
Eu fac dn2 suceava-bacau-bucuresti.destul de des si am net de la orange de 2ani (daca te referi la DN2 si doar la el ai cam asa):
Orange 3G 7,2 Mbps - Suceava + dincolo de uzina electrica
Orange 3G 3,6 Mbps - Falticeni (de la lacuri pana la mag Plus), Roman (doar in oras..si acolo f slab,zona garii sare frecvent pe EDGE..ceva mai bun pe sos.de
centura+zona podului peste moldova)
Orange 3G 14,4 Mps - Bacau
In rest este EDGE care se prinde decent..ceva probleme cu Edge(semanl slab ) am vazut la Bunesti...

Poti incerca si Vodafone...surprinzator au multe site-uri cu 3G amplasate chiar langa DN2.

Din ce localitate esti? Eu sunt tot din Suceava si cunosc bine zona cu amplasarea antenelor.

View PostCourage, on 15th April 2011, 10:36, said:

Depinde de tableta, vezi ca la iPad e mai greu cu atasatul...

Cat despre acopeprire, eu candva am icnercat sa stau pe laptop pe E85 si semnalul era praf. (Orange)
Depinde de semnal...si in ce perioada ai testat.eu am mers pe dn2 in februarie si am fost surprins ca au imbunatatit acoperirea.

Edited by huafa, 16 April 2011 - 10:20.


#13
lucianteo6

lucianteo6

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,301
  • Înscris: 27.09.2005
  • ID membru: 48,360
  • Locație: Roman

View PosteSkybax, on 16th April 2011, 09:47, said:

So precizasem ca acasa la mine: 20 de km de Suceava, numai RDS merge si taras grapis Cosmote. La net ma refer. Vodafone si Orange nici nu se conecteaza. Testate toate 4 retelele. Dar problema nu e numai la mine acasa, ca acasa am wireless de la Romtelecom si am rezolvat problema cu netul pt tableta. Vreau sa am pe drum deoarece fac foarte des drumul Suceava - Bacau. (Pe la Piatra Neamt nu prea am treaba :)). Desi am stick de net de la RDS nu am testat :( ca nu iau laptopul cu mine pe drum. Tocmai asta era si utilitatea tabletei.
Totusi cred ca as putea incerca sa imi iau o cartela preplatita de la RDS si sa vad cum merge. Asa nu m-as incurca cu abonamente si as avea si testul.


"Ma intereseaza acoperirea 3G cea mai mare pentru drumuri in zona moldovei in principal: Suceava, Bacau, Iasi, Piatra Neamt, Roman etc."

in primul post ai precizat ca te intereseaza acoperirea in piatra neamt

acum nu te mai intereseaza

deci hotaraste-te o data!

eu am vorbit de rds mobil si de piatra neamt - atat cunosc atat vorbesc.

restul e....stiti voi vorba.

#14
eSkybax

eSkybax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 20.09.2007
  • ID membru: 228,290
  • Locație: Suceava
Scuze... am adaugat Piatra Neamt pentru ca e destul de aproape de Roman si Bacau. Acum 2 ani la Vodafone, desi mi se spusese ca nu voi avea semnal 3G pe Roman, local am descoperit ca exista si merge destul de bine... explicatia fost ca antena din Piatra Neamt bate si nu mai stiu ce. Nu ma pricep la tehnic. Ma gandeam ca se aplica teoria si acum. Scuze inca o data pentru confuzie si pentru ca nu am explicat ca lumea.
Stau in jud. Suceava, la 20 de km de Suceava pe drumul Suceava - Gura Humorului, mai exact loc. Ilisesti pentru cei ce cunosc zona. Si pe acolo nimic nu prinde ca lumea. Orange a inceput sa aiba semnal pe voce cand au dezvoltat reteaua. Pana acum cateva luni nici nu se punea problema sa vorbesc. Internet am de la Romtelecom pentru ca nu am avut alta sansa... din fericire e linie business si nu mi-a facut probleme. Nu merge extraordinar dar intr-un an a picat 2 ori cate 15 minute si atat.
LE. Problema e ca prin prisma jobului e foarte important sa fiu online cat de mult posibil. De aici si tableta si intrebarea cu internetul. Nu as vrea sa ma bag la un abonament la Voda sau Orange si apoi sa ma dau cu capul de toti peretii dupa cum am citit pe forum ca au patit altii.

Edited by eSkybax, 16 April 2011 - 11:25.


#15
huafa

huafa

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,248
  • Înscris: 18.02.2006
  • ID membru: 66,569
  • Locație: Bucuresti

View PosteSkybax, on 16th April 2011, 12:22, said:

Scuze... am adaugat Piatra Neamt pentru ca e destul de aproape de Roman si Bacau. Acum 2 ani la Vodafone, desi mi se spusese ca nu voi avea semnal 3G pe Roman, local am descoperit ca exista si merge destul de bine... explicatia fost ca antena din Piatra Neamt bate si nu mai stiu ce. Nu ma pricep la tehnic. Ma gandeam ca se aplica teoria si acum. Scuze inca o data pentru confuzie si pentru ca nu am explicat ca lumea.
Stau in jud. Suceava, la 20 de km de Suceava pe drumul Suceava - Gura Humorului, mai exact loc. Ilisesti pentru cei ce cunosc zona. Si pe acolo nimic nu prinde ca lumea. Orange a inceput sa aiba semnal pe voce cand au dezvoltat reteaua. Pana acum cateva luni nici nu se punea problema sa vorbesc. Internet am de la Romtelecom pentru ca nu am avut alta sansa... din fericire e linie business si nu mi-a facut probleme. Nu merge extraordinar dar intr-un an a picat 2 ori cate 15 minute si atat.
LE. Problema e ca prin prisma jobului e foarte important sa fiu online cat de mult posibil. De aici si tableta si intrebarea cu internetul. Nu as vrea sa ma bag la un abonament la Voda sau Orange si apoi sa ma dau cu capul de toti peretii dupa cum am citit pe forum ca au patit altii.
In ilisesti ai semnal in majoritatea cazurilor de la Drtv-Florinta..Dap desi e pe dn17 doar semnalul outdoor este bun..
In Roman era semnal 3G vodafone acu 2 ani(antenele sunt pe Hotel Roman),de la piatra imposibil sa se prinda datorita reliefului.poate de la bacau
Ai de ales dupa mine intre Cosmote(Edge/3G/Cdma-de la drtv-Florinta) Vodafone ai 3G national si Orange 2G/3G
Cel mai bine fa o proba cu un stick deblocat si incearca intai la prepay ca mai apoi sa poti face un abonament,sau poti testa 15/30 zile un abonament dupa care poti renunta. Succes.

#16
eSkybax

eSkybax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 20.09.2007
  • ID membru: 228,290
  • Locație: Suceava
Merci frumos tuturor pentru sfaturi. Asa o sa fac o iau prepay si o sa testez si apoi o sa ma bag la abonament ca sa nu am suprize neplacute later.

#17
huafa

huafa

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,248
  • Înscris: 18.02.2006
  • ID membru: 66,569
  • Locație: Bucuresti

View Posthuafa, on 16th April 2011, 11:22, said:

Eu fac dn2 suceava-bacau-bucuresti.destul de des si am net de la orange de 2ani (daca te referi la DN2 si doar la el ai cam asa):
Orange 3G 7,2 Mbps - Suceava + dincolo de uzina electrica
Semnal f bun in Suceava,au upgradat internetul pana la 14,4 Mbps
Un mic test azi 22.04 ora 17:23
Posted Image

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users