Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Inginerie si Management.

Recomandare antena WIFI pt router

Nu se aprinde monitorul. Help ple...

Problema utorrent.
 [New] RCA ( PRET PARC AUTO )

Achizitie masina 4000eur (Bora/Ve...

Pierdut acte casa in original, ce...

Comanda Altex
 home button in Chrome?

Dezinstalare program.

Programe pentru redarea filmelor ...

Probleme monitor LG Flatron L1715S
 ASE sau Drept?

Amplificator stereo vs. Reciever ...

Samsung Xpress SL M2070 M2074 M20...

Soft pt interpretarea rezultatelo...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

schema legare motor 230 v

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
daniel_chit

daniel_chit

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.04.2008
  • ID membru: 314,375

Ajutor :confuzzled: am si eu un motor de hidrofor si nu stiu sa-l leg are 3 borne si un condensator (nu stiu daca e cel original) m-ar interesa si ce mf tre sa aiba si condensatorul si cum vin faza si nulul in combinatie cu cele 3 borne. multumesc..

Attached Files



#2
cutremurul

cutremurul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 09.06.2007
  • ID membru: 189,287
  • Locație: Focsani
nu vad condensatorul dar ma rog .... daca unul din fire nu duce la impamantare inseamna ca e motor legat in stea parca ceea ce ar insemna ca acel condensator da un impuls motorului pentru a-l invarti intr-o anumita directie (iar daca nu gresesc ar trebui aceeasi faza pusa pe toate cele trei borne ) dar asteapta raspunsul celor care sunt in domeniu mai adanc bagati deoarece eu fac munca de electronist si lucrez pe tensiuni joase deci nu prea stiu care e treaba acolo si nu vreau sa te induc in eroare

#3
dygey

dygey

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,370
  • Înscris: 13.10.2009
  • ID membru: 520,064
  • Locație: Bucuresti
bre, fa o poza mai panoramica, sa vedem si condensatorul in cadru ca nici eu nu-mi dau seama ce e cu firele alea pe-acolo. mai ales ca ai si papuci nelegati.

capacitatea condensatorului vezi ca e trecuta pe capacul placii de borne, trebuie sa fie de 12,5uF/450V, iar sub capac trebuie sa ai un desen cu schema de legare la borne.
din ce vad eu, un fir de la priza ar veni la borna U1, aia din stanga-sus cu firul rosu si celalalt care ar mai fi ar trebui legat cumva la ala albastru, cred.
nu sunt sigur, asa ca fa o poza mai detaliata si uita-te si ce e pe sub capac, imposibil sa nu fie vreun desen acolo.

apropo, daca e motor de hidrofor, tu nu trebuia sa ai in schema si un presostat?
adica o cutiuta infiletata in corpul pompei sau pe circuitul de refulare, in care intra firul de alimentare de la retea si din care iese firul catre motor.

Edited by dygey, 29 March 2011 - 23:01.


#4
daniel_chit

daniel_chit

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.04.2008
  • ID membru: 314,375
pai condensatorul nu cred ca e cel original firele de la borne sunt rosu ,nergu,galben cel maro vine de la condensator e (pus de mine) papuci nelegati erau acolo taiati cel albastru e o bucata ramasa acolo da am presostatul dar din el pleaca 2 fire catre motor care sunt taiate:(

#5
dygey

dygey

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,370
  • Înscris: 13.10.2009
  • ID membru: 520,064
  • Locație: Bucuresti
nu conteaza ca e original sa nu, conteaza ce scrie pe el.
FA O POZA mai mare sau mai multe cu tot circuitul, ca nu inteleg nimic la cum scrii. culorile nu ma intereseaza, ca pot fi 5 fire de 7 feluri si 10 culori.
ma intereseaza sa vad trasee, asta daca nu ai bagat tu fire dupa ureche. un aparat de masura ai?
care fire intra in motor? rosu, maro si galben nu?
condensatorul ar trebui intre rosu si galben si tensiunea ar trebui sa intre prin rosu si maro, da rpana nu vad mai mult nu sunt sigur.

legaturile la motorul ala le-as face in doua minute si l-as baga in priza. iti postez mai jos o schema, daca intelegi ceva din ea...

Attached Files


Edited by dygey, 29 March 2011 - 23:47.




#6
daniel_chit

daniel_chit

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.04.2008
  • ID membru: 314,375
ies 3 fire galben rosu negru sunt pe borne se vede am aparat de masura ]
am pus condensatorul la rosu si galben si 220 la nergu si galben cu ai aratat si u schema da nu merge bazaie da nu se invarte

Attached Files


Edited by daniel_chit, 29 March 2011 - 23:57.


#7
Bingo

Bingo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 529
  • Înscris: 13.04.2006
  • ID membru: 73,510
  • Locație: Constanta
Inainte de orice , vezi daca rotorul se misca usor.

#8
daniel_chit

daniel_chit

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.04.2008
  • ID membru: 314,375
Da se misca usor cu mana ....

#9
dygey

dygey

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,370
  • Înscris: 13.10.2009
  • ID membru: 520,064
  • Locație: Bucuresti
220 la rosu si negru...

#10
ciuri2786

ciuri2786

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 27.10.2007
  • ID membru: 240,827

Din cate vad eu din poza condesatorul original este de 12.5 uF/450v iar tu ai de 15uF/450 acuma nu ma pricep pe partea asta atata dar din cate stiu ar cam trebui sa fie la fel. Poti incerca mai multe combinatii sa vezi daca porneste,daca nu cauta condensator de 12uF/450 de 12,5 nu stiu daca o sa gasesti.

Bafta!

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users