Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...
 

Cazane Lemne cu gazeificare (Seria 2, 2011-.2013..)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6325 replies to this topic

#6319
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

 bzalex, on 11 decembrie 2013 - 19:51, said:

Pe langa asta are o constructie simpla, fara complicatii, asemanatoare cu o soba de la bunici
Posted Image  aici nu pot fi de acord.
Daca soba bunicii o aprindeai ca si acest cazan nu inseamna ca sunt la fel.

Soba bunicii ca majoritatea sobelor facute la noi in tara sunt destinate arderii superioare (aprinderea focului din partea de sus a stivei), pe cand acest cazan este unul cu ardere inferioara.
Daca la soba bunicii aprindeai focul de jos, flacara trebuia sa "patrunda" stiva de lemne si astfel nu se putea dezvolta complet pe cand la aceste cazane flacara este trasa intr-o alta "camera" unde poate arde in voie.

Despre randament si altele nu ma pot pronunta, las utilizatorii sa-si exprime parerile. Posted Image

#6320
ORION_AR612

ORION_AR612

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 04.07.2013

 melinter2000, on 11 decembrie 2013 - 22:20, said:


Asa este e ca o soba de la bunici, buna comparatie, insa Irleh are chiar randament nu apropiat de cele cu gazeificare ci chiar un randament normal pentru cele cu gazeificare. E deajuns sa cititi specificatiile tehnice de la mai multe cazane si toate se invirt in jurul cifrelo de 83% -91%. Eu zic ca daca nu exceleaza macar la capitolul ca accepta mai multe tipuri de combustibil precum si simplitatea si robustetea sint un mare plus. Iar automatizarea nu este rea deloc, este destul de reusita, sint cazane care ar vrea sa aiba o asa automatizare, Crede-ma ca pe masura ce vei invata propriul cazan vei vedea ca automatizarea lui este destul de complexa(Vezi ca am discutat despre ea prin ianuarie februarie anul asta daca imi aduc bine aminte cind faceam experimente impreuna cu specialistul Florin Skoda). Stie sa comande pompa de boiler, pompa de calorifere, stie de TA si accepta comada de la un TA, etc.  Mai are un avantaj legat de condensul acid care din constructie este minimizat (cica au un brevet patentat) cel putin asa spune cartea tehnica, in primavara cind am oprit cazanul si am facut curatenia finala nu am observat vreo urma de coroziune sau gudron mult etc si chiar am cautat cu multa atentie fiindca ma gandeam si mi-au si spus-o unii "lupi batrini" cu experienta de pe aici   ca arderea carbunelui poate afecta prin sulful continut cazanul dar nu am observat absolut nimic negativ. Eu tot din considerentul enuntat de dvs am luat-o simplitate, randament, mai multe tipuri de combustibil si faptul ca am vazut(pe Youtube ca pina si Germania, Franta si chiar  in America sint  utilizatori (deci mi-am zis ca nu-s chiar proaste) desi cind voi avea bani dupa ce cistig la loto o sa-mi iau un Froling cu gazeificare cu randament 94%. Pina atunci si tinind cont ca sintem in Romania unde mereu se schimba preturile in sus la combustibil, posibilitatea de a pune mai multe tipuri de combustibili solizi nu-i de lepadat. Multumesc. Cu respect


Nu-i ca o soba , scrie ca are randament de 87% in manual, cred ca ati vrut sa ne spuneti sau ideea dvs a fost ca de fapt  este simplu alcatuit, simplu de folosit si de curatat. Eu sint foarte  multumit ca l-am luat. Sper sa nu fiu si eu prea entuziast, imi place mult cum este alcatuit.  Cu cenusa am observat ca este simplu de scos si cind scot grila din fata dupa ce deschid usa de jos se face  de praf insa nu ma sperii, cred ca praf de cenusa si funingine are toata lumea care are cazan. Subscriu la considerentele spuse mai sus care m-au facut sa-l cumpar. Cu jumate lemn si jumate brichete patrate RUF am obtinut aproape 16 ore intre incarcari. Am invatat si sotia sa alimenteze cind sint plecat cu treburi pentru mai mult timp si vad ca se descurca fara probleme.  Nu regret deocamdata alegerea facuta. Poate pun si  un puffer la anul. Mersi pentru sfaturi si indrumari. Cazan Irleh Plus 40kw, incalzesc o casa parter, etaj si mansarda izolata cu 20cm de vata minerala  de 215m patrati si peretii exteriori sint  izolati cu vata bazaltica de 10cm cu inaltimea camerelor de 2,8 metri.  Geamuri de lemn stejar stratificat cu 3 foi.

#6321
bzalex

bzalex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 02.05.2008

 ORION_AR612, on 12 decembrie 2013 - 12:42, said:

cred ca ati vrut sa ne spuneti sau ideea dvs a fost ca de fapt  este simplu alcatuit, simplu de folosit si de curatat.

Da, asa e. Ma refeream la constructia ei, nu la randament.

#6322
kingmax

kingmax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 21.07.2007

 melinter2000, on 11 decembrie 2013 - 22:20, said:

Buna seara,
Felicitari pentru alegerea dvs. Arca Aspiro este foarte bun.  Multi ani in utilizare cu consum cit mai mic.  .... Cred ca se observa din ce descriu ca nu sint partinitor ci incerc acum privind detasat in urma sa povestesc atit partile pozitive cit si cele negative. Am o mica curiozitate dvs la cite ore alimentati si de cite ori in 24 ore?
Si daca aveti 120mp x2,5x sa zicem 50kw = 15kw, cazanul dvs are 29kw nu-i totusi aproape dublu ca putere? Va intreb pentru ca daca nu aveti unde sa dati atita caldura este posibil sa stati si 20 ore fara sa alimentati dar acesta nu este un regim de functionare bun pentru cazan ci inseamna ca el merge mult timp mentinind numai jarul. Scuze va intreb deoarece am citit de la utilizatorii cu experienta din acest forum ca  nu se recomanda cazane mult supradimensionate fata de necesarul de incalzit al casei daca nu aveti puffer. Aveti puffer? O mica rugaminte : Cazanul se numeste Irleh Plus si nu Irlech. Respectele mele in continuare si spor la caldura. Daca doriti sa vedeti la treaba un Irleh Plus veniti la mine in Iasi, 130km intre Sv si Iasi sau poate aveti un drum vreodata.....
........Eu tot din considerentul enuntat de dvs am luat-o simplitate, randament, mai multe tipuri de combustibil si faptul ca am vazut(pe Youtube ca pina si Germania, Franta si chiar  in America sint  utilizatori (deci mi-am zis ca nu-s chiar proaste) desi cind voi avea bani dupa ce cistig la loto o sa-mi iau un Froling cu gazeificare cu randament 94%. Pina atunci si tinind cont ca sintem in Romania unde mereu se schimba preturile in sus la combustibil, posibilitatea de a pune mai multe tipuri de combustibili solizi nu-i de lepadat. Multumesc. Cu respect

Cine stie poate au o politica de vinzari in care ataca plaja de sus, putini utilizatori cu  bani multi. Hertz inca au preturi mici , Ia vezi un Froling sau Guntamatic cit ajunge.....

1. In primul rand nu trebuie sa-si ceara nimeni scuze....suntem aici sa facem schimb de informatii utile....mai mult sau mai putin partinitori cu alegerea facuta de noi pt ca asa e firea umana.
2. As prefera sa ne tutuim pt ca, cel putin in cazul meu, nu e cazul si mi se pare mult mai usor sa comunicam asa.
Nu stiu cum am reusit sa-ti "botez" cazanul....mi-am notat, nu se va mai intampla Posted Image
Sincer sa fiu, alimentez de 2 oi in 24 de ore, dar sa stiti ca eu sau socrul meu, alimentam dupa conditiile exterioare, pana acum am pus doar o singura data buncarul plin cand am avut jar cam de 10 cm in buncar dupa 10 ore. Problema e ca eu nu am (deocamdata) TA, PI merge incontinuu si, sa stiti ca se simte in autonomie si....nu e izolat cum trebuie asa ca si pierderile sunt mari. Cazanul are el 34KW dar ii are in cazul ideal, iar ca sa poti sa tinzi macar spre ideal ai f multe necunoscute, de la calitatea lemnului, la modul in care asezi lemnele in focar, la cum faci reglajele aerului, horn...etc etc Recunosc ca si eu m-am "jucat" mult la inceput si inca o mai fac pt ca sunt destul ede invatat si optimizat. La mine gazeifica f repede, pe horn iese f putin fum aproape incolor/alb....recunosc ca si lemnele sunt f uscate. claculul eu l-am facut din start de 120*2,5*70 + boiler de 200l de unde se consuma f multa apa fierbinte pt gospodarie in timpul zilei. Per total sunt multumit in sensul ca stiam f bine ce trebuie sa faca si chiar nu mi-a inselat asteptarile. Ahh, eu si pt simplitate am ales acest cazan si pot sa va confirm din proprie experienta ca e mai mult decat usor de operat....de la aprindere pana la realimentare si curatare. In materie de utilizatori pot sa va spun ca am vazut in Italia, pe un site de vanzari, unul vindea o ARCA de prin 70 si ceva....mi s-a parut ceva absolut deosebit.
melinter2000 - multumesc pt invitatie, daca o sa fii disponibil in mom in care voi trece prin Iasi, mi-ar placea sa o vad.
SYL - Probabil ca HERTZ are suficiente argumente pentru pretul cerut...oricum am vazut ca are sonda lambda si regleaza permanent aerul in asa fel incat arderea sa se incadreze in parametrii optimi etc .... nu am avut ocazia sa discut cu vreun utilizator...probabil ca isi petrec timpuri pe alte sectiuni ale forumurilor decat noi Posted Image
S-aveti o seara placuta si...calduroasa!

#6323
SYL

SYL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 01.06.2006
Defapt Arca Aspiro are 30kw (ma refer la cazanul pe care il ai tu); 34 kw e puterea in focar, nu puterea utila (sau ceva de genul, nu le am cu termenii astia anatomopatologici :D ). Step Fuego are 33kw (are un schimbator de caldura in plus fata de Arca), iar omolpgul de la Heiss, HGA are 38kw (mai are inca un schimbator in plus fata de Fuego).

O avea HERZ (Firestar BioControl) sonda lambda, dar decat sa dai banii aia pe el, mai bine iti iei o centrala pe peleti si restul de bani acoperi diferenta de pret intre lemn (cu tot ce implica) si peleti pe mult ani.

PS. La Froling nu am gasit preturi...nici la S3, nici la S4.

#6324
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 sulari_adrian, on 11 decembrie 2013 - 23:02, said:

...

Cel mai simplu este sa legi asa:
- Pompa de bypass la X3-1/2
- Pompa de boiler tot la X3-1/2, dar trecuta si prin termostatul imersat in boiler.
- La X3-7/9 faci o punte
- Pompa de radiatoare o legi la X3-5/6 (la tine nu a functionat pentru ca nu ai pus punte la 7/9)
- La X4-3/4 montezi un termostat de ambient.

#6325
SYL

SYL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 01.06.2006
Primul topic (seria 1) de centrale cu gazeificare s-a oprit la pagina 273, aici deja am ajuns la 352, oare nu ar fi cazul sa oprim si aceasta serie si sa trecem la seria 3 ? Posted Image

#6326
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,528
  • Înscris: 30.01.2008

 SYL, on 13 decembrie 2013 - 12:22, said:

Primul topic (seria 1) de centrale cu gazeificare s-a oprit la pagina 273, aici deja am ajuns la 352, oare nu ar fi cazul sa oprim si aceasta serie si sa trecem la sera 3 ? Posted Image
Deal !
Continua aici :

http://forum.softped...eria-3-2014-20/

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate