Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Ochelari de vedere

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
mio1987

mio1987

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 10.08.2010
Buna ziua,
Am fost la un control oftalmologic si mi sa recomandat sa port ochelari, am o dioptrie de +0.75 si +1.00.
Sunt din Timisoara si as dori sa stiu unde ati fost sa va faceti ochelari si daca ati fost multumiti de servicile oferite si sa imi recomandati si mie, pentru ca am fost la o optica "de cartier" si nu am plecat foarte multumit. In primu rand pentru ca nu mi-a dat deloc detalii despre stratul antireflex si de ce este bine sa il aibe lentila, etc. (am mai citit eu pe net una alta), in al doilea rand nu ma ajutat deloc sa imi aleg rama, nu mi-a recomandat nici una si nu mi-a specificat care este pentru distanta, aproape sau cele pentru lentile speciale progresive, m-am uitat degeaba ca oricum nu am stiut ce sa imi aleg. Astept recomandarile voastre. Multumesc.

#2
eSkybax

eSkybax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 20.09.2007
Eu stiam ca trebusoara cu auntireflexul si nr de straturi ti le zice doctorul.
Post ochelari de ceva ani si zau daca stiam ca exista rame speciale pt distanta si aproape. Eu stiam ca sunt rame pt lentile de sticla sau de plastic.

#3
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,233
  • Înscris: 11.04.2006
anti reflex pare vrajeala, se zice ca protejeaza ochiul de radiatia monitorului, dar LCD-ul nu are radiatie decat poate la 1 cm distanta. ochii tot obosesc daca nu ii odihneste la intervale regulate, macar 5 minute pe ora, daca nu chiar la 30 min. Se mai zice ca sunt buni pentru protectia impotriva radiatiilor solare, poate doar daca iei o lentila uriasa care sa iti acopere ochiul in intregime, daca rama e finutza si eleganta cum se poarta acum, radiata trece frumos, de sus in jos, pe langa rama fix in ochi. Ca urmare fa un consult serios, cumpara o rama confortabila si lentile de calitate (nu cele mai scumpe) cu care sa te simti bine cand ii porti. Daca nu vezi bine mergi la medic si cere-ti banii inapoi :)

#4
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 21.02.2006

View Postandreim77, on 1st February 2011, 13:36, said:

anti reflex pare vrajeala, se zice ca protejeaza ochiul de radiatia monitorului, dar LCD-ul nu are radiatie decat poate la 1 cm distanta. ochii tot obosesc daca nu ii odihneste la intervale regulate, macar 5 minute pe ora, daca nu chiar la 30 min.
Monitorul oboseste mai ales pentru ca nu e bine setat: frecventa de refresh e lasata la 60 Hz in loc sa fie cat se poate de mare, atat cat permite monitorul respectiv pentru rezolutia data. Daca doriti informatie in plus, va astept cu PM.

#5
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,233
  • Înscris: 11.04.2006
ce informatii? in ce calitate dati informatii? si de ce nu public?

in alta ordine de idei, daca setez frecventa mare o sa ma uit la monitor ca la tablou sau ca pe fereastra? fara sa obosesc? nu prea cred.

#6
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 21.02.2006

View Postandreim77, on 1st February 2011, 14:01, said:

ce informatii? in ce calitate dati informatii? si de ce nu public?
in alta ordine de idei, daca setez frecventa mare o sa ma uit la monitor ca la tablou sau ca pe fereastra? fara sa obosesc? nu prea cred.
Informatii tehnice.
In calitate de utilizator de pc timp de 8 ore pe zi.
Public:
Start-Control Panel-Display-Setings-Advanced-Adapter-List All Modes- aici alegi cea mai mare frecventa de refresh pentru rezolutia data.
Ca la tablou - oboseala apare datorita nefolosirii muschilor de adaptare a focalizarii; pe fereastra, focalizezi mereu la alta distanta.
Obosesti si daca te uiti mult pe fereastra :)

#7
ovisan19

ovisan19

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 02.02.2011
Ceau,
Tin sa va contrazic putin.
1.Stratul antireflex te protejeaza de lumina artificiala, cum ar fi farurile de la masina, daca mergi noaptea cu masina si porti ochelari cu lentile antireflex sunt foarte buni, nu iti oboseste ochiul, lumina de la bec, neoane...., pentru calculator este alt tip de tratament nu doar acel antireflex.
2.Exista rame pentru vederea de aproape sau distanta cum si cele pentru lentilele progresive, si din contra nu exista pentru sticla sau plastic si va si explic.
Pentru vederea de aproape se alege o rama mai ingusta sa nu iti acopere tot ochiul, deoarece cand nu ai nevoie sa citesti si vrei sa te uiti la distanta poti sa te uiti un pic peste ochelar,pentru a nu iti forta ochiul sa te uiti la distanta prin lentilele de aproape.
Iar cei de distanta trebuie sa iti acopere aproape tot ochiul ca sa nu ai tendinta sa te uiti peste ochelar si din nou sa nu iti fortezi ochiul ca doar ai probleme la vederea la distanta.
3.Pentru lentile progresive se alege o rama care sa aiba inaltimea lentilei minim 28 mm.
4.Nu sunt rame pentru lentile din sticla sau plastic, deoarece toate ramele au canalul unde intra lentila la fel, masina care taie lentilele face tot timpul acelasi canal indiferent de rama, doar la cele pe fir difera canalul.

Eu iti recomand Optica Vista in timisoara, port de 15 ani ochelari si aici mi s-au dat cele mai multe detalii despre lentile. Puteti sa intrati si pe pagina lor sa va documentati mai mult, eu am gasit foarte multe informatii aici nu doar despre lentile ci si despre ce boli pot aparea la ochii.
Daca am zis ceva gresit mai sus imi cer scuze, dar asa am citit si eu si ce am mai aflat in cei 15 ani de cand port ochelari. Nu doctorul iti explica despre tratamentul lentilelor ci opticianul, este o diferenta mare,pentru ca daca mergi intr-o optica la control si nu au doctor atunci o sa te puna la un aparat ca sa vada ce dioptrie ai, acest lucru il poate face oricine, in schimb cand mergi la doctor iti va pune picaturi de dilatare pentru acuitatea vizuala, tensiune intraoculara, fundul de ochi, acesta este un control corect nu cel facut de optician.
Numai bine.

Edited by ovisan19, 02 February 2011 - 10:04.


#8
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,233
  • Înscris: 11.04.2006
eu port de aproape 30 de ani ochelari...si pot spune fara nici retinere: ochelarii purtati permanent prostesc omul (adica imbogatesc oftalmologii si opticienii) si strica vederea si mai mult. Cine are argumente contra sa le sustina dupa 30 de ani de purtat. La ochelari se adauga lentilele de contact, alta minciuna cu care ochiul e ireversibil deteriorat. Pot explica pe indelete dar mai bine va dau un link:

http://www.myopia.org/page4.htm

Pe scurt, ochelarii purtati de la varste mici vor duce ochiul intr-o stare de lene in care nu mai e capabil sa recepteze corect imaginea, uita sa functioneze corect. Incet efortul vederii va fi preluat de ochelari, muschii oculari nu vor mai lucra si dioptriile vor creste. EXACT ASTA am patit! Exceptand cazurile congenitale sau ereditare cand operatia e singura solutie pentru repararea unui defect, strabism, glaucom (si chiar si atunci nu e bine sa te arunci la operatie), in toate celelalte cazuri solutia e preventia si purtatul ochelarilor DOAR CAND AI NEAPARAT NEVOIE. Muschii oculari au nevoie de "exercitiu", astfel ca mai bine nu porti si ii odihneste regulat decat sa distrugi ochiul si vederea pe viata.

Mai am un cui: cabinetele "de cartier" cum le-ati numit mai sus, cu "specialisti" incompetenti. Aveti grija unde faceti controalele si ganditi-va bine, mai ales la copii, daca alegeti ochelari. exista pe net o gramada de exercitii pentru ochi, nu va costa nimic. Si nu va lasati pacaliti de "specialisti" care stiu ei mai bine...

#9
ovisan19

ovisan19

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 02.02.2011
Cu lentilele sunt aproape de acord cu tine, de aceea se recomanda sa stea ochiul liber 8 ore pe noapte. Nu am inteles nimic de pe site-ul ala mai multe am gasit pe www.optica-vista.ro

#10
aladdin2k

aladdin2k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,482
  • Înscris: 23.06.2004

View Postofi_tm, on 1st February 2011, 15:20, said:

Informatii tehnice.
In calitate de utilizator de pc timp de 8 ore pe zi.
Public:
Start-Control Panel-Display-Setings-Advanced-Adapter-List All Modes- aici alegi cea mai mare frecventa de refresh pentru rezolutia data.
...

No offence, dar peste 90% dintre noi nu mai folosim de mult crt-uri. La acestea, o frecventa prea scazuta producea acel flicker effect, palpairea imaginii, care obosea ochiul. Daca tu petreci 8 ore pe zi in fata unui crt, ar fi cazul sa schimbi monitorul. Daca totusi te refereai la LCD-uri, atunci esti intr-o eroare. Si daca vezi/simti vreo diferenta intre 60 si 70 la un lcd, sigur e efectul Placebo.

PS: Din pacate, petrec cel putin 10 ore pe zi in fata monitorului. Noroc ca mai exista si weekend.

Quote

On smaller CRT monitors (up to about 15"), few people notice any discomfort below 60–72 Hz. On larger CRT monitors (17" or larger), most people experience mild discomfort unless the refresh is set to 72 Hz or higher. A rate of 100 Hz is comfortable at almost any size. However, this does not apply to LCD monitors. The closest equivalent to a refresh rate on an LCD monitor is its frame rate, which is often locked at 60 fps. But this is rarely a problem, because the only part of an LCD monitor that could produce CRT-like flicker—its backlight—typically operates at around 200 Hz.


#11
mio1987

mio1987

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 10.08.2010
Se pare ca am trecut de la un subiect la altul si intre timp am gasit un articol care va poate lamuri putin.

"Persoanele care petrec zilnic mai mult de 3 – 4  ore in fata unui monitor fara a purta ochelari special conceputi pentru vederea la calculator se pot plange de dureri de cap, senzatia de ochi obositi, usturimi ale ochilor, vedere neclara, incetosata – acestea  sunt simptome determinate de obosirea ochilor sub actiunea radiatiilor de lumina albastra emise de monitor – si  incearca sa compenseze deficitul de vedere prin aplecarea corpului inainte sau incordarea gatului ceea ce determina dureri la nivelul gatului, umerilor si spatelui."Articol

#12
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 21.02.2006

View Postaladdin2k, on 3rd February 2011, 14:49, said:

Daca totusi te refereai la LCD-uri, atunci esti intr-o eroare. Si daca vezi/simti vreo diferenta intre 60 si 70 la un lcd, sigur e efectul Placebo.
Da, si la LCD e importanta frecventa de refresh; pe moment nu simti diferenta intre 60/70 Hz, dar in stimp, cu siguranta. Daca nu era vreo deosebire, ar fi ramas la 60, ca era mai ieftin. De-o vreme am si eu LCD, dar principiile cred ca raman aceleasi - in ce priveste frecventa.

#13
anonimuss

anonimuss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 10.07.2010
Gratis Prezentarea completa a video-ului Renunta la ochelari
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kj2CL-CSQws?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14
anonimuss

anonimuss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 10.07.2010
Salut! Cei interesati pot vedea videoclipul Renunta la ochelari descarcandul de aici:
https://www.dropbox.....part1.rar?dl=0
https://www.dropbox.....part2.rar?dl=0
https://www.dropbox.....part3.rar?dl=0
Impartasiti si voi!

#15
anonimuss

anonimuss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 10.07.2010
Salut! Cei interesati pot vedea videoclipul Renunta la ochelari descarcandul de aici:
https://www.dropbox.....part1.rar?dl=0
https://www.dropbox.....part2.rar?dl=0
https://www.dropbox.....part3.rar?dl=0
Impartasiti si voi!

#16
mrtz_69

mrtz_69

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 21.08.2012
Salut.trebuie sã-și mi fac o pereche de ochelari de vedere.cu lentile progresive...cunoașteți un magazin mai ieftin.undeva unde au preturi mai rezonabile?

#17
mblajut

mblajut

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.04.2014
Confirm faptul ca VISION OPTIC sunt o firma de care trebuie sa va feriti.  La nici o luna de cand am facut ochelarii, a aparut o fisura de la dilatarea la variatii de temperatura, iar dupa o perioada (una, doua saptamani ), s-a rup de tot rama de plastic pe un colt si a cazut un piciorus. Se vede clar ca nu au fost fortati si ca este un defect de fabricatie. Plasticul din care sunt facuti este un material slab calitativ si nu a rezistat la variatii de temperatura. Cum am intrat cu ochelarii si le-am prezentat problema au incercat sa acuze copilul ca a fortat ochelarii peste cap, ca nu ia folosit cum trebuie, de a inceput copilul sa planga.  Ofera o garantie fictiva si rame de calitate indoielnica. Sfatul meu e sa va feriti de ei, daca nu vreti sa nu luati teapa.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate