Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Tuci fonta
Last Updated: Nov 27 2020 14:30, Started by
d-ardeleanu
, Jan 13 2011 14:36
·
0
#73
Posted 16 October 2014 - 23:25
As vrea si eu un ceaun. max 8l si eventual tratat . cineva care stie magazine de incredere, linkuri? Parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa cumperi un cean/tuci de la o firma care se ocupa cu asa ceva, si care ar putea sa te sfatuiasca cu privire la intretinerea tuciului. In plus, ai putea sa te adresezi OPC-ului daca e cazul :-) Edited by OvidiuSV, 16 October 2014 - 23:26. |
#74
Posted 08 November 2014 - 19:36
Tiganii nu pot face ceaune din fonta pentru simplul motiv ca nu au cum sa prelucreze fonta. Ca sa nu mai zic ca este extraordinar de greu. (Vezi un calorifer de fonta cat de greu e)
Ceea ce vand ei sunt facaturi bune de imbolnavit.populatia. (diferite aliaje de aluminiu) Ceaunele de fonta se cumpara numai din magazine si sunt smaltuite si foarte scumpe (am si eu unul de vreo 3 litri ). Asta daca tineti la sanatatea voastra altfel riscati sa bagati Al in voi. Edited by Clovis, 08 November 2014 - 19:37. |
#75
Posted 11 April 2015 - 20:14
Am citit undeva, dar nu mai tin minte: daca pui apa rece intr-un vas de fonta fierbinte, se poate crapa?
Si o alta chestie: tot asa, am citit ca daca nu folosesti zilnic sau aproape zilnic tigaia din fonta, nu e bine sa o dai cu ulei, pt ca va rancezi pina la folosirea urmatoare. Asa e? LE: Se poate fierbe laptele intr-un ceaun de fonta? Edited by sov, 11 April 2015 - 20:41. |
#76
Posted 12 April 2015 - 01:15
sov, on 11 aprilie 2015 - 20:14, said:
Am citit undeva, dar nu mai tin minte: daca pui apa rece intr-un vas de fonta fierbinte, se poate crapa? Si o alta chestie: tot asa, am citit ca daca nu folosesti zilnic sau aproape zilnic tigaia din fonta, nu e bine sa o dai cu ulei, pt ca va rancezi pina la folosirea urmatoare. Asa e? LE: Se poate fierbe laptele intr-un ceaun de fonta? 2 Da,uleiu cam rancezeste,trebuie unsa doar cu untura sau slanina obligatoriu sa se incinga tigaia cand se face procedura. Si apropo...sa nu o lasi uda si neunsa ca rugineste. Edited by I2O, 12 April 2015 - 01:16. |
#77
Posted 12 April 2015 - 09:51
Nu ai cum sa încălzești atât de tare ceaunul ăla, încât sa crape la contactul cu apa rece. Trebuie mai mult decât o flacăra din asta "domestica".
Chestia cu uleiul se poate întâmpla, într-adevar. Laptele nu l-aș fierbe în fonta, sigur se va prinde rău |
#78
Posted 12 April 2015 - 14:18
Eu acum am vazut ca e vorba de ceaun...dar tot la fel ca tigaia de fonta trebuie intretinut...
|
#79
Posted 12 May 2015 - 13:28
ma duc azi la piata si iau "de la tigani" un vas din aliajul lor clasic de aluminiu. vin acasa, hai sa-i fac seasoning. il bag la cuptor, se incinge, il scot si incep sa-l mozolesc cu un servetel imbibat in ulei - mi se umple servetelul de ceva gri-argintiu.
am presupus ca e bronz - un vas de aluminiu nu mai e aspectos dupa ce-si formeaza pelicula de oxid pe el, asa ca baietii vopsesc tigaile cu bronz ca sa fie stralucitoare si sa ia ochiu' fraierilor |
#80
Posted 12 May 2015 - 23:57
asarja, on 12 mai 2015 - 13:28, said:
ma duc azi la piata si iau "de la tigani" un vas din aliajul lor clasic de aluminiu. vin acasa, hai sa-i fac seasoning. il bag la cuptor, se incinge, il scot si incep sa-l mozolesc cu un servetel imbibat in ulei - mi se umple servetelul de ceva gri-argintiu. am presupus ca e bronz - un vas de aluminiu nu mai e aspectos dupa ce-si formeaza pelicula de oxid pe el, asa ca baietii vopsesc tigaile cu bronz ca sa fie stralucitoare si sa ia ochiu' fraierilor |
#81
Posted 13 May 2015 - 09:49
nu, nu stiu. poate o fi, poate nu, stiu sigur doar ca inca nu s-a demonstrat nimic clar legat de efectele aluminiului sau de cantitatile in care acesta e nociv. pana si aia de la Alzheimer Association zic ca nu au reusit sa faca o legatura intre aluminiu si boala alzheimer.
|
#82
Posted 13 May 2015 - 09:50
Aluminiul, criminalul tăcut din viaţa noastră ! Gogaleste si ohoo!
De ce crezi ca nu e nociv? Oare de ce AL in alimentatie e "protejat" (intotdeauna suprafata ce intra in contact cu alimente!) cu teflon, inox, ceramica, plastic , lac etc....??? Alzheimer, dementa, boli ale sistemului nervos in general , mai adaugi boli de nutritie... Nu numai: da gust de "otrava metalica" , oxideaza multe din alimente... La fel fonta poate da gust ciudat daca nu e intretinuta/curatata cum trebuie.. oricum NU OTRAVESTE asa "goala"! Edited by mihaiC1, 13 May 2015 - 10:10. |
|
#83
Posted 13 May 2015 - 11:01
#84
Posted 13 May 2015 - 11:59
Eu pana acum am auzit de oameni intoxicati cu aluminiu dar de intoxicati cu fonta nu.
Ai dreptate,fiecare e liber sa faca ce vrea,bafta. |
#85
Posted 13 May 2015 - 14:30
http://en.wikipedia....Health_concerns
Quote the use of aluminium cookware has not been shown to lead to aluminium toxicity in general http://en.wikipedia....eware#Aluminium Quote The Alzheimer's Association states that "studies have failed to confirm any role for aluminum in causing Alzheimer's. [Today] few [experts] believe that everyday sources of aluminum pose any threat." dupa ce va calmati putin, o sa vedeti ca n-am sustinut la nici un moment ca aluminiul NU este toxic, ci doar ca nu sunt suficiente studii care sa indice acest lucru. adica nu, nu stiu ca aluminiul e toxic (raspunsul meu la intrebarea lui I2O). daca X sau Y crede ca e toxic, treaba lui, dar de la a crede ceva pana la a sari la gatul oamenilor pentru ca nu-ti impartasesc ideile luate de pe tot felul de bloguri conspirationiste e cale lunga. |
#86
Posted 14 May 2015 - 11:39
Eu nu presupun.. ci am exemplificat ca aluminiul nu numai ca da gust de "rahat" dar si te simti rau dupa o mancare/bautura facuta in aluminiu.. pe cand in tuci iasa' delicioasa si netoxica! Asta in peste 40ani de experienta! Adica stiu sigur !!!
PS fonta a fost descoperita de peste 2000 ani (AL nu are nici 200!) in anale istorice nu se se pomeneste mai nimic de imbolnaviri , pe cand aluminiu ohooo...!!! Edited by mihaiC1, 14 May 2015 - 12:03. |
#87
Posted 17 May 2015 - 19:34
am gasit un site cu aceste produse (nu fac reclama!) care vand doar on-line http://www.ceaunefonta.ro/ . A comandat careva de la ei? Sunt produsele ok?
|
|
#88
Posted 18 May 2015 - 11:47
Vezi ceva cat mai ieftin.. nu conteza de unde iei fonta , restul e marcheting...
|
#89
Posted 14 July 2015 - 17:10
stormwatch, on 21 ianuarie 2011 - 20:31, said:
Bine, atunci de ce e casant ? Am spart un ceaun dintr-ăsta, mai demult (a luat un contact mai dur cu solul). Dacă zici că aluminiul se obţine prin electroliză şi nu există compuşi dintr-ăştia „de parcurs”, înseamnă că ţiganii iau aluminiul şi-l „lungesc” ei cu alte materiale, numai de ei ştiute. Greutatea specifică a oalelor ăstea mi se pare mai mare decît dacă ar fi din aluminiu curat. Anyway, ca să nu mă lungesc nici eu, eu prefer oalele astea pentru că sînt îndemînoase, durabile, uşoare şi nu ruginesc. Pentru cine preferă fonta, există „freedom of choice”. exista aliaje de aluminiu cum e si duraluminiul |
#90
Posted 15 July 2015 - 19:11
Eu am cumparat produse de aici:
www.turnatoriefonta.ro/ Fara probleme - le toarna ei, nu sint comercianti. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users