Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare doctor/laborator anal...

Abonament date fara perioada cont...

Optimizare router pentru torent

Sfat achizitionare smartphone
 Laborator Java

online stock market

web shop. Low price. Antiqes. New...

acces clicknet mail de pe interne...
 formular taxe USA

Informatica Cluj sau Timisoara

Unde gasesc monitor de 12-13-14&#...

Intreruperi arhitectura 8086.
 Sfat achizitie telefon

Livrarea "gratuita" tocma...

De ce firmele europene si america...

Ce SSD sa aleg ?
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

REPARATII TV - SOLUTII

  • Please log in to reply
1663 replies to this topic

#793
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti

Tensiunea aplicata circuitului intergrat, cu functia de ''jungla'' :D , nu este in parametrii nominali. Asta implica masurarea tensiunilor din secundar, schimbarea preventiva a capacitatilor de filtrare, etc. Toate actiunile ulterioare sunt functie de ceea ce se masoara acolo.
Cred ca am mai discutat exact aceeasi situatie, cauta cu SEARCH.

#794
emugurel

emugurel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 27.12.2005
  • ID membru: 58,692
@RazvanHD
La sasiul 11AK36, cu aceleasi simptome, se poate "intampla" arderea tranzistorului final linii Q602. Motivul il reprezinta condesatorul C607 de 10u din baza lui, condesator ce este aplasat, de regula, prin zone "fierbinti" ale tv-ului. Deci, musai schimbat si C-ul. Nu uita si de verificarea tensiunii schitate aici B+ (U1) ce vine din sursa si care depinde de diagonala tubului TV-ului tau (personal, am gasit de la 115 la 145V, functie de diagonala). Pentru a masura aceasta tensiune, apeleaza la metoda "batraneasca" cu deconectarea liniilor de la sursa si conectarea unui bec cu incandescenta de 220V/60max 75W pe traseul de la sursa la masa TV-ului (nu a sursei!). Cu siguranta, urmarind traseul intre sursa si traful de linii, vei gasi o bobina sau un strap inseriate care se poate scoate pentru aceasta operatie. Tensiunea o masori pe bornele unde ai legat acest bec.
Mult succes si mare atentie la condesatori, ei pot ramane incarcati si exista pericol de electrocutare!

Attached Files



#795
RazvanHD

RazvanHD

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 19.09.2009
  • ID membru: 513,018
  • Locație: Bucuresti Sect.3
Multumiri lui emugurel !
Defect a fost doar C607 din baza lui BU808,nu era in scurt,dar probabil s-a devalorizat indeajuns ca sa compromita functionarea(nu am capacimetru). L-am inlocuit cu 10uF/63V.

Pana sa ajung la C607,BU808 avand jonctiunile in regula,am experimentat cu "metoda becului":
1. Inainte sa intrerup B+,in colectorul BU808 ca si pe B+ se puteau masura +120V.

2. Bara B+ intrerupta inainte de a intra in TR601 si cu becul de 60W pus pe B+,cand conectam TV-ul la retea,sursa in comutatie pulsa ca si cum ar fi intrat in protectie si filamentul abia se inrosea si palpaia in ritmul pulsatiilor audibile. Daca puneam becul pe B+ dupa ce TV-ul era deja alimentat,becul se aprindea clar cu aprox. 120V pe el.
Aici am observat ca TV-ul raspundea la telecomanda si iesea din stand-by (ramanea aprins pe verde),deci problema era clar din zona BU808.
TV-ul are diagonala de 14",probabil ca becul de 60W e prea mare pentru partea de 120V a sursei.

#796
menghiMC

menghiMC

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 07.03.2010
  • ID membru: 570,204
Hai salut
La fel am patit si eu la un kv-29cl11k.Incercam sa il pornesc si ledul pilpiia de 11 ori.L-am dus la un service si mi au spus ca e ars trafu de linie si ei nu au asa ceva.il am si acum tot stricat,asa ca parerea mea (chiar daca e mai scump) e sa il duci la un service autorizat sony.Scrie-ne ce ai mai facut cu el.Aaaaa era sa uit,dupa ce l am adus de la service,ledul nu mai pilpiie deloc.

Edited by mister_rf, 26 August 2010 - 23:46.
quote inutil


#797
Angelitto

Angelitto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 823
  • Înscris: 10.03.2005
  • ID membru: 32,206
  • Locație: Heaven

View PostAngelitto, on 14th August 2010, 16:17, said:

Atasez si niste poze. Poate imi spune cineva ce fel de condensator trebuia sa fie acolo. Depanatorul o pus unul de 4,7 microF si 470 volti. Pun si schema. M-am uitat pe ea da nu am inteles nimic :( poate cineva care se pricepe sa-mi zica daca pe schema e acelasi condensator sau e altul.

Revin cu o problema.
Azi o mers TVul cam vreo 5 ore dupa care s-o stins singur. SI cand il porneam mergea cam 2 min si se stingea iar. Sa fie tot din cauza la condensatorul ala si sa faca figuri cand se incalzeste? L-am lasat si scos din priza vreo juma de ora dar tot deageaba. Acum se tot opreste singur tot la 2-3 min.
Am desfacut capacu si am pus mana pe condensator. Frige!
Daca il las, se raceste, apoi merge iar 2 min si iar se incalzeste de nu poti tine mana pe el. Ce sa-i fac? Sa il schimb asa cum scrie in schema cu unul de 10uF la 230v? Sau sa fie alta piesa de vina?

#798
schematiq

schematiq

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 21.04.2008
  • ID membru: 317,404
Pune 10uF/250v

#799
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Condensatorul respectiv trebuie sa fie unul de tip LOW ESR, acestea au impedanta mica si sunt garantate si pentru lucrul la o temperatura mai mare.
In situatia de fata o solutie este sa punem in paralel mai multe capacitati de 2.2uF -4.7uF/160 V,  pana obtinem o capacitate echivalenta de  10uF/160V.

#800
Angelitto

Angelitto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 823
  • Înscris: 10.03.2005
  • ID membru: 32,206
  • Locație: Heaven
Deci concluzia este sa pun unul de 10uF 250v si daca nu gasesc sa pun in paralel mai multe capacitati de 2.2uF -4.7uF/160 V pana obtin o capacitate echivalenta de 10uF/160V?

#801
critix

critix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 31.05.2004
  • ID membru: 17,384
  • Locație: Alba Iulia
Salutare la toti

La TV-ul Provision 2122T problema este urmatoare: lipseste imaginea, sunet este.
TV-ul "functiona", adica avea  si sunet si imagine, doar ca nu mai mergea SCARTul si AV-ul. L-am desfacut si am schimbat un condensator de pe partea de alimentare care era umflat, bombat. Cond. este de 100uF/400V.
Dupa schimbare, la TV am sunet, dar nu am imagine. Filamentul tubului nu se aprinde.
Schema TV-ului este mai jos. Cond. schimbat este C607.
Vazand ca nu merge, am pus inapoi condensatorul original, dar degeaba... imagine nu este.

Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi? Ce ar mai trebui sa verific sa am si imagine?

Multumesc anticipat.

Attached Files



#802
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti

Prima data se verifica daca nu ai lipituri sau fisuri in cablaj(mai ales in zonele cu decupari, ce favorizeaza aparitia crapaturilor).
A doua etapa impune  sa verifici tensiunea aplicata etajului final linii (110V), pana la punctul de intrare in trafo linii (uneori e recomandabil ca preventiv sa schimbi condensatoarele utilizate penttru filtrarea acestei tensiuni, adica C641, C630). Ulterior, (pentru ca nu poti verifica cu instrumentul tensiunea in colector) verifica continuitatea pe circuitul ce leaga colectorul de pinul de alimentare.
Ajungi apoi si la a masura tensiunea aplicat tranzistorului ''driver'', Q301. Verifica si tensiunea de 8V aplicata la IC201 pinul 45, pentru ca acest circuit trimite semnalul de comanda catre etajul cu tranzistorul driver.

Edited by mister_rf, 04 September 2010 - 15:29.


#803
critix

critix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 31.05.2004
  • ID membru: 17,384
  • Locație: Alba Iulia

Quote

A doua etapa impune  sa verifici tensiunea aplicata etajului final linii (110V)
-
Exista 110V la intrarea in traful de inalte.

Inca o problema a fost la acest TV... Culoarea rosie facea figuri, ba era ba nu era. Se poate sa fie cauza  IC102?
Si din cauza asta sa nu se mai aprinda tubul?
Multumesc

Edited by critix, 05 September 2010 - 19:34.


#804
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Revino cu toate masuratorile. Tensiunea de filament si cea aplicata etajului final video sunt tensiuni obtinute  din trafo de inalta. Cata vreme nu pleaca etajul de linii, nu ai filament aprins sau tensiunile obtinute din trafo.

#805
critix

critix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 31.05.2004
  • ID membru: 17,384
  • Locație: Alba Iulia
Tensiuni masurate:
Pe C307 am 120V
Pe C333 am 2V
Pe C360 am 110V
Pe C653 am 8V
Pe C656 am 5V

Tensiunea de 25V care ar trebui sa fie pe C333 de unde ar trebui sa fie scoasa?
Din trafo linii? sau de unde?
Multumesc

#806
mihaicozac

mihaicozac

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,239
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
se pare ca a cazut baleiajul vertical, de unde lipsa imaginii
poti sa cresti putin tensiunea G2 de pe traful de linii, si daca apare o linie pe mijloc e clar

#807
critix

critix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 31.05.2004
  • ID membru: 17,384
  • Locație: Alba Iulia
Tensiunea G2 de unde se mareste? De pe potentiometrele care sunt pe trafo linii?
Nu am imagine, dar nu am nici rastru....
Multumesc

Edited by critix, 06 September 2010 - 10:15.


#808
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,728
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400
Verifica dioda D304 si in mod special R316.
Tensiunea de +25V de pe C333 este o tensiune recuperata de pa traf-ul de linii redresata de dioda mai sus
mentionata .

#809
dj_badboy_rc

dj_badboy_rc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.09.2010
  • ID membru: 622,199
Am o problema la un TV - LCD LG 26LG3000-ZA . In fiecare dimineata se porneste singur cu volumul 0... Si nu stiu care ar putea fi problema ca m-am uitat prin meniu dar nici o sansa, nu am gasit nimic care sa influenteze trezirea asta matinala a tv-ului  :wallbash: . Dati-mi o solutie va rog mult !

#810
patrascuemilian

patrascuemilian

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 16.07.2010
  • ID membru: 608,385
salut! am un elekta japan de prin '98. Problema cu el este ca mi se inchide singur dupa cateva minute dupa ce l-am aprins si il pot deschide doar dupa ceva timp si prima data de la butonul principal, ala de lasa tensiunea sa intre in el si apoi de la telecomanda. ma poate ajuta cineva?

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users