Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
OST to PST Converter

Dupa plecarea lui Victor Slav, re...

Chimie casnica

Sfaturi cumparare auto familie 80...
 Nastase va fi eliberat conditiona...

reparatie touchscreen dvd auto

Bookmark-uri pierdute

Vodafone 525
 HBO GO, gratuit la UPC Ungaria, p...

UTCB Bucuresti

Care este cea mai buna aplicatie ...

Android 2.2
 Contor Electrica-Buletin PRAM

melodie fundal

Sursa pentru sistem

Orange - probleme cu rețeaua - ne...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

TV ZANDER FA 2105D defect sursa

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
udy56

udy56

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 26.02.2010
  • ID membru: 567,193
  • Locație: CONSTANTA

Am  un   tv  ZANDER model   FA 2105D,si am  undefect  pe  sursa .Am  pus  un  bec  si am la iesire 75 v-9v-9 Se  pare  ca trebuie  sa  ma 125 v , din  calculele mele  la  o diagonala de 54 cm ,  nu regleaza  din   semireglabil  tensiunile.Am  decuplat  dioda  , ce  alimenteaza  o bara m de  pe  linia  de  15 v ,  si  surpriza:am  126v  si 12v,siDca   regleaza  semireglabilul . Daca  a-ti intilinit  un  fenomen de  genul  asat  v-as  fi  indatorat .

Cu  multuumiri,

#2
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Participarea la o astfel de discutie este determinata de existenta unei  scheme la care sa raportam sugestiile.
Uite o varianta:
Attached File  FT2105_STEREO.pdf   462.65K   373 downloads

Acum, daca  faci teste de acest gen, verifica in etape  consumatorii de pe circuitul cu probleme. Poate ca e un scurt acolo,  care determina un consum mai mare...

#3
udy56

udy56

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 26.02.2010
  • ID membru: 567,193
  • Locație: CONSTANTA
Cu  stima ,

Am incercat  testarea sursei  de   la  zander ft2105d , cu becul executind  diferite  masuratori , dar  tot  75v in  loc  de  125v si  , bineineteles  nereglabil, iar celelalte bare  la  9v.Rog  binevoiti  daca ati  putea  sa ma  sprijiniti  in  elucidarea  acestui  defect  ce-mi da   neliniste .Am s chimbat  si optocuplorul , si ci de 5v de pe  bara 5v-1-nimic .

                         :confuzzled:  

Cu  multumiri ,


..............
Insereaza interventiile in topicul pe care l-ai deschis deja pentru problema respectiva.
..............

Edited by mister_rf, 08 November 2010 - 19:34.


#4
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Testarea implica sa facem o serie de masuratori, din care sa deducem  unde este o problema.
Incearca sa faci  masuratori in punctele indicate.

Attached File  puncte_de_masura_1.JPG   75.94K   189 downloads

#5
udy56

udy56

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 26.02.2010
  • ID membru: 567,193
  • Locație: CONSTANTA
Am  descoperit  dupa ceva  cautari, in  schema  respectiv are  asmeanari  cu  chassis CTV5  , dar  mic  scris T2S28{02},Se   pare  ca  asta  e  sasiul  ,  deoarece   stabilizarile le  are  cu  7805 si  alte  modificari. Nu  corespunde  la  bara  de stabilizre de 15 v , Daca  aveti  schema  lui  cu  sasiul mentionat  mai  sus  v-as  ramine indatorat , oricum sunt .

  Cu  multumiri ,



#6
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Invata sa folosesti corect un forum!!
Apasa butonul de Raspuns Rapid/Fast REPLY, nu cel de NEW TOPIC!

#7
adrian54s

adrian54s

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 18.06.2009
  • ID membru: 472,841

View Postudy56, on 3rd November 2010, 23:42, said:

Am  un   tv  ZANDER model   FA 2105D,si am  undefect  pe  sursa .Am  pus  un  bec  si am la iesire 75 v-9v-9 Se  pare  ca trebuie  sa  ma 125 v , din  calculele mele  la  o diagonala de 54 cm ,  nu regleaza  din   semireglabil  tensiunile.Am  decuplat  dioda  , ce  alimenteaza  o bara m de  pe  linia  de  15 v ,  si  surpriza:am  126v  si 12v,siDca   regleaza  semireglabilul . Daca  a-ti intilinit  un  fenomen de  genul  asat  v-as  fi  indatorat .

Cu  multuumiri,


AVETI

Attached Files



#8
g.e.

g.e.

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 27.07.2007
  • ID membru: 207,202
  • Locație: galati
...e din 2010...

#9
Serj24

Serj24

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 10.12.2006
  • ID membru: 115,393
Cine ma poate ajuta si pe mine cu o schema de tv Zander ft 2105d
Am schema de ft 2105 dar nu e aia , am desfacut tv ul si mam uitat la tensiuni si sunt diferite si  componentele in ele sunt de alte valori
,daca aveti cineva o schema de modeul ft 2105 D va rog lasati-mi un link ms mult

#10
lexsus

lexsus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.12.2011
  • ID membru: 730,013

Buna ziua! Am un tv ZANDER FT2105D care are o imagine cu verde prin colturi,rosu cu galben prin mijloc de parca ar fi magnetizat tk...poate fi si altceva decit termistorul de pe bobina de demagnetizare?

#11
Mircel

Mircel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,720
  • Înscris: 01.10.2005
  • ID membru: 48,746
  • Locație: Brasov

View Postlexsus, on 09 februarie 2014 - 11:34, said:

poate fi si altceva decit termistorul de pe bobina de demagnetizare?
Da! Foarte rar, dar mie mi s-a întâmplat: reparam (acelaș defect ca la tine) pe masa din sufragerie. De câte ori ziceam: „Gata! Acum merge!” și îl duceam la locul său, sub fereastră, treceam pe lângă o boxă artizanală (descopertă mult mai târziu) care megnetiza din nou ecranul. Iar îl puneam pe masa mare, îl demagnetizam și iar drumul pe lângă boxă...

Verifică, în imediata apropiere a televizorului, prezența vreunui câmp magnetic (difuzor, brățară magnetică, iconițele cu suport magnetic etc.)

#12
comraex

comraex

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.07.2007
  • ID membru: 197,577
Buna ziua,
Am unTV-ZENDER_FT2105 fara memorie.
Cineva zice ca este 24C08!!
Corect da cine ma ajuta cu binarul din EA.
Multumesc pentru intelegere.
Astept raspuns.
Sandu

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users