Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

How to do it ... în construcții

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1
balama

balama

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 376
  • Înscris: 30.07.2010
Si eu am fost ajutat pe acest forum, asa ca a venit si randul meu sa ajut pe cineva...simt asta...sper sa si reusesc.

Viata mi-a oferit multe, si din fiecare meserie pe care am avut-o la "timpul" respectiv (inclusiv pe timpul lui Ceasca), am invatat cate un pic.
Nu sunt expert, dar va pot ajuta sa ziditi, sa tencuiti, sa dati glet, sa izolati termic casa, sa montai un calorifer, sa montati o priza, sa puneti parchet, sa puneti rigips, sa montati un calorifer, sa schimbati un bec, si multe multe altele. Unde nu o sa stiu, o sa dau "pass" si o sa-mi cer scuze.
La zidarie ma pricep cel mai bine (cred eu), si, la fel cum si eu am fost ajutat pe acest forum, la fel o sa incerc sa va ajut si eu.

Nu propun un subiect anume pentru inceput (tencuiala, zidarie, gletuire, vopsire, izolare termica...etc), va las pe voi sa propuneti subiectul care va intereseaza in functie de ceea ce doriti sa faceti pe langa casa.
Este criza, banii sunt putini, este pacat sa-i dam la altii cand putem sa-i bem noi :P

Rog un moderator sa mute subiectul pe aria potrivita. Multumesc.

Edited by paradigmatic, 03 November 2010 - 17:23.


#2
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Este laudabila intentia, dar pare un topic prea generalist, e posibil sa se piarda prin discutii sterile.
Mai degraba propune un subiect cu o anumita tema si dezbate-o pana ai epuizat toate resursele.
Si schimbam denumirea in "How to..."

#3
Meister

Meister

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,515
  • Înscris: 25.01.2007
"Cum sa gletuiesti in 10 zile fara profesor!"

sau

"Termoizolarea pentru dummies!" :)

Acum cativa ani imi luam  in fiecare luna Misiunea Casa si mai erau si niste emisiuni+dvd-uri demo cu cei de la Praktiker din care mai invatam ceva.
Ar fi super daca s-ar putea compila toata informatia utila intr-un pdf dedicat fiecarei tematici, fara sa fii nevoit sa faci scroll prin zeci de comentarii off topic prin zeci de topicuri.

Pe mine m-ar interesa de exemplu sa aflu mai multe despre fierar-betonisti si dulgheri inainte sa incep constructia casei anul viitor.
Am gasit pe net ceva cursuri, contra cost-ce-i drept, 2 luni teorie si 3 luni practica. Daca stie cineva macar partea teoretica de unde o pot lua (MOCA binenteles) urmand ca practica sa o fac la mine in curte in timp. Eu de formatie sint un om al literelor dar care lucrez in IT din pasiune. Daca Dorel cu 4 clase poate sa faca asta (si cere bani grei pentru asta), eu de ce n-as putea? Printre zugravi, faiantari am stat, am furat meserie si m-a ajutat. Printre dulgheri si fierari n-am avut ocazia dar niste teorie inainte de toate nu strica.

#4
XAN

XAN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,303
  • Înscris: 01.09.2002
nu e rea ideea, e mai bine sa trecem la concret ca se pierde spiritul initiatorului. Intrucat am terminat casa si din lipsa de bani am ramas cu 2 pereti  BCA netencuiti in garaj, tema mea este "TENCUITUL peretilor din BCA (sprit, stalpisori etc)". In primavara cand termin lemnele aflate acum in garaj sper sa salvez cei 500 de lei cat m-ar costa manopera tencuitului celor 30mp .

#5
pivnitarul

pivnitarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 11.09.2010

 Meister, on 3rd November 2010, 08:09, said:

Pe mine m-ar interesa de exemplu sa aflu mai multe despre ... dulgheri

consider ca aceasta meserie e cea mai deosebita prin dificulatile si satisfactiile pe care ti le da . e una care te tine in priza (adica iti zgaltaie neuronii la orice miscare/obiect ce trebuie pus in opera . iar gasirea de solutii de cum sa rezulte un produs , face tot farmecul si simti acea placere de a munci.
in schimb , restul meseriilor sunt bazate doar pe indemanare ...si cu gandire minima in executie .

Edited by pivnitarul, 03 November 2010 - 08:14.


#6
hot

hot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 28.07.2007
Foarte bun topicul.Propun ca un moderator sa stearga toate mesajele offtopic inclusiv al meu si sa ramana doar discuțiile tehnice(trimiteri catre linkuri,pdf-uri)si acestea să aibă o continuitate(ceva de genul de la săparea fundației la o casă până la plantarea peluzei).Sunt foarte multe infomații pe forum doar că acestea sunt imprăștiate si cu funcția search găsești zeci de discuții offtopic(se pierde mult timp)

#7
Meister

Meister

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,515
  • Înscris: 25.01.2007
Referitor la tencuiala am gasit un punct de start intr-un articol de ziar.
Atasez fisierul iar cunoscatorii (experimentatii) sa complateze cu restul detaliilor (eventual creat document din care sa reiasa care/cand este ultimul update)

E clar ca tre sa ai si indemanare dar si skill-urile necesare pentru a pune a realiza ceva. Putina documentatie inainte nu strica.
N-ai de unde sa stii peste ce dorei dai care probabil ca stiu mai putine decat tine sau poate ca doar
vrei sa stai langa ei "sa nu te faca" la materiale si manopera. Eu am vazut la blocul in care mi-am cumparat apartamentul
cine facea finisajele si de aceea am preferat sa mi le fac singur, si n-am regretat.

Attached Files


Edited by Meister, 03 November 2010 - 11:06.


#8
balama

balama

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 376
  • Înscris: 30.07.2010
TENCUIREA

Materiale si scule necesare:
Ciment, nisip, var, apa, lopata dreptar, cumpana (boloboc), galeata, mistrie, cancioc, bormasina+mixer pentru cine vrea sa faca materialul direct in galeata.
Prima data se fac stachetii. In desen sunt doar 4, dar la un perete mai lung pot fi mai multi, in functie de dreptarul pe care il avem.
Sa zicem ca avem un dreptar de 2m. Atunci vom face stachetii din 1,5 in 1,5 metri pe orizontala si verticala.
Orice parte a zidului care trebuie tencuita se va curata cu o matura de paie sau plastic, sau daca sunteti mai meticulosi si vreti sa faceti treaba buna, atunci folositi o perie de sarma. Cu cat mai curat, cu atat mai rezistent in timp. Obligatoriu se stropeste cu apa orice parte a zidului care vine in contact cu noua tencuiala.
Stachetii si de regula meterialul pentru tencuire se face din nisip+ciment+var in urmatoarea compozitie. 5 parti nisip, 1 parte ciment, 0,5 parti var.
Proportiile sunt optime, mai mult ciment inseamna risipa, mai putin ciment face ca tencuiala sa nu aiba duritatea necesara. NU foloziti var atunci cand puneti plasa de sarma pe perete. In timp iese mizerie prin perete (rugina), si plasa de sarma se mananca.
Facem stachetii, ii verificam cu bolobocul astfel incat cei de jos sa fie perfect verticali cu cei de sus.
Ii lasam sa traga cateva ore (1-3), apoi incarcam intre stacheti pe verticala ca sa facem fisele. Adica incarcam cu material plecand de la stachetul de jos inspre cel de sus. Aruncam material cu mistria, verificam cu dreptarul, iar mai incarcam, cand am incarcat suficient, tragem cu dreptarul apasand concomitent pe stachetul de sus si pe cel de jos, incarcand sa razuim prin miscari sus-jos si stanga-dreapta materialul care este in plus. In timpul razuirii, dreptarul trebuie sa fie "lipit" in permanenta de cei 2 stacheti.

Intr-o zi nu se poate face mai mult pentru ca trebuie ca acestea sa se intareasca.

Daca avem de tencuit un perete mare, atunci ne folosim de sfoara. Batem cate un cui in fiecare parte limita a peretelui (stanga si dreapta). Prindem sfoara de unul dintre cuie si o intindem pe cel de al doilea cui. Dar mai bine fac un desen.

Dupa ce s-au intarit fisele (5-6 ore sau a doua zi), trecem la tencuirea intre fise.Incarcam de la stachetii de jos urcand treptat in sus. Periodic punem dreptarul pe fise sa vedem daca mai trebuie incarcat. Nu incarcati mai mult de 3-4 cm dintr-o data...o sa cada. Daca tencuiala trebuie sa fie mai groasa de 3-4 cm, lasati bine sa traga cateva ore sau continuati a doua zi.
Pe masura ce tencuiti, trageti cu dreptarul peste fise de jos sus cu miscari stanga-dreapta. Pe pardoseala, puneti o scandura suficient de lata astfel incat sa recuperati materialul cazut. Acesta se poate refolosi cat este in stare umeda prin adaucarea a 0,5 parti ciment si amestecare, eventual adaugat un pic de apa.
Cu aceasta am terminat de tencuit pertea delimitata de fise, respectiv patratul format din stachetii 1, 2, 3, 4.
Dupa ce se intareste, putem sa tencuimm si restul, pentru finisare si indreptare ne folosim de data aceasta de partea nivelata a patratului facut anterior.

In doar 3-4 zile de lucru va puteti amortiza sculele necesare, inclusiv bormasina care este cea mai scumpa.

Attached Files


Edited by Astrul, 03 November 2010 - 19:31.


#9
pivnitarul

pivnitarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 11.09.2010

 Meister, on 3rd November 2010, 12:04, said:

Putina documentatie inainte nu strica.
corect , dar poti sa citesti de un milion de ori ...si sa nu poti fi capabil sa tii o mistrie in mana ...asa ca

 Meister, on 3rd November 2010, 12:04, said:

E clar ca tre sa ai si indemanare
asta e prima regula ...e ca la soferie ...poti sa stii mama semnelor de circulatie si unde sunt firele lu mama semnalizarilor ...daca tu nu esti in stare sa tii un volan in mana

am intalnit multe persoane , isteti si cu rapiditate in ale invatarii , dar cand o dadeam pe latura practica ..saraci nu stiau sa tina o mistrie in mana (nu mai zic ca aruncau mortarul de ziceai ca joaca badminton ), altul tinea ciocanul in mana si batea cuie , de parca vroia sa o bata pe soacra sa  , inca unul tinea dreptarul de parca intindea rufe pe sarma si se uita la el , mai ceva ca la borcanul de muraturi
singura la care se descurca cu totii e sa tina harletul si lopata in mana si sa i dea bataie ...asta e treaba simpla si fara prea mare filozofie ...numai sa ai "chielea" groasa ca sa nu ai suprize cu bataturile  :peacefingers:

asa ca marele secret , inainte de a te apuca de ceva , de a o face cu manuta ta ...asigurate daca ai (sau poti dobandi) si indemanarea
alftel , o lashi balta si mai bine iti ajuti nevasta/soacra sau vecina ... la invartit sarmale !
oricum ...bafta la cursurile online si sa invatati "aproape orice " !

Edited by pivnitarul, 03 November 2010 - 11:51.


#10
barbarian

barbarian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 23.03.2008

 pivnitarul, on 3rd November 2010, 12:42, said:

corect , dar poti sa citesti de un milion de ori ...si sa nu poti fi capabil sa tii o mistrie in mana ...asa ca

asta e prima regula ...e ca la soferie ...poti sa stii mama semnelor de circulatie si unde sunt firele lu mama semnalizarilor ...daca tu nu esti in stare sa tii un volan in mana

am intalnit multe persoane , isteti si cu rapiditate in ale invatarii , dar cand o dadeam pe latura practica ..saraci nu stiau sa tina o mistrie in mana (nu mai zic ca aruncau mortarul de ziceai ca joaca badminton ), altul tinea ciocanul in mana si batea cuie , de parca vroia sa o bata pe soacra sa  , inca unul tinea dreptarul de parca intindea rufe pe sarma si se uita la el , mai ceva ca la borcanul de muraturi
singura la care se descurca cu totii e sa tina harletul si lopata in mana si sa i dea bataie ...asta e treaba simpla si fara prea mare filozofie ...numai sa ai "chielea" groasa ca sa nu ai suprize cu bataturile  :peacefingers:

asa ca marele secret , inainte de a te apuca de ceva , de a o face cu manuta ta ...asigurate daca ai (sau poti dobandi) si indemanarea
alftel , o lashi balta si mai bine iti ajuti nevasta/soacra sau vecina ... la invartit sarmale !
oricum ...bafta la cursurile online si sa invatati "aproape orice " !


Indemanare pentru ce??? Noi, cei care, in loc sa dam o caciula de bani unui meserias care se lauda ca are indemanare si pune gresie si faianta cu viteza de 5 m.p. pe ora, punem mana si ne punem singuri gresia si faianta, la ce ne-ar trebui indemanare? ca nu ne preseaza nimeni sa p punem cu 5 m.p. pe ora, e suficient si cu 5 m.p. pe zi daca iese mai bine decat la Dorel.

Decat sa mi-o puna si prost si sa-i mai dau bani pentru asta, mai bine pun eu mana, chiar daca ma câcâi...

Ii sfidez [pe toti cei care vor veni, cu aere de superioritate inutile, sa ne spuna ca iti trebuie indemanare pentru munca unuia cu nici 4 clase primare si consider ca orice om cu un IQ peste 50 poate sa tencuiasca, de ex, la prima vedere, cum s-ar spune. Chiar daca traiectoria imprimata de mistria fermecata mortarului nu va respecta normele pixelului albastra si nu se va inscrie pe orbita in mod corect, e important, chiar si cu miscari de badmington, sa troznesti mortarul pe perete suficient de tare incat sa ramana acolo. Iar jos se poate piune o folie de pe care sa strangi tot ce iti cade.

Edited by barbarian, 03 November 2010 - 12:50.


#11
pivnitarul

pivnitarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 11.09.2010

 barbarian, on 3rd November 2010, 13:39, said:

Ii sfidez pe toti cei care vor veni.... sa ne spuna ca iti trebuie indemanare
o reactie normala , pentru ca eul din noi se simte orgolios . se considera mai tot timpul in superioritate si nu va da niciodata inapoi (doar teoretic  :peacefingers: ) .pentru el nu exista limite , indiferent de situatie .
in fine
un alt exemplu , care imi vine in minte , ar fi cu ingineri constructori(de orice varsta) ...care desi detin atotinformatiile (atat practice cat si teoretice) , o sa aveti supriza sa constatati ca la un test cu un muncitor (unul simplu ..fara pretentii) ...ca inginerul o da in petece , cu miscari de balerina , la manevrarea oricarei ustensile sau utilaj aflat pe un santier , la orice material ce trebuie pus in opera , care trebuie kkait pana isi gaseste locul/pozitia ... si exemplele pot continua ...
nu mai pomenim de notiunile de uniformitate , de corectitudine , de planeitate , de timpii de executie , de ..de ...care sunt net inferiori , fata de ale simplului muncitor , care are la activ ceva ore de practica , de ani vechime si rodare in meserie , de intelegere si cunoastere mai amanuntita de cum decurge un proces de executie si ..de  gasirea de metode optime de a rezolva ..slabiciunile(greselile) de care a dat dovata inginerul testat
concluzia e doar una ...si o pot intelege , doar cei "cu aere de superioritate"  :peacefingers:

Edited by pivnitarul, 03 November 2010 - 14:16.


#12
XAN

XAN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,303
  • Înscris: 01.09.2002
multumesc de informatii, astept continuarea. Vreau cateva lamuriri. In primul rand inainte de dat cu laptele de ciment (sprit, strop etc) sunt ceva operatii de facut ? (curatat de praf, udarea peretelui) si cum anume se fac acestea?). Varul folosit (saci cu var praf), in momentul prepararii in ce stare trebuie sa fie ? (praf sau hidratat in ziua anterioara)

p.s. discutiile pe langa subiect nu-si au rostu, ramane sa vedem noi cat de indemanatici suntem. nici nu presupun ca as fi spaima mistriilor de la primul stalpisor, dar dupa prima experianta sigur se imbunatateste priza cu manarul mistriei.

Edited by XAN, 03 November 2010 - 17:39.


#13
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,566
  • Înscris: 31.12.2006
@balama: crezi ca merita sa faci mortarul din ciment + var, fata de a folosi direct multibat?

#14
balama

balama

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 376
  • Înscris: 30.07.2010

 XAN, on 3rd November 2010, 17:36, said:

multumesc de informatii, astept continuarea. Vreau cateva lamuriri. In primul rand inainte de dat cu laptele de ciment (sprit, strop etc) sunt ceva operatii de facut ? (curatat de praf, udarea peretelui) si cum anume se fac acestea?). Varul folosit (saci cu var praf), in momentul prepararii in ce stare trebuie sa fie ? (praf sau hidratat in ziua anterioara)
Spritul sa da peretilor din caramida sau celor vechi care necesita retencuire. La peretii noi si mai ales la cei care sunt facuti din materiale pe baza de ciment nu este necesara o astfel de operatie. Mai bine zis este optional. BCA-ul este poros si permite o priza foarte buna.
Se curata peretii de praf (praful este cel mai mare dusman al tencuielii facand ca mortarul sa nu adere perfect la suprafata de acoperit), se uda din abundenta, dupa 2-3 minute se repeta operatia de udare daca peretii sunt vechi (mai ales cei care au fost decapati, adica curatati de tencuiala veche).
Se face un amestec de 2 cancioace de nisip si 2 de ciment, multa apa (pana la umplerea galetii). Se ia cu canciocul din galeata si se arunca cu o usoara miscare de rotatie a mainii astfel incat amestecul sa vina pe perete ca o ploaie sau mai bine zis ca o panza de apa.
Varul se foloseste exact asa cum este in saci, adica praf.
SPOR.

P.S.
Frazele bolduite sunt special pentru XAN, restul sunt generalitati.

Cum se tine mistria.
Pentru ca sa nu aruncati materialul pe jos sau sa nu va stropiti, procedati in felul urmator.
Priviti peretele ca pe un inamic si incercati sa-i dati palme cu dosul mainii. Palme peste fatza cu dosaul mainii. OK?
Nu incercati sa aruncati materialul perpendicular, mai bine incercati sa-l faceti sa ajunga pe perete printr-o miscare semicirculara a mainii, astfel incat mana cu mistria sa faca o curba iar materialul sa ajunga din cauza inertiei pe perete (desenul nr. 1). Incercati sa imprimati o traiectorie astfel incat materialul sa ajunga pe perete exact ca in desenul 2

 _bcristian_, on 3rd November 2010, 17:51, said:

@balama: crezi ca merita sa faci mortarul din ciment + var, fata de a folosi direct multibat?
Multibatul este o inventie menita sa-ti faca tie si celor care-l folosesc o ditamai gaura in buget. Adica, vei folosi o cantitate aproape dubla de multibat decat daca ai fi folosit ciment+var.
Cu toate ca are aproximativ acelasi pret cu al sacului de ciment, vei observa ca folosesti o cantitate aproape dubla de multibat pentu aceeasi suprafata tencuita.
Chiar dupa cele 29 de zile (perioada in care o tencuiala ajunge la duritatea maxima), vei observa ca tencuiala facuta cu multibat este sfaramicioasa.
Sper ca n-am suparat pe nimeni...faceti ce vreti...doar sunt banii vostri.

Attached Files


Edited by balama, 03 November 2010 - 18:49.


#15
barbarian

barbarian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 23.03.2008

 pivnitarul, on 3rd November 2010, 15:08, said:

o reactie normala , pentru ca eul din noi se simte orgolios . se considera mai tot timpul in superioritate si nu va da niciodata inapoi (doar teoretic  :peacefingers: ) .pentru el nu exista limite , indiferent de situatie .
in fine
un alt exemplu , care imi vine in minte , ar fi cu ingineri constructori(de orice varsta) ...care desi detin atotinformatiile (atat practice cat si teoretice) , o sa aveti supriza sa constatati ca la un test cu un muncitor (unul simplu ..fara pretentii) ...ca inginerul o da in petece , cu miscari de balerina , la manevrarea oricarei ustensile sau utilaj aflat pe un santier , la orice material ce trebuie pus in opera , care trebuie kkait pana isi gaseste locul/pozitia ... si exemplele pot continua ...
nu mai pomenim de notiunile de uniformitate , de corectitudine , de planeitate , de timpii de executie , de ..de ...care sunt net inferiori , fata de ale simplului muncitor , care are la activ ceva ore de practica , de ani vechime si rodare in meserie , de intelegere si cunoastere mai amanuntita de cum decurge un proces de executie si ..de  gasirea de metode optime de a rezolva ..slabiciunile(greselile) de care a dat dovata inginerul testat
concluzia e doar una ...si o pot intelege , doar cei "cu aere de superioritate"  :peacefingers:

stimate domn, nu prea va pricepeti sa analizati reactiile omenesti. Eu nu am facut decat sa va raspund pe aceeasi nota, sa raspund la sfidare cu ..sfidare., sperand ca veti intelege ca ne-ati sfidat, pretinzand ca numa Dorelul nostru mioritic detine tainele tencuitului. Oricine, daca citeste o carte, daca are o pregatire teoretica legata de montarea gresiei sau faiantei, de tencuit etc, se poate descurca onorabil. Chiar daca va lucra mult mai incet, aici fiind vorba de lucrari facute pentru uzul personal. Despre asta este vorba, nicidecum de ingineri care, desi pregatiti ...inginereste, nu se descurca pe santier. La noi acasa putem sa stam si in chiloti cand ne punem singuri gresia si faianta ca nu vine nici un CTC sa ne critice. In fine, mai putin nevasta...  :naughty:.

Haideti sa nu mai deviem de la subiectul topicului.

#16
XAN

XAN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,303
  • Înscris: 01.09.2002
cam care ar fi consumul mediu de material pe metru patrat de tencuiala ? (cat nisip, cat ciment, cat var) ca sa-mi pot face un calcul aproximativ de necesar de materiale la 30 mp.

#17
pivnitarul

pivnitarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 11.09.2010

 barbarian, on 4th November 2010, 00:00, said:

La noi acasa putem sa ... ne punem singuri gresia si faianta
corect ..foarte bine ! incearca pe aici poate mai inveti si altceva   http://forum.softped...p?showforum=368

#18
Yoda2009

Yoda2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,743
  • Înscris: 30.08.2009

Quote

un alt exemplu , care imi vine in minte , ar fi cu ingineri constructori(de orice varsta) ...care desi detin atotinformatiile (atat practice cat si teoretice) , o sa aveti supriza sa constatati ca la un test cu un muncitor (unul simplu ..fara pretentii) ...ca inginerul o da in petece , cu miscari de balerina , la manevrarea oricarei ustensile sau utilaj aflat pe un santier , la orice material ce trebuie pus in opera , care trebuie kkait pana isi gaseste locul/pozitia ... si exemplele pot continua ...
Tu ai cumva impresia ca de aia face inginerul facultate, ca sa invete sa bata cuie sau sa puna gresie si faianta ?

Mi se pare foarte funny sa te dai mare ca stii sa bati cuie si inginerul nu. E ca si cum soferul unui Mercedes ar pretinde ca e mai destept ca inginerii care au proiectat  automobilul in caz ca acestia n-ar avea permis de conducere, si exemplele pot continua.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate