Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Soiuri de cires si prun
Last Updated: Mar 06 2024 12:56, Started by
mircea11s
, Oct 19 2010 23:39
·
22
#289
Posted 21 June 2015 - 11:29
Nu prea cred ca o sa gasesti in Romania carmen pe gisela. Doar in germania, austria sau ungaria am gasit.
|
#291
Posted 21 June 2015 - 22:40
O sa ma uit sa vad ceva site cu oferta buna. Oricum pana in Octombrie nu gasesti la nimeni. Abia atunci vor fi pe stoc.
Uite de ex. aici si in atasament. http://www.artevos.d...rte/carmen.html http://www.kiefer-ob...rzkirschen.html Attached FilesEdited by Cosmain, 21 June 2015 - 22:42. |
#293
Posted 23 June 2015 - 21:16
Am mostenit in curte un cires care face fructe de marime mijlocie si care au gust atat de cireasa cat si de visina.Satenii il numesc ,,visinov" si as vrea sa-l inmultesc numai ca ,desi face primavara o multime de flori ,nu leaga decat putin.As vrea sa stiu daca cunoaste cineva soiul si ce ar trebui sa fac sa-l inmultesc si sa rodeasca.As putea sa-l altoiesc sau sa produc puieti din samburi.Banuiesc ca este un soi mai vechi ,oamenii nemaiavand asa ceva prin curti.
|
#295
Posted 04 July 2015 - 18:50
Soiul Carmen a avut cele mai frumoase fructe si anul acesta la mine Am fost putin dezamagit de soiul Lapin nu sint asa mari cum credeam.
|
#296
Posted 04 July 2015 - 19:42
Salut. Nu stiu ce cirese am mancat, nu stie nimeni ce nume are soiul, si daca este un nume international. Ciresele sunt mari si inchise la culoare, spre negru, echilibrat de dulci si acrisoare, cu o textura viguroasa, nu se fleoscaie in gura. Au o consistenta ferma. M-am gandit sa strang samburii dupa ce consum ciresele si sa le pun in /pe pamant prin gradina. Sunt sanse sa iasa ceva?
Acasa la parinti am un cires crescut langa altul , exact din samburii cazuti pe jos. Problema este ca sunt un soi tare ciudat, care se coc foarte greu, devin dulci inca de cand sunt galbeni, si dureaza o saptamana pana devin rosii. Dar mereu vin ploile si se strica, uneori se altereaza inainte de coacere. Acum stau ciresele in pom si sunt putrezite. Se coc la sfarsit de iunie. |
#297
Posted 04 July 2015 - 21:55
Trebuie altoit. Din samburi va iesi doar cires salbatic.
|
#298
Posted 04 July 2015 - 23:30
Am observat pe un garaj, ca in burlan au incoltit cred ca ciresi mici, in pamantul format din frunzele putrezite si resturile de cirese care s-au adunat acolo sub cires. De asemenea, acasa la parinti, ciresul crescut anapoda la 2m distanta de batranul cires, face exact acelasi soi de cirese ca si "tata lui".
Revenind la altoi: cum s-au obtinut oare soiurile mai deosebite de ciresi, avand in vedere ca odata si odata , toti ciresii au fost salbatici? Nu inteleg cum, un cires - cireasa obtinuta dintr-un altoi, samburele acestuia nu va produce un pom ca si altoiul? Stiu ca se pot face altoiri de soiuri diferite. Adica port altoiul sa fie prun, si apoi altoiul sa fie cais sau mar sau cires. Dupa logica de mai sus, ne-am putea astepta ca din samburele de cires sa iasa prun? |
|
#299
Posted 05 July 2015 - 13:16
samburele de cires provine din doi parinti, mama o cunoastem, fiind pomul de pe care am cules ciresele iar tatal este necunoscut, ciresul fiind o specie care nevoie de polen de alt soi ca sa lege fructe, asa ca pomii din samburii din ciresul vizat pot fi foarte deosebiti de acesta
|
#302
Posted 30 July 2015 - 09:57
Avand treaba de dimineata,trecand printre blocuri,am observat un cires ce inca mai avea cirese,negre la culoare dar mari cam de marimea unui drops aproximativ ..incepuse a ploua si nu am mai stat sa l studiez...ce parere aveti,e posibil sa fie altoit sau asa e el...?
|
#303
Posted 30 July 2015 - 20:14
willrock252000, on 30 iulie 2015 - 09:57, said:
Avand treaba de dimineata,trecand printre blocuri,am observat un cires ce inca mai avea cirese,negre la culoare dar mari cam de marimea unui drops aproximativ ..incepuse a ploua si nu am mai stat sa l studiez...ce parere aveti,e posibil sa fie altoit sau asa e el...? Creat de Statiunea Pomicola Iasi, are perioada de coacere la sfarsitul lunii iulie. Chiar daca este oficial Cel mai tarziu soi de cires comercial din Romania, cei de la Statiunea din Iasi mai au un soi de cires care se coace in Septembrie dar din care nu dau la nimeni. vezi si aici despre soiul George http://www.pomicolai...-soiuri-8c.html |
|
#304
Posted 31 July 2015 - 13:36
Se prea poate sa fie cum zici,insa m am amagit singur ca s ar putea sa nu fie altoit ci iesit natural
Am poze da is mediocre.. Curios cum de a pus cineva printre plopi,blocuri un cires altoit Attached Files |
#305
Posted 31 July 2015 - 15:20
Exclus sa fie nealtoit cu fructe in timpul asta. Doar daca nu e ceva visin sau vreun hibrid de visin cu cires... visinele pana la mijlocul lui August mai sint...
|
#306
Posted 31 July 2015 - 22:23
willrock252000, on 30 iulie 2015 - 09:57, said:
..... printre blocuri,am observat un cires ce inca mai avea cirese,negre la culoare ......e posibil sa fie altoit sau asa e el...? Se poate sa fie si altoit! ... poate sa fie si o selectie naturala! Cosmain, on 30 iulie 2015 - 20:14, said:
Da corect. Este soiul "GEORGE". Te cam grabesti! ... George are pulpa rosie! Cosmain, on 30 iulie 2015 - 20:14, said:
.... are perioada de coacere la sfarsitul lunii iulie. Si alte soiuri se coc la sf de iulie! ... Regina de exemplu! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users