Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Despre Storcator de fructe
#91
Posted 17 March 2008 - 13:08
Salut,
As vrea as stiu daca vreunul din voi a achizitionat sau macar a "cercetat" in magazin vreun storcator de fructe Rohnson din gama R 421-428. Eu nu am vazut prin magazinele mari si nu stiu daca mai au centrul acela de la etajul 3 din Unirea unde puteai sa vezi multe produse Rohnson.. Ce parerea veti de gama asta de storcatoare sau macar de unul din produsele lor? Stefan Edited by stefantheone, 17 March 2008 - 13:09. |
#92
Posted 06 June 2008 - 23:50
UITA de storcatoarele centrifugale si roboti.
Cat ai dat pe ele? Cate storcatoare centrifugale ai schimbat pana acum? Du-te la QUARK... daca mergi cu orice fructe sau legume iti trec prin cap (poti sa iei si din alea super tari care iti omoara storcatorul centrifugal - gen telina, sfecla rosie, ridiche neagra, daca iti place sucul din ele) si verdeturi (care nu merg deloc la storcatorul centrifugal - gen varza, spanac, iarba de grau etc.) ei iti fac o demonstratie pe loc. Numai sa mergi cu ele spalate si curatate, ca nu prea au unde sa le spele si sa le curete ei acolo, in sala de prezentare. Eu mi-am luat de la ei un storcator multifunctional care stoarce, paseaza, toaca, macina si multe altele. KPwhite500.jpg 48.43K 275 downloads. Au si un model mai micut, la fel de performant: oscar900side1.jpg 21.28K 241 downloads Interesant este ca face un suc de o calitate deosebita. Gustul este total diferit de cel al sucului obtinut cu un storcator centrifugal. Sucul este mai concentrat, mai gustos, neoxidat si fara spuma. Si aparatul se spala de sute de ori mai repede decat unul centrifugal la care trebuie sa speli sita pana te plictisesti. Si stii cat au garantie? 5 (CINCI) ANI!!!. Da, cinci, nu ca ceilalti care iti ofera numai minimul legal de 2 ani. Un articol interesant despre storcatoare poti citi la Cum_alegem_un_storcator.pdf. |
#93
Posted 04 July 2008 - 20:20
Sa va feriti de hotii de la zasselectrocenter sunt cei mai hotii de pe piata , te mint ca au aparate mai ieftine si la oferta insa in schimb nu-ti dau suporti pentru unitatea externa , cablu de curent ce leaga cele doua unitati , ETC..
Eu dupa ce am constatat ca aceste accesorii nu exista am mers la ei la magazin si mi-au raspuns ca la magaziunul de langa aparatul este mai scump iar la ei este mai ieftin si din aceasta cauza nu exista aceste accesorii , pe care trebuie sa le cumpar separat si mai adaugati 80-100 lei . La montaj s-a constatat ca unitatea externa este defecta ,pai ce zici frate, ca au trebuit cei de la magazin sa astepte email de confirmare pentru schimbare de la producatorul de A.C. , confirmare ce a mai durat cateva zile ... Edited by adi_master, 11 July 2008 - 00:23. |
#94
Posted 19 September 2008 - 10:58
smechercubasca, on Jan 15 2008, 22:32, said: Pana la urma mau rezolovat astia cu servisul de la BOSCH mi-au dat voie sa-mi aleg din DOMO orice storcator vreau astfel mi-au scazut de pe facutara 300 lei si am mai dat 70 de lei si am luat un Braun MP 80 600w Automatic Multipress la prima vedere pare f bun si f robust Ceva păreri despre Braun-ul tău versus Bosh? Mulțumesc. |
#95
Posted 08 October 2008 - 12:02
dpop, on Jun 20 2007, 18:43, said: nu am intrat de mult pe acest topic. imi cer scuze daca cineva a luat bosch la recomandarea mea si nu ii merge bine. eu in continuare il am pe al meu, il folosesc fara nici o problema, si sunt in continuare f multumita. (eu nu am nici o piesa galbena in el, asa ca nu stiu ce se freaca la voi - ma gandesc ca nu l-ati asamblat corect si poate de aceea e ceva descentrat la el) i stand by my choice pentru cine se plangea cu curatatul - este adevarat ca ia ceva, dar daca il speli imediat dupa, e suficient sa tii sub jet piesele de plastic, si cu o perie mare (nu periuta de dinti) sa speli sita. asta e valabil la ORICE storcator centrifugal, chiar si la cele rusesti. dant - e adevarat ca braunurile sunt fiabile, de aceea rezista de atat de multa vreme pe piata, la aprox acelasi pret de acu 5 ani. insa am explicat altadata si dezavantajele lui. ca noutati pe piata, am vazut ca lumea s-a inspirat din design-ul jack lalane (pe care acuma nu mi l-as cumpara, nici la 1/10 pretul) si a scos storcatoare aproape identice (vezi philips, kenwood). insa fiind multumita cu ce am, nu am mai dat banii pe altul nou, asa ca poate faceti voi un test. sunt de acord ca cele mai bune storcatoare sunt cele prin presare, nici intr-un caz cele centrifugale, mai ales daca sucurile sunt folosite in terapii anti-cancer, cum e gerson. dar la buzunarele noastre ... BOSH MES 1020: Piasa galbenă e țâșpicul (din foto) pe unde picură sucul, care se continuă în interior cu un fel de pâlnie care se montează pe rotor. Deasupra se montează sita. Sita împreună cu pâlnia galbenă (cu țâșpic) nu prea sunt concentrice. Am desfăcut în magazin un Bosh și am învârtit cu mâna sita. Freca într-o parte, pe pâlnia galbenă. Deci Philips HR 1858 sau Braun MP 80? Attached FilesEdited by eddingro, 08 October 2008 - 12:18. |
#96
Posted 08 October 2008 - 17:24
ionuts71, on Jun 6 2008, 23:50, said: UITA de storcatoarele centrifugale si roboti. Cat ai dat pe ele? Cate storcatoare centrifugale ai schimbat pana acum? Du-te la QUARK... daca mergi cu orice fructe sau legume iti trec prin cap (poti sa iei si din alea super tari care iti omoara storcatorul centrifugal - gen telina, sfecla rosie, ridiche neagra, daca iti place sucul din ele) si verdeturi (care nu merg deloc la storcatorul centrifugal - gen varza, spanac, iarba de grau etc.) ei iti fac o demonstratie pe loc. Numai sa mergi cu ele spalate si curatate, ca nu prea au unde sa le spele si sa le curete ei acolo, in sala de prezentare. Eu mi-am luat de la ei un storcator multifunctional care stoarce, paseaza, toaca, macina si multe altele. KPwhite500.jpg. Au si un model mai micut, la fel de performant: oscar900side1.jpg Interesant este ca face un suc de o calitate deosebita. Gustul este total diferit de cel al sucului obtinut cu un storcator centrifugal. Sucul este mai concentrat, mai gustos, neoxidat si fara spuma. Si aparatul se spala de sute de ori mai repede decat unul centrifugal la care trebuie sa speli sita pana te plictisesti. Si stii cat au garantie? 5 (CINCI) ANI!!!. Da, cinci, nu ca ceilalti care iti ofera numai minimul legal de 2 ani. Un articol interesant despre storcatoare poti citi la Cum_alegem_un_storcator.pdf. si cat costa storcatoarele astea ale voastre? si daca se pot vedea pe undeva prin timisoara |
#97
Posted 08 October 2008 - 17:27
Am vazut ca cineva lauda storcatoarele Kenwood.
Eu am un Kenwood si nu sunt deloc multumita din cauza zgomotului pe care il face. Si nu folosesc decat prima viteza (cea mica) si deja nu mai pot sa stau decat cu casti speciale la urechi, si mai si zgarie auzul (ca la freza, sau cum scartaie creta pe tabla). Oribil. Concluzie: orice dar nu Kenwood ! |
#98
Posted 14 December 2008 - 22:04
Sunt interesat sa cumpar un Storcator de fructe Westwood EK3016S de la domo, si as vrea sa aud ceva pareri pro sau contra pentru acest produs,
|
#99
Posted 11 January 2009 - 16:04
Salut . Am cuparat azi Philips HR1858 de la Media Galaxy cu 350, oo ron . Silentios (dupa toate standardele) , scoate foarte mult suc ( am stors sfecla rosie ! ). Din 1,5 kg sfecla si un greapfruit = 1,5 litri suc.
Pulpa rezultata este aproape uscata. Se spala foarte usor, cu apa fierbinte ....5min maxim. Putere mai mult decit suficienta( 650w). Varianta din aluminiu cu 200 mai scumpa face exact acelasi lucru. Garantie 2 ani pe baza bonului se schimba in magazin. Stabil. picioare cu ventuze .Mecanism de inchidere fiabil -cleme laterale usor de desfacut-inchis. Gura de intrare mare,buna pentru fructe moi si mari. Pentru fructe si legume tari (v. sfecla,morcov) taiati-le in bucati mai mici. Nu recomand un storcator cu gura de incarcare mica. Ar fi prea mult de munca cu el. MOdelul asta isi scoate banii rapid dupa calculele mele. 3,00 lei un litru de suc 100% natural in cea mai ieftina varianta. Recomand modelul si multumesc tuturor celor ce scriu pe forum pentru ajutor. pt. informatii suplimentare -just reply- Edited by valentinorossi, 11 January 2009 - 16:06. |
#100
Posted 11 January 2009 - 21:52
Parerea mea este ca ar trebui sa te orientezi la storcatoare mai ieftine, in fond si la urma urmei toate fac acelasi lucru.Atentie!!!!! de multe ori platesti firma.Eu am un storcator marca SHOW,cumparat cu 100ron si merge brici.
|
|
#101
Posted 12 January 2009 - 10:06
valentinorossi, on Jan 11 2009, 16:04, said: Salut . Am cuparat azi Philips HR1858 de la Media Galaxy cu 350, oo ron . Silentios (dupa toate standardele) , scoate foarte mult suc ( am stors sfecla rosie ! ). Din 1,5 kg sfecla si un greapfruit = 1,5 litri suc. Pulpa rezultata este aproape uscata. Se spala foarte usor, cu apa fierbinte ....5min maxim. Putere mai mult decit suficienta( 650w). Varianta din aluminiu cu 200 mai scumpa face exact acelasi lucru. Garantie 2 ani pe baza bonului se schimba in magazin. Stabil. picioare cu ventuze .Mecanism de inchidere fiabil -cleme laterale usor de desfacut-inchis. Gura de intrare mare,buna pentru fructe moi si mari. Pentru fructe si legume tari (v. sfecla,morcov) taiati-le in bucati mai mici. Nu recomand un storcator cu gura de incarcare mica. Ar fi prea mult de munca cu el. MOdelul asta isi scoate banii rapid dupa calculele mele. 3,00 lei un litru de suc 100% natural in cea mai ieftina varianta. Recomand modelul si multumesc tuturor celor ce scriu pe forum pentru ajutor. pt. informatii suplimentare -just reply- ciprian_db, on Jan 11 2009, 21:52, said: Parerea mea este ca ar trebui sa te orientezi la storcatoare mai ieftine, in fond si la urma urmei toate fac acelasi lucru.Atentie!!!!! de multe ori platesti firma.Eu am un storcator marca SHOW,cumparat cu 100ron si merge brici. Este o mare diferenta intre un suc obtinut prin centrifugare si unul obtinut prin presare la rece. Nu trebuie luata in calcul numai usurinta cu care se produce un suc ci si CE anume CONTINE sucul. Contine sucul pesticide si metale grele? Cel obtinut prin centrifugare in mod sigur da. Contine sucul enzime si vitamine? Cel obtinut prin centrifugare sigur mult mai putine. Deci... trebuie pusi in balanta mai multi factori. In fond, trebuie sa ne intrebam pentru ce vrem sa bem sucuri naturale? Doar pentru a ne satisface gustul sau pentru a asimila vitamine si enzime? Pe de alta parte, faceti zilnic doua luni de zile suc de telina, morcov, sfecla si mere. La un moment dat razatoarea centrifugala se toceste. Cat costa razatoarea centrifugala ca piesa de schimb? In cat timp o puteti primi? Cine spune ca tine o viata, ori face suc o data de doua ori pe saptamana, ori foloseste numai legume si fructe moi. Uzura este un lucru normal, nimic nu tine la infinit. Edited by ionuts71, 12 January 2009 - 10:08. |
#102
Posted 12 January 2009 - 16:28
ionuts71, on Jan 12 2009, 10:06, said: Este o mare diferenta intre un suc obtinut prin centrifugare si unul obtinut prin presare la rece. Nu trebuie luata in calcul numai usurinta cu care se produce un suc ci si CE anume CONTINE sucul. Contine sucul pesticide si metale grele? Cel obtinut prin centrifugare in mod sigur da. Contine sucul enzime si vitamine? Cel obtinut prin centrifugare sigur mult mai putine. Deci... trebuie pusi in balanta mai multi factori. In fond, trebuie sa ne intrebam pentru ce vrem sa bem sucuri naturale? Doar pentru a ne satisface gustul sau pentru a asimila vitamine si enzime? Pe de alta parte, faceti zilnic doua luni de zile suc de telina, morcov, sfecla si mere. La un moment dat razatoarea centrifugala se toceste. Cat costa razatoarea centrifugala ca piesa de schimb? In cat timp o puteti primi? Cine spune ca tine o viata, ori face suc o data de doua ori pe saptamana, ori foloseste numai legume si fructe moi. Uzura este un lucru normal, nimic nu tine la infinit. de ce ar contine sucul obtinut prin centrifugare metale grele (de care ?) si cel prin presare nu ? |
#103
Posted 12 January 2009 - 16:42
coaja citricelor de ex este stropita cu conservanti....asa ca, cu siguranta sucul obtinut prin presare daca se baga fructele intregi (cum fac la supermarketuri) contine toate tampeniile din si de pe coaja. iar distrugerea vitaminelor datorita faptului ca se incalzeste razaroarea aia, hai sa fim seriosi...
|
#104
Posted 13 January 2009 - 10:38
Stati linistiti, lasati-l sa-si faca numarul. A umplut toate forumurile de discutii, mai mult sau mai putin obscure, cu textul asta. Macar de-ar fi schimbat si el niste cuvinte sau ordinea propozitiilor, e doar copy-paste.
Enzimele si vitaminele sunt distruse prin fierbere, spre exemplu, dar nu am vazut sita de storcator sa se incalzeasca. In plus vine si cu tampenia ca "razatoarea" se toceste. Folosesc zilnic, de doi ani, un storcator centrifugal (fac suc pentru copil) si sita nu are nicio problema. Si am stors si radacinoase, nu e problema. Eu sunt curios sa vad o explicatie documentata, ca am cam uitat chimia. Pana atunci la teleshopping cu el! Succes la babe. Edited by LED, 13 January 2009 - 10:39. |
#105
Posted 14 January 2009 - 19:54
LED, on Jan 13 2009, 10:38, said: Stati linistiti, lasati-l sa-si faca numarul. A umplut toate forumurile de discutii, mai mult sau mai putin obscure, cu textul asta. Macar de-ar fi schimbat si el niste cuvinte sau ordinea propozitiilor, e doar copy-paste. Enzimele si vitaminele sunt distruse prin fierbere, spre exemplu, dar nu am vazut sita de storcator sa se incalzeasca. In plus vine si cu tampenia ca "razatoarea" se toceste. Folosesc zilnic, de doi ani, un storcator centrifugal (fac suc pentru copil) si sita nu are nicio problema. Si am stors si radacinoase, nu e problema. Eu sunt curios sa vad o explicatie documentata, ca am cam uitat chimia. Pana atunci la teleshopping cu el! Succes la babe. 1. Acesta ce fel de forum este? Unul mai mult sau mai putin obscur, ca sa ne lamurim? 2. Macar am umplut forumurile de discutie cu o parere mai pertinenta decat a dvs., chiar daca am facut copy&paste pentru a raspunde la aceleasi intrebari. 3. Sunt curios cat suc papa copilul dvs. de spuneti ca folositi storcatorul "zilnic de doi ani de zile" si nu vi s-a tocit razatoarea. Ce folositi: 1-2 morcovi, 2-3 mere si 2-3 portocale pe zi? Eu am folosit intensiv un Bosch, pentu o cura bazata exclusiv pe sucuri naturale. Cand spun intensiv inseamna ca storceam saptamanal 10 kg de morcovi, 20 kg de mere, 1-2 kg sfecla rosie si 1-2 kg telina, plus 2 lazi de portocale si una de grapefruit. Rezultatul? Sita tocita care in loc sa marunteasca fin facea totul o pasta din care nu putea sa scoata sucul ca infunda sita imediat. Daca vreti, vi-l fac cadou, ca l-am pus deoparte. 4. La teleshopping te uiti, asculti povestea si daca o crezi, cumperi, daca nu, nu cumperi. Eu va invit la firma aia sa faceti un TEST, sa vedeti cel putin diferenta de gust (ca la compozitie chimica e mai greu) dintre un suc facut centrifugal si unul obtinut prin presare. Nu stiu care firma iti mai ofera testare gratuita inainte de a cumpara un produs electrocasnic. In plus, daca nu esti multumit, il poti returna in termen de 30 de zile (o chestie la care, de altfel, ai dreptul legal si ar trebui sa o practice toata lumea). 5. Distrugerea vitaminelor si a enzimelor se produce la temperaturi mult mai mici de temperatura de fierbere (ar trebui sa va mai documentati in acest domeniu inainte de a va exprima opinia). De exemplu procesul de pasteurizare ARE LOC (in general) LA 60-65 de grade Celsius temperatura SE DISTRUG MAJORITATEA VITAMINELOR SI ENZIMELOR, in special vitamina C. Deci nu este neaparat sa fierbi un suc ca sa ii distrugi calitatile nutritive. 6. Prin centrifugare, datorita fortei centrifuge (tine de fizica mecanica) se distruge structura moleculara a enzimelor. Tot datorita centrifugarii prin acea sita fina se obtin picaturi foarte mici de suc care intra in contact cu aerul, care contine oxigen, oxigen care duce la OXIDAREA sucului. De aceea sucul de mere si morcov obtinut prin centrifugare iese aproape maro sau se inchide la culoare in foarte scurt timp. Sau si asta este tot o tampenie. 7. Spuma obtinuta la storcatoarele prin centrifugare este suc bun de aruncat. 8. Datorita fortei centrifuge ies in primul rand moleculele mai grele si pe urma cele mai usoare (remember legea a IIa lui Newton? Forta = Masa * acceleratia). Pe de alta parte moleculele de pesticide si metale grele se "leaga" mai degraba de moleculele din pulpa fructului decat de moleculele de suc, de aceea prin presare la rece rezulta un continut mai mic de substante nocive decat prin centrifugare. Inainte de a va exprima alte pareri va recomand sa va documentati. Macar un pic, nu la telenovele sau teleshopping. Consultati tratate de terapii naturiste, metode de producere a sucurilor naturale, metode de filtrare, pasteurizare si care sunt avantajele si dezavantajele acestora. Pentru cultura generala puteti viziona filmuletul: http://www.consumerc.../juicers_MS.swf facut de o firma independenta din Australia, care demonstreaza ca sucul de morcov obtinut prin presare contine de DOUA ORI MAI MULT CALCIU, ALFACAROTEN si BETACAROTEN decat cel obtinut prin centrifugare. De asemenea demonstreaza ca sucul obtinut prin centrifugare se deterioreaza mult mai repede decat cel obtinut prin presare la rece. Sper ca sunteti multumit(a) acum ca nu am mai facut copy&paste, dar, daca mai apar membri la fel de documentati ca dvs. si pe alte forumuri mai mult sau mai putin obscure, imi voi permite sa fac copy&paste in acele forumuri. Multe succese in continuare in toate domeniile. Clayman, on Jan 12 2009, 16:42, said: coaja citricelor de ex este stropita cu conservanti....asa ca, cu siguranta sucul obtinut prin presare daca se baga fructele intregi (cum fac la supermarketuri) contine toate tampeniile din si de pe coaja. iar distrugerea vitaminelor datorita faptului ca se incalzeste razaroarea aia, hai sa fim seriosi... 1. Nu este recomandat sa beti sucul obtinut din stoarcerea citricelor intregi deoarece, pe langa substantele cu care sunt date coaja portocalie contine si uleiuri volatile, foarte agresive pentru stomac. De aceea sucul obtinut la presa de citrice (manuala sau automata) este mai acru si mai acid, deoarece iese si sucul din coaja portocalie. Storcatorul cu axe canelate nu stoarce fructele intregi. La portocale este recomandat sa curatati numai coaja portocalie, pastrand coaja alba. Aceasta contine flavonoizi (subgup al fenolului cu efect antimutagen, anticancerigen si antioxidant), benefici pentru organism. Mai multe detalii pe GOOGLE. 2. Incalzire din frecare + forta centrifuga = mai putine vitamine si enzime. Cititi raspunsul de mai sus, serios fiind |
|
#106
Posted 14 January 2009 - 20:27
Vino cu un buletin de analiza si as putea sa cred. Si nu ma pune sa caut in "alimentatia rationala" sau cine stie ce tratat semnat "misa". Lumineaza-ma tu, nu ma lasa in ignoranta.
Apropose de seriozitate, eu contest modul in care se pune problema si afirmatiile absolute. Din fericire o pozitie antialteprodusedecatceledelateleshopping atat de neta nu face parte dintr-o reteta de succes. Te inteleg, cu sau fara criza ti-e greu sa vinzi niste plastice la suprapret, dar de aici pana la a te substitui unui om de bine care chipurile nu face reclama produselor pe care de fapt le vinde e cale lunga. PS: "moleculele de suc"? |
#107
Posted 15 January 2009 - 02:50
LED, on Jan 14 2009, 20:27, said: Vino cu un buletin de analiza si as putea sa cred. Si nu ma pune sa caut in "alimentatia rationala" sau cine stie ce tratat semnat "misa". Lumineaza-ma tu, nu ma lasa in ignoranta. Apropose de seriozitate, eu contest modul in care se pune problema si afirmatiile absolute. Din fericire o pozitie antialteprodusedecatceledelateleshopping atat de neta nu face parte dintr-o reteta de succes. Te inteleg, cu sau fara criza ti-e greu sa vinzi niste plastice la suprapret, dar de aici pana la a te substitui unui om de bine care chipurile nu face reclama produselor pe care de fapt le vinde e cale lunga. PS: "moleculele de suc"? Nu fac reclama, nu dau anunturi de vanzare, spre deosebire de tine. Vad ca mai degraba tu te ocupi intensiv de postari pe forumuri "mai mult sau mai putin obscure" ca sa iti vinzi plasticele si sticla la suprapret... 99% din posturile tale pe acest site sunt anunturi de vanzare articole foto, pavele, scaune, masini de spalat, aer conditionat, APARAT DE RAS, asigurari, bride, adica cu alte cuvinte ace-brice-etc. (articole vandute de LED). Si ce e mai interesant este ca iti dai singur replici (doar ca sa fii mereu mai sus in lista). Poate ca in domeiul tau cu articole foto esti expert dar crede-ma ca habar nu ai nimic despre storcatoare si sucuri naturale. Pe de alta parte tu mergi pe „principiul condamnarii inaintea investigarii”. Adica nu ai cunostintele necesare dar negi vehement. Esti Gigi Contra. Nici macar nu esti curios sa afli daca e adevarat sau nu (mai ales ca informatia e gratis). Nu te pune nimeni sa cauti nicaieri si nu pot sa te luminez eu la cat esti de ignorant si refractar. Oricum nu cred ca ai auzit de alta carte de "nutritie" sau alimentatie in afara de Sanda Marin sau nici de asta. Pentru tine nu exista o persoana destul de pertinenta in nici un domeniu. Tu esti cel care le stie pe toate. Sunt convins ca nume ca: Max Gerson, Steven Bailey, Valeriu Popa, Ryke Geerd Hamer, Jean Valnet nu iti spun nimic. Dar, poti sa te documentezi sau poti ramai la convingerea ca sucul pe care il bea copilul tau este ambrozie, ca stoarcerea centrifugala este cea mai buna si ca singurele metode de tratament sunt cele bazate pe medicamente. Nu incearca sa te convinga nimeni de nimic si nu fac afirmatii absolute. Singurul lucru pe care ti-l cer este ca inainte de a-ti da cu parerea, de a eticheta ceva sau pe cineva sa te documentezi. Si iti doresc sincer un singur lucru: sa bei sucuri numai din placere, nu din nevoie. P.S. 1: Conform DEX: MOLECÚLĂ, molecule, s.f. Cea mai mică parte dintr-o substanță care mai păstrează compoziția procentuală și toate proprietățile chimice ale acelei substanțe.. Intelegi? Sucul este o substanta formata din mai multe molecule. P.S. 2: Ca sa nu crezi ca te jignesc AMBRÓZIE s.f. (În mitologia greacă) Hrană aromată a zeilor, despre care se credea că dă nemurire și tinerețe veșnică; p. ext. băutură minunată. P.S. 3: Avand in vedere topicul acesta, daca vrei sa mai polemizam pe acest subiect poti sa imi raspunzi pe PM, mail sau YM!. Din punctul meu de vedere consider aceasta discutie inchisa aici si daca vrei sau ai curiozitatea sa bei un altfel de suc (decat cel obtinut prin centrifugare), contacteaza-ma. O zi buna. |
#108
Posted 15 January 2009 - 09:57
ionuts71, on Jan 15 2009, 02:50, said: Nu fac reclama, nu dau anunturi de vanzare, spre deosebire de tine. Vad ca mai degraba tu te ocupi intensiv de postari pe forumuri "mai mult sau mai putin obscure" ca sa iti vinzi plasticele si sticla la suprapret... 99% din posturile tale pe acest site sunt anunturi de vanzare articole foto, pavele, scaune, masini de spalat, aer conditionat, APARAT DE RAS, asigurari, bride, adica cu alte cuvinte ace-brice-etc. (articole vandute de LED). Si ce e mai interesant este ca iti dai singur replici (doar ca sa fii mereu mai sus in lista). Poate ca in domeiul tau cu articole foto esti expert dar crede-ma ca habar nu ai nimic despre storcatoare si sucuri naturale. "Fentele" astea ale tale sunt patetice. Bineinteles, starea de bine a semenilor tai primeaza, tu esti doar un simplu (!?) utilizator foarte bine documentat. Nu am zis ca le stiu pe toate, doar ti-am cerut sa vii documentat in sprijinul afirmatiilor. Scuteste-ma cu notiunile de fizica si chimie, cu definitiile din DEX, filmulete chipurile non-comerciale sau mai stiu eu ce bazaconii. Deci, micule chimist, lasa teleshopping-ul si posteaza buletinul de analiza. Termenul nu ar trebui sa-ti fie necunoscut. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users