Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Virgin Galactic SpaceShip Two exp...

Virgin Galactic SpaceShip Two exp...

De ce politia suna cu numar ascuns?

Votati Victor Ponta!
 Belgravistan

Halloweenul și Transilvania

Convertire VBA in Google Script

facultatea de inginerie
 [Cum]Ați proceda daca...

Laptop ~ 2500 lei

Steam Halloween Sale Is Live, 400...

Castile in ear? Cat de bune sunt ...
 De ce merge greu?

Problema cu PC'u pe Win8

Diavolul n-a cazut, doar a crezut...

Youtube isi da refresh singur
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Despre Storcator de fructe

  • Please log in to reply
640 replies to this topic

#469
kata-lin

kata-lin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 07.07.2007
  • ID membru: 199,799
  • Locație: Brasov, romania

Eu mi-am luat, din Carrefur sau Selgros, un robot Platinium (cu blender inclus) prin 2004 pe criteriul "sa sparga ghiata!"  - era singurul robot pe a carui prezentare scria ca poate sparge cuburi de gheata in blender - parca are ~ 700-750W (restul mulinex, philips si ce mai erau la vremea respectiva  erau anemice rau si duble la pret - eu parca am dat veo 290 sau 310 roni... oricum era mult mai ieftin fiind oarecum no-name pt noi la vremea aia, nu ca acum ar fi cine-stie-ce nume).
Merge bine mersi si astazi in  2013 Posted Image Mai are si centrifuga cu razuitoare orizontala din plastic ( genul "solzi de peste" cred ca ii zice) pt morcovi mere si alte chestii un pic mai dure dar cu suc (sucul zboara printre niste lamele de plastic verticale...) plus storcatorul de citrice si alte dotari standard pt un robot.

@danepuran: stiu persoane mai active cu storcatorul, noi neavand copii inca, nu ne "obosim" sa avem un program zilnic de stors dar il folosim cand la 2-3 zile cand la 1-2-3 saptamani depinde de mai multe "alegeri culinare" si de cat ne tine sucul deja stors dat la frigider simplu sau cu adaos de ulei esential de scortisoara (ca si conservant :) ).
In rest inceputul de zi poate cuprinde:  cereale / fructe uscate /fructe confiate / seminte diverse (de la seminte de floarea soarelui la chia, migdale, alune, nuci etc) simple sau combinate, inmuiate in lapte acrit in casa (dar si in iaurt cumparat, mai rar) sau evident si in suc stors din diverse fructe, legume, verdeturi sau sirop...  Apoi ~1 litru de ceai verde in concentratie mare sau alte ceaiuri amare si/sau aromate...fara zahar, cel mult cu sirop ... (daca tot am facut)

Am stors f bine: Struguri, sfecla, telina, mere, rubarbar, citrice de toate natiile, ghimbir si verdeturi taiate de-a latul fibrei ( ca sa nu inece mecanimsul de expulzare a pulpei) etc - varza si cartofi cred ca nu am stors.. tot uit... Posted Image
Verdeturile merg mai bine pe stocatorul manual, tot cu melc - si pe asta am dat cam tot ce am prins verde prin piata, inclusiv busuioc... din asta a iesit si ulei
Din catina si capsuni am facut si sirop "presat la rece" (cu miere si/sau zahar invertit cu zeama de lamaie) - la siropurile astea faceam referire mai sus.
Mai storc si pepene si il iau la serviciu in sticla de sticla... in loc de ceai Posted Image
Din cartoful dulce nu a iesit prea mult suc... probabil ajunge prea palid asta gasit in comert...

Chiar, se spune ca fructele si legumele din comert ce urmeaza a fi stoarse (si nu numai) ar fi bine sa fie tinute in apa rece cateva ore, apoi se curata coaja - eu le mai las si cate 2 zile schimband apa macar o data pe zi iar coaja o tund cat de gros ma lasa curatzatorul ala mic... se mai elimina o parte din pesticide astfel...

Spor la facut sucuri!

#470
kata-lin

kata-lin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 07.07.2007
  • ID membru: 199,799
  • Locație: Brasov, romania
(mi-am mai amintit cate ceva, dar nu mai pot edita mai sus asa ca adaug mai jos...)

La mixurile de suc cu cereale/fructe uscate mai adaug din cand in cand si/sau praf de orz verde, canepa, spirulina, scortisoara, cacao, turmeric/curcuma, etc si alte ierburi si condimente mai nou pisate unde e cazul in mojar de piatra: rozmarin, chimen, etc si polen zdrobit tot asa, asta  daca nu l-am pus deja la inmuiat (pastuit parca ii zice) de cu seara in zer sau lapte acrit.
Iar cand ni se face pofta de carne fripta/prajita incercam sa evitam combinatia cu cartofi /orez, "stingem " cu suc de grapefruit sau lamaie (limonada)  si muuult usturoi si  salata (verde sau murata).
Si sucul/sosul din menta zdrobita in mojar sau alt storcator adecvat se mai poate adauga peste oricare din combinatii Posted Image

Toate cele scrise pana acum, nu le fac dupa o reteta anume, mai mult dupa imaginatie, gust, chef sau ce imi pica in mana ...

Cam atat pt moment Posted Image

Edited by kata-lin, 02 July 2013 - 08:18.


#471
Mizu

Mizu

    Naoki Urasawa

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,795
  • Înscris: 10.12.2006
  • ID membru: 115,274
  • Locație: BM
Am un storcator Lexen de genul asta http://www.amazon.co...73331973&sr=1-1 care in urma cu doi ani era vreo 900 RON si nu-l mai prea vad prin magazinele romanesti. L-am luat in principiu pentru iarba de grau deoarece in vara anului trecut am plantat si asa ceva pe langa floarea soarelui si alte experimente. Desi nu asa cum trebuia, storcea acceptabil iarba de grau insa cand vine vorba de fructe si legume e slab de tot, chiar daca are angrenaj separat pentru ele, deci nu se amesteca cel de iarba cu cel de fructe sa zici ca asta ar fi motivul.

Anul asta n-am mai crescut iarba si am observat mai bine cat de deficient e la storsul fructelor si legumelor.
Poate imi puteti recomanda din experienta proprie un storcator care sa se descurce la toate.

#472
unrealgeb1978

unrealgeb1978

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 17.08.2007
  • ID membru: 215,590
  • Locație: Bucuresti
Cei care consuma des sucuri din fructe, radacinoase, legume, verdeturi le recomand Angel Juicer daca au bani si sunt dispusi sa dea pe asa ceva. Am eu unul si este fenomenal. Daca bagi pulpa a doua oara in aparat mai scoate putin suc si iese ca o pulbere. Am si unul centrifugar ( robot philips 1000W ) dar cu pulpa de la acesta mai scoteam destul de mult suc daca o storceam in mana si mai gaseam bucati prin el cand vroiam sa il spal. :)

#473
Mizu

Mizu

    Naoki Urasawa

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,795
  • Înscris: 10.12.2006
  • ID membru: 115,274
  • Locație: BM
De unde ai luat Angel Juicer?

#474
unrealgeb1978

unrealgeb1978

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 17.08.2007
  • ID membru: 215,590
  • Locație: Bucuresti

View PostSfPetru, on 12 iulie 2013 - 17:19, said:

De unde ai luat Angel Juicer?

Este un site, eujuicers.com sau ceva de genul asta. Da un search pe google si il gasesti. Am modelul 550. Sunt 3 modele toate fac acelasi suc.

#475
kata-lin

kata-lin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 07.07.2007
  • ID membru: 199,799
  • Locație: Brasov, romania
Mno, a mai aparut o replica la hurom(acum la reducere la emagi - 299 RON)
Am pe cineva care stoarce cu unul de vreo luna si inca ii merge bine, deci ar putea fi chiar reusite...
Succes daca va luati, si la cat mai multe sucuri presate/stoarse!

#476
danyel_vs

danyel_vs

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 04.12.2011
  • ID membru: 727,575
robot bucatarie philips 7778


#477
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,074
  • Înscris: 28.11.2006
  • ID membru: 112,592
  • Locație: tara pisicilor negre
Am si eu o intrebare. De obicei vara cam pe vremea asta prepar suc de rosii pentru iarna (de obiei din 10-15 kg rosii, dar anul asta s-ar putea sa fac mai mult, pentru ca rosiile sunt destul de ieftine si daca il pasteurizez tine si 2 ani). Chestia e ca m-am cam saturat sa dau la manicela la masina de tocat carne cu accesoriu pentru rosii, si m-am gandit sa-mi iau ceva electric. Ce ziceti, modelul astae bun pentru ce vreau eu?

Ar mai fi si aceasta masina de tocat carne cu accesoriu pentru rosii cadou. Ma gandesc insa ca mai degraba as lua storcatorul, pentru ca am in jur mai multe carmangerii de unde pot sa iau carnea gata tocata. Dar pentru rosii care din cele 2 da rezultate mai bune? Sau mai exista o alta posibilitate in aceeasi gama de pret?

#478
DayDreamer

DayDreamer

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,717
  • Înscris: 07.07.2007
  • ID membru: 199,811
  • Locație: Unde intoarce uliul(cu frana de mana).

View PostSfPetru, on 12 iulie 2013 - 17:19, said:

De unde ai luat Angel Juicer?
Sunt mai multe modele: http://www.obio.ro/p...ign=direct_link

Poti arunca o privire si aici: http://www.gadgetuni...7500-p-273.html

#479
unrealgeb1978

unrealgeb1978

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 17.08.2007
  • ID membru: 215,590
  • Locație: Bucuresti

View PostDayDreamer, on 18 iulie 2013 - 10:13, said:

Sunt mai multe modele: http://www.obio.ro/p...ign=direct_link

Poti arunca o privire si aici: http://www.gadgetuni...7500-p-273.html

Diferenta intre modele este ca 7500, 8500 au un sensor automat pentru deblocare ( nu mi s-a blocat niciodata aparatul pana acum ) iar 5500 are un buton pe care trebuie sa apesi ca sa se invarta in sens invers axurile. Versiunea 8500 are un otel care este folosit pentru instrumente chirurgicale. Sucul este acelasi din toate asa ca personal consider ca nu se merita diferenta de bani. Scrie de fapt la fiecare model asta. Din ce am vazut este cel mai eficient storcator de pe piata, scoate cea mai mare cantitate de suc, cea mai putina spuma (spuma multa inseamna ca aparatul baga mult aer si automat oxidarea este mai rapida), sucul rezultat oxideaza cel mai greu. L-am tinut la frigider de dimineata pana seara ( intr-un recipent de sticla inchis ) iar seara nu era oxidat.

#480
DayDreamer

DayDreamer

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,717
  • Înscris: 07.07.2007
  • ID membru: 199,811
  • Locație: Unde intoarce uliul(cu frana de mana).

View Postunrealgeb1978, on 18 iulie 2013 - 12:02, said:

Diferenta intre modele este ca 7500, 8500 au un sensor automat pentru deblocare ( nu mi s-a blocat niciodata aparatul pana acum ) iar 5500 are un buton pe care trebuie sa apesi ca sa se invarta in sens invers axurile. Versiunea 8500 are un otel care este folosit pentru instrumente chirurgicale. Sucul este acelasi din toate asa ca personal consider ca nu se merita diferenta de bani.
Daca astea sunt singurele diferente, iti dau dreptate, asta e si parerea mea: chiar nu se merita suma in plus; Mai ales daca nu ai avut problemele respective. Si da, intr-adevar, am auzit si eu ca e foarte eficient, in multe privinte.

Edited by DayDreamer, 21 July 2013 - 09:57.


#481
kata-lin

kata-lin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 07.07.2007
  • ID membru: 199,799
  • Locație: Brasov, romania

View PostSfPetru, on 09 iulie 2013 - 03:16, said:

Am un storcator Lexen de genul asta http://www.amazon.co...73331973&sr=1-1 care in urma cu doi ani era vreo 900 RON si nu-l mai prea vad prin magazinele romanesti. L-am luat in principiu pentru iarba de grau deoarece in vara anului trecut am plantat si asa ceva pe langa floarea soarelui si alte experimente. Desi nu asa cum trebuia, storcea acceptabil iarba de grau insa cand vine vorba de fructe si legume e slab de tot, chiar daca are angrenaj separat pentru ele, deci nu se amesteca cel de iarba cu cel de fructe sa zici ca asta ar fi motivul.

Anul asta n-am mai crescut iarba si am observat mai bine cat de deficient e la storsul fructelor si legumelor.
Poate imi puteti recomanda din experienta proprie un storcator care sa se descurce la toate.

Cred ca il mai vinde Paradisul Verde, n-am mai dat pe la magazinul lor de ceva vreme...
Eu, de la Lexen mi-am luat versiunea manuala pt verdeturi si alte chestii atoase si Hurom pt fructe si legume.
Huromul (si replicile lui mai ieftine) poate stoarce si verdeturi dar nu la fel de bine ca Lexenul si in plus ar trebui scurtate fibrele ca sa nu se inoade in mecanismul de ejectare.

View Postpufonel, on 16 iulie 2013 - 21:41, said:

Am si eu o intrebare. De obicei vara cam pe vremea asta prepar suc de rosii pentru iarna (de obiei din 10-15 kg rosii, dar anul asta s-ar putea sa fac mai mult, pentru ca rosiile sunt destul de ieftine si daca il pasteurizez tine si 2 ani). Chestia e ca m-am cam saturat sa dau la manicela la masina de tocat carne cu accesoriu pentru rosii, si m-am gandit sa-mi iau ceva electric. Ce ziceti, modelul astae bun pentru ce vreau eu?
Ar mai fi si aceasta masina de tocat carne cu accesoriu pentru rosii cadou. Ma gandesc insa ca mai degraba as lua storcatorul, pentru ca am in jur mai multe carmangerii de unde pot sa iau carnea gata tocata. Dar pentru rosii care din cele 2 da rezultate mai bune? Sau mai exista o alta posibilitate in aceeasi gama de pret?
Si eu as prefera storcatorul in locul masinii de tocat.
NU imi amintesc sa fi dat rosii pe huromul meu (cel mult una-doua la un mix) dar ar trebui sa le stoarca fara probleme, asa cum stoarce si struguri, citrice, catina, capsuni, etc.
Il voi intreba pe prietenui ce si-a cumparat exact modelul de care intrebi si revin cu raspuns...sau raspunde el daca are user aici Posted Image

View Postunrealgeb1978, on 18 iulie 2013 - 12:02, said:

Diferenta intre modele este ca 7500, 8500 au un sensor automat pentru deblocare ( nu mi s-a blocat niciodata aparatul pana acum ) iar 5500 are un buton pe care trebuie sa apesi ca sa se invarta in sens invers axurile. Versiunea 8500 are un otel care este folosit pentru instrumente chirurgicale. Sucul este acelasi din toate asa ca personal consider ca nu se merita diferenta de bani. Scrie de fapt la fiecare model asta. Din ce am vazut este cel mai eficient storcator de pe piata, scoate cea mai mare cantitate de suc, cea mai putina spuma (spuma multa inseamna ca aparatul baga mult aer si automat oxidarea este mai rapida), sucul rezultat oxideaza cel mai greu. L-am tinut la frigider de dimineata pana seara ( intr-un recipent de sticla inchis ) iar seara nu era oxidat.
M-ar tenta si un storcator Angel... dar fiind 100% din metal asa zis inoxidabil am o mica mare retinere ... poate ma mai razgandesc dupa ce aflu compozitia otelului "chirurgical" si comportamentul, reactia lui cu acizii.
Mai inainte se gaseau cele din seria Green Star tot cu dublu ax melcat insa cu mai putin metal in contact cu sucul, parti ceramice, platice etc. si la jumate din pret (~2500 Ron). Sigur nu o fi la fel de rezistent precum cel din metal ... dar daca e mai sanatos, prefer sa mai cumpar unul dupa 5-10 ani de folosire Posted Image

Si pt ca mi-ati amitit de suc, tocmai mi-am turnat ultimul pahar de nectar din caise stoarse acum vreo...10 zile.
Avea cam 10 mm stratul maronizat si probabil oxidat ( in rest nici o schimbare perceptibila la gust, consistenta, etc).
Am inmuiat cerealele de dimineata pana acum cu acest nectar.

Daca folositi picaturi de ulei esential de scortisoara pt conservarea sucurilor, puneti cu masura, incepeti cu 5 picaturi pe litru amestecti si gustati si mai adaugati daca e cazul.. eu am scapat mai multe dar e bun si asa mai "iute" un pic Posted Image

Stoarceri placute noua! Posted Image

[LE:]
Atentie la Uleiurile esentiale, sa fie pt administrare interna, alimentare!
Cele de  la solaris ar fi cele mai accesibile ca pret, cele cu capac verde.

Edited by kata-lin, 21 July 2013 - 10:49.


#482
unrealgeb1978

unrealgeb1978

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 17.08.2007
  • ID membru: 215,590
  • Locație: Bucuresti
Acestea sunt si nu am avut problema cu blocatul pana acum...am inteles ca la ananas s-ar putea bloca pentru ca fibra este foarte tare. Din cate se pare este cel mai eficient de pe piata.

View Postkata-lin, on 21 iulie 2013 - 10:41, said:

M-ar tenta si un storcator Angel... dar fiind 100% din metal asa zis inoxidabil am o mica mare retinere ... poate ma mai razgandesc dupa ce aflu compozitia otelului "chirurgical" si comportamentul, reactia lui cu acizii.
Mai inainte se gaseau cele din seria Green Star tot cu dublu ax melcat insa cu mai putin metal in contact cu sucul, parti ceramice, platice etc. si la jumate din pret (~2500 Ron). Sigur nu o fi la fel de rezistent precum cel din metal ... dar daca e mai sanatos, prefer sa mai cumpar unul dupa 5-10 ani de folosire Posted Image

Si pt ca mi-ati amitit de suc, tocmai mi-am turnat ultimul pahar de nectar din caise stoarse acum vreo...10 zile.
Avea cam 10 mm stratul maronizat si probabil oxidat ( in rest nici o schimbare perceptibila la gust, consistenta, etc).
Am inmuiat cerealele de dimineata pana acum cu acest nectar.

Daca folositi picaturi de ulei esential de scortisoara pt conservarea sucurilor, puneti cu masura, incepeti cu 5 picaturi pe litru amestecti si gustati si mai adaugati daca e cazul.. eu am scapat mai multe dar e bun si asa mai "iute" un pic Posted Image

Stoarceri placute noua! Posted Image

[LE:]
Atentie la Uleiurile esentiale, sa fie pt administrare interna, alimentare!
Cele de  la solaris ar fi cele mai accesibile ca pret, cele cu capac verde.

Nu vad de ce unul plastic ar fi mai sanatos...eu l-am luat exclusiv pentru cantitate sucului.

Edited by unrealgeb1978, 21 July 2013 - 12:27.


#483
DayDreamer

DayDreamer

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,717
  • Înscris: 07.07.2007
  • ID membru: 199,811
  • Locație: Unde intoarce uliul(cu frana de mana).

View Postkata-lin, on 21 iulie 2013 - 10:41, said:

M-ar tenta si un storcator Angel... dar fiind 100% din metal asa zis inoxidabil am o mica mare retinere ... poate ma mai razgandesc dupa ce aflu compozitia otelului "chirurgical" si comportamentul, reactia lui cu acizii.
Mai inainte se gaseau cele din seria Green Star tot cu dublu ax melcat insa cu mai putin metal in contact cu sucul, parti ceramice, platice etc. si la jumate din pret (~2500 Ron). Sigur nu o fi la fel de rezistent precum cel din metal ... dar daca e mai sanatos, prefer
Unii zic ca e mai sanatos cel din otel ''chirirgical'' - cand tai legume, fructe, carne si altele, presupun ca o faci cu lama metalica, de obicei. :)

#484
kata-lin

kata-lin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 07.07.2007
  • ID membru: 199,799
  • Locație: Brasov, romania

View PostDayDreamer, on 23 iulie 2013 - 07:42, said:

Unii zic ca e mai sanatos cel din otel ''chirirgical'' - cand tai legume, fructe, carne si altele, presupun ca o faci cu lama metalica, de obicei. Posted Image
"unde-i musai, cu placere!"
In rest, unde a fost posibil,  am trecut pe ceramica, sticla, argint ... am vrut sa cumpar un set de cutite ceramice de la beorganic.ro, printre altele ...dar iara mi-au dat cu flit la o comanda de aproape 700 roni... n-am mai reusit sa refac comanda in alta parte dar nici nu mai comand ceva vreodata de la ei...sper

#485
unrealgeb1978

unrealgeb1978

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 17.08.2007
  • ID membru: 215,590
  • Locație: Bucuresti

View PostDayDreamer, on 23 iulie 2013 - 07:42, said:

Unii zic ca e mai sanatos cel din otel ''chirirgical'' - cand tai legume, fructe, carne si altele, presupun ca o faci cu lama metalica, de obicei. Posted Image

Eu cu lama de ceramica, in general vase de lut iar oale am zepter. :P Nu stiu ce inseamna "mai sanatos" intre otel chirurgical si otel inox normal, totusi de calitate buna. Daca esti atat de strict probabil ar trebui sa te muti si undeva la munte, padure, la tara, aer curat. Noxele alea iti fac mult mai rau decat diferente intre inoxurile astea :)

#486
Clovis

Clovis

    King of the Franks

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,163
  • Înscris: 24.04.2007
  • ID membru: 171,544
  • Locație: Somewhere in 3rd dimension

View Postpufonel, on 16 iulie 2013 - 21:41, said:

Am si eu o intrebare. De obicei vara cam pe vremea asta prepar suc de rosii pentru iarna (de obiei din 10-15 kg rosii, dar anul asta s-ar putea sa fac mai mult, pentru ca rosiile sunt destul de ieftine si daca il pasteurizez tine si 2 ani). Chestia e ca m-am cam saturat sa dau la manicela la masina de tocat carne cu accesoriu pentru rosii, si m-am gandit sa-mi iau ceva electric. Ce ziceti, modelul astae bun pentru ce vreau eu?

Ar mai fi si aceasta masina de tocat carne cu accesoriu pentru rosii cadou. Ma gandesc insa ca mai degraba as lua storcatorul, pentru ca am in jur mai multe carmangerii de unde pot sa iau carnea gata tocata. Dar pentru rosii care din cele 2 da rezultate mai bune? Sau mai exista o alta posibilitate in aceeasi gama de pret?
Eu fac suc de rosii si pasta de rosii cu masina de tocat carne . Masina mea e no-name. E buna la tocat carnea mai ales de sarbatori. Carne tocata nu cumpar niciodata chiar daca e tocata in fata mea din carnea aleasa de mine. Nu poti stii niciodata ce a fost tocat inainte, cat de curata e masina, cata carne a ramas in masina de la persoana dinainte, etc... Deh....eu sunt mai ciudat.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users