Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
TP-LINK TL-WR841N

hdmi smart tv dongle,GIMBIRD

sursa stabilizatoare 12v/5v

Sa abandonez aceasta fata?
 Problema Compilator

video filmat pe ipad nu merge vaz...

Casti Xiaomi pistons

Galaxy s3 nou vs Galaxy s4 folosit
 probleme win 7 64 biti la jocuri

Compatibilitate placa baza - plac...

Filme de dragoste

reziliere contract
 Smart Cam Digi

Problema router tp-link

ISTORIE ADMITERE AUGUST SEPTEMBRI...

Problema upgrade la Windows Serve...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Centrale termice Viessmann

  • Please log in to reply
879 replies to this topic

#271
seby

seby

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 24.01.2003
  • ID membru: 2,841

Am gasit alta firma care mi-a reparat placa de baza la Vitopend 222 cu Vitotronic 200 si am revenit la sentimente mai bune fata de Viessmann. Trebuie sa recunosc ca is foarte multumit de automatizarea cu senzor extern, la case face totii banii.
Am pus si un Well de 1000 VA si am bagat in el si o combina frigorigica si un congelator...sper sa nu fie prea mult (nu am gasit puterea la Gorenje F63300, iar combina Ariston a fost modificata...acuma e mai degraba un Artic in carcasa de Ariston...nu mai cumpar cat traiesc produse italienesti )

Ce parere aveti ? Am supraincarcat stabilizatoru ?

p.s Imi place stabilizatoru asta ca arata ce tensiune primeste si face zgomot cand tensiunea nu e buna (face cam des Posted Image )

#272
martinje

martinje

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 22.02.2011
  • ID membru: 667,546
  • Locație: TULCEA

View Postjustcipi, on 26 noiembrie 2012 - 21:28, said:

am si eu o centrala viessmann vitopend 100 si de ceva timp nu mai incalzeste apa cum trebuie adica curge apa calda 5 minute apoi curge rece vreo 5 10 minute apoi iar calda .stie cineva ce e de facut . multumesc
nu cumva dispare de pe ecran si semnul de robinet? daca da atunci
verifica intrarea de apa rece in CT sa nu fie ceva mizerie care sa nu mai creeze acele turbiolente fluxostatului

#273
bogdan373

bogdan373

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 07.08.2007
  • ID membru: 211,363

View Postbogdan373, on 04 noiembrie 2012 - 08:21, said:

asteptam temperaturi mai scazute
Acum la temperaturi scazute centrala functioneaza normal, adica se opreste cand se fac 22 grade in camera, nu mai merge incontinuu la minim.

#274
optimus prime

optimus prime

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 16.04.2006
  • ID membru: 73,830
  • Locație: Timisoara
Salut.Am o centrala Viessman Vitopend 100 WH1D ..2 luni vechime.Azi m-am confruntat cu urmatoarea problema.Cand am ajuns acasa am observat ca presiunea in CT scazuse pana la prima linie dupa 1.In mod normal era la a doua liniuta dupa cifra 1(cum e normal).
Deci ,am incercat sa aduc presiunea la normal prin deschiderea robinetului de sub centrala cu cheia aceea de plastic.In mod normal(am mai facut asta lunile trecute) cand deschideam acel robinet...presiunea crestea pana la valoarea dorita de mine si apoi inchideam robinetul.Azi insa ,dupa ce am deschis robinetul,presiunea in loc sa creasca a scazut pana la 1...Am inchis si redeschis robinetul ..sa vad poate,poate...dar presiunea a crescut f putin peste 1.Dupa ce am  inchis robinetul(ca am vazut ca nu vrea sa creasca deloc presiunea) acul de la manometru a inceput sa se miste aiurea...ba inspre cifra 2...ba inspre 1...Mentionez ca centrala nu era in functiune,adica nu dadusem drumul la caldura.Am aerisit la ultimul calorifer....a iesit putin aer...dar degeaba.Acul de la manometru nu sta locului...ba urca ,ba coboara.Asa ca pana maine cand va veni cineva de la service am hotarat sa n-o mai folosesc .Am adus ambele butoane de relgaj la pozitia 0 si SURPRIZA...pe display mi-a aparut 03 si sub el SERV.M-am uitat in cartea tehnica dar acolo sunt doar coduri cu litera F inainte,deci nu stiu ce avarie ar trebui sa reprezinte acest cod 03.S-o fi defectat manometrul??

#275
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK
Nu ai presiune suficienta pe coloana de alimentare cu apa, de la oras sau de la hidrofor depinde cum esti legat.



#276
optimus prime

optimus prime

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 16.04.2006
  • ID membru: 73,830
  • Locație: Timisoara
Ok...sa zicem.Eu stau la etajul 9 la bloc cu hidrofor.Dar vecina mea de la etajul 8 care are si ea centrala termica cum de are presiune??
Am dat drumul la apa rece la bucatarie si curge puternic...deci cred ca este presiune totusi.
Problema ciudata este ca acul de la manometru continua sa oscileze si acum desi am inchis complet centrala si robinetul de alimentare cu apa a ei.

Edited by optimus prime, 16 December 2012 - 17:47.


#277
prostul hotarat

prostul hotarat

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.11.2006
  • ID membru: 109,722
Salut!
De aproape o saptamana mi-am schimbat centrala veche cu un Vitopend 100-W tip WH1D. (pe cea veche o primisem "bonus" cand am cumparat apartamentul). Am fost incantat ca dupa 2 ani de chin cu centrala veche, acum am si eu presiune pe apa calda. Dar nu inteleg o chestie: cand pornesc apa calda, daca nu dau robinetul aproape sau pe maxim la apa calda se creeaza un ciclu de porniri / opriri ale flacarei. Pentru cateva zeci de secunde flacara porneste, incalzeste apa pana la temperatura setata de mine, dupa care se opreste si scade temperatura cam cu 10 grade (pe ecranul centralei) si tot asa pana opresc apa calda. Daca deschid apa calda la maxim sau aproape de maxim totul este ok. Totusi, conform manualului, flacara nu ar trebui sa porneasca daca nu exista un consum de apa calda mai mare de 3 l/min, deci, daca se aprinde flacara inseamna ca acel consum exista, dar de ce opririle si pornirile dupa cateva secunde? Sa aiba ceva probleme inca de noua? Sau poate nu au facut mesterii treaba buna? Sau e normal? Posted Image

Puteti careva sa va dati cu parerea pana ajung la magazinul de unde am luat-o?
Multumsc

#278
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,400
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267,365
  • Locație: alba iulia

View Postoptimus prime, on 16 decembrie 2012 - 17:46, said:

...
Problema ciudata este ca acul de la manometru continua sa oscileze si acum desi am inchis complet centrala si robinetul de alimentare cu apa a ei.
Intradevar este ciudat ca acul oscileaza. Se comporta ca si cum in loc sa inchizi robinetul de incarcare, de fapt tu l-ai deschis la maxim. Verifica inca odata robinetul de incarcare ca sa fi sigur ca este inchis.

View Postprostul hotarat, on 16 decembrie 2012 - 18:28, said:

... Dar nu inteleg o chestie: cand pornesc apa calda, daca nu dau robinetul aproape sau pe maxim la apa calda se creeaza un ciclu de porniri / opriri ale flacarei. Pentru cateva zeci de secunde flacara porneste, incalzeste apa pana la temperatura setata de mine, dupa care se opreste si scade temperatura cam cu 10 grade (pe ecranul centralei) si tot asa pana opresc apa calda. ...

Fie debitul de apa este prea mic, fie nu au fost reglate bine presiunile de gaz pe arzator. Ai PIF + VTP ?

Oricum, la 3 litri/minut chiar daca pleaca focul, este foarte greu sa reglezi vana de gaz sa moduleze astfel incit sa nu se stinga chiar deloc focul. Incearca si tu la un macar 6 litri pe minut si daca merge focul continuu te poti declara multumit.

#279
prostul hotarat

prostul hotarat

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.11.2006
  • ID membru: 109,722
Debitul de apa este normal, nu este deloc mic, am apa trasa separat deci nu mai ma "incurca" nici un vecin.
Centrala este montata de 6 zile, dupa cum am scris la inceput... normal ca nu am nici un VTP facut... cat despre PIF, inca astept pe cineva sa vina si sa-mi dea si autorizatia de funtionare. Pare-se ca a ramas inzapezit, i-a luat prin surprindere iarna si nu au mai putut ajunge si la 10 strazi distanta... sau poate pentru pe beneficiez de PIF si AF gratuite nu se grabeste nimeni!
Cum am zis, daca dau mai spre maxim robinetul de apa calda de la robinet, focul merge continuu la centrala. Tot ce nu inteleg este de ce se stinge si se opreste in intervale foarte scurte de timp focul. Este destul de enervant totusi sa sara apa pe pereti cand incerci sa speli vasele la bucatarie sau sa te speli pe maini la baie, pentru ca esti nevoit sa dai apa calda la maxim... ma gandeam ca daca merge la 3 l/min, atunci sa mearga si focul continuu, fara intreruperi...

#280
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,400
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267,365
  • Locație: alba iulia

View Postprostul hotarat, on 16 decembrie 2012 - 23:40, said:

... ma gandeam ca daca merge la 3 l/min, atunci sa mearga si focul continuu, fara intreruperi...

Ceri prea mult de la tehnica asta moderna.
Parerea mea este ca degeaba declara producatorii de centrale niste debite asa mici ca centralele nu le pot intretine. Cind centrala merge la minim, ea dezvolta totusi un 9-10kw care este prea mult pentru 3 litri pe minut.
Va trebui sa-i astepti pe cei cu PIF-ul ca sa regleze vana de gaz si dupaia problemele vor disparea. Numai ca no... asa cum ai spus: fiind gratis mai ai de asteptat. Numa sa nu vina craciunul ca nu-i mai vezi anul asta. Posted Image

Focul in CT creste si scade in functie de cerinte. Este ceva de genul asta: Daca dai apa la 50grd focul mege la mare pina la un 48grd cind incepe sa scada. Cind apa  ajuge la 50grd. focul scade la minim. Petru ca focul mic este prea mare, apa in loc sa se raceasca la 48 ca sa creasca iar focul, ea se incalzeste mai departe si cu focul ala mic. Asa ca apa ajunge la 52grd si atunci se opreste focul. Cind apa se raceste la 48 se reinitializeaza aprinderea. Dar pina ce pleaca ventilatorul, pina ce-l recunoaste, pina da scinteie sa reaprinda focul, trec citeva secunde. Suficient ca apa sa se raceasca la 40grd.

Edited by florin71_skoda, 17 December 2012 - 00:03.


#281
prostul hotarat

prostul hotarat

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.11.2006
  • ID membru: 109,722
Multam fain de raspuns! Azi ma duc sa vad de ce dureaza asa mult! Nu-mi place sa fiu pus pe hold... Trebuiau sa vina de miercuri iar azi e luni. Totusi, desi traim in Romania, imi place sa cred ca o programare facuta trebuie respectata!
Oricum pare-se ca am gresit cand am facut lucrarea cu ei, initial mi-au spus ca atat PIF-ul cat si AF sunt incluse in pretul centralei, pe urma cand m-a sunat sa ma programeze cu PIF-ul mi-au cerut bani. M-am dus iar la magazin sa ma lamureasca de ce imi cer bani daca mi-au zis ca gratis si s-au razgandit iar... la prima vedere era o neintelegere intre ei: e gratis dar nu stiau to(N)ti. Probabil e strategia lor in vanzari: cine se pacaleste si da banii la PIF, asta e! Cine nu, isi cere drepturile dar este pus pe hold....

#282
lupiduph

lupiduph

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 03.05.2006
  • ID membru: 76,067
  • Locație: Bucuresti
Imi puteti recomanda pentru o centrala Viessmann Vitopend 100-w 24kw :un stabilizator de tensiune (sau UPS) si un generator care sa fie compatibile cu centrala?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri. :)

#283
acasandre

acasandre

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 13.09.2009
  • ID membru: 510,918
  • Locație: Bacau
Daca ma poate ajuta cineva
Am un coleg care asi dori sa-l ajut el are o centrala  Viessmann Vitopend 100, are scanteie are gaz are ventilator se aprinde normal dupa 4-5 secunde se opreeste si intra pe avarie reseteaza de 2-3-4-5 ori si intr-un final porneste normal ... iam spus sa verifice electrodul, firul pina la papucul de pe placa cel care  confirmare flacara chiar iam spus sa refaca lipitura pe placa a cuplei... dar problema se mentine. Mia mai spus ca gazul vine cam in suturi si iam spus  sa verifice filtrul de la gaz dar nu stiu cum sa-i explic sa ajunga la filtru aici daca ma ajutati voi sai pot explica .... Mai aveti voi vreo sugestie???

#284
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,400
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267,365
  • Locație: alba iulia
Sa bage centrala invers in priza. Ca poate nu este respecta "polaritatea", adica Faza si Nulul de alimentare a aparatului.

#285
acasandre

acasandre

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 13.09.2009
  • ID membru: 510,918
  • Locație: Bacau

View Postflorin71_skoda, on 30 decembrie 2012 - 20:26, said:

Sa bage centrala invers in priza. Ca poate nu este respecta "polaritatea", adica Faza si Nulul de alimentare a aparatului.
Nu are nici o treaba dar na am incercat la fel.'
Mersi orcum

Edited by acasandre, 30 December 2012 - 21:20.


#286
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,558
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View Postacasandre, on 30 decembrie 2012 - 21:11, said:

Nu are nici o treaba dar na am incercat la fel.'
Mersi orcum

Vitopend 100 este o centrala pretentioasa la presiunea minima de gaz care este si presiunea de aprindere. Daca nu are pe arzator minim 2,2mbar presiune de gaz, de cele mai multe ori intra pe avarie. Acest lucru este valabil la modelele WH1B si WH1D. Trebuie neaparat sa cheme pe cineva de specialitate cu un manometru pentru presiuni de gaz, sa verifice si daca e cazul sa corecteze valoarea presiunii minime de gaz.

#287
acasandre

acasandre

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 13.09.2009
  • ID membru: 510,918
  • Locație: Bacau
Problema e ca dupa 2-3-4-5-6-7 restarturi centrala o ia functioneaza normal si nu mai are problema cu gazul in valuri

#288
danpet

danpet

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,948
  • Înscris: 01.03.2007
  • ID membru: 149,431
  • Locație: Sibiu

View Postacasandre, on 31 decembrie 2012 - 08:55, said:

Problema e ca dupa 2-3-4-5-6-7 restarturi centrala o ia functioneaza normal si nu mai are problema cu gazul in valuri

Ti-am raspuns la "Ariston".Nu trebuia sa deschizi acolo acest subiect.Rugam moderatorii sa faca ordine.
De unde stii ca "gazul vine in valuri"?

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users