Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Centrale termice Viessmann

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
4500 replies to this topic

#1369
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
La condensatie:
- Tubul mic trebuie sa fie cu virful in sus ca sa se scurga inapoi in camera de ardere condensul si sa fie preluat de "sifonul" centralei, apoi trecut prin "aparatul" de neutralizare condens si dupaia deversat la canalizare.
- Tubul mare trebuie sa fie cu virful in jos ca sa eviti intoarcerea condensului inapoi in centrala, condens ce va "curge"  inafara camerei de ardere unde nu exista sifon de preluare condens. Ca doar tubul mic comunica cu camera de ardere si ala mare nu. Asa ca tot condensul de pe tubul mare va umple centrala de apa in zonele unde nu doresti sa fie apa.
- Exista si centrale care inauntru in centrala au o "capcana de condens" care sa colecteze condensul tubului mare. La modelele astea poti pune si tubul mare cu virful in sus. Numai ca in cazul asta trebuie din cind in cind sa cureti de mizere tavita "capcana de condens" si furtul de drenaj al apei din tavita asta.
- Daca virful cosului (bucatica aia mica de plastic din virf) are ghidaj excentric pentru tubul mic, trebuie sa pui cosurile "pe invers". Unul in sus si altul in jos.

---------

LE

Spre exemplu la gama 100 daca ne uitam prin poze nu se vede niciunde sa existe capcana de condens pentru tubul mare
Attached File  centrala-condensatie-vitodens-35kw-combi.jpg   63.34K   57 downloads

Si acum o poza cu o centrala ce are capcana de condens pentru tubul mare:
Attached File  victrix-24.jpg   27.29K   60 downloads


Uite si citeva "poze" cu tubulatura la care virful obliga sa montezi tubul mic excentric (sunt cam mici pozele, dar banuiesc ca se intelege ideea)

Attached File  cos 1.jpg   13.48K   50 downloads Attached File  cos 2.jpg   17.95K   25 downloads Attached File  cos 3.jpg   1.8K   25 downloads Attached File  cos 4.jpg   1.72K   25 downloads

Tubul mic este ghidat fortat sa fie cu virful in sus datorita constructiei tubulaturi de evacuare.
.

Edited by florin71_skoda, 22 May 2015 - 11:39.


#1370
krypton_mc17

krypton_mc17

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 15.05.2014
Dar o centrala murala pot monta sub podestul scarii,direct pe peretele exterior?distanta dintre pardoseala si podest este de aproximativ 150 de cm,ma incadrez ?va multumesc!

#1371
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,607
  • Înscris: 17.03.2014
@florin: Multumesc. Dar tubul mare nu comunica si el cu camera de ardere? Totusi aerul in ca,era de ardere trebuie sa ajunga. In fine, nu stiu decat ca e foarte greu sa-l nimeresti asa cum spui tu. Eu din gresala am dat gaura in prete asa cum spui tu, adica sa curga inspre afara. Dupa aia m-am prins ca de fapt tubul subtire trebuie orientat invers. Cu centrala prinsa in perete am vazut ca am posibilitati de reglare 0 asa ca am mai largit gaura aia in perete.

@krypton: Centrala are vreo 70 cm inaltime cu tubulatura de evacuare ajunge la 1m, deci va fi montata la 50 cm de podea. Numai pe burta poti sa lucrezi la centrala daca e vreo problema. Intreaba-l pe Florin daca ar face treaba asta! Si daca mai pui ca racordurile sunt in partea de jos o sa fie o fericire sa lucrezi acolo. Mai curge si un pic de apa si balciul e maxim. Ti-am spus, nu te complica inutil, pune-o undeva sa fie la inaltime potrivita sa poti da capacul jos cu usurinta si sa te uiti lejer inauntru si sa poti inchide fara probelme robinetii de sub centrala.

#1372
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Camera de ardere este camera unde arde focul. In cazul centralelor clasice intradevar ambele tuburi comunica cu camera de ardere.
Dar la astea cu condensatie trebuie sa numim total diferit cele 2 camere. Nici nu stiu cum sa le numesc ca sa fie corect. Hai sa zicem ca una este camera de combustie (aia in care arde efectiv focul) si alta este camera  etansa (aia in care ai tevile, ventilatorul, sifonul de plastic, vasul de expansiune, cablurile de curent).
Asa ca tubul mare nu comunica deloc cu camera de combustie. Conunica doar cu camera etansa unde nu trebuie sa intre nimic altceva inafara de aer proaspat.
Vana de gaz si ventilatorul se afla in camera etansa. Traseul functional ar fi in lini mari urmatorul
- Vine teava de gaz de la retea, intra in camera etans, si ajunge la intrarea in vana de gaz.
- Din iesirea vanei de gaz, cind este alimentata cu curent va iesi gazul pe o teava si merge catre ventilator.
- Ventilatorul se invirte, ia aer din camera etansa, si-l baga fortat in teava de gaz (ia de pe iesirea din vana de gaz)
- Amestecul de aer cu gaz ajunge in camera de combustie la arzator.

#1373
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,607
  • Înscris: 17.03.2014
Inteleg, deci ventilatorul face amestecul si il baga in camera de ardere. La masina asta probabil s-ar numi pompa de injectie. La centralele calsice cu tiraj fortat ventilatorul trage numai gazele arse, nu?

Sifonul pentru evacuarea condensului nu trebuie insa sa comunice cu camera de combustie? Tu ai scris ca ar fi in camera etansa. Si inca ceva ca acum nu mai inteleg (de fapt cu asta trebuia sa incep). Condens in tubul mare de unde sa fie? In tubul mic e clar, dar in tubul mare?

#1374
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Intradevar, la cele clsice ventilatorul trage gazele arse si le evacueaza fortat pe tubul mic. La centralele astea ambele tuburi trebuie sa fie cu virful in jos pentru ca are voie sa intre deloc condens in ele. Astea clasice nici nu au sistem de colectare condens.

Sub camera de combustie exista o gaura de unde pleaca un furtun, care poate fi ca si ala de evacuare de la masina de spalat haine si care se duce la sifonul centralei. La Viessmann sifonul asta este o parte din el in camera centralei. Daca te uiti in poza din postul de mai sus este chestia aia de culoare alba din stinga (de sub vasul de expansiune, cel de culoare gri metalizat).

Tu pe tubul mic scoti gaze arse la 35-40-50grd. Pe tubul mare tragi aer rece de afara si iarna poate ca este de -20grd. Datorita diferentelor de temperatura dintre cele 2 tuburi se formeaza condes. Fireste, nu asa de mult ca la o centrala clasica ce scoate cazaele la peste +130grd si trage aer rece de -20grd.
Dupaia mai exista inca un aspect. Pe cosuri daca sunt cu virful in sus poate sa intre apa atunci cind ploua. Nu-i neaparat sa intre condens. Este suficient o ploaie torentiala si-ti umple bucataria de apa.

Nu degeaba cosul asta:
Attached File  cos 2.jpg   17.95K   19 downloads
Are gaurile (fantele) de admisie aer proaspat dedesupt. Ca poate greseste instalatorul montajul si pune ambele tuburi cu virful in sus :D

#1375
SDN

SDN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 17.06.2008
Sunt in dubiu intre doua  modele de centrale :
http://www.viessmann...topend_100.html
si asta
http://www.ivp.ro/ce...search=Gaz 6000
La prima reteaua de service este destul de bine reprezentata la mine in oras ( 6 unitati ) .
La  al doilea model , pare mai simpla, este si mai ieftina , caracteristici cel putin la fel de bune ca prima , dar ma cam sperie reteaua de service
http://www.bosch-cli...vice-bosch.html
Ce sfat imi dati ?

#1376
realmandark

realmandark

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 01.09.2012

View Postfloby, on 31 ianuarie 2011 - 13:32, said:

Buna ziua, am o problema(sau  mai multe, nu stiu inca)cu o centrala termica de apartament pe gaz.Este marca Weissman, si are o vechime de vreo 5-6 ani,cu toate reviziile facute si aprobarile in regula.
Problema mea este urmatoarea : La baie am o baterie(monocomanda) pe chiuveta si una pe cada/dus.Daca folosesc dusul,curge apa calda timp de 3-4-5 minute dupa care curge rece( 1 minut) si apoi iar curge 4-5 minute calda si tot asa.Daca dau drumul in acelasi timp si la chiuveta la apa calda, atunci timpi "reci"sunt mai scurti...dar tot se face rece.Mai nou(cam de o sapt. incoace)apa calda la chiuveta vine tot mai greu...dureaza mult pana se incalzeste.
Vreau sa specific ,ca problema cu "Valurile rece-cald"la dus se petrece indiferent daca centrala functioneaza pe incalzirea caloriferelor sau nu.La bucatarie nu am nici o problema legat de lipsa apei calde sau sa curga cu intermitenta.Distanta traseului centrala-->baie este de aprox.15-17 metri.Presiunea apei in centrala este de 1,3 bar.
Ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta problema?
Va multumesc!

Salutare, am exact aceeasi problema ca Domnul de mai sus ! Centrala are cam 3 ani, si toate reviziile au fost facute la timp. Problema s-a manifestat de la inceput, in pofida faptui ca toti specialistii chemati sustineau ca centrala nu are nici o problema. Pentru ca este centrala socrilor nu m-am implicat foarte activ in remedierea problemei, dar recent am luat la puricat cartea tehnica a centralei ca sa vad ca presiunea recomandata este de MINIM 0.8 bar. Presiunea actuala a centralei este de 0.2 - 0.3 bar. Poate reprezenta asta o cauza problemei ? Telefonic mi-a fost comunicat ca NU, cu explicatia urmatoare "Este modul economic, presiunea trebuie sa fie intre 0 si 1.3 bar". Mie sincer mi se pare o prostie, si o sa insist maine, cand o sa vina cineva calificat in "umblarea" la centrala, presiunea sa fie setata la 1.0 bar. Ce parere aveti ? Are presiunea vreo treaba cu constanta apei calde ?

Multumesc !

#1377
Costelo66

Costelo66

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.06.2015
Buna la toti!
Am si eu nevoie de ajutor, in ceea ce priveste montarea unui termostat de camera wireless Nest cu control si prin GSM,
la o centrala Viessmann - Vitodens 200 W. Eu nu am o carte tehnica a centralei si daca poate cineva sa imi spuna unde trebuie
montate firele in panoul electric al centralei. Multumesc anticipat.

#1378
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005
Asta te ajuta?

Attached Files



#1379
Costelo66

Costelo66

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.06.2015

View Postdicdobre, on 01 iunie 2015 - 12:35, said:

Asta te ajuta?
Multumesc "dicdobre" pt promtitudine. Asa ceva am gasit si eu pe site-ul Viessman, numai ca termostatul wireless NEST este diferit de celelalte termostate cu fir.
Problema mea este unde anume in panoul electic al centralei sa leg firele care vin de la termostat?

Multumesc!

#1380
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005
Acum ce termostat ai pe centrala? Documentatie pentru NEST ai?

Vezi si topicul acesta http://forum.softped...ternet-Romania/

Edited by dicdobre, 01 June 2015 - 13:08.


#1381
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postrealmandark, on 01 iunie 2015 - 12:23, said:

Mie sincer mi se pare o prostie, si o sa insist maine, cand o sa vina cineva calificat in "umblarea" la centrala, presiunea sa fie setata la 1.0 bar. Ce parere aveti ? Are presiunea vreo treaba cu constanta apei calde ?

Dar pe tine cine te opreste sa deschizi robinetul de incarcare si sa completezi instalatia cu apa pina ce ajunge la 1,5-2 bar ? De ce vrei sa platesti pe altul sa faca o operatiune asa de banala ?

- Centrala trebuie sa stea la peste 1bar si sa nu treaca de 2,5bar cind functioneaza iarna pe incalzire.
- Acum fiind vara o poti incarca si la 2 bar ca nu are nimic. Cu cit mai mult, cu atit mai bine.
- Iarna in schimb, cind merge incalzirea, se incarca de regula la 1,5bar la rece, ca nu cumva sa treaca de 2,5bar la cald.

View PostCostelo66, on 01 iunie 2015 - 12:46, said:

....numai ca termostatul wireless NEST este diferit de celelalte termostate cu fir....
Daca este chiar asa de diferit cum spui tu, inseamna ca nu poate fi folosit la centrala ta fara sa-l modifici ca sa-l faci compatibil cu un banal termostat cu fir.

Vezi ca exista un topic dedicat pentru termostatele Nest si nu ar strica sa-l citesti si sa intrebi acolo ce si cum. Din ce am inteles eu, ar fi diferite cele americane de cele europene si trebuie sa-ti cumperi unul european ca sa fie mai usor de legat. Dar nu sunt sigur pentru ca inca nu am vazut cum arata asa ceva decit prin poze. Asa ca mai bine citeste topicul Termostat Nest, cu conectare la internet (Romania)
Sau pune aici documentatia de la termostatul tau si niste poze cu el desfacut ca poate-si da careva seama cum se conecteaza.


Ar mai fi ceva. Stiu ca anumite Vitodens-uri nu merg sa le pui termostat cu fir. Stiu ca sunt modele la care se poate monta dor termostatul dedicat de la Viessmann (un soi de telecomanda). Daca ai cumva un model dinasta de Viessmann, poti sa uiti de Nest ca nu o sa-l poti cupla niciodata la centrala.
Ce model exact de Viesmann ai ? Cu ce electronica Vitotronic este echipat ?

Edited by florin71_skoda, 01 June 2015 - 13:12.


#1382
Costelo66

Costelo66

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.06.2015

View Postdicdobre, on 01 iunie 2015 - 12:58, said:

Acum ce termostat ai pe centrala? Documentatie pentru NEST ai?

Vezi si topicul acesta http://forum.softped...ternet-Romania/
Acum nu am decat sensor de temperatura exterioara, adica nu am termostat. Am instructiuni de instalare la termostatul NEST, dar
binenteles nu imi spune la ce borne ale panoului elec. al centralei sa-l instalez.

#1383
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005
La termostatul nest cate fire trebuie sa duci conform documentatiei tale? care este semnificatia conexiunilor pe termostat? Raspunde si la intrebarile lui florin71_skoda.

Edited by dicdobre, 01 June 2015 - 15:36.


#1384
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009

View PostCostelo66, on 01 iunie 2015 - 15:03, said:

Acum nu am decat sensor de temperatura exterioara, adica nu am termostat. Am instructiuni de instalare la termostatul NEST, dar
binenteles nu imi spune la ce borne ale panoului elec. al centralei sa-l instalez.
daca centrala este cu automatizare controlata de temperatura exterioara ( senzor de exterior ) , nu suporta decat termostat de la viessmann ( vezi vitotrol 200 sau 300 ). cu alte cuvinte nu puteti monta un termostat on/of.

Edited by octavianlaz, 01 June 2015 - 16:30.


#1385
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005
In manualul postat postat de mine mai sus, la pag. 12 il legi ca pe un Vitotrol 100 UTA . Ai de facut:
- scoti suntul dintre 1 si L din conectorul 96 de pe centrala si il pui intre borna 3 si L pe heatlink.
- duci 2 fire de alimentare de la L si N conectorul 96 de pe centrala la L si  N pe heat link.
- duci un fir de comanda de la borna 1 conectorul 96 de pe centrala la borna 2 pe heat link.

m-am bazat si pe manualul http://support-asset...on-Guide-UK.pdf

pag 32-35

Edited by dicdobre, 01 June 2015 - 16:34.


#1386
mediasettv

mediasettv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,234
  • Înscris: 24.05.2014
Salut!Mi-a fost instalată de curând o centrala de apartament Viessman Vitopend 100 de 24 kw.Am făcut rata la Dedeman.Vreau sa stiu va rog ce avantaje si dezavantaje are aceasta centrala si daca alegerea mea a fost una ok.Precizez faptul ca apartamentul este momentan fără izolatie exterioară!
P.S.Daca nu am postat pe topicul potrivit rog un moderator sa mute.Multumesc.

Edited by mediasettv, 01 June 2015 - 17:03.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate