Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 

Centrale termice BERETTA, Riello, Sylber

- - - - -
  • Please log in to reply
606 replies to this topic

#415
snap69

snap69

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.11.2015
Salutare , am achizitionat de vreo 3 saptamani o centrala termica Beretta Mynute S 28 C.S.I. Centrala a fost instalata intr-o zi de Sambata iar Miercuri (cca.4 zile de functionare) au venit sa autorizeze punerea ei in functiune. Pana la autorizare a functionat fara probleme. De atunci scade presiunea de la 2 la 0 in vreo 45 min si apoi afiseaza eroarea A04 - lipsa presiune.Fiind inca in garantie i-am chemat pe cei de la service sa verifice si nu au constatat nimic(a verificat inclusiv presiunea din vas). Au spus ca pierde undeva unde sunt tevile impamantate ,deoarece nu am depistat nicaieri la calorifere sau pe traseu umezeala sau altceva. Mentionez ca pierde presiunea indiferent daca e setata pe caldura sau pe apa sau pur si simplu oprita. Am incercat sa bag presiune in ea pana la 2 si sa inchid robinetii de Tur-Retur,lasand-o asa peste noapte si intradevar presiunea ramane la fel.In momentul in care deschid robinetul de Tur (cel de retur nu imi indica nimic pe manometru),scade presiunea existenta in ea aproape de 0 si face si un zgomot destul de puternic. Inca o problema ar fi faptul ca atunci cand o incarc cu presiune se incarca foarte greu si nu incarca mai mult de 2 bari , pur si simplu impietreste acul ala acolo(ajunge la 2 bari in vreo 5 min chiar daca deschid pana la capat robinetul) . Inainte sa sariti toti cu concluziile ca se pierde undeva la tevile care sunt prin impamantate ,mentionez si faptul ca centrala care am avut-o initial un Ariston (nu mai tin minte modelul dar avea vreo 10 ani) nu pierdea presiune. Multumesc anticipat :)

#416
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postsnap69, on 28 noiembrie 2015 - 11:12, said:

... Inainte sa sariti toti cu concluziile ca se pierde undeva la tevile care sunt prin impamantate ,mentionez si faptul ca centrala care am avut-o initial un Ariston (nu mai tin minte modelul dar avea vreo 10 ani) nu pierdea presiune. Multumesc anticipat Posted Image

Pai nici centrala noua nu a pierdut apa timp de 4 zile. Ce-i asa de complicat ? Orice lucru merge ani de zile si se strica intr-o fractiune de secunda din diverse motive.

Cica televizorul meu a mers 10 ani fara probleme (atit are si instalatia ta) dupa care am schimbat intr-o zi distribuitorul de cablu si dupa 4 zile sa stricat televizorul. O fi oare de la faptul ca am schimbat distribuitorul de cablu ? Sau o fi datorita faptului ca era miercuri 13 si am schimbat canalul pe un post de desene animate. Oare daca nu schimbam pe desene animate se mai strica televizorul ? Trebuie sa-i chem pe aia de la cablu sa vada ce-i cu cablul lor ca au probleme daca mi sa stricat televizorul care a mers 10 ani fara probleme :D

Ceva sa intimplat miercuri de sa spart o teava in pamint. Ori ai batut un cui in ea, ori ia venit vremea sa cedeze ca-i batrina.
Ce tevi ai ingropate in "pamint" ? De cupru, pexal, sau PPR ?

#417
snap69

snap69

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.11.2015
Nu sunt vreun instalator sau vreo "x" functie in acest domeniu , desi au venit 3 asa-zisi instalatori pana acum sa identifice o posibila cauza si toti trei habar n-aveau ce poate sa fie, dupa ore de constatari. Pur si simplu am relatat situatia asa cum s-a intamplat. Nu s-a batut niciun cui nicaieri deoarece am schimbat decat centrala nu si instalatia. E vorba de o curte comuna si pe langa traseul normal din locuinta, tevile mai traverseaza si o alee de 1,5m catre o garsoniera unde locuieste fiul meu , ingropate la cca.80-100 cm sub pamant , sunt PPR de 20 cu insertie metalica(asta e tot ce stiu).

In fine , am crezut ca pot afla diverse pareri pe acest forum inainte sa ma apuc sa sparg "x" mp in aceste conditii meteorologice cautand o posibila fisura. Am mai auzit/citit  de situatii in care le-a fost sugerat unora sa schimbe instalatia si ulterior, problemele au persistat.
Din tot ce am descris mai sus tu ma intrebi ce fel de tevi am, nimic referitor la alte posibile probleme sau lamuriri (daca exista),chestii care ma intereseaza, asupra acelor probleme. De ce creste presiunea asa greu si nu depaseste 1,8-2 pe manometru?De ce ,doar noaptea, nu reusesc sa cresc presiunea mai mult de 1,2-1,3 ,desi sunt aerisite caloriferele ? Si tot felul de chestiuni care intradevar m-ar putea ajuta. -Nu "trolling" din acesta despre nu stiu ce paralela care ai facut-o tu ca sa imi demonstrezi un lucru pe care il cunosc deja si anume ca universul este imprevizibil.
Nu inteleg ironiile tale. Aparent datul din gura si teoria sunt 2 notiuni identice pentru tine.
Multumesc pentru ca "mi-ai intins o mana" , asa ca de la om la om.

#418
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005
desi au venit 3 asa-zisi instalatori pana acum sa identifice o posibila cauza Da centrala jos, pune dop pe returul instalatiei, monteaza un teu cu robinet si manometru pe tur, presurizeaza instalatia si ai sa te convingi ca a fost o concidenta  intre schimbarea centralei si fisurarea unei tevi poate pe sub alee (s-o fi tasat pamantul sub greutatea betonului) daca unde sunt tevile la vedere nu sunt scurgeri de apa.

De ce creste presiunea asa greu si nu depaseste 1,8-2 pe manometru? poate ca asta e presiunea maxima in reteaua de alimentare cu apa a locuintei,

#419
BadiuAurel

BadiuAurel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.12.2015
Buna seara! Care ar fi randamentul unei centrale termince pe gaz de 50kw la 250 mp, si la o temperatura de 19,5-20 0 C, intre centrala si robinete calorifere. (robinetul la calorifer fiind de la 1-5) Pe cat ar fi recomandat?

#420
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
cam mult 50kw pentru 250 mp daca sunt izolati ok, centrala va merge in reprize foarte scurte=randament scazut
dar poate ai ziduri din caramizi goale, geamuri mari,.. adica pierderi mari si atunci centrala va merge in reprize lungi, cu randament mai bun; oricum factura va fi mare datorita consumului mare de gaz
de fapt ce te intereseaza? randamentul centralei sau factura de gaz?
nu e acelasi lucru

robinetii "de la 1 la 5" masoara temperatura din camera, la 3.5 inseamna 22-23 de grade (adica caloriferul se opreste cand in camera se ajunge la temperatura asta)
probabil 19-20 de grade e undeva pe la 2 sau putin peste
e important ca aceste capete termostat sa nu fie acoperite sau sub o fereastra neetansa pe unde intra aer rece, altfel masuratorile lor sunt anapoda

#421
mariusicanr1

mariusicanr1

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.12.2015

View PostCarmisYCo, on 30 aprilie 2013 - 09:07, said:

salutare tuturor, sunt angajat al unei firme care comercializeaza, serviseaza si monteaza centrale Beretta inca de prima data de cand au inceput sa fie importate in Romania. va stau la dispozitie cu informatii privind defectiuni tehnice, coduri de avarie, preturi piese de schimb sau achizitionat si montat centrale Beretta. avand cont pe programul de piese de schimb in acest domeniu pot sa va ajut cel mai mult cu preturi si coduri pentru piese.

O zi buna!

Buna seara,am o centrala Beretta Smart 28kw cumparata in 2008
Am m-ai avut ceva probleme la centrala  -un senzor de temperatura
De la inceput functionarea acm a fost defectuoasa toti cei care au venit la verificari nu au reusit rezolvarea acestei disfunctionalitati.Dupa un timp m-am resemnat.Acum am alta problema,si anume centrala ,in modul de iarna, din senin a inceput sa functioneze cam un min.dupa care se opreste, fara ca pompa de recirculare sa functioneze,si dupa un min pleaca iar(focul)fara pompa de recirculare.Am avut inspiratia sa inchid ventilele tur si retur de pe instalatia de acm iar pompa de recirculare a inceput sa functioneze si caloriferele sa se incalzeasca.(cat de cat un lucru bun).Am incercat din nou sa revin la circuitul de acm iar centrala a inceput sa aiva aceleasi simtome de avarie.Mentionez ca ledul a ramas de culoarea verde compotandu-se normal(verde tot timpul cand functioneaza pe calorifere cu pompa de recirculare iar verde intermitent 1s cand centrala se afla pe functia de incalzire si acm).Daca imi puteti da anumite detalii despre tipul acesta de defect as aprecia foarte mult.Multumesc!

#422
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009

View Postmariusicanr1, on 05 decembrie 2015 - 21:54, said:

Buna seara,am o centrala Beretta Smart 28kw cumparata in 2008
Am m-ai avut ceva probleme la centrala  -un senzor de temperatura
De la inceput functionarea acm a fost defectuoasa toti cei care au venit la verificari nu au reusit rezolvarea acestei disfunctionalitati.Dupa un timp m-am resemnat.Acum am alta problema,si anume centrala ,in modul de iarna, din senin a inceput sa functioneze cam un min.dupa care se opreste, fara ca pompa de recirculare sa functioneze,si dupa un min pleaca iar(focul)fara pompa de recirculare.Am avut inspiratia sa inchid ventilele tur si retur de pe instalatia de acm iar pompa de recirculare a inceput sa functioneze si caloriferele sa se incalzeasca.(cat de cat un lucru bun).Am incercat din nou sa revin la circuitul de acm iar centrala a inceput sa aiva aceleasi simtome de avarie.Mentionez ca ledul a ramas de culoarea verde compotandu-se normal(verde tot timpul cand functioneaza pe calorifere cu pompa de recirculare iar verde intermitent 1s cand centrala se afla pe functia de incalzire si acm).Daca imi puteti da anumite detalii despre tipul acesta de defect as aprecia foarte mult.Multumesc!
incearca sa inchizi numai robinetul de apa calda care iese din centrala  si vezi daca se mai manifesta fenomenul . daca totul este normal in aceste conditii , undeva pe circuitul de apa calda al imobilului exista o cerinta de apa calda sau o pierdere , centrala nefiind defecta .
cat despre a 2-a problema , cea cu temperatura constanta a apei calde , daca nu exista depuneri in schimbator si senzorul de acm este bun , problema este din reglajul de minim/maxim gaz pe arzator.

#423
C0zzmyn

C0zzmyn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.12.2007
Salut,
Vin si eu la voi cu o problema la o centrala Riello Caldariello 24 KIS C. Centrala o am de 4 ani si nu am avut probleme cu ea. De aproximativ 2 luni cand dau drumul la apa calda dupa o perioada mai lunga de nefunctionare (2..3 ore) se aud niste zgomote ciudate inauntru, ca si cum ar da ceva peste cap sau ca si cum ar cadea niste pietre in cazan. Dupa acest zgomot centrala se opreste si porneste fara a mai avea probleme. Am chemat niste niste oameni ce repara si verifica centrale si au facut o verificare si o curatare a centralei, fara o observa ceva dubios. Le-am povestit problema dar nu am avut cum sa le-o demonstrez. Am un filmulet in care se aude sunetul si se vede o  miscarea acului de la presiunea din calorifere. La caldura nu am auzit sa se intample asa ceva.
Multumesc anticipar pentru ajutor!
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0w8-lNo7I8o?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
http://postimg.org/image/9rdc96w2b/,

Edited by C0zzmyn, 08 December 2015 - 23:45.


#424
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009

View PostC0zzmyn, on 08 decembrie 2015 - 23:44, said:

Salut,
Vin si eu la voi cu o problema la o centrala Riello Caldariello 24 KIS C. Centrala o am de 4 ani si nu am avut probleme cu ea. De aproximativ 2 luni cand dau drumul la apa calda dupa o perioada mai lunga de nefunctionare (2..3 ore) se aud niste zgomote ciudate inauntru, ca si cum ar da ceva peste cap sau ca si cum ar cadea niste pietre in cazan. Dupa acest zgomot centrala se opreste si porneste fara a mai avea probleme. Am chemat niste niste oameni ce repara si verifica centrale si au facut o verificare si o curatare a centralei, fara o observa ceva dubios. Le-am povestit problema dar nu am avut cum sa le-o demonstrez. Am un filmulet in care se aude sunetul si se vede o  miscarea acului de la presiunea din calorifere. La caldura nu am auzit sa se intample asa ceva.
Multumesc anticipar pentru ajutor!
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0w8-lNo7I8o?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
http://postimg.org/image/9rdc96w2b/,
este vorba de depuneri in schimbatorul bitermic . o spalare chimica facuta profesional va rezolva problema.

#425
C0zzmyn

C0zzmyn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.12.2007
Multumesc!

#426
PH90NAM

PH90NAM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 05.01.2014
Buna ziua am o centrala Beretta Ciao modelul mai vechi si intampin urmatoarea problema . Nu mai se incalzesc caloriferele si nici apa calda nu merge, baga apa prin calorifer dar degeaba, cred ca nu se aprinde flacara sa poata incalzi. Stie cineva care ar fi problema.

#427
acasandre

acasandre

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 13.09.2009
Buna Ziua

Am achizitonat de curand un apartament cu o centrala Bereta Junior 24, centrala este noua a fost pusa in functiune in august anul asta ... garantia sa pierdut ca vanzatorul (constructorul) a dat la vanzare acum 4 ani apartamentele si abia acum sau vandut apartamentele.... ma rog..... am o problema cu centrala sub forma pe caldura functioneaza totul perfect dar cand trece pe apa menajera adica cand deschid apa la chiuveta se aud niste trosnete urate in ia flacara porneste apoi dupa ce se oreste flacara si trosnetele dispar .. porneste din nou flacara dar se aude parca fierbe apa in cazan in tot acest timp nu opresc bateria la chiuveta. Dupa ce opresc apa la baterie se aude in primul calorifer de la centrala ceva genul parca ar fi aier in instalatie ... am facut aerisire cu tur inchis deschis tur si in chis retur ... a iesit el putin aier din inst dar tot la fel face. Ma deranjeaza trosnetele alea si mie frica sa nu patesc ceva cu ia. Mai am o problema daca trec centrala pe apa menajera din buton si o flosesc pina ajunfe apa destul de fierbinte la chiuveta ... inchid bateria  si ventilatorul de la evacuare funtioneaza aproximativ 45 min poate chiar si o ora fara sa mai folosesc apa menajera, in schimb daca o las pe apa menajera + caldura se opreste ventilatorul imediat ce am oprit apa menajera dar pompa de recirculare incepe sa functioneze aproximativ 1-2 min... nu inteleg de ce funtioneaza asa mult ventilatorul cand e doar pe apa menajera. VA rog ajutatima daca aveti vreo ideie MULTUMESC

Edited by acasandre, 27 December 2015 - 00:30.


#428
inacro

inacro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 05.02.2008
Hmmm... am citit (destul de greu, recunosc) ce ai "scris". Primul sfat ce-mi vine în minte: Nu te apropia de centrala aia, cheamă un instalator autorizat!

#429
acasandre

acasandre

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 13.09.2009

View Postacasandre, on 27 decembrie 2015 - 00:25, said:

Buna Ziua

Am achizitonat de curand un apartament cu o centrala Bereta Junior 24, centrala este noua a fost pusa in functiune in august anul asta ... garantia sa pierdut pt. ca vanzatorul (constructorul) a dat la vanzare acum 4 ani apartamentele si abia acum sau vandut.... ma rog..... am o problema cu centrala sub forma pe caldura functioneaza totul perfect dar cand se trece pe apa menajera adica cand deschid apa la baterie  se aud  trosnete urate in ia flacara porneste apoi dupa care  se oreste flacara si trosnetele dispar .. porneste din nou flacara dar se aude parca fierbe apa in cazan in tot acest timp nu opresc bateria la chiuveta. Dupa ce opresc apa la baterie se aud  in primul calorifer de la centrala ceva de  genul parca ar fi aer in instalatie ... am facut aerisire cu tur inchis  si cu  retur inchis ... a iesit el putin aer din instalatie dar tot la fel face. Ma deranjeaza trosnetele alea si mie frica sa nu patesc ceva cu ia. Problema asta nu persista tot timpul.... La 4-5 deschideri de apa menajera posibil sa apara simtoma precizata. Mai am o problema daca trec centrala pe apa menajera din buton si o flosesc apa  pina ajunge apa destul de fierbinte la chiuveta ... inchid bateria  si ventilatorul de la evacuare funtioneaza aproximativ 45 min poate chiar si o ora, fara sa mai folosesc apa menajera, in schimb daca o las pe apa menajera + caldura se opreste ventilatorul imediat ce am oprit apa menajera dar pompa de recirculare incepe sa functioneze aproximativ 1-2 min... din spusele celor de la o firma care se ocupa cu centralele in BC ( nu mai stiu firma exact dar parca ceva cu FIRST) ca anomaliile astea sunt la toate centralele BERETA si e normala. La punerea in functiune a fost stricat un senzor care camanda apa menajera si a fost schimbat. Nu inteleg de ce funtioneaza asa mult ventilatorul cand e doar pe apa menajera. VA rog ajutatima daca aveti vreo ideie MULTUMESC

View Postinacro, on 27 decembrie 2015 - 09:03, said:

Hmmm... am citit (destul de greu, recunosc) ce ai "scris". Primul sfat ce-mi vine în minte: Nu te apropia de centrala aia, cheamă un instalator autorizat!
Scuze  .... ora era de vina Posted Image

Edited by acasandre, 27 December 2015 - 09:41.


#430
PH90NAM

PH90NAM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 05.01.2014

View PostPH90NAM, on 25 decembrie 2015 - 14:13, said:

Buna ziua am o centrala Beretta Ciao modelul mai vechi si intampin urmatoarea problema . Nu mai se incalzesc caloriferele si nici apa calda nu functioneza, baga apa prin calorifer dar degeaba, cred ca nu se aprinde flacara sa poata incalzi. Cele doua butoane de avarie sunt stinse si nu imi indica nimic, butonul central cand dau drumu la apa nu mai ramane aprins verde sta intermitent ca si cum nu ar lua comanda. Stie cineva care ar fi problema.
Cineva imi poate raspunde si mie la problema mea?

#431
acasandre

acasandre

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 13.09.2009

View PostPH90NAM, on 27 decembrie 2015 - 10:59, said:

Cineva imi poate raspunde si mie la problema mea?



Roteste stecherul in priza.........Verifica presiunea la centrala............ recomand 1-1,2.  Apa menajera merge? fi mai detaliat.... de unde stii ca merge apa prin calorifere?

#432
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009

View PostPH90NAM, on 27 decembrie 2015 - 10:59, said:

Cineva imi poate raspunde si mie la problema mea?
ar fi necesare mai multe date :
de exemplu , la o cerinta de caldura sau de apa calda se aude ca pleaca ventilatorul ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate