Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Stari de nervozitate si tristete ...

Lista RUSINII

Pisica in lipici de soareci

Sony vs Sharp
 tvtime nu retine setarile

Multifunctionala hp psc 1315

Probleme in WP functions.php

Accident minor
 Abuz Politia Rutiera- Loc. Crisan...

Intrebare !

Fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andre...

Canada: In jur de 30 de focuri de...
 Hota si cu filtru ei, cascadorii ...

Accesare conturi e-mail de sub Li...

Recomandare doctor/laborator anal...

Abonament date fara perioada cont...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

motor masina spalat

  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#37
embedded

embedded

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 04.01.2006
  • ID membru: 59,681

View Postdarkang3l_sc, on 22nd February 2011, 18:17, said:

Am un motor de la o fosta masina de spalat si as vea sa-l pornesc direct dar nu stiu cum.Am anexat o imagine cu motorul in cauza si cateva detalii.Ma poate ajuta cineva?Multumesc!


vezi mai sus la mesajul #28

#38
embedded

embedded

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 04.01.2006
  • ID membru: 59,681
de unde pot eu sa cumpar piese de masina de spalat Arctic? de preferat din Oradea;
merita bobinat tahogeneratorul de la motor?

#39
embedded

embedded

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 04.01.2006
  • ID membru: 59,681
am gasit ieri din intamplare la o firma de reparatii, 35 de lei; se pare ca acum merge motorul; pe cei de la service nu-i gasesti in oradea pe la birou, cica sunt pe teren (vorba vine), iar ei iti vand doar piesa cu manopera inclusa; si firmele de piese de schimb aduc din import, deoarece cei din Romania nu vor sa le livreze; asa ca ganditi-va bine inainte de a cumpara un produs Arctic

#40
darkang3l_sc

darkang3l_sc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 25.03.2007
  • ID membru: 159,255
am legat statorul cu rotorul in serie si l-am alimentat la 220V si are o turatie destul de ridicata, cred ca maxima inscrisa  pe placuta. As putea sa controlez turatia prin tahometru printr-un circuit de comanda/control?Stie cineva cum? bine, eu intre timp am  sa mai caut aplicatii si sa vad ce gasesc functional....

#41
Amilcar

Amilcar

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.02.2011
  • ID membru: 669,143
Am o intrebare referitoare la un motor asincron monofazat cu 2 viteze, recuperat de pe o masina de spalat automata de productie italiana.
Prin masurare, am constatat ca doua infasurari au rezistenta de cate 90 ohm fiecare, una are rezistenta de 75 ohm iar alta are rezistenta de 25 ohm.
Capacitatea condensatorului de pornire este de 16 uF.
Presupun ca infasurarile de cate 90 ohm sunt pentru viteza mica, fiecare dintre ele putand fi infasurare de pornire sau de lucru, in functie de sensul de rotatie.
Celelalte doua (de 75 ohm si de 25 ohm) ar trebui sa fie pentru viteza mare (un singur sens de rotatie), dar nu stiu care este cea de lucru si care este cea de pornire.
Ma poate indruma cineva cu un sfat?
Multumesc.

#42
em2006

em2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,137
  • Înscris: 10.02.2007
  • ID membru: 140,453
  • Locație: Bucuresti
@amilcar
Leaga-l ca aici., e la fel.

View Postdarkang3l_sc, on 24th February 2011, 19:13, said:

.... As putea sa controlez turatia prin tahometru ....
Fa-l pe acesta, integratul se gaseste.

Edited by em2006, 01 March 2011 - 23:48.


#43
Amilcar

Amilcar

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.02.2011
  • ID membru: 669,143
[quote name='em2006' date='1st March 2011, 23:48' post='9546407']
@amilcar
Leaga-l ca [url="http://www.emil.matei.ro/mms.php"]aici.[/url], e la fel.

Da, asa se leaga, dar intrebarea mea este: care dintre infasurari este cea de pornire, cea de 75 ohm sau cea de 25 ohm, ca sa stiu cu care sa inseriez condensatorul?

#44
Amilcar

Amilcar

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.02.2011
  • ID membru: 669,143

View PostAmilcar, on 2nd March 2011, 15:00, said:

@amilcar
Leaga-l ca aici., e la fel.

Da, asa se leaga, dar intrebarea mea este: care dintre infasurari este cea de pornire, cea de 75 ohm sau cea de 25 ohm, ca sa stiu cu care sa inseriez condensatorul?

Stie cineva care ar putea fi infasurarea se pornire dintre cele doua?

#45
leoncior

leoncior

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.04.2011
  • ID membru: 677,509
  • Locație: Oradea
merge
:peacefingers:

#46
Miau23

Miau23

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 05.04.2011
  • ID membru: 678,225

Salutare, am un motor de la o fosta masina de spalat (rufe) Indesit, model WISL 85X EX - eticheta de pe spatele carcasei o puteti vedea la: http://89.43.126.200...output/0370.jpg - eticheta de pe spatele motorului insa - http://89.43.126.200...output/0380.jpg - e cam deteriorata.

Motorul are o cupla cu 7 contacte (din care doar 6 folosite - 2 fire rosii, 4 negre). Valorile (aproximative) intre pinii motorului: 6/7 – 130 ohmi, 3/5 - 2.7 ohmi, 1/2 - 4.6 ohmi.

Am incercat sa desenez o schema a contactelor si in folderele de mai sus - http://89.43.126.200...isl85x/_output/ si http://89.43.126.200/_tmp/wisl85x/ - gasiti mai multe poze cu motorul in cauza.

Ma poate ajuta cineva cu o schema (mai pentru to(n)ti) de conectare directa a motorului la retea (cu sau fara transformator)? Ideal ar fi sa-l pot folosi la ambele viteze si in abele sensuri (pe cat posibil fara a-i reduce prea mult puterea).

Multumiri anticipate

Attached Files

  • Attached File  0100.jpg   12.7K   135 downloads


#47
kondratov

kondratov

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,487
  • Înscris: 13.07.2009
  • ID membru: 485,599
  • Locație: kolozsvar
am si eu un motor ca si cel de deasupra! astept un electrician sa-mi explice cum pot porni motorul. o sa pun si o poza vreau sa spun ca la firul negru (de sus in jos am conectat 220v (firul1 si 3 ))si porneste,dar se incalzeste repede motorul,interesant vad si eu ca scrie 195 v pe el.probabil un electrician ar putea sa imi exp[lice daca tre pus o rezistenta sau un condensaytor...
cu multumirile de rigoare.... :kisstogether:

Attached Files



#48
kondratov

kondratov

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,487
  • Înscris: 13.07.2009
  • ID membru: 485,599
  • Locație: kolozsvar
nimeni nimic? :confuzzled:

#49
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
In pdf-ul atasat gasesti modul cum sunt conectate infasurarile la cupla de conexiuni:
Attached File  Electrolux.pdf   267.2K   343 downloads

Acest tip de motor este cel descris in ultima pagina, desenul din stanga (4-5 stator/4-6 stator/5-6 stator si 7-8 tacho)

#50
kondratov

kondratov

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,487
  • Înscris: 13.07.2009
  • ID membru: 485,599
  • Locație: kolozsvar
multumesc pt atasament, dar tot in ceata sunt! mie imi trebuie sa aflu unde aplic 220v.multumesc! :huh:
si inca ceva pt dvs:am construit o masina de tuns iarba! merge cu un motor de la 380 pe 220, dar nu are putere(se opreste cand da de greu).as vrea sa incerc acest motor! credeti ca e o idee buna? oare o fi avand putere? sau recomandati dv altceva?
cu stima!

aceasta e scula home made! tunde iarba de 15-20 cm,o face de de 3 cm ,dar merge mai incet din cauza motorului.

Attached Files


Edited by mister_rf, 27 April 2011 - 08:07.
Evita citarea inutila a textului anterior!!!


#51
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Din documentul de mai sus se observa ca motorul este bobinat similar ca unul trifazat (in triunghi). Banuiesc ca se poate aplica aceeasi smecherie cu o capacitate externa pentru obtinerea defazarii necesare, nu?

#52
kondratov

kondratov

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,487
  • Înscris: 13.07.2009
  • ID membru: 485,599
  • Locație: kolozsvar
cu respect stimate domn, nu vreau sa va enervez,dar as vrea o schema babeasca! :confused: cum sa leg dracia aia de motor fara sa se incalzeasca! :confuzzled:

#53
lilian130

lilian130

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 14.04.2011
  • ID membru: 680,595
am un motor, de la o masina de spalat automata Indesit , la 1400 de rotatii. Pe motor spune ca , are CONTROL ELECTRONIC.
pe el mai scrie :  2040 M2      1400
                       V220-240   Hz 50     CI-F
                       Washing   A 4.0     W 85
                       SPIN        A 2.0     W 320
  la alimentare are 7 fire, din care 2 merg la capatul din spate al axului unde are o bobina mica de vreo 140 ohm, un fir merge la una din perii , firul pentru cealalta perie vine din motor si mai raman celelalte 3.
eu vreau sa-l fac sa mearga la 220 v dar fara masina, care oricum are placuta electronica defecta, deci nu mai am la dispozitie controlul ala electronic . cum il fac sa functioneze la turatia maxima, ma poate ajuta cineva ?
Daca raspunde cineva va rog sa fiti indulgenti ca nu sunt electrician deci raspundeti-mi pe romaneste. va multumesc.

#54
varna

varna

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 19.05.2011
  • ID membru: 688,159
Buna ziua,am o masina de spalat ARDO, A500, si nu stiu cum sa scot sertarul de detergenti,vreau sa-l curat ca sa infundat si curege apa pe sub el,,va rog mult cine se pricepe la asa ceva,?

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users