Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Foraje Fantani, Puturi

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
4402 replies to this topic

#505
hebean

hebean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 08.09.2007
aseara apa s-a limpezit
am utilizat pompa veche (cea cu debit mic de 10l/min) pt nevoile casnice. nu am mai udat gradina. sa speram ca se refac filtrele..

#506
ssergg

ssergg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 10.06.2007
Salut tuturor. Ma confrunt cu o problema si sper sa ma ajute cineva.
Am sapat 6 metri cu diametru >1m de fantana si lucratorii m-au lasat. Acum s-a acumulat vre-o 80cm de apa (cred, ca jumatate de la ploi).

Problema mea cea mai mare, ca nu gasesc pe nimeni sa continuie si deaceea m-am gandit sa fac un put american de 300, in continuare cu fantana inca vre-o 14m, deci in total sa fie sn.

Problema mea este :
1) Cum sa pun margaritar pe langa tubul de 300?
2) mai este nevoie sa pun pietre de rau sub tuburi de 1m? Daca da, cum sa le pun, caci nimeni nu vrea sa coboare in fantana.
3) Cum sa pun tuburile? M-am gandit ca poate sa le leg cu o sfoara si sa le dam incet drumul.
Am atasat si un plan cu situatia presenta si cea de plan. Multumesc,

Attached Files


Edited by scheleton, 30 May 2009 - 22:30.


#507
MihaiMC

MihaiMC

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 31.05.2009
Buna tuturor,

Am ajuns sa caut raspunsuri si solutii aici deoarece la specialistii* pe care i-am folosit in saparea unei fantani nu am prea gasit, doar pareri. Am sa va rog sa imi scuzati termenii folositi in prezentarea situatiei mele, nefiind prezent in acest domeniu.
Problema mea sta astfel:
- in prima faza s-a sapat o fantana adanca de 13 m, cu tuburi de beton cu diametrul interior de 85 cm(850), s-a gasit un izvor de apa la adancimea de 11 m, dupa care s-a mai sapat pana la 13, rezerva de apa. In fundul putului s-a scos un pamant argilos, de culoare gri(ca si cimentul), tare, motiv pentru care spun ei nu au mai sapat mai jos;
- mi s-a recomandat curatarea* fantanii prin scoaterea apei in totalitate, de cateva ori, pentru limpezirea izvoarelor si spalarea tuburilor scufundate in apa. Apa era tulbure, laptoasa, probabil amestecata cu acel pamant. Am facut acest lucru ajutat* de catre cel care mi-a sapat fantana, eu neavand o pompa in acele momente care sa impinga apa la un debit mare pentru a goli fantana.
- dupa 3 goliri nu s-a mai adunat apa in fantana. Am vorbit cu specialistul* meu, a revenit, a mai sapat inca 1,4m si a introdus tuburi cu diametrul exterior de 70cm(700). Pamantul scos de pe fundul fantanii este foarte tare(spun ei) si nu mai pot sapa cu unelte clasice, este acelasi pamant gri.
- acum, dupa 6 zile de la ultima operatie, am 30 cm de apa in fantana.
- la 50 m mai jos, este o fantana de aproximativ 7-8 m, din care se scoate apa cu o cumpana, iar mai sus de fantana mea, cam la aceeasi distanta, este alta fantana care are apa aproape de nivelul solului(ca si prima). As putea spune ca sunt pe acelasi fir de apa?  

Ce imi recomandati sa mai fac? Off topic: am platit 7000 lei pt cei 30 cm de apa, sunt putin disperat.

Multumesc.

Mihai

#508
piong

piong

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.02.2008
Buna ziua, :huh:

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un foraj in zona Balotesti. Astept ceva sugestii si recomandari (pe PM) ...multumesc.

#509
gunther

gunther

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 27.05.2009
salutare,
ma puteti ajuta cu o recomadare pentru un put forat in zona Domnesti?   :)

merci!

#510
luciangpl

luciangpl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 900
  • Înscris: 08.05.2006

 MihaiMC, on 1st June 2009, 00:36, said:

..Am ajuns sa caut raspunsuri si solutii aici deoarece la specialistii* pe care i-am folosit in saparea unei fantani nu am prea gasit, doar pareri. Am sa va rog sa imi scuzati termenii folositi in prezentarea situatiei mele, nefiind prezent in acest domeniu...
Primul sfat pe care-l dau tuturor e sa faca un contract cu cei care le sapa puturile deoarece cam am obiceiul sa dea vina pe client daca ceva nu le iese bine.
Al 2-lea sfat sa sa nu-i lasati sa plece pana cand nu e apa limpede si la debitul trecut in contract.
Curatarea putului nu e datoria beneficiarului.
Alta chesti suspecta e pretul. Pe 15m sapati vad ca ai platit 7000 ron, asta inseamna 466 lei/m.  E enorm! Anul asta de cand cu criza se plactica preturi sub 50 eur/m cu materialul meseriasului.
Nu vreau sa te dezamagesc dar cred ca ai cam dat banii degeaba. Poti chema o alta echipa si sa sape in continuare sau sa vezi cum ii presezi pe cei cu care ai lucrat sa sape un alt put daca nu au scule sa mearga mai jos de 15m. Eu cred ca apa laptoasa de care tu incercai sa scapi s-a depus in filtre si nu prea vad ce solutii ai sa le curati.
Pacat ca acest forum se citeste dupa ce apar problemele. Daca cineva poate sa ii dea omului sfaturi bune va rog sa o faceti. Sper sa ma insel eu.

Edited by scheleton, 08 June 2009 - 19:55.


#511
ssergg

ssergg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 10.06.2007

 MihaiMC, on 31st May 2009, 23:36, said:

Am ajuns sa caut raspunsuri si solutii aici deoarece la specialistii* pe care i-am folosit in saparea unei fantani nu am prea gasit..
Buna incerc sa-ti zic parerea mea, caci stiu cum te simti, caci incerc sa sap si eu un put si am mari probleme. Sint in aceeasi situatie, numai ca putarii nu mai sapa ca s-a surpat pamantul la fund. Acum caut alti putari sa sape prin tuburi.

Din cauza, ca se gasesc foarte greu putari, eu te sfatuiesc sa forezi in continuare cu un utilaj. Incearca sa negociezi suma in functie de succes. Daca nu au dat de apa - 1/2 din suma ar fi ideal.

Bafta.

Edited by scheleton, 04 June 2009 - 07:41.


#512
MihaiMC

MihaiMC

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 31.05.2009

 luciangpl, on 4th June 2009, 01:45, said:

Primul sfat pe care-l dau tuturor e sa faca un contract cu cei care le sapa puturile...
Multumesc pt sfat lucian. E o fantana, nu put, iar preturile sunt la fel de ridicate prin zona noastra, toti sapa cu materialul lor de la 450 la 800 RON/metru liniar. Daca as fi citit la inceput forumul as fi stiut ca e mai bine sa ai un put decat o fantana, dar nu am facut asta. Acum nu pot da inapoi cu lucrarea mai ales ca am dat atatia bani pe ea. Sper sa fie seceta de vina, dar nu sunt semne ca ar ploua mai mult sa se adune apa.  Avem contract cu ei, dar nu am trecut o clauza legata de curatirea si debitul apei, din pacate, nu ne-am gandit ca ar putea aparea astfel de situatii, din nestiinta.
Mai astept sa vad ce mai aduce saptamana viitoare si voi lua o decizie.

 ssergg, on 4th June 2009, 05:27, said:

Buna incerc sa-ti zic parerea mea, caci stiu cum te simti, caci incerc sa sap si eu un put si am mari probleme. Sint in aceeasi situatie, numai ca putarii nu mai sapa ca s-a surpat pamantul la fund. Acum caut alti putari sa sape prin tuburi. Din cauza, ca se gasesc foarte greu putari, eu te sfatuiesc sa forezi in continuare cu un utilaj. Incearca sa negociezi suma in functie de succes. Daca nu au dat de apa - 1/2 din suma ar fi ideal.
Salut serg, nu stiu daca mai pot face lucrul asta, deoarece nu sunt convins ca se poate pune utilajul respectiv deasupra acelei fantani/put. Nu pot sa imi dau cu parerea legat de foraj deoarece nu stiu cum se procedeaza si nu stiu ce sa fac.
Mai stau o vreme, o sa mai scot apa care se aduna de cateva ori, si pe urma voi merge la niste firme care fac foraje sa ma documentez.
Bafta serg in rezolvarea problemei.

Edited by scheleton, 05 June 2009 - 18:00.


#513
tixxy

tixxy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.05.2009
Buna seara. Am o mare , mare problema cu fantana mea si as dori un sfat. S-a sapat la a treia panza(38m), este cam aceeasi adancime pe toata strada, la toti vecinii, am pus o pompa de 1800 l/h ( evident, chinezeasca, la sfatul putzarului), apa este limpede, numai ca...MIROASE A BENZINA, sau ceva in genul, si gustul e aproximativ la fel. E drept ca nu locuim inca acolo, si pompa a functionat putin, dar de ce se intampla asta ? Numai la mine, ceilalti vecini au apa OK. Ce sa fac, fiindca varianta saparii altui put este exclusa, din motive financiare. Multumesc.

#514
LED

LED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,716
  • Înscris: 10.04.2006
@tixxy

Sa nu cumva sa fie de la instalatie. Iti miroase apa rece sau doar apa calda trecuta prin boiler?

Un prim pas ar fi sa lasi apa sa curga incontinuu cat de mult poti. Apoi sa duci probe la un laborator.

#515
tixxy

tixxy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.05.2009
E forat doar putul, nu am facuta instalatia. E vorba de apa pe care o scot cu furtunul.Si azi am mai lasat sa curga, de fapt, nici nu-mi dau seama a ce miroase...parca e si ceva metalic...

#516
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
Cel mai sigur - du apa la analiza. Probabil are ceva in compozitie. Daca ar fi fost de la pompa, nu cred ca ar fi durat atat timp mirosul.

#517
marian36

marian36

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 04.01.2009

 tixxy, on 6th June 2009, 22:16, said:

Buna seara. Am o mare , mare problema cu fantana mea si as dori un sfat. S-a sapat la a treia panza(38m), este cam aceeasi adancime pe toata strada, la toti vecinii, am pus o pompa de 1800 l/h ( evident, chinezeasca, la sfatul putzarului), apa este limpede, numai ca...MIROASE A BENZINA, sau ceva in genul, si gustul e aproximativ la fel. E drept ca nu locuim inca acolo, si pompa a functionat putin, dar de ce se intampla asta ? Numai la mine, ceilalti vecini au apa OK. Ce sa fac, fiindca varianta saparii altui put este exclusa, din motive financiare. Multumesc.
in general toate lucrurile chinezesti au un miros de benzina.incearca sa imprumuti de la vreun vecin o alta pompa si fa-i proba,o zi,si vezi daca mai ai mirosul respectiv

#518
ghergheviorel

ghergheviorel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.06.2009

 gunther, on 3rd June 2009, 13:20, said:

salutare,
ma puteti ajuta cu o recomadare pentru un put forat in zona Domnesti?   :)

merci!

ce anume va intereseaza?

#519
denise18

denise18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 28.04.2008
Marian, abia acum am vazut raspunsul tau...Ar fi chiar culmea..., oricum, pompa era noua si avea garantie...O sa incerc si asta, iti dai seama ca in disperare de cauza...

#520
alec_s75

alec_s75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 26.10.2007
Salut!
Vin si eu cu o problema:
m-am luat dupa vecini care au pompe la 9 - 10 m adancime, am chemat meseriasi si am batut teava de 2 toli cam la 9 m. luciul apei e la 7 m, apa e 1m iar 1m banuiesc ca e mal.
am incercat sa scot apa cu o pompa electrica si nu merge, nu am gasit explicatia. in capatul furtunului am pus sorb cu supapa. am incercat mai intai cu furtunul intr-o galeata si a mers, cand bag furtunul in put nu mai merge.
Ce se intampla?

#521
gelusi

gelusi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 11.09.2005

 alec_s75, on 14th June 2009, 14:05, said:

Salut!
Vin si eu cu o problema:
m-am luat dupa vecini care au pompe la 9 - 10 m adancime, am chemat meseriasi si am batut teava de 2 toli cam la 9 m. luciul apei e la 7 m, apa e 1m iar 1m banuiesc ca e mal.
am incercat sa scot apa cu o pompa electrica si nu merge, nu am gasit explicatia. in capatul furtunului am pus sorb cu supapa. am incercat mai intai cu furtunul intr-o galeata si a mers, cand bag furtunul in put nu mai merge.
Ce se intampla?

ai amorsat pompa?

#522
riokozma

riokozma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 03.07.2006
Buna ziua,
Vreau si eu oferte de sapare put in zona comunei Berceni (imediat la intrarea in comna disnpre Bucuresti).
Cum sunt preturile anul asta?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate