Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Foraje Fantani, Puturi

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
4402 replies to this topic

#2611
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,347
  • Înscris: 26.02.2006
Locatia e localitatea Moldoveni, jud. Neamt

#2612
VODAFONUL

VODAFONUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 24.01.2006
Din ce cred eu zona nu e asa de bogata in acvifere (3) . Directia de curgere teoretica ar fi de la est catre vest. Chiar am terminat un foraj langa Roznov. As putea trece sa va fac cateva masuratori in foraj (cel mai important graficul de revenire la static) si sa va comunic daca apa in forajul d-voastra provine dintr-un singur acvifer sau din mai multe.

#2613
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,347
  • Înscris: 26.02.2006
Eu inca nu am facut forajul, vorbeam la nivel teoretic. Adica dai o gramada de bani sa ajungi la acvidferul 3 , si apoi să constati ca are nitriti sau altele, din cauza altor lucrari din imprejurimi care nu au fost efectuate corect. Cam la ce distanță de forajul tau , o lucrare prost făcută de altii iti poate afecta apa din propriul foraj?

#2614
VODAFONUL

VODAFONUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 24.01.2006
Din EXPERIENTA va spun ca in 99 % din cazuri problemele sunt cauzate de executia gresita, incorecta, neprofesionista a propriului foraj.  Si cei ce fac astfel de lucrari au un bogat pachet "lingvistic" prin care stiu sa dea vina pe natura, pe vecini, pe planeta pe galaxie etc. Noi , printre altele , facem si operatiuni mai complexe de inchideri strat, retubari , masuratori hidrogeologice (conductivitate, termometrie, curbe de revenire, etc) denisipari ca la carte etc si aflam astfel de povesti spuse de executanti beneficiarilor. Cand trecem la fapte (masuratori, grafice, etc) descoperim cu totul altceva .....
La intrebarea pusa nu exista un raspuns. Difera de la caz la caz. Daca esti in partea opusa directiei de curgere a acviferelor si daca presiunea din acviferul de adancime este mai mare decat cea din cele de suprafata, poti pune forajul la 5 m de cel prost executat si nu se intampla nimic rau. Daca situatia e exact pe dos - esti pe directia de curgere , iar presiune e mai mare in acviferul de suprafata, influenta poate fi si la sute de metrii .

Edited by VODAFONUL, 29 December 2015 - 10:06.


#2615
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,347
  • Înscris: 26.02.2006

 VODAFONUL, on 05 iulie 2007 - 20:12, said:

Marele defect la forajele de apa este neizolarea stratelor de suprafata (sau izolarea proasta ). Asta nu "strica" doar apa din acel foraj , ci tot stratul acvifer pe o RAZA intre 100 m si 2 KM (deci si apa din forajele vecinilor). Ganditi-va la un cartier unde sunt sute de foraje din 50 in 50 metri ce face 1 foraj prost executat !!
Se pare ca degeaba imi voi face eu un foraj profesional...

Edited by sov, 29 December 2015 - 14:32.


#2616
mariusares

mariusares

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 09.06.2013
Exact :)
Degeaba ai tu de nota 10 daca nenea Gigi la 30m de tine are fosa septica care se filtreaza in prima panza freatica si forajul neizolat. Proba de laborator e sfanta

#2617
Maximus08

Maximus08

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 16.08.2015
Doresc sa facun put in comuna Berceni, Ilfov si as dori mai multe detalii pentru cei care doresc sa ma ajute. De exemplu: pret, recomandari firme, etc. Stratul acvifer as dori sa fi e al 3 lea....cred in jur de 40 - 50m . Multumesc.

#2618
popey1971

popey1971

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 03.05.2015

 Maximus08, on 01 ianuarie 2016 - 13:09, said:

Doresc sa facun put in comuna Berceni, Ilfov si as dori mai multe detalii pentru cei care doresc sa ma ajute. De exemplu: pret, recomandari firme, etc. Stratul acvifer as dori sa fi e al 3 lea....cred in jur de 40 - 50m . Multumesc.
DIN EXPERIENTA PERSONALA IN ZONA BERCENI STRATURILE SUNT LA 8-12 M PRIMUL, 28-34 AL DOILEA SI 80-100 AL TREILEA (FRATESTI) , DACA FOREZI PINA ACOLO AI SIGUR APA EXCELENTA SI DEBIT CONSTANT TOT TIMPUL ANULUI.

#2619
Maximus08

Maximus08

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 16.08.2015
Multam pentru informatie. Mai astept si alte raspunsuri..despre tot...firme , preturi..sfaturi
Posted Image

#2620
sisifjunior

sisifjunior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 30.10.2007
Salutare tuturor,

Am citit cu mult interes acest topic și am decis să vă expun povestea mea cu un puț forat in decembrie 2015.

Mă voi întinde la vorbă și cer scuze de pe acum pentru lungimea postului.

Locația: Jud. BT, sat Horlăceni.

In zona aceasta a plouat slab anul trecut și fântânile au cam secat. La fântâna proprie(H=10m) am avut in acest an 2015 un metru de apă dar izvorul este slab, nu pot folosi mai mult de 70 l apă/zi(față de 6m cât am avut anterior).
Astfel, constrâns de împrejurări, am zis că a venit timpul să forez un puț. Am cercetat zona dar nu are nimeni vreun foraj efectuat. Nasol. Am găsit o echipă cu un utilaj de săpat până la 50 m.
Am săpat până la 48m,am pus tub Valrom de 125, 2 m decantor, 8 m filtre(de 1,5 parcă), după alți 3m vine pompa, s-a betonat la 15 m și la suprafață, s-a pus mărgăritar(am cerut cel de granulație cât mai mică). La cererea mea am primit o foaie cu unele date despre foraj(momentan nu o am la îndemână). Au găsit: 4 straturi care aduc apă, multă humă, dar și piatră. Pe la 40 de metri au dat de un strat foarte dur pe care l-au trecut cu capul vidia la 47m și la 48 ne-am oprit.
Lucrarea a durat 14 zile. Echipa s-a consultat periodic cu un inginier(geolog?) în privința straturilor întâlnite la săpare.

Am deznisipat timp de 72 de ore cu pompa mamut, apoi timp de o lună am scos apă zilnic cu pompa personală. Debit constant  de 1200 l/ oră măsurat de echipa care a săpat, 1500 l/oră maxim care s-a putut pompa. Am scos zilnic apa timp de o lună cu 10 litri/minut minim 10 ore pe zi.
După o săptămână de scos apă am început să constat că a crescut nivelul apei la fântâna personală(am 6m de apă).

Am scos mult nisip dar acum nu mai este. În schimb apa a devenit calcaroasă și ușor sălcie, dacă spăl autoturismul acesta se face alb după uscare, zici că e dată cu var.
Am făcut 2 analize la apă, am postat pe topicul dedicat filtrelor de apă. Analizele sunt rele, foarte rele. Duritate foarte mare, conductivitate la fel, amoniu, bacterii. Dar intre cele doua analize sunt diferențe mari așa incât caut un laborator serios cu adevărat capabil să efectueze o analiză corectă a apei pentru că vreau să am apă potabilă prin tratarea acesteia mecanic și/sau chimic.

În apropiere am 2 case cu o microfermă de animale la cca 40m de foraj. Terenul este deluros iar eu sunt mai jos decât vecinii.

Dacă mai scot apă zilnic(20l/min, 12 ore/zi) timp de minim 6 luni am vreo șansă să se îmbunătățească parametrii fizici ai apei? Am vreo șansă să obțin o apă potabilă?  Sau mai bine sap un alt foraj?

Mulțumesc pentru răbdare celor care vor citi!

Edit: în anul 2010 am avut inundații în zonă datorită unei luni de ploi aproape neîntrerupte. La un moment dat, din pământ au apărut foarte multe izvoare de apă iar unele dintre acestea erau maronii, altele gri-închis, cu miros foarte urât. Să fie oare infiltrații/contaminări cu substanțe chimice/ uree provenită de la microfermă?

Edited by sisifjunior, 27 January 2016 - 02:37.


#2621
popey1971

popey1971

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 03.05.2015
Stimate Domn , din cite observ la dvs . problema este grava ; Din cite imi dau seama , este posibil ca ferma din zona este posibil sa aiba vreo metoda de colectare si avacuare dejectii direct in pinza freatica , (fosa sau put absorbant) ceea ce duce la contaminarea primei , posibil si al clelei de a doua pinze freatice. Posibil ca izolarea primului strat sa fie nereusita si din aceasta cauza aveti depasire la amoniu si incarcarea biologica In ceea ce priveste conductivitatea si prezenta calcarului in apa trebuie sa se o sondare hidrogeologica in vederea izolarii stratului cel mai bogat in calcar . Daca nu aceasta se poate rezolva cu o statie de dedurizare si una de deferizare. ( investitie consistenta) . Parerea mea este sa te pregatesti fizic , psihic si financiar pentru a face un foraj profesional cu o firma foarte profesionista care detine echipamente si oameni cu experienta . De aici de pe forum utilizatorul VODAFONUL am senzatia ca este cel mai profi. Nu pot da mai multe detalii ca nu vreau sa fac reclama , dar urmareste si tu postarile lui si vezi ca are raspunsuri la foarte multe probleme. Daca iti bati capul poti afla detalii despre el. Nu zic ca nu ar exixta si altii dar ei stiu sigur ca fac treaba buna, iar problema ta este chiar majora.

#2622
sisifjunior

sisifjunior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 30.10.2007
Mulțumesc pentru răspuns. Rog userul VODAFONUL să dea o părere dacă s-ar putea interveni la foraj și incerca o izolare mai bună a straturilor de apă captate. Eventual dacă are informații despre acvifere in această zonă. Sau dacă mă poate ajuta cu un sfat.

#2623
VODAFONUL

VODAFONUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 24.01.2006
Acum sunt in jud Iasi la o serie de lucrari si pot trece sa va fac cateva masuratori sa vedem daca si ce se mai poate face cu forajul dvoastra.

#2624
zumzu

zumzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 18.09.2007
Buna ziua,

Cautam o firma care sa efectueze curatarea unui put: denisipare, schimbare pompa, instalare pompa uv si tot ce va mai fi nevoie.
Am facut analiza la apa din put (put care nu a mai fost folosit de aproximativ un an- casa achizitionata) si au iesit tot felul de probleme pe care dorim sa le rezolvam cu o firma specializata.

Am tot sunat la diverse numere de telefon luate de pe internet, dar am avut "noroc" doar de profesionisti, nici unul nu s-a obosit sa revina cu un telefon asa cum au spus (dupa vizualizarea analizelor).

Asa ca am rugamintea pentru o  recomandare de firma cat de cat serioasa care sa stie ce face....


Multumesc!!


later edit: e vorba de Bucuresti/Ilfov

Edited by zumzu, 08 February 2016 - 11:37.


#2625
matrixro

matrixro

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 11.12.2015
Bună ziua as avea o întrebare dacă se poate.Vreau sa adâncesc o fântână cu 3-4 metri în zona vanatori neamt.Îmi poate da cineva telefonul la o forma serioasa de forat?Vă multumesc

Scuzați am vrut sa scriu firma

#2626
danutz4web

danutz4web

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 05.08.2008
Buna ziua,

M-ar interesa si pe mine un foraj pentru un put la 20-25m in localitatea Beriu, judetul Hunedoara.
In apropiere este cineva care are fantana de 7m si are tot timpul apa.

Este cineva care face foraje si in judetul Hunedoara?

Mersi

#2627
dadrianro

dadrianro

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.02.2016
Salut
Am o casa intre Bucuresti si Targoviste, la 40-50 m de raul Dambovita, unde apa freatica este foarte sus, 4-5 m, care se ridica la orice ploaie mai zdravana. Am un put in acesta panza care are debit bun, pot sa ud gradina o zi intreaga cu o ppa de 3/4 si functioneaza si hidroforul pt apa menajera in acest timp, fara sa se simta la debit. Problema este ca am facut analiza la calitatea apei si are nitriti, nitrati etc probabil din cauza foselor "septice" din vecini. Am o baterie de filtre, iar apa nu o folosim nici pt cafea, dar e greu cu caratul apei plate..... Intrebarea este: exista posibilitatea sa fie o panza freatica mai curata la o adancime mai mare, avand in vedere apropierea raului Dambovita? Se poate fora in actualul put avand in vedere ca exista camin pt ppa sau trebuie forat in alta parte?
Cu multumiri.

#2628
ionut27

ionut27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 30.11.2008
Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Am un teren in satul Mihai Voda, Bolintin Deal. Unul din vecini a chemat niste oameni din sat care au forat pana la 10 metri. Au introdus o teava portocalie pana in capatul gropii. Vecinul nu stie sa-mi dea detalii pentru nu a asistat la toata lucrarea. Nedumerirea mea este urmatoarea: luciul apei nu trebuia sa fie la al doilea strat de apa? Prima panza de apa este la 3 m adancime. Vecinul are luciul apei la 3 m. Este posibil ca apa de la al doilea strat sa urce atat de mult? Eu banuiesc ca muncitorii nu au izolat cele doua izvoare si l-au contaminat si pe cel de-al doilea. Ma intereseaza acest aspect pentru ca in viitorul apropiat doresc sa forez si eu la 15 m de fantana vecinului. As vrea sa am macar apa menajera, de facut baie si spalat vasele.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate