Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cofetarie buna
Last Updated: Nov 26 2011 19:42, Started by
Taw
, Jul 11 2005 08:23
·
0
#37
Posted 16 December 2006 - 18:24
Am vazut. Oricum ... nu-s rele fitzoasele alea de la liceul de vizavi :)
|
#38
Posted 11 May 2007 - 13:17
Cofetaria "Giorgy's", strada Ramnicu Valcea, cartier Dristor (strada perpendiculara pe Bd. Camil Ressu de la intersectia gura de metrou Dristor 2). Pret: 22 000 lei vechi/bucata..dimensiuni gigant, gust divin.
|
#39
Posted 11 May 2007 - 15:15
The best of e French Bakery. Au o locatie pe Beller, colt cu Averescu si una mi se pare pe pe Dr. Felix. Pe Beller au o mica terasa pe trotuar si...niste torturi care-ti redefinesc notiunea de dulciuri forever.
Pentru luat acasa, in afara de French Bakery, ar mai fi Ana si o cofetarie micuta, pe Nicolae Constantinescu aproape de iesirea in Beller, din pacate nu i-am retinut numele. Folosesc frisca adevarata si oua de tara....In rest....Maria m-a dezamagit complet. |
#40
Posted 14 May 2007 - 09:18
tashulina, on May 11 2007, 14:17, said: Cofetaria "Giorgy's", strada Ramnicu Valcea, cartier Dristor (strada perpendiculara pe Bd. Camil Ressu de la intersectia gura de metrou Dristor 2). Pret: 22 000 lei vechi/bucata..dimensiuni gigant, gust divin. |
#41
Posted 14 May 2007 - 10:49
richelieu, on May 11 2007, 14:15, said: The best of e French Bakery. Au o locatie pe Beller, colt cu Averescu si una mi se pare pe pe Dr. Felix. Pe Beller au o mica terasa pe trotuar si...niste torturi care-ti redefinesc notiunea de dulciuri forever. Pentru luat acasa, in afara de French Bakery, ar mai fi Ana si o cofetarie micuta, pe Nicolae Constantinescu aproape de iesirea in Beller, din pacate nu i-am retinut numele. Folosesc frisca adevarata si oua de tara....In rest....Maria m-a dezamagit complet. Abia astept sa plec spre casa, sa trec pe la cofetaria de care zici pe Constantinescu! Ce s-a intimplat la Maria? |
#42
Posted 14 May 2007 - 11:26
In Cluj, cea mai buna cofetarie mi se pare cofetaria de pe strada Memorandumului ...n-am idee cum ii spune .....
|
#43
Posted 14 May 2007 - 15:28
abancor, on May 14 2007, 11:49, said: Abia astept sa plec spre casa, sa trec pe la cofetaria de care zici pe Constantinescu! Ce s-a intimplat la Maria? La Maria nu s-a intamplat nimic deosebit. Dar mi-a fost atat de laudata si....dulciurile nu mi s-au parut chiar atat de OK. E foarte bun la ei Profiterolul (lucru pe care ti-l poate confirma si catelul meu, care haleste 3 odata :D) si Parfait-ul. In rest....comuna. Nimic deosebit. Astept sa-mi spui parerea ta despre Frech Bakery. Dar...am uitat un warning: Really expensive :). E cam 9 ron o bucata de tort. |
#44
Posted 15 May 2007 - 13:25
Era acum cativa ani buni o cofetarie micuta aproape de Gara de Nord. Nu mai stiu cum se cheama, dar stiu ca avea prajituri proaspete.
|
#45
Posted 16 June 2007 - 19:26
#46
Posted 03 October 2007 - 15:26
Mie imi plac cele de la Cofetaria Vio din Titan si de la Ana. Ador prajiturile cu frisca (naturala) siaici gasesti asa ceva. Iar de la Vio n-am luat niciodata ceva sa nu fie foarte proaspat, cum am patit in multe cazuri, inclusiv la Ana, desi nu as fi crezut.
In ce priveste cofetaria Maria din Aviatiei, chiar nu inteleg de unde atata succes. Sa fie locatia? Prajiturile cu frisca nu au frisca iar multe dintre cele cu "crema" sunt de fapt cu niste budinci nu tocmai delicioase. Si aveti grija cu parfait-ul. Nu vorbesc de o singura persoana care a patit-o. |
|
#47
Posted 04 October 2007 - 09:40
Ini amintesc cate cofetarii erau cand eram mic, aveai de unde alege produse proaspete. Era o adevarata placere sa degusti o amandina la un Pepsi (de-ala de pe vremuri). In Eforie-Nord la "Cristal" chiar in statie la Posta (acum e deschis numai vara). Vis-a-vis era "Pescarus", dl. Nacea, la care imi comandau ai mei torturi pentru onomastica. Alta cofetarie care de mult a tras obloanele era in spatele hotelului "Selena", tot in Eforie Nord. Pe urma, la hotel "Cascom" gaeai de toate, mai ales ca veneau si turisti straini. Cei care au trecut prin Eforie-Sud cu siguranta cunosc "Cuptorul de Aur" ("decedat" si el dupa 2000), unde iti gadila narile mirosul placintelor dobrogene aburinde. Ce mai deliciu, mai ales cu un iaurt proaspat alaturi. :dribbledrool: Pe urma in Centru, langa cinema era cofetaria "Oana", de asemenea foarte primitoare. Ce mai vremuri, as vrea sa fiu din nou copil... :down:
|
#48
Posted 08 December 2007 - 22:10
mama deci am fost acu cateva zile la cofetaria claus de pe banu manta, am trecut din intamplare pe acolo, si am mancat cea mai buna savarina din viata mea, cu frisca naturala, de nu mi-a venit sa cred.
de atunci prietena mea ma trimite sa iau numai de acolo, ar fi bine sa mergeti cel putin o data pe acolo. |
#49
Posted 06 January 2008 - 11:52
O cofetarie buna era si cea de pe Stefan cel Mare colt cu 1907 in Constanta, acum s-a transformat intr-un fel de restaurant. Numarul cofetariilor scade pe zi ce trece, si nu prea mai avem unde sa savuram o prajitura buna, alaturi de un suc. Noroc ca mai aduc cei de la o cofetarie din Constanta aici la cea mai mare alimentara din Eforie...(cam o data la doua-trei zile, ca nu se mai vinde, mai ales iarna).
|
#50
Posted 21 January 2008 - 15:55
Pentru praline incercati Leonidas :wub: (zona Universitate)...sunt scumpe dar bune, poate cele mai bune....
|
#52
Posted 24 January 2008 - 19:32
Chocolat anyone? cofetaria de langa muzeul de istorie, pe calea victoriei. am mancat acolo in vara o prajitura cu ciocolata pe care nu o sa o uit prea curand ^_^
|
#53
Posted 27 January 2008 - 17:48
Top 10- cele mai bune cofetarii din Bucuresti
Cofetariile cu salon de servit dulciuri au fost inlocuite de cele care vand prajituri pentru acasa sau de cafenele. » Spre deosebire de restaurante, capitala are foarte putine cofetarii exotice, bucurestenii preferand clasicele prajituri cu frisca, ciocolata sau fructe. CRITERII A) Gust B) Prospetime C) Aspect D) Diversitate E) Pret Chiar daca o multime de cafenele au un meniu consistent de prajituri, ne-am concentrat doar asupra cofetariilor cu laborator propriu. De asemenea, intrucat cofetariile take away domina piata, nu am socotit aspectul estetic al locatiilor un criteriu relevant. Dupa ce timp de 10 ani, cofetariile aproape ca au disparut din peisajul urban, inlocuite de baruri mai mult sau mai putin sordide, iata de 5-6 ani incoace sunt in puternic reviriment: e fara discutie semn de reintrare in normalitate, fiindca in timp ce barurile sunt pentru oameni singuri, cofetariile sunt pentru intreaga familie si in special pentru copii. Exista insa diferente in raport cu anii 80: cofetariile cu salon de servit au disparut, lasand locul cofetariilor fara mese de tip take away, cu prajituri la pachet. Paradoxal, locul pentru mancat prajituri au devenit cafenele, poate segmentul cel mai versatil din peisajul restaurantelor romanesti, cu o identitate complet ambigua. Disparitia cofetariilor clasice in favoarea formulelor mai flexibile este insa un fenomen mai larg, pus in evidenta si in alte tari. Totusi, ce surprinde in Bucuresti este numarul mic al cofetariilor exotice, 4-5: o cofetarie belgiana, doua grecesti si una italiana - semn ca bucurestenii nu sunt dispusi sa se rasfete cu dulciuri prea sofisticate. Chocolat 1Theo, un mare maestru cofetar belgian si-a creat in Bucuresti propria cofetarie-cafenea - Chocolat. Preturile sunt mai putin de cofetarie si mai mult de cafenea – adica mari, intre 6 si 10 lei. Produsele sunt 100% naturale, unele cu un gust, ceva mai sofisticat, de prajitura facuta in casa, altele cu gust rafinat. Prajiturile nu sunt expuse in vitrine, ci le aduce un chelner pe o tava, ca esantioane. Locul este unul select, care preia un model retro de cofetarie bistro parizian din anii ’30. Trebuie incercate mai multe sortimente de prajituri – dar nu trebuie cu nici un chip ratate prajitura cu migdale si bezea, precum si prajitura cu capsuni. Foarte bun parfait-ul de ciocolata, cu capsuni si zahar ars. Cat despre moelleux au chocolat, este un sufleu din cea mai fina ciocolata, servit cu zmeura dulce si ciocolata lichida. Tiramisu, de nemancat in majoritatea cofetariilor, este aici mai mult decat decent. Agapitos 2Specializat pe prajituri grecesti – dar nu numai cele traditionale taranesti, ci si cele moderne, cu crema si clasicele amandine, ecleruri, savarine. Segmentul de consumatori vizat este unul de top, asadar ingredientele sunt naturale, iar preturile piperate. De incercat panacota, prajitura domino, prajiturile cu crèma de iaurt. Foarte apreciat pentru torturile de nunta, care insa au defectul pretului exorbitant. Casablanca 3Cofetarie de lux in timpul comunismului, care si-a pastrat salonul. Sucurile naturale au un indescriptibil iz de altadata, cofetarii straduindu-se sa mentina componente cat mai naturale si pentru prajituri: frisca este naturala, neaditivizata, la fel bezeaua de Merenghe. Legendare sunt specialitatile de ciocolata italiana si cel mai mare cremsnit din oras. Casa Capsa 4Cel mai bine pastrat brand interbelic si comunist, pe cofetarii; si-a pierdut salonul, functionand in regim de take-away, ca majoritatea cofetariilor romanesti. Scump, cu parfum nostagic de cofetarie comunista (ecler, savarine, diplomat etc.). Printre amatorii bomboanelor si prajiturilor de la Capsa se numara barnoeasa Nicholson, Richard Cleyderman, Francis Ford Coppola. Ana Pan 5Painea Ana are preturi accesibile, populare; cofetaria e la polul opus. Diversitate buna, unele sortimente bat usor spre exotism. Are cofetarie dietetica, un segment pe care putini s-au gandit sa-l acopere. Preturi prea mari, de cofetarie de lux, in primul rand la torturi – care sunt pe acelasi nivel cu al oricarei cofetarii de nisa. O surpriza foarte placuta este insa tortul de nuci verzi. Nefeli 6Asemanator cu Agapitos (din care s-a desprins), dar cu o clasa mai jos, chiar daca preturile sunt similare. Specialitati grecesti, update occidental: nefeli (crema de ciocolata si vanilie, blat insiropat), acropole (sarlota de vanilie si fructe), negraki (blatulet, crema de ciocolata). Torturile de nunta lasa usor de dorit, mai ales cand forma e mai pretentioasa. Cofetaria Maria 7Cofetarie cu preturi bune si cu renume de prajituri naturale. Prajiturile nu exceleaza prin exotism, dar sunt foarte bine facute – fursecuri, toruri si mai ales inghetate (foarte bun parfait-ul); profiterol si amandine ca pe vremuri, frisca cu gust natural. Aspectul, in special la torturi, lasa de dorit. Cofetarie populara, cu cozi de sarbatori. Cofetaria Camelia 8Aspect anonim, de cofetarie cu termopane albe si gresie pe jos; asta nu trebuie insa sa deruteze. Gasiti aici aceleasi 15 feluri de prajituri ca in majoritatea cofetariilor din oras (savarina, ecler, tarta cu fructe etc.), dar foarte bine facute. Cofetarie de cartier cinstita, cu preturi mici si prajituri bune. Pasticeria Giseppina 9Profil "exotic" de cofetarie italieneasca; lipsesc inghetatele insa. Prajituri ok, dar sub sunt o multime de restaurante italienesti unde prajiturile, chiar daca nu sunt asa de diversificate, sunt de multe ori mai bine facute. Foarte bune cremele - de migdale, de fistic, de mascarpone, di malaga, chantilly. Sursa Edited by duculeana, 27 January 2008 - 17:49. |
#54
Posted 06 February 2008 - 21:51
o cofetarie f f f buna e Andreea....pe mihai bravu vis a vis de sp. victor babesh
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users