Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Tomatele
Last Updated: Jul 02 2019 22:28, Started by
mirceabadea2010
, Apr 30 2010 21:25
·
0
#703
Posted 25 March 2013 - 19:34
regeleflorilor, on 25 martie 2013 - 18:58, said:
Referitor la intrebarea lui claudia313 am hotarat sa pun cativa hibrizi cate 300 fire respectiv am semanat Lorely,Lady Rosa,Tolin si Rosaliya dar experimental o sa pun atat in solar cat si afara si soiuri obisnuite,mari carnoase etc Si cum intentionezi sa le comercializezi, in piata- en detail sau sa le dai en-gros unui revanzator? Eu sunt incepatoare, dar tot pot sa-ti spun ca soiurile, care vrei sa le pui afara, in camp, o sa-ti dea niste rosii care nu se vor preta la pastrare si sunt mult mai sensibile si la transport, acelea sunt cele mai grozave ca si gust, dar daca vrei sa ai succes cu ele trebuie sa gandesti bine vanzarea lor Edited by claudia313, 25 March 2013 - 19:34. |
#704
Posted 25 March 2013 - 19:37
eu nu pun in camp , pun in solar , si da vand in piata la taraba , angro mai bine nu te apuci
|
#705
Posted 25 March 2013 - 20:04
Cica toamna se numara bobocii.
Teoretic e posibil o medie de 1 kg pe inflorescenta, practic nu se ajunge la o medie de nici 500 g/inflorescenta. La 3,5-4 plante/m2 si o productie 100 tone/ha, foarte foarte optimista, rezulta 2,8-2,5 kg/planta. lmpartim masa fructelor de pe o planta la nr de inflorescente, 5-7, si da sub juma de kil pe inflorescenta. Potentialul biologic e una, recolta obtinuta e altceva. Cica s-a nascut talent si a murit speranta. La modul optimist nu se scot mai mult de 75-80 de tone pe hectarul de solar si asta intr-un an fara boli, ca daca te procopsesti cu viroze, bacterioze sau diferite ciuperci, nu scoti mare branza. Legumicultura se invata in minim 10 ani astfel incat sa vezi simtomele bolilor cand se instaleaza pe prima planta si nu cand boala face prapad in cultura. Parerea mea de locatar la bloc la etajul 9. |
#706
Posted 25 March 2013 - 20:05
claudia313, on 25 martie 2013 - 19:34, said:
Si cum intentionezi sa le comercializezi, in piata- en detail sau sa le dai en-gros unui revanzator? Eu sunt incepatoare, dar tot pot sa-ti spun ca soiurile, care vrei sa le pui afara, in camp, o sa-ti dea niste rosii care nu se vor preta la pastrare si sunt mult mai sensibile si la transport, acelea sunt cele mai grozave ca si gust, dar daca vrei sa ai succes cu ele trebuie sa gandesti bine vanzarea lor Eu ma gandeam si si adik cele gustoase vreau sa le vand en detail iar hibrizii sa ii vand juma juma depinde daca o sa am timp si de productie si de vanzare sincer sa fiu in comert am ceva experienta si imi plac relatile vanzator cumparator eu am constatat de multe ori pe propria piele ca desi pietele din cluj sunt inundate vara de sudisti le spunem noi totusi rosiile mari de gradina tip inima de bou se vand primele si la un pret net superior.Tot ce imi doresc eu e sa raman cu rasaduri caci deja am cateva comenzi serioase de ex 1000 de fire de f1,adik sa nu fiu inteles gresit eu m-am descurcat exceptional pana acum cu florile ,tomatele sunt un experiment care depinde intr-o mica masura de mine,sper sa ies in pierdere macar |
#707
Posted 25 March 2013 - 20:13
regeleflorilor, on 25 martie 2013 - 20:05, said:
desi pietele din cluj sunt inundate vara de sudisti le spunem noi totusi rosiile mari de gradina tip inima de bou se vand primele si la un pret net superior. Asta-i cel mai important la rosiile-soi, sa incepi sa ai piata de desfacere, ai putea incepe si pe la cunostinte, ca cine da de gustul acelor rosii va deveni dependent. Desi tendinta ultimilor ani a romanilor a fost de a cumpara rosiile acelea frumoase, de import, toate la aceeasi dimensiune, acum lumea vrea ceva mai apropiat 'de tara', doar ca e mai greu de gestionat treaba din cauza perisabilitatii mai ridicate. Eu cred ca ar merge sa vinzi, cele foarte mature, si pentru conservat, la gospodinele care vor sa faca suc de rosii, la pret mai mic, deci poate asta e un mod de a nu arunca rosiile mai moi, care nu s-au vandut chiar in prima zi. |
#708
Posted 25 March 2013 - 20:18
Apreciez experienta ta trestie si chiar am aflat multe citind ce ai scris dar ideea e in felul urmator,eu incepand cu 89 sunt liber profesionist am cam incercat de toate ,lumea nu stie cat de greu iti este cand te numesc generic patron,dar eu sunt un om liber si iubesc asta fac ce vreau ,cand vreau si cat vreau si libertatea are pretul ei,este foarte greu dar daca te pasioneaza poti reusi,oameni ca noi misca lumea asta nu cei care vin de la bugetar si se trantesc pe canapea cu telecomanda in mana.
Si da Claudia313 exact la asta ma gandeam decat sa le dau la .... mai bine pentru bulion la un pret minim |
#709
Posted 25 March 2013 - 20:23
Succes iti doresc! Ca sa vedem si ardeleni legumicultori, desi nu avem conditiile celor din alte zone!
Ca tot ziceai de flori...ce flori produci si vinzi? |
#710
Posted 25 March 2013 - 20:34
regeleflorilor, on 25 martie 2013 - 20:18, said:
Apreciez experienta ta trestie si chiar am aflat multe citind ce ai scris dar ideea e in felul urmator,eu incepand cu 89 sunt liber profesionist am cam incercat de toate ,lumea nu stie cat de greu iti este cand te numesc generic patron,dar eu sunt un om liber si iubesc asta fac ce vreau ,cand vreau si cat vreau si libertatea are pretul ei,este foarte greu dar daca te pasioneaza poti reusi,oameni ca noi misca lumea asta nu cei care vin de la bugetar si se trantesc pe canapea cu telecomanda in mana. Nu m-am referit la profesia nimanui, doar am explicat ca in teorie situatia e roz si in practica e mai maronie. Pe hartie putem scoate productii de 3 ori mai mari ca in realitate. Dar cand tragem linie toamna si vedem cu ce am ramas in buzunar, incepem sa gandim altfel. |
#711
Posted 25 March 2013 - 20:52
in legatura cu experienta, cat ai avea, nu e la fel in fiecare an si nu mai vorbesc de preturi.
sa nu uitam ca doi ani acum, pretul la rosii a fost de ras, iar anul trecut a fost bun, si cum treaba asta alterneza, inchipuiti-va cum va fi anul asta, cu toate previziunile despre vreme pe care le fac meteorologii. |
#712
Posted 25 March 2013 - 20:59
claudia313, on 25 martie 2013 - 20:23, said:
Succes iti doresc! Ca sa vedem si ardeleni legumicultori, desi nu avem conditiile celor din alte zone! Ca tot ziceai de flori...ce flori produci si vinzi? Multumesc la fel la toata lumea ca noi romanii avem nevoie,iar despre flori acum nimic caci ultimi 3 ani am lucrat in scotia acum vreau sa-mi investesc bani si experienta acumulata,dar inainte faceam flori pentru jardiniere de toate si altoiam trandafiri |
|
#713
Posted 26 March 2013 - 17:34
Dupa 9 zile mi-au rasarit toate cele 40 soiuri de tomate heillrom pe care le-am cumparat in proportie de 90 la suta
Nu stiu daca putem dezbate aici daca nu poate deschid un post referitor la soiuri de tomate si hibrizi cu calitatile si defectele lor apropo am gasit un site cu peste 600 de soiuri heillrom Attached Files |
#715
Posted 26 March 2013 - 18:54
regeleflorilor, on 26 martie 2013 - 17:34, said:
Dupa 9 zile mi-au rasarit toate cele 40 soiuri de tomate heillrom pe care le-am cumparat in proportie de 90 la suta Nu stiu daca putem dezbate aici daca nu poate deschid un post referitor la soiuri de tomate si hibrizi cu calitatile si defectele lor apropo am gasit un site cu peste 600 de soiuri heillrom Legat de folosirea termenului "heillrom"...sa stiti ca este de fapt "heirloom"... Folosirea termenului bilingv de "soi heirloom" este un fel de pleonasm...deoarece "soi" in limba romana presupune o varietate care nu este hibrid si pastreaza calitatile genetice de la o generatie la alta(deci totuna cu sensul termenului "heirloom"). La noi in Romania folosim termenii "soiuri" si "hibrizi" pentru a diferentia varietatile de legume. Edited by nicoretro, 26 March 2013 - 18:58. |
#716
Posted 26 March 2013 - 23:04
claudia313, on 26 martie 2013 - 18:04, said:
Ce site? Americanii de la tomatofest? Da exact despre ei e vorba scz dar radeam sa lesin la rasaduri de nea orgu am citit azi tot postul e foarte folositor mai ales referitor la tomate Din pacate se pare ca vremea ne-a cam pacalit anul acesta,in viata mea nu m-am uitat atata la meteo |
#717
Posted 26 March 2013 - 23:20
Eeee, nea 1orgu e un povestitor adevarat Da, ne-a ars rau vremea luna asta, s-a razbunat pentru iarna usoara...Anul trecut am pus in casa o parte din rasadurile de rosii, ca sa am si mai timpurii, iar restul le-am semanat direct in gradina, in primele zile din mai si a fost ok, anul acesta in schimb am doar 3 amarate de rasaduri de rosii in casa, le-am pus la gandul ca sunt timpurii iar restul am semanat in rasadnita...care inca e goala ca a dat gerul de martie si inca n-a rasarit nimic
|
|
#718
Posted 27 March 2013 - 07:03
tomatogrowers cred
si rasadurile mele din casa sunt jalnice, nu numai ca ne-a palit iarna iar, dar feb+martie au fost si luni cu nori...rosiile sunt cam stravezii, dar ardeii iuti si vinetele par mult mai bine si sunt parca si mai marisore decat le aveam anul trecut. asa ca eu una am notat asa: vinete+ardei de pus in ian, rosiile in feb ca in e prea devreme pt.ele si conditiile mele din casa. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users