Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Cresterea taurinelor de carne

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1445 replies to this topic

#163
ariete41

ariete41

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 15.11.2009

View Postgigidinchitila, on 8th March 2011, 15:35, said:

De ce spui asta?!

Crasificarea SEUROP se face in functie de contitatea de grasime din carcasa, dupa ce animalul a fost sacrificat.
Si in romania abatoarele lucreaza dupa sistemul de clasificare SEUROP si la noi in tara tre sa cauti 1 an ca sa gasesti 2 carcase la fel...
Cea mai apreciata carne de vita, cea mai superioara calitativ si mai scumpa este de la animalele crescute pe pasune.
Cresterea lor in sistem intensiv, in boxe este un compromis.
Stai un  pic  sa  ne  intelegem ...se  pare ca nu ai citit  cu atentie  ceea ce am  scris  in acel  mesaj,nu  spun  eu  ,,asta " si am  precizat  inca  de la inceputul  mesajului  ca  asta  este  realitatea  de  aici  ,asa  cresc  bovine de carne  fermierii de aici .Si  eu  sunt adeptul cresterii animalelor  de carne  pe pasune cel  putin  o anumita perioada  din viata  lor si eram  convins  ca  asta  e  modul  cel mai  corect  dar  dupa  ce am  intrat  pe  toate  forumurile lor  sincer  sa fiu nu mai  sunt chiar convins  de  faptul  ca  poti  face performanta  doar  cu  pasunea .Mesajul  meu  are scopul  de a  ne  face cunoscut  un alt  mod  de a creste  bovine de carne si  nu suntem  obligati sa l punem in aplicare ci  doar  sa  l  dezbatem  .
In ceea  ce priveste  clasificarea SEUROP ti  ai  cam  raspuns  singur ....de crezi  tu  ca  marii  procesatori  prefera  sa  cumpere  carcase  de afara ? la un pret  si sa plateasca  pentru  carcasele  de la noi  un  pret  mai mic ?

#164
gigidinchitila

gigidinchitila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 23.04.2007

View Postariete41, on 5th March 2011, 20:09, said:

Uitati ce  spun  crescatorii  de taurine  de carne  din IT:    

-in orice  caz  pentru  ei nu exista  bovine  de carne  pe pasune  pentru  ca ,carcasa trebuie  sa fie  conforma  clasificarii S.E.U.R.O.P si  trebuie sa aiba  anumite calitati organoleptice ,de  fragezime a  carnii ,de culuare ,si  poate  avea  doar  o anumita  parte  de  grasime  in functie de rasa ,ori  aceste  caracteristici nu pot fi obtinute  pe pasune  ci numai  in  sistem intensiv  in  boxe .

Poi tu spuneai exact ca mai sus.

Iar eu iti spun SIGUR ca...Midstar sa zicem, sau orice alt crescator de bovine cu mintea deschisa... iti poate arata un animal crescut de el pe pasune, care dupa sacrificare are carcasa S sau E.
Impecabil marmorata, de culoare acceptata de orice mare restaurant cu atata grasime cat are voie ca sa intre in Clasa specifica....

E posibil ca pentru ei sa nu existe bovine de carne pe pasune din ratiuni economice...ca e poate mai scump de crescut daca n-ai suficient teren sau nu este piata de desfacere.

La fel cum in Romania nu exista pui de carne in sistem freerange  :naughty:

#165
aberdeen_angus

aberdeen_angus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 05.07.2010

View Postandrei_virus, on 5th March 2011, 15:33, said:

... daca    incep  cu metisi  vreo 10 la numar   si hrana sa  zicem ca  o am  adapostul  il am...dar   am vazut ca  scriai  ceva de stabulatie libera. eu unu nu am am pasune  daca  pe timp de vara   ii tin in grajd  dandu-l de mancare  la refuz  afecteaza  cumva cresterea  lor?   si inca un lucru daca  vreau sa   cumpar vitei sa ii cresc  pt  carne la ce luna trebuie sa ii cumpar  si la ce  luna  sunt buni de  vanzare? ...
la prima intrebare raspunsul este - dati-i bataie, nu-i nici un impediment...  :thumbup:
la a doua intrebare .. cu cat viteii sunt intarcati mai tarziu cu atat mai bine pentru Dvs, daca va referiti strict la rase de carne - acesti vitei se intarca de obicei undeva pe la varsta de 7 luni...

#166
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005
Hristos a inviat! ...si multa sanatate urez tuturor celor care citesc acest topic, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Va invit sa accesati mai multe informatii referitoare la cresterea vitelor de carne, pe un site specializat creat de crescatori pentru crescatori si nu numai
Bovine de carne
PS: Observ ca linkul de mai sus da o eroare, adresa reala este "bovinedecarne.u c o z.net" - fara spatii intre u c o z

Edited by midstar, 26 April 2011 - 10:22.


#167
maxx105

maxx105

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.08.2010

View Postmidstar, on 26th April 2011, 10:12, said:

Hristos a inviat! ...si multa sanatate urez tuturor celor care citesc acest topic, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Va invit sa accesati mai multe informatii referitoare la cresterea vitelor de carne, pe un site specializat creat de crescatori pentru crescatori si nu numai
Bovine de carne
PS: Observ ca linkul de mai sus da o eroare, adresa reala este "bovinedecarne.u c o z.net" - fara spatii intre u c o z
Adevarat a inviat!Am descoperit acest topic cu 2 saptamani in urma,fiind interesat de cresterea vacilor de carne.Vreau sa multumesc tuturor celor care posteaza informatii utile.Pe viitor o sa va adresez intrebari avand in vedere ca am multe necunoscute.Toate cele bune!

#168
c_mihai89

c_mihai89

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 05.04.2011
Salutari tuturor,
Citesc de ceva timp forumul si am si eu o intrebare.
Aveti idee cum si cu cat se vinde carnea de vitel (pana in 3 luni) in UE? Intreb asta pt ca la noi in piata vin niste domni care colecteaza vitei la un pret destul de bun, insa iau doar BR, ce e de alta culoare nu se accepta. Astfel diferenta de pret dintre un vitel baltat si unul negru e de cel putin 200 lei.

MIDSTAR felicitari pt treaba pe care o faci. Eu sunt tot din Liteni si visez si eu sa am o ferma de cand eram mai mic, sper ca in maxim 3 ani sa incep un proiect si ...... cu ajutorul Celui De Sus poate o sa reusesc.

#169
gigidinchitila

gigidinchitila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 23.04.2007

View Postc_mihai89, on 13th May 2011, 04:55, said:

Salutari tuturor,
Citesc de ceva timp forumul si am si eu o intrebare.
Aveti idee cum si cu cat se vinde carnea de vitel (pana in 3 luni) in UE? Intreb asta pt ca la noi in piata vin niste domni care colecteaza vitei la un pret destul de bun, insa iau doar BR, ce e de alta culoare nu se accepta. Astfel diferenta de pret dintre un vitel baltat si unul negru e de cel putin 200 lei.

MIDSTAR felicitari pt treaba pe care o faci. Eu sunt tot din Liteni si visez si eu sa am o ferma de cand eram mai mic, sper ca in maxim 3 ani sa incep un proiect si ...... cu ajutorul Celui De Sus poate o sa reusesc.


PS Scuze administratorilor, din greseala am deschis un topic nou cu acest mesaj. Rog sa il stergeti daca deranjeaza.

Mie personal NU mi se pare ok taierea viteilor pana in 250 de kilograme(si asta cu mari indulgente). Carnea nu are nici un Dumnezeu!

Exista tehnologia producerii de BABY BEEF prin care viteii(de obicei hibrizi) sunt crescuti intensiv pana la 3-4 luni cu lapte si concentrate pentru a obtine o carne frageda si roz.

In cazul in care domnii de care amintesti cumpara vitei in viu, eu cred ca mai degraba ii folosesc in ingrasatorii si ii sacrifica mai tarziu!

#170
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005

View Postc_mihai89, on 13th May 2011, 07:55, said:

Salutari tuturor,
Citesc de ceva timp forumul si am si eu o intrebare.
Aveti idee cum si cu cat se vinde carnea de vitel (pana in 3 luni) in UE? Intreb asta pt ca la noi in piata vin niste domni care colecteaza vitei la un pret destul de bun, insa iau doar BR, ce e de alta culoare nu se accepta. Astfel diferenta de pret dintre un vitel baltat si unul negru e de cel putin 200 lei.

MIDSTAR felicitari pt treaba pe care o faci. Eu sunt tot din Liteni si visez si eu sa am o ferma de cand eram mai mic, sper ca in maxim 3 ani sa incep un proiect si ...... cu ajutorul Celui De Sus poate o sa reusesc.

Multumesc pentru aprecierii, ma bugur sa vad consateni pe aici
Ideea este ca Baltata Romaneasca este rasa mixta carne-lapte. Probabil cei care cumpara din piata ii iau pentru ingrasat, avantajul baltatei in acest sens, comparativ cu holstein de exemplu, se datoreaza cantitatii de carne in carcasa. La doi vitei unul de BR altul de Holstein de aceasi varsta si crescuti in conditii similare randamentul la taiere este net superior la Baltata Romaneasca. De aceea sunt mai cautati.
Exista persoane care prefera carne de vitel mai mic dar nu cred ca este cazul acestor comercianti, multi au rol de intermediari in sensul ca aduna vitei intarcati de pe piata locala si ii exporta in Vest pentru crestere. Am inteles ca in cazul unui astfel de transport pretul de export poate ajunge si in jur de 4-5 EURO/kg in viu. Stiu ferme de baltata din zona Moldovei care vand intermediarilor vitei pana la 150 kg cu min. 3 EURO/kg.

Edited by midstar, 13 May 2011 - 16:51.


#171
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postc_mihai89, on 13th May 2011, 08:48, said:

la noi in piata vin niste domni care colecteaza vitei la un pret destul de bun, insa iau doar BR, ce e de alta culoare nu se accepta. Astfel diferenta de pret dintre un vitel baltat si unul negru e de cel putin 200 lei.
Pai, mi se pare normal. Baltata Romaneasca pune carne pe ea mult mai bine ca Holsteinul, care e ca biscuitul in dunga ...

Dar acei "domni" nu cumpara viteii pentru sacrificare, ci pentru ingrasare. Asa ca nu are nici o relevanta pretul carnii de vitel de 3 luni, in UE. Nici nu prea se sacrifica vitelul la 3 luni, ca are mai mult oase decat carne... si nu e rentabil.

Edited by horia66, 21 May 2011 - 16:24.


#172
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005
Cateva fotografii din noul sezon de pasunat:

[ http://light.sunphoto.ro/photos/normal/37229808_TZFCZDEXN.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://light.sunphoto.ro/photos/normal/37230340_EBRMGFWXG.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://light.sunphoto.ro/photos/normal/37230181_XSOYWOLWK.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://light.sunphoto.ro/photos/thumb/37230215_BLHJMBBEJ.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Albumul complet il gasiti aici:

http://fermacharolai...de_carne_-_2011

Edited by midstar, 20 May 2011 - 19:13.


#173
c_mihai89

c_mihai89

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 05.04.2011
Sunt foarte frumoase.
Cate capete ai si ce faci cu viteii?

#174
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005

View Postc_mihai89, on 21st May 2011, 09:34, said:

Sunt foarte frumoase.
Cate capete ai si ce faci cu viteii?
In total sunt 10 capete adulte si trei vitei care fie vor fi vanduti pentru reproductie, fie ingrasati si trimisi la export! In septembrie incepe un nou sezon de fatari si efectivul se va mari!

#175
danielstangeana

danielstangeana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 11.05.2011
va salut cu respect pe toti care ne dati raspunsuri pe acest forum si va multumesc ptr. ras. gratuite pe care nu reusim sa le optinem de cat aici.am si eu o intrebare : eu sant din tulcea si am o cunostinta care are la noi in delta o ferma de vaci.problema de care seloveste este  ca apornit cu cateva vaci iar acum are in jur de 100 pentru ca nu are unde sa vinda vitelele.din cate am inteles abatorul primeste doar taurasi  (cel putin asa spune el)vreau sa stiu daca este adevarat si daca da ce modalitate ar fi pentru comercializarea vitelelor. vitele nu sant dintro rasa anume sant o amestecatura in care predomina br.m-ar interesa acest subiect pentru ca  a-si dori sa incep si eu o activitate asemanatoare dar vreau sa merg pe br. cu charolise.ok toate bune si frumoase dar ce fac daca intrun an fata toate vitele?? va multumesc anticipat in special d-lui midstar pentru deschiderea acestui topic.cu respect Daniel

#176
cat1

cat1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 375
  • Înscris: 08.06.2010

View Postdanielstangeana, on 18th June 2011, 10:49, said:

va salut cu respect pe toti care ne dati raspunsuri pe acest forum si va multumesc ptr. ras. gratuite pe care nu reusim sa le optinem de cat aici.am si eu o intrebare : eu sant din tulcea si am o cunostinta care are la noi in delta o ferma de vaci.problema de care seloveste este  ca apornit cu cateva vaci iar acum are in jur de 100 pentru ca nu are unde sa vinda vitelele.din cate am inteles abatorul primeste doar taurasi  (cel putin asa spune el)vreau sa stiu daca este adevarat si daca da ce modalitate ar fi pentru comercializarea vitelelor. vitele nu sant dintro rasa anume sant o amestecatura in care predomina br.m-ar interesa acest subiect pentru ca  a-si dori sa incep si eu o activitate asemanatoare dar vreau sa merg pe br. cu charolise.ok toate bune si frumoase dar ce fac daca intrun an fata toate vitele?? va multumesc anticipat in special d-lui midstar pentru deschiderea acestui topic.cu respect Daniel
Eu stiu ca abatoarele primesc si vitele si vaci ,dar la alt pret.Daca faci metisari cu Charolaise nu o sa ai probleme in vanzarea viteilor indiferent ca sunt masculi sau femele.

#177
c_mihai89

c_mihai89

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 05.04.2011

View Postdanielstangeana, on 18th June 2011, 10:49, said:

va salut cu respect pe toti care ne dati raspunsuri pe acest forum si va multumesc ptr. ras. gratuite pe care nu reusim sa le optinem de cat aici.am si eu o intrebare : eu sant din tulcea si am o cunostinta care are la noi in delta o ferma de vaci.problema de care seloveste este  ca apornit cu cateva vaci iar acum are in jur de 100 pentru ca nu are unde sa vinda vitelele.din cate am inteles abatorul primeste doar taurasi  (cel putin asa spune el)vreau sa stiu daca este adevarat si daca da ce modalitate ar fi pentru comercializarea vitelelor. vitele nu sant dintro rasa anume sant o amestecatura in care predomina br.m-ar interesa acest subiect pentru ca  a-si dori sa incep si eu o activitate asemanatoare dar vreau sa merg pe br. cu charolise.ok toate bune si frumoase dar ce fac daca intrun an fata toate vitele?? va multumesc anticipat in special d-lui midstar pentru deschiderea acestui topic.cu respect Daniel


La noi in Bucovina se primesc si vaci fie ele si batrane si slabe, diferenta de pret dintre tauri maturi si vaci e de 2-4 lei in functie de greutate si varsta. Daca in tulcea se primesc doar taurasi inseamna ca au de unde colecta animale asa...la discretie. Cauta p net un nr de tel la vreun abator din judet si intreaba, asa poti fi sigur de raspuns.

#178
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005
Dragilor, datorita unui eveniment tragic ce a avut parte in familia mea, va anunt cu durere ca trebuie sa renunt pentru moment la aceasta activitate. Avand in vedere contextul am scos la vanzare animalele din ferma. Anuntul este in linkul de mai jos:
Anunt vanzare vaci Charolaise

#179
c_mihai89

c_mihai89

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 05.04.2011

View Postmidstar, on 14th July 2011, 21:40, said:

Dragilor, datorita unui eveniment tragic ce a avut parte in familia mea, va anunt cu durere ca trebuie sa renunt pentru moment la aceasta activitate. Avand in vedere contextul am scos la vanzare animalele din ferma. Anuntul este in linkul de mai jos:
Anunt vanzare vaci Charolaise


Imi pare rau pt tine. Te-ai chinuit atat sa reusesti si.....nahviata merge inainte.
Vinzi animalele doar impreuna sau si la bucata?

#180
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006
:console: ... ...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate