Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cresterea taurinelor de carne
Last Updated: Jun 21 2020 09:07, Started by
midstar
, Apr 29 2010 15:29
·
0
#163
Posted 09 March 2011 - 17:22
gigidinchitila, on 8th March 2011, 15:35, said: De ce spui asta?! Crasificarea SEUROP se face in functie de contitatea de grasime din carcasa, dupa ce animalul a fost sacrificat. Si in romania abatoarele lucreaza dupa sistemul de clasificare SEUROP si la noi in tara tre sa cauti 1 an ca sa gasesti 2 carcase la fel... Cea mai apreciata carne de vita, cea mai superioara calitativ si mai scumpa este de la animalele crescute pe pasune. Cresterea lor in sistem intensiv, in boxe este un compromis. In ceea ce priveste clasificarea SEUROP ti ai cam raspuns singur ....de crezi tu ca marii procesatori prefera sa cumpere carcase de afara ? la un pret si sa plateasca pentru carcasele de la noi un pret mai mic ? |
#164
Posted 09 March 2011 - 17:41
ariete41, on 5th March 2011, 20:09, said: Uitati ce spun crescatorii de taurine de carne din IT: -in orice caz pentru ei nu exista bovine de carne pe pasune pentru ca ,carcasa trebuie sa fie conforma clasificarii S.E.U.R.O.P si trebuie sa aiba anumite calitati organoleptice ,de fragezime a carnii ,de culuare ,si poate avea doar o anumita parte de grasime in functie de rasa ,ori aceste caracteristici nu pot fi obtinute pe pasune ci numai in sistem intensiv in boxe . Poi tu spuneai exact ca mai sus. Iar eu iti spun SIGUR ca...Midstar sa zicem, sau orice alt crescator de bovine cu mintea deschisa... iti poate arata un animal crescut de el pe pasune, care dupa sacrificare are carcasa S sau E. Impecabil marmorata, de culoare acceptata de orice mare restaurant cu atata grasime cat are voie ca sa intre in Clasa specifica.... E posibil ca pentru ei sa nu existe bovine de carne pe pasune din ratiuni economice...ca e poate mai scump de crescut daca n-ai suficient teren sau nu este piata de desfacere. La fel cum in Romania nu exista pui de carne in sistem freerange |
#165
Posted 11 March 2011 - 13:18
andrei_virus, on 5th March 2011, 15:33, said: ... daca incep cu metisi vreo 10 la numar si hrana sa zicem ca o am adapostul il am...dar am vazut ca scriai ceva de stabulatie libera. eu unu nu am am pasune daca pe timp de vara ii tin in grajd dandu-l de mancare la refuz afecteaza cumva cresterea lor? si inca un lucru daca vreau sa cumpar vitei sa ii cresc pt carne la ce luna trebuie sa ii cumpar si la ce luna sunt buni de vanzare? ... la a doua intrebare .. cu cat viteii sunt intarcati mai tarziu cu atat mai bine pentru Dvs, daca va referiti strict la rase de carne - acesti vitei se intarca de obicei undeva pe la varsta de 7 luni... |
#166
Posted 26 April 2011 - 10:12
Hristos a inviat! ...si multa sanatate urez tuturor celor care citesc acest topic, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Va invit sa accesati mai multe informatii referitoare la cresterea vitelor de carne, pe un site specializat creat de crescatori pentru crescatori si nu numai Bovine de carne PS: Observ ca linkul de mai sus da o eroare, adresa reala este "bovinedecarne.u c o z.net" - fara spatii intre u c o z Edited by midstar, 26 April 2011 - 10:22. |
#167
Posted 01 May 2011 - 14:14
midstar, on 26th April 2011, 10:12, said: Hristos a inviat! ...si multa sanatate urez tuturor celor care citesc acest topic, cu ocazia sarbatorilor pascale. Va invit sa accesati mai multe informatii referitoare la cresterea vitelor de carne, pe un site specializat creat de crescatori pentru crescatori si nu numai Bovine de carne PS: Observ ca linkul de mai sus da o eroare, adresa reala este "bovinedecarne.u c o z.net" - fara spatii intre u c o z |
#168
Posted 13 May 2011 - 07:48
Salutari tuturor,
Citesc de ceva timp forumul si am si eu o intrebare. Aveti idee cum si cu cat se vinde carnea de vitel (pana in 3 luni) in UE? Intreb asta pt ca la noi in piata vin niste domni care colecteaza vitei la un pret destul de bun, insa iau doar BR, ce e de alta culoare nu se accepta. Astfel diferenta de pret dintre un vitel baltat si unul negru e de cel putin 200 lei. MIDSTAR felicitari pt treaba pe care o faci. Eu sunt tot din Liteni si visez si eu sa am o ferma de cand eram mai mic, sper ca in maxim 3 ani sa incep un proiect si ...... cu ajutorul Celui De Sus poate o sa reusesc. |
#169
Posted 13 May 2011 - 11:23
c_mihai89, on 13th May 2011, 04:55, said: Salutari tuturor, Citesc de ceva timp forumul si am si eu o intrebare. Aveti idee cum si cu cat se vinde carnea de vitel (pana in 3 luni) in UE? Intreb asta pt ca la noi in piata vin niste domni care colecteaza vitei la un pret destul de bun, insa iau doar BR, ce e de alta culoare nu se accepta. Astfel diferenta de pret dintre un vitel baltat si unul negru e de cel putin 200 lei. MIDSTAR felicitari pt treaba pe care o faci. Eu sunt tot din Liteni si visez si eu sa am o ferma de cand eram mai mic, sper ca in maxim 3 ani sa incep un proiect si ...... cu ajutorul Celui De Sus poate o sa reusesc. PS Scuze administratorilor, din greseala am deschis un topic nou cu acest mesaj. Rog sa il stergeti daca deranjeaza. Mie personal NU mi se pare ok taierea viteilor pana in 250 de kilograme(si asta cu mari indulgente). Carnea nu are nici un Dumnezeu! Exista tehnologia producerii de BABY BEEF prin care viteii(de obicei hibrizi) sunt crescuti intensiv pana la 3-4 luni cu lapte si concentrate pentru a obtine o carne frageda si roz. In cazul in care domnii de care amintesti cumpara vitei in viu, eu cred ca mai degraba ii folosesc in ingrasatorii si ii sacrifica mai tarziu! |
#170
Posted 13 May 2011 - 16:50
c_mihai89, on 13th May 2011, 07:55, said: Salutari tuturor, Citesc de ceva timp forumul si am si eu o intrebare. Aveti idee cum si cu cat se vinde carnea de vitel (pana in 3 luni) in UE? Intreb asta pt ca la noi in piata vin niste domni care colecteaza vitei la un pret destul de bun, insa iau doar BR, ce e de alta culoare nu se accepta. Astfel diferenta de pret dintre un vitel baltat si unul negru e de cel putin 200 lei. MIDSTAR felicitari pt treaba pe care o faci. Eu sunt tot din Liteni si visez si eu sa am o ferma de cand eram mai mic, sper ca in maxim 3 ani sa incep un proiect si ...... cu ajutorul Celui De Sus poate o sa reusesc. Multumesc pentru aprecierii, ma bugur sa vad consateni pe aici Ideea este ca Baltata Romaneasca este rasa mixta carne-lapte. Probabil cei care cumpara din piata ii iau pentru ingrasat, avantajul baltatei in acest sens, comparativ cu holstein de exemplu, se datoreaza cantitatii de carne in carcasa. La doi vitei unul de BR altul de Holstein de aceasi varsta si crescuti in conditii similare randamentul la taiere este net superior la Baltata Romaneasca. De aceea sunt mai cautati. Exista persoane care prefera carne de vitel mai mic dar nu cred ca este cazul acestor comercianti, multi au rol de intermediari in sensul ca aduna vitei intarcati de pe piata locala si ii exporta in Vest pentru crestere. Am inteles ca in cazul unui astfel de transport pretul de export poate ajunge si in jur de 4-5 EURO/kg in viu. Stiu ferme de baltata din zona Moldovei care vand intermediarilor vitei pana la 150 kg cu min. 3 EURO/kg. Edited by midstar, 13 May 2011 - 16:51. |
#171
Posted 19 May 2011 - 23:14
c_mihai89, on 13th May 2011, 08:48, said: la noi in piata vin niste domni care colecteaza vitei la un pret destul de bun, insa iau doar BR, ce e de alta culoare nu se accepta. Astfel diferenta de pret dintre un vitel baltat si unul negru e de cel putin 200 lei. Dar acei "domni" nu cumpara viteii pentru sacrificare, ci pentru ingrasare. Asa ca nu are nici o relevanta pretul carnii de vitel de 3 luni, in UE. Nici nu prea se sacrifica vitelul la 3 luni, ca are mai mult oase decat carne... si nu e rentabil. Edited by horia66, 21 May 2011 - 16:24. |
#172
Posted 20 May 2011 - 19:10
Cateva fotografii din noul sezon de pasunat:
[ http://light.sunphoto.ro/photos/normal/37229808_TZFCZDEXN.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://light.sunphoto.ro/photos/normal/37230340_EBRMGFWXG.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://light.sunphoto.ro/photos/normal/37230181_XSOYWOLWK.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://light.sunphoto.ro/photos/thumb/37230215_BLHJMBBEJ.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Albumul complet il gasiti aici: http://fermacharolai...de_carne_-_2011 Edited by midstar, 20 May 2011 - 19:13. |
|
#173
Posted 21 May 2011 - 09:34
Sunt foarte frumoase.
Cate capete ai si ce faci cu viteii? |
#174
Posted 25 May 2011 - 13:59
#175
Posted 18 June 2011 - 09:49
va salut cu respect pe toti care ne dati raspunsuri pe acest forum si va multumesc ptr. ras. gratuite pe care nu reusim sa le optinem de cat aici.am si eu o intrebare : eu sant din tulcea si am o cunostinta care are la noi in delta o ferma de vaci.problema de care seloveste este ca apornit cu cateva vaci iar acum are in jur de 100 pentru ca nu are unde sa vinda vitelele.din cate am inteles abatorul primeste doar taurasi (cel putin asa spune el)vreau sa stiu daca este adevarat si daca da ce modalitate ar fi pentru comercializarea vitelelor. vitele nu sant dintro rasa anume sant o amestecatura in care predomina br.m-ar interesa acest subiect pentru ca a-si dori sa incep si eu o activitate asemanatoare dar vreau sa merg pe br. cu charolise.ok toate bune si frumoase dar ce fac daca intrun an fata toate vitele?? va multumesc anticipat in special d-lui midstar pentru deschiderea acestui topic.cu respect Daniel
|
#176
Posted 19 June 2011 - 14:50
danielstangeana, on 18th June 2011, 10:49, said: va salut cu respect pe toti care ne dati raspunsuri pe acest forum si va multumesc ptr. ras. gratuite pe care nu reusim sa le optinem de cat aici.am si eu o intrebare : eu sant din tulcea si am o cunostinta care are la noi in delta o ferma de vaci.problema de care seloveste este ca apornit cu cateva vaci iar acum are in jur de 100 pentru ca nu are unde sa vinda vitelele.din cate am inteles abatorul primeste doar taurasi (cel putin asa spune el)vreau sa stiu daca este adevarat si daca da ce modalitate ar fi pentru comercializarea vitelelor. vitele nu sant dintro rasa anume sant o amestecatura in care predomina br.m-ar interesa acest subiect pentru ca a-si dori sa incep si eu o activitate asemanatoare dar vreau sa merg pe br. cu charolise.ok toate bune si frumoase dar ce fac daca intrun an fata toate vitele?? va multumesc anticipat in special d-lui midstar pentru deschiderea acestui topic.cu respect Daniel |
#177
Posted 20 June 2011 - 20:14
danielstangeana, on 18th June 2011, 10:49, said: va salut cu respect pe toti care ne dati raspunsuri pe acest forum si va multumesc ptr. ras. gratuite pe care nu reusim sa le optinem de cat aici.am si eu o intrebare : eu sant din tulcea si am o cunostinta care are la noi in delta o ferma de vaci.problema de care seloveste este ca apornit cu cateva vaci iar acum are in jur de 100 pentru ca nu are unde sa vinda vitelele.din cate am inteles abatorul primeste doar taurasi (cel putin asa spune el)vreau sa stiu daca este adevarat si daca da ce modalitate ar fi pentru comercializarea vitelelor. vitele nu sant dintro rasa anume sant o amestecatura in care predomina br.m-ar interesa acest subiect pentru ca a-si dori sa incep si eu o activitate asemanatoare dar vreau sa merg pe br. cu charolise.ok toate bune si frumoase dar ce fac daca intrun an fata toate vitele?? va multumesc anticipat in special d-lui midstar pentru deschiderea acestui topic.cu respect Daniel La noi in Bucovina se primesc si vaci fie ele si batrane si slabe, diferenta de pret dintre tauri maturi si vaci e de 2-4 lei in functie de greutate si varsta. Daca in tulcea se primesc doar taurasi inseamna ca au de unde colecta animale asa...la discretie. Cauta p net un nr de tel la vreun abator din judet si intreaba, asa poti fi sigur de raspuns. |
|
#178
Posted 14 July 2011 - 20:40
Dragilor, datorita unui eveniment tragic ce a avut parte in familia mea, va anunt cu durere ca trebuie sa renunt pentru moment la aceasta activitate. Avand in vedere contextul am scos la vanzare animalele din ferma. Anuntul este in linkul de mai jos:
Anunt vanzare vaci Charolaise |
#179
Posted 14 July 2011 - 21:04
midstar, on 14th July 2011, 21:40, said: Dragilor, datorita unui eveniment tragic ce a avut parte in familia mea, va anunt cu durere ca trebuie sa renunt pentru moment la aceasta activitate. Avand in vedere contextul am scos la vanzare animalele din ferma. Anuntul este in linkul de mai jos: Anunt vanzare vaci Charolaise Imi pare rau pt tine. Te-ai chinuit atat sa reusesti si.....nahviata merge inainte. Vinzi animalele doar impreuna sau si la bucata? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users