Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cresterea taurinelor de carne
Last Updated: Jun 21 2020 09:07, Started by
midstar
, Apr 29 2010 15:29
·
0
#1009
Posted 07 May 2016 - 12:05
O intrebare pentru cei care pot sa dea detalii :
Daca importi dintr-o tara a UE bovine dintr-o anumita rasa, cum se face inscrierea in cartea rasei din Romania? Daca ele sunt inscrise in herdbook-ul tarii de origine, cei din Romania recunosc respectivele documente? Dar daca nu unt inscrise in cartea de rasa din tara de origine, ce se poate face? |
#1010
Posted 05 June 2016 - 14:29
daca ai toate actele, respectiv certificatele de origine ( pedigree-le lor) si pasapoartele lor e ok. te inscrii in asociatiile care au registrul genealogic al rasei respective si ai terminat, fara actele de origine este complicat rau .
|
#1011
Posted 07 June 2016 - 17:12
doresc sa cumpar metisi in primavara sa pastrez femelele ,cine are experienta pe metisirog cateva pareri si sfaturi
|
#1012
Posted 28 July 2016 - 16:10
Cunoasteti crescatori ai rasei Salers in Romania?
Am vazut si in presa doar Limousine, Charolaise, Angus, Aubrac... dar nimic despre Salers. Mi se pare o rasa foarte interesanta care s-ar preta in unele zone din Romania. |
#1013
Posted 28 July 2016 - 17:14
Am sa incerc sa caut eu un link al unei ferme din UK care a vandut in Romania si poate da mai multe detalii. Stiu sigur ca am vazut undeva acum 1-2 ani.
|
#1014
Posted 28 July 2016 - 18:08
Ar fi frumos daca poti sa gasesti asa ceva.
vreau sa imi cumpar si eu vaci de carne si m-am decis in proportie de 90% la Salers. 10% inclin spre Limousine. Mi-ar prinde bine daca as putea gasi un fermier din Romania care are experienta practica cu rasa asta in Romania. Edited by rand, 28 July 2016 - 18:09. |
#1015
Posted 28 July 2016 - 20:29
rand, on 28 iulie 2016 - 18:08, said:
Ar fi frumos daca poti sa gasesti asa ceva. vreau sa imi cumpar si eu vaci de carne si m-am decis in proportie de 90% la Salers. 10% inclin spre Limousine. Mi-ar prinde bine daca as putea gasi un fermier din Romania care are experienta practica cu rasa asta in Romania. Am avut Limousine si merg foarte bine la noi. |
#1016
Posted 28 July 2016 - 23:47
Costuri reduse cu intretinerea lor. Nasteri neasistate fara probleme in 99% din cazuri. 0% cezariene. Rusticitate maxima. hrana 100% iarba si fan.
Vreau sa fac o exploatatie de tipul iarba in fata si taurul in spate (probabil ca va fi taur Charolaise candva) si cred ca dintre rasele pentru care se primeste subventie, se preteaza cel mai bine la sistemul asta. Subventia plus un vitel pe an de la fiecare vaca fara batai de cap e un venit complementar bun. Si in plus de asta, aspectul vacilor. Pentru mine conteaza faptul ca arata a vaca cum trebuie. Vaca are coarne si mananca iarba . In plus de asta, daca vreodata vreau lapte bun si proaspat, pot sa mulg fara probleme lapte pentru consum in familie. Si sa-i ramana si vitelului destul. Contra: rasa exotica in Romania, posibil agresivitate in prezenta vitelului ( dar asta e si la Limousine si Aubrac cel putin), nevoia de incurcisare cu tauri din rase corpolente ( charolaise sau BBB) ceea ce limiteaza cumva extinderea septelului in rasa pura. Dar astea din teorie si din experienta celor din afara. M-ar interesa si ceva pareri din Romania. Doar nu o sa fiu primul roman cu asa ceva ) Edited by rand, 28 July 2016 - 23:50. |
#1017
Posted 29 July 2016 - 09:26
La Limousin ce dezavantaje ai gasit?
Poate să crescută cum vrei fără nici o problema si e mult mai căutată. La Salers ai putea avea probleme la vânzarea produșilor pentru că e o rasa rară la noi. |
#1018
Posted 29 July 2016 - 15:16
Salers se preteaza ca vaci-mama, au pelvisul larg ce le face sa fete foarte usor chiar si cand sunt incrucisate cu alte rase mai mari, au lapte destul sa tina un vitel, rustice si ajung mai repede la maturitate.
Rand, ti-as recomanda sa cauti vitele/vaci fara coarne, sunt destul de temperamentale (motiv pentru care prefer alte rase, mai docile). |
|
#1019
Posted 29 July 2016 - 21:21
cat1, on 29 iulie 2016 - 09:26, said:
La Limousin ce dezavantaje ai gasit? Poate să crescută cum vrei fără nici o problema si e mult mai căutată. La Salers ai putea avea probleme la vânzarea produșilor pentru că e o rasa rară la noi. Salers poate fi si vaca de lapte ( la 9-11 litri de lapte pe zi in primele ~200 de zile ale lactatiei). salers se spune ca ar fi singura rasa din Franta a caror produsi nu necesita finisare cu cereale, doar iarba si lapte. salers este si vaca "acordeon" Produce la fel de mult lapte chiar cand pasunea e slaba, recuperand in perioada cand hrana este abundenta. Vanzarea la Salers e cu dus si intors. Poate va fi greu in rasa pura, fiind o rasa putin cunoscuta. Totusi, poate sa fie o nisa buna, daca in practica in Romania, se dovedeste a fi extrem de usor de intretinut. carnea , atat la culoare cat si la gust este deosebita de restul, deci poate ca o sa existe o masa de oameni care o sa caute special astfel de carne. Eu vreau sa pornesc de la 10 vitele (pentru sprijin cuplat), tot ce se naste femela sa pastrez pentru marirea septelului. Cati masculi o sa am in rasa pura ( sa zicem 50% din fatari se poate vinde destul de usor ) Incrucisarea tata Charolaise x mama salers scoate niste produsi cautati pe piata. Eu vreau sa caut si niste Baltate Romanesti cu coarne in forma de lira si cu culoare mai rosie, pe care sa la incrucisez cu un taur Salers. Cred ca femelele rezultate ar fi niste mame bune, rustice, cu lapte mult, cu fatari usoare. Cand am minim 30 de femele rasa pura/metisi le insamantez cu Charolaise si produsii sa ii vand pentru abatorizare. Practic abia atunci , peste 4-5 ani trebuie sa-mi mfac probleme cu desfacerea. Pana atunci trebuie sa am cat mai putina bataie de cap cu ele. @bubutzu, aspectul la Salers , cu coarnele alea faine este un plus pentru mine. Abia astept sa vad asa ceva la mine pe pasune Fiind in patria bivolilor ( Salaj), avand baltate romanesti cu coarne, eu nu vreau vaca fara coarne Pornind de la un efectiv mic, si mai ales din linii selectate ca fiind docile, eu cred ca o sa se obisnuieasca cu oamenii. Daca incrucisez cu Charolais atunci produsii o sa-i ecornez, ca oricum se vand la abator Asta asa, din teorie. In practica o sa vad eu cum o sa fie, deocamdata ma lupt cu hartii si autorizatii. Edited by rand, 29 July 2016 - 21:45. |
#1020
Posted 29 July 2016 - 22:13
rand, on 29 iulie 2016 - 21:21, said:
Legate de Limousine, nu am ce sa comentez negativ. De fapt nici nu vreau sa comentez negativ la adresa vreunei rase. Salers poate fi si vaca de lapte ( la 9-11 litri de lapte pe zi in primele ~200 de zile ale lactatiei). salers se spune ca ar fi singura rasa din Franta a caror produsi nu necesita finisare cu cereale, doar iarba si lapte. salers este si vaca "acordeon" Produce la fel de mult lapte chiar cand pasunea e slaba, recuperand in perioada cand hrana este abundenta. Vanzarea la Salers e cu dus si intors. Poate va fi greu in rasa pura, fiind o rasa putin cunoscuta. Totusi, poate sa fie o nisa buna, daca in practica in Romania, se dovedeste a fi extrem de usor de intretinut. carnea , atat la culoare cat si la gust este deosebita de restul, deci poate ca o sa existe o masa de oameni care o sa caute special astfel de carne. Eu vreau sa pornesc de la 10 vitele (pentru sprijin cuplat), tot ce se naste femela sa pastrez pentru marirea septelului. Cati masculi o sa am in rasa pura ( sa zicem 50% din fatari se poate vinde destul de usor ) Incrucisarea tata Charolaise x mama salers scoate niste produsi cautati pe piata. Eu vreau sa caut si niste Baltate Romanesti cu coarne in forma de lira si cu culoare mai rosie, pe care sa la incrucisez cu un taur Salers. Cred ca femelele rezultate ar fi niste mame bune, rustice, cu lapte mult, cu fatari usoare. Cand am minim 30 de femele rasa pura/metisi le insamantez cu Charolaise si produsii sa ii vand pentru abatorizare. Practic abia atunci , peste 4-5 ani trebuie sa-mi mfac probleme cu desfacerea. Pana atunci trebuie sa am cat mai putina bataie de cap cu ele. @bubutzu, aspectul la Salers , cu coarnele alea faine este un plus pentru mine. Abia astept sa vad asa ceva la mine pe pasune Fiind in patria bivolilor ( Salaj), avand baltate romanesti cu coarne, eu nu vreau vaca fara coarne Pornind de la un efectiv mic, si mai ales din linii selectate ca fiind docile, eu cred ca o sa se obisnuieasca cu oamenii. Daca incrucisez cu Charolais atunci produsii o sa-i ecornez, ca oricum se vand la abator Asta asa, din teorie. In practica o sa vad eu cum o sa fie, deocamdata ma lupt cu hartii si autorizatii. Si mie imi plac tot cele cu coarne , am avut si ciute dar preferatele mele sunt alea cu coarne . |
#1021
Posted 29 July 2016 - 22:32
Si cu lapte prea mult nu e bine, ca ce nu suge vitelul v-a trebui sa mulgi tu.
|
#1022
Posted 29 July 2016 - 22:35
Am vazut pe bursa din Modena ca Limousine au cel mai mare pret in viu. Fiind cel mai mare randament la sacrificare, este normal.
Nu stiu cat costa sa produci un vitel de 350 kg la fiecare rasa in parte... ca pana la urma profitul depinde si de cheltuieli. Dar pana la urma asta difera de la ferma la ferma, nu doar de la rasa la rasa. Am cautat vitele limousine in Romania de vanzare, inscrise in registrul genealogic, dar din cauza subventiei ( sau datorita) marite, nu prea vinde nimeni., bubutzu, on 29 iulie 2016 - 22:32, said:
Si cu lapte prea mult nu e bine, ca ce nu suge vitelul v-a trebui sa mulgi tu. |
#1023
Posted 29 July 2016 - 22:52
rand, on 29 iulie 2016 - 22:35, said:
Am vazut pe bursa din Modena ca Limousine au cel mai mare pret in viu. Fiind cel mai mare randament la sacrificare, este normal. Nu stiu cat costa sa produci un vitel de 350 kg la fiecare rasa in parte... ca pana la urma profitul depinde si de cheltuieli. Dar pana la urma asta difera de la ferma la ferma, nu doar de la rasa la rasa. Am cautat vitele limousine in Romania de vanzare, inscrise in registrul genealogic, dar din cauza subventiei ( sau datorita) marite, nu prea vinde nimeni., da... la baltata asa e. Nu stiu la Salers, dar francezii nu le mulg in "système allaitant". Iti dai seama ca nu vreau sa le mulg ca e belea. Mai ales ca ele nu se lasa mulse decat cu vitelul langa ele |
|
#1024
Posted 26 August 2016 - 21:48
Salutari ,o intrbare; are cineva vaci de carne din rasa hereford? ce stiti despre ele? se pare ca sant cele mai docile,
|
#1025
Posted 27 August 2016 - 08:57
La fel de docile ca si Angusul.
Sunt vaci mici... se spune ca au carne foarte gustoasa, dar asta am vazut-o la fiecare rasa Ai aici multe detalii si date de contact. http://www.herefordromania.ro/ Edited by rand, 27 August 2016 - 08:58. |
#1026
Posted 27 August 2016 - 18:55
cam slaba activitatea pe topicul asta.
Acuma cand ar trebui sa fie bucurosi de 1220 de EUR de cap de animal |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users