Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...
 [UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay
 Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 

Metropolitan Residence

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
96 replies to this topic

#91
phun_star

phun_star

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 17.07.2009
Asteptam cu interes finalizarea lucrarilor si apoi compararea rezultatelor cu aceste deosebite schite 3D care sunt bagate mereu pe gatul celor interesati si la care pun botul toti fraierii.

#92
qazclau

qazclau

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.09.2009

View PostDezvoltatorMetropolitan, on 10th August 2010, 18:31, said:

Dupa cum am spus , va putem pune la dispozitie absolut orice informatie legata de ansamblul Metropolitan Residence.
   Atasat gasiti cateva poze 3D si cateva poze reale , cu diferite stadii ale constructiei.
   Cei care intr-adevar sunt interesati de acest ansamblu , probabil au vizionat pana acum si au observat ritmul in care s-a lucrat.

Poate faceti poze si cu mormanul de pamant adus(in alt ansamblu) si lasat asa de o gramada de timp  :coolspeak:

#93
MrDjBthu

MrDjBthu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 21.07.2007
am auzit de la persoane din acest complex ca blocurile sunt cu risc seismic crescut si ca executia lor nu este conform normelor in rigoare. poate cumva domnu dezvoltator sa ne confirme aceste lucruri ?

#94
mstcrstn

mstcrstn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 28.04.2010

View PostMrDjBthu, on 11th August 2010, 00:17, said:

am auzit de la persoane din acest complex ca blocurile sunt cu risc seismic crescut si ca executia lor nu este conform normelor in rigoare. poate cumva domnu dezvoltator sa ne confirme aceste lucruri ?
Deci cei care au cumparat sustin ca blocurile sunt cu risc seismic crescut? Pai ca sa scutesc eu dezvoltatorii sa raspunda la acest post "genial", o sa iti confirm eu: DA, blocurile se vor prabusi efectiv la prima tigaie scapata pe gresie in bucatarie.
Eu as avea o propunere (ma indoiesc ca va fi luata prea mult in seama), hai sa postam de aici inainte numai in legatura cu aceasta constuctie, sa lasam domeniul juridic si altele la o parte, cei care vor sa se bage in seama din lipsa de alte activitati sau din interese mai simplu sau mai greu de ghicit sunt rugati sa se duca la primul bazin si sa se racoreasca. Sa posteze doar cei care au cumparat sau care chiar isi doresc sa cumpere, altfel mai bine sa se inchida acest topic decat sa fie facut praf.

#95
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View PostDezvoltatorMetropolitan, on 10th August 2010, 18:31, said:

Atasat gasiti cateva poze 3D si cateva poze reale , cu diferite stadii ale constructiei.
Concluzii:
- Executia este exemplara. Folosirea cofrajelor metalice a dus la modelarea unei structuri de rezistenta de buna calitate.
- Faptul ca folositi caramida la compartimentarile interioare, inclusiv ziduri usoare, este un lucru bun. Spun asta pt. ca la majoritatea dezvoltarilor de acest tip , compartimentarile interioare sunt din gips carton.

Pt. linistea potentialilor cumparatori, va rog sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

- Cine este verificatorul de proiect atestat ISC la disciplina de rezistenta ? (seria si numarul certificatului de atestare este suficient)
- Cine este dirigintele de santier atestat ISC pe partea de structuri ? (seria si numarul certificatului de atestare este suficient)
- Cine este responsabilul tehnic cu executia atestat ISC pe partea de structura ? (seria si numarul certificatului de atestare este suficient)
- Aveti toate procesele verbale, in urma verificarilor conf. cu fazele determinante semnate de inspectorii ISC, structurist, diriginte si geotehnist ?
- Cine a facut studiul geotehnic ? si cine a facut verificarea ? (verificator atestat ).
- A semnat geotehnicianul procesul verbal de constatare in urma sapaturilor pt. fundatie?
- Cum rezolvati problema drumului de acces ? Cine va executa lucrarile de asflatare (dezvoltatorul sau primaria) ?
- Alimentarea cu apa se face din puturi sau din reteaua localitatii ? Daca se va face din puturi, vor exista instalatii de dedurizare?
- Veti finaliza inclusiv lucrarile de amenajare peisagera dintre blocuri? sau ramane in grija viitorilor locatari? Daca DA, exista un plan arhitectural de amenajare peisagera? Il puteti posta?
- Cate locuri de parcare sunt prevazute? Cate unitati locative exista in toate blocurile?
- La ce distanta de locatia unde construiti se afla cel mai apropiat dispensar ?, in cazul unor urgente medicale...

Numele lor se pot regasi in tabelele Inspectoratului de Stat pt. Constructii pe judete, adica aici.

Cat despre posibilii cumparatori, le recomanda sa nu semneze contractul final decat dupa ce dezvoltatorul va pune la dispozitie in copie, cartea tehnica a constructiei unde cumparati? Gasiti mai jos un copy/paste

Quote

Carte tehnica a constructiei.


                 INTOCMIREA  CARTII  TEHNICE  A  CONSTRUCTIEI  SI  RECEPTIA LUCRARILOR  EXECUTATE

                 Cartea  tehnica  a  constructiei  reuneste  ansamblul  documentelor  tehnice  referitoare  la  proiectarea,  executia,  receptia,  exploatarea  si  urmarirea  comportarii  in  timp  a  constructiei  si  instalatiilor  aferente  acesteia   si trebuie  sa  cuprinda  toate  datele  si  informatiile  necesare  pentru  identificarea  si  evaluarea  starii  tehnice  a  evolutiei  ei  in  timp.
         CUPRINSUL  CARTII  TEHNICE  A  CONSTRUCTIEI  -  conform  Anexei  nr.  6  la  HGR  273/1994  care aproba  “Regulamentul  de  receptie  a  lucrarilor  de  constructii  si instalatii  aferente   acestora”,  este  urmatorul:
     -Centralizatorul  cartii  tehnice  (fisa  cu  date  sintetice  privind  constructia,  borderoul  general  al dosarelor  cu  documentatia  de  baza  si  copiile  borderourilor  fiecarui  dosar  in  parte  ).

              Capitolul  “A” -Documentatia privind  proiectarea :

- acte  referitoare  la  tema  de  proiectare  si  amplasarea  constructiei;
- avize  care  au  fundamentat  elaborarea  proiectului;
-  documentatia  tehnica  a  constructiei  efectiv  realizate  ( arhitectura,  detalii  de  executie  pentru  structura  de  rezistenta,  schemele  de  instalatii ) ,  cu toate  modificarile  aduse  pe  parcursul  excutiei  de  catre  proiectant,  constructor  sau  beneficiar  (  investitor )  prin  dispozitii  de  santier  sau  proiecte  modificatoare;
- breviarele  de  calcul  pe  specialitati;
- indicarea  distincta  a  diferentelor  fata  de proiectele  tehnice  si  detaliile  de  executie  initiale,  cu  precizarea  cauzelor  care  au  condus  la  aceste  diferente;
- caietele  de  sarcini  privind  executia  lucrarilor.

              Capitolul  “B”  Documentatia  privind  executia:

- autorizatia  de  construire  (  inclusive  planurile-anexa  vizate  spre neschimbare  );
procesul  verbal  de  predare  a    amplasamentului  si   reperul  de  nivelment  general ;
- procesele  verbale  de  receptie  a  terenului  de  fundare,  a  fundatiilor,  a  structurii de  rezistenta  si a  lucrarilor  ascunse,  procesele  verbale  de  admitere  a  fazelor  determinante  ale  executiei;
-  in  situatia  cand  executia  lucrarilor  de  construire  nu  a  fost  urmarita  de  un  diriginte  de  santier  atestat  si  nu  s-au  incheiat    procesele  verbale  pentru  fazele  determinante  si  lucrarile  ascunse,  comisia  pentru  receptia  lucrarilor  va  solicita  elaborare  unei  expertize  tehnice  care  sa  ateste  calitatea  executiei;  dupa  caz  expertiza  tehnica  va  preciza  solutiile  de  remediere  care  se  impun  si   va  cuprinde procesele  verbale  care  sa  certifice  executare  intocmai  a  acestora;
- certificatele  de  calitate ,  condica  de  betoane,  rezultatul  incercarilor  de  rezistenta,  ale  betoanelor,  certificatele   de  calitate  pentru  materialele  puse  in  opera,  registrul  proceselor  verbale  de   lucrari  ascunse,  notele  de  constatare,ale  autoritatilor  de  control,  registul  de  dispozitii  si  note  de  santier,  jurnalul  principalelor  evenimente  (  inundatii,  seisme,  temperature  excesive,  etc.),  caietele  de  atasament  s.a.
- procesele  verbale  privind  montarea  instalatiilor  de  masurare    prevazure prin proiectul de urmarire in timp a comportarii constructiei,inclusive citirile initiale de la care incep masuratorile(daca este cazul).-expertiza tehnica,verificari de teren sau cercetari suplimentare,necesare ca urmare a unor accidente tehnice sau a unor greseli tehnice(daca este cazul);

             Capitolul”C”-Documentatia privind receptia lucrarilor executate:

-procese verbale de receptie la terminarea lucrarilor si cel final;
-alte acte incheiate ca urmare a cererilor comisiilor de receptie privind verificari sau cercetari suplimentare,cu indicarea rezultatelor acestora si a modului de rezolvare.

             Capitolul”D”- Documentatia privind urmarirea comportarii constructiei in exploatare si interventiile in timp:

-prevederile scrise ale proiectantului privind urmarirea comportarii constructiei,instructiunile de exploatare si intretinere,lista prescriptiilor tehnice de baza care trebuie respectate pe timpul exploatarii constructiei;
-proiectele de modificare a constructiei dupa receptia finala(cand este cazul);
-acte de constatare a eventualelor deficiente aparute dupa receptia finala si masurile de interventie luate;
-procese verbale de predare-primire a constructiei la schimbarea proprietarului;

Comparativ cu valoarea contractelor, o copie a cartii tehnice implica niste costuri modice...in opinia mea, cateva sute de lei. Aici pot fi neglijate extrasele din proiectul tehnic de executie...importante fiind celelalte documente care verifica asumarea raspunderii de catre personalul implicat, cerut de lege.


View PostAdevaratul_Dezvoltator, on 11th August 2010, 00:51, said:

O seara placuta.
Cand te vei intoarce in Romania, punctul tau de vedere va fi mai apreciat.

#96
DezvoltatorMetropolitan

DezvoltatorMetropolitan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.07.2010
Dupa cum se vede in pozele de mai jos  , deja s-a ajuns la izolarea peretilor exteriori cu polistiren de 10cm.

Attached Files



#97
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Acest topic se inchide pentru ca a fost intretinut de foarte multe clone:

Clone pro:

DezvoltatorMetropolitan   2-July 10
petreiuliana 6-May 10
Liliana86         3-May 10
ibogdan2010 26-April 10
mariuschiv 26-April 10
iuliapop2010 26-April 10

Clone contra:

Carmenita-Carmen 29-April 10
marianapopescu 29-April 10


Cititorii interesati de acest ansamblu rezidential sunt sfatuiti sa fie circumspecti asupra informatiilor furnizate de cele doua parti.

Clonele au fost banate conform regulamentului.

Utilizatorii interesati de informatii despre Metropilitan Residence sunt liberi sa creeze un nou thread.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate