Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hinge rupt?

Bitdefender 2010

Baterie Laptop

Router, TV Box Orange Franta - ce...
 Render Template Cinema 4D R13

Certificat de nastere la angajare?

Un elicopter IAR-330 Puma s-a pra...

Casetofon deck HITACHI D-3300M pe...
 Lumea fara Facebook

seful sri ,maior ar vrea o fuziu...

placa de baza M2N compatibilitate...

placa de baza M2N compatibilitate...
 Surpriza La Digi Mobil

Reach Me (2014)

Chappie (2015)

Focus (2015)
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

windows xp sp3

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
just_adytza92

just_adytza92

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 07.12.2009
  • ID membru: 537,522

Buna ziua..
Mi-a recomandat cineva de pe acest forum sa descarc windows xp sp3(update)...deoarece am probleme cu parola de la bios,nu o mai stiu...
Stiu ca daca scot bateria 15 min poate dispare etc..
Dar ma intereseaza daca instalez win xp sp3(update) nu o sa-mi apara cand pornesc calculatorul ce windows sa ruleze??
Multumesc si astept ajutorul vostru

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,183
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Pai nu stiu cine ti-a recomandat, dar...
- Un update este un update - adica este adus la zi sistemul de operare deja existent. E binevenit din pct de vedere al securitatii sistemului si sunt remediate buguri.
- Un update de Windows nu are nimic in comun cu BIOS-ul. Nu iti va reseta parola de BIOS.
- Ptr scoaterea parolei de BIOS daca nu o mai stii trebuie resetat BIOS-ul - pe aria hardware sunt o gramada de topicuri despre cum se face si gasesti si in manualul placii de baza.

#3
Official

Official

    Fumegator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,327
  • Înscris: 27.03.2009
  • ID membru: 434,799
  • Locație: Targu Mures
Parola de la Bios nu are legatura cu ce sistem de operare este instalat pe HDD. Scoti bateria cum ai zis si se scoate parola.

Prin update la SP3 ramane acelasi sistem de operare. Din SP2 devine SP3 si atat. Nu iti va aparea nimic de ales.

Eiffel, ai fost rapid :D

Edited by Official, 17 February 2010 - 13:22.


#4
just_adytza92

just_adytza92

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 07.12.2009
  • ID membru: 537,522
Atunci sa formulez altfel..
as vrea sa instalez xp sp3 dar nu am  parola de la bios si nici nu as vrea sa incerc sa scap de ea ca cine stie ce mai fac..
o spun din experienta proprie..
Dar as vrea nici sa nu imi apara la pornirea pc-ului sa aleg windows-ul care sa ruleze

#5
exorcistul

exorcistul

    just listen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,539
  • Înscris: 31.05.2006
  • ID membru: 79,923
  • Locație: Romania
Tu vrei sa instalezi doar update-ul sau Windows-ul cu totul?
Pentru update nu ai nevoie sa intri in Bios, se instaleaza direct din windows.

#6
Official

Official

    Fumegator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,327
  • Înscris: 27.03.2009
  • ID membru: 434,799
  • Locație: Targu Mures
XP SP3 nu se instaleaza doar de pe CD. Descarca de aici si instalezi ca aproape orice program.

#7
just_adytza92

just_adytza92

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 07.12.2009
  • ID membru: 537,522
Defapt vreau sa instalez windows xp sp3 cu tot,dar nu vreau sa-mi apara sa aleg windows-ul care sa ruleze..
Poate stiti vreo metoda....
Cum ai zis mai devreme il instalez ca pe un program,dar la pornirea pc-ului nu imi va arata sa aleg care vreau sa ruleze??

#8
Official

Official

    Fumegator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,327
  • Înscris: 27.03.2009
  • ID membru: 434,799
  • Locație: Targu Mures
Tie acum iti apare un meniu din care alegi ce vrei sa ruleze?

#9
just_adytza92

just_adytza92

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 07.12.2009
  • ID membru: 537,522
Da calculatorul original avea windows 2000 pe el,dar  am instalat xp sp2....normal da trebuie sa aleg,dar porneste automat  al doilea windows instalat...adica e un timp de cateva sec in care poti sa alegi vreo 2-3 secunde..eu il las asa si porneste xp sp2

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,183
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

Pai si asta e simplu - formatezi partitia la instalare - evident faci back-up la date inainte.

#11
just_adytza92

just_adytza92

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 07.12.2009
  • ID membru: 537,522
Dar nu am parola de la bios..
Si daca merge cum zici atunci as vrea daca poti sa-mi explici putin cum se face..
sau mai bine daca putem sa vorbim altcumva ca sa fie mai rapid..


apropo am descarcat si ce mi-a zis official mai devreme..dar as vrea sa stiu cum ar fi mai bine pt pc-ul meu..
ma scuzati daca deranjez si insist pe unele kestii da am nevoie de ajutorul vostru

#12
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
  • ID membru: 101,511
Cred ca eu ti-am recomandat SP3 update, pentru ca ai spus ca ai SP2 si vrei SP3. Ca sa nu te complici cu parole si reset de BIOS, e suficient sa instalezi update-ul.

Daca vrei neaparat reinstalare de sistem ( XP SP2, SP3, Win 2000, Win 7, nu conteaza) in locul sistemului pe care il ai acum, ceea ce presupune formatare partitie si sa poti boota de pe CD, va trebui sa resetezi parola de BIOS.

Mai exista si o a treia metoda, reinstalare cu formatare fara resetare de BIOS, dar asta implica sa scoti hard disk-ul din calculator si sa il pregatesti pentru instalare pe alt PC.

In functie de metoda la care te hotarasti te sfatuim in continuare.

Edited by ear1976, 17 February 2010 - 22:20.


#13
just_adytza92

just_adytza92

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 07.12.2009
  • ID membru: 537,522
Vreau o solutie simpla de instalare a windows-ului..
Dar daca zici ca trebuie sa scap de parola de bios spune-mi o metoda  mai simpla..nu neaparat ca nu m-as pricepe,dar nu as vrea sa ma complic mult..

#14
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
  • ID membru: 101,511
La unele placi se reseteaza BIOS-ul daca scoti bateria, unele au un jumper de reset.

La cele cu jumper, se scoate calculatorul din priza, se muta jumper-ul pe pozitia de reset, se apasa butonul de power cateva secunde (fara sa bagi calculatorul in priza), apoi se pune jumper-ul pe pozitia initiala si gata.

Mai simplu de atat nu se poate.

Informatiile astea ar trebui sa le ai in manualul placii de baza. Ce placa ai?

#15
just_adytza92

just_adytza92

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 07.12.2009
  • ID membru: 537,522
Unitatea este INTEL si nu iau fost schimbate piese deci ar trebui sa fie intel,dar nu prea ma pricep asa de bine la placi de baza..

#16
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,505
  • Înscris: 05.01.2006
  • ID membru: 59,893
  • Locație: Brașov
:wallbash:
Serios acuma... daca chiar nu te pricepi e normal sa nu intelegi ce ti se zice si e la fel de normal sa nu stii sa explici ce vrei sa faci. Poate nu ar fi rau sa cauti un prieten cu ceva cunostinte ca altfel poti sa te chinui mult pe-aci si-n plus sa mai faci si prostii.

Ia fa asa: mergi in C: (sau D:) si ai un fisier boot.ini. Click dreapta pe el si da-i sa ti-l deschida cu Notepad. Copiaza tot ce scrie acolo si da paste aici.

Bafta!

#17
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,183
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

Quote

Unitatea este INTEL
Intel nu produce calculatoare.

#18
just_adytza92

just_adytza92

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 07.12.2009
  • ID membru: 537,522
Eu ma pricep cat de cat la calculatoare,dar pana acuma nu ma interesat placa de baza si chestii de genu..
Unitatea e hp ma scuzati..
Nu stiu ce mi-a venit cu intel

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users