Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Tuberculoza

- - - - -
  • Please log in to reply
242 replies to this topic

#91
Salima

Salima

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 14.02.2008
Asta e un caz fericit ca prin forum practic ati salvat un om. Care se tot incapatina sa zica eu nu am nimic.  :huh:
Eu inca nu am depistat ce am, poate ma ajuta cineva ca am vazut ca sunteti documentati bine.
De 4 luni nu mai respir bine, primele 2 luni nu am respirat pe nas decit citeva ore pe zi, e cam naspa sa dormi asa, chinul naibii. Apoi  zgomote  bronhiale, zic eu, s-a desfundat nasul ,dar am inceput cu tusea cu inec si ceva expectoratie. Am alergie la talaj,la frig de doi ani, dar acum e ceva in plus, nu am oxigen destul, ma simt obosita mereu.
Am schimbat peisajul in octombrie de la f. cald in casa, lipsa poluarii, atmosfera controlata unde lucram( la serviciu )la frig in casa, poluare cit cuprinde, alergeni noi, probabil, din casa alor mei etc.
Parca n-o sa imi revin niciodata, asa ma simt. Radiografia cica e bine. Dupa 3 sapt. de Zinacef am incetat ca m-am saturat. Sprayul pt. astm nu a adus nimic nou, nu-l mai folosesc.
Nu ma pot angaja in halul asta, oare ati mai auzit de un caz asemanator? Multumesc.

#92
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

View PostSalima, on Feb 14 2008, 22:25, said:

Eu inca nu am depistat ce am, poate ma ajuta cineva ca am vazut ca sunteti documentati bine.

tu nu. dar ce medici te-au vazut? ce specialitate? cand? ce-au zis?

Edited by mianna, 15 February 2008 - 07:59.


#93
negotzel00

negotzel00

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.09.2005
fumezi?
lucrezi in mediu toxic? locuiesti in mediu toxic?
radiografie?
o boala care da simptomele care zici tu ca le ai... este f frecventa in urgenta BPOC pe scurt sau bronho-pneumonie obstructiva cronica, si apare in general la marii fumatori, cu vechime de peste 10-15-20 de ani.
oricum e un exemplu, pe care eu il cunosc... sunt multe altele.
ca mi-am amintit am un prieten care are deviatie de sept. si nu se oxigeneaza bine organismul, e obosit doarme mult, noaptea nu are aer
pe la medic ai fost?

#94
Salima

Salima

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 14.02.2008
Am lucrat 6 luni intr-un institut unde cite 2 ore pe sapt., sa zicem, maxim, schimbam solutii de formol si Decal(scoate calciul din oase), uneori fara masca, doar cu usa deschisa, chiar daca erau minus 10 grade afara. Dar asta a fost in 2006, nu am avut nimic, de atunci nici o problema pina in oct. 2007, doar stranuturi dimineata (alergia la frig) si daca ma jucam mult cu porcusorii de Guineea. Adica ma simteam aproape normal.Intr-adevar, uneori noaptea mai inspiram pe gura citeva minute ca mi se parea ca nu am suficient aer.
In octombrie a inceput tragedia, schimbind total conditiile de viata. Deci m-a vazut prof. Verescu de la Babes, mi-a dat Claritine si ciprofloxacin, am luat 5 zile, s-a ameliorat, continuam insa sa respir pe gura toata noaptea, ma trezeam cu gitul uscat. Spirometria a iesit bine.Radiogr. idem.
Acum pe 5 febr, vazind ca e mai rau, am mers la Vitan. dr. de acolo a spus sa iau Eritromicina daca cefuroximul nu a mers, il luasem 18 zile. Alta radiogr., cica e bine.Vazind ca de la antib. fac micoza nu am mai cumparat eritromicina, doar Becloforte care nu are efect.De regula narile nu-s nicicind desfundate amindoua odata, doar una, asa ca mai respir si pe gura.In copilarie am scos amigdalele, am avut si polipi.Bronhopneumonie cu tuse convulsiva, dar au trecut 25 de ani de atunci.Acum am inlaturat si talajul pt. porcusori ca era alergen.
Azi noapte a fost rau ca am intrat in panica vazind ca nu am suficient oxigen. Maica-mea e internata la Babes de 4 zile, ca tusea rau si cica a expectorat putin singe.Simptomele noastre sunt cam diferite, ea de-abia de 10 zile se simte rau.Si apoi la ea sunt altele, ca avind cancer de sin deja e mai complicat, nu cred ca avem aceeasi cauza.Si respira mai normal ca mine.
Dorm cu usa deschisa, sa intre aer din restul casei, altfel peste noapte se fac 28 grade si e si mai rau.
Citeam de aspergiloza pulm., dar parca nu se potriveste la mine, trebuie ca am altceva, dar daca diagnosticul nu e corect nu exista vindecare, e clar.


Uitasem sa zic: NU AM FUMAT NICIODATA si nici nu suport fumul.

Edited by mianna, 15 February 2008 - 13:11.


#95
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
ce pricep io de-aici: ca un medic ti-a pus un diagnostic pe care nu vrei sa-l zici (bronsita?), ti-a dat un tratament pe care nu l-ai respectat, da' acum vii si zici ca n-a avut efect. cine, frate? antibioticul pe care nu l-ai luat? da, antibioticele favorizeaza micoza, dar se poate asocia un antimicotic si gata.

#96
Salima

Salima

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 14.02.2008
Reiau mes. ca a zburat.
Deci da, bronsita a spus prof. respectiv, eu am luat ciprofloxacin si nu m-am dus la recontrol, ca ma simteam mai bine si ca iar trebuia sa pun 600 mii in plic. Eu neavind servici iar iesea scandal cu maica-mea ca sufera cu nervii, nu ca nu ar avea bani. Pina in ianuarie am mai dus-o, fara tuse, doar respirind pe gura majoritatea timpului.
In ianuarie mi-am luat cefuroxim, cam 3 sapt, s-a ameliorat, noaptea dormeam ca oamenii, respirind pe nas etc. Vazind ca nu trece de tot m-am dus la Vitan , iar au iesit bine radiogr. si spirometria. Facind micoza, mi-a fost frica de eritromicina pe care mi-o recomandase doctorita din Vitan.De citeva zile nu mai iau nimic si iaca rezultatul, ma gindesc la moartea prin asfixie care nu e deloc frumoasa.
Mentionez ca perfect bine nu m-am simtit decit verile de 3 ani incoace, cum vine toamna ceva trebuie sa mearga prost. Iar acum e cel mai rau.

#97
body_15

body_15

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 29.01.2008
sora(42ani) diagnosticata cu tbc caverna 2 cm,dupa 3 saptamani de tratament in spital (craiova)trece printr-o stare de depresie(tremura corpul, stare de voma, nu are pofta de mancare)iar de 2 zile i s-a intrerupt tratamentul pt. ca are ficatul marit.dati-mi un sfat.exista un tratament naturist care sa faca asimilarea usoara a medicamentelor pe o perioada asa de lunga.multumesc anticipat

#98
Ahriman

Ahriman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 05.04.2008
Nu stiu cat de naturist este (nu-i cunosc toata compozitia) insa recomand Liv52 (e un complex de polivitamine si minerale foarte bun pentru ficat).
Iar TBC-ul este asociat cu saracia in mitologia bolii deoarece saracii nu aveau bani de mancare, medicamente, locuiau in case darapanate, umede, friguroase, in aglomeratii umane, adica in medii propice dezvoltarii bacilului.

#99
et3rnalme

et3rnalme

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 28.06.2006

View PostBergero, on Jun 18 2005, 22:25, said:

Citeva sfaturi care sper sa-ti fie utile(dupa ce-am citit cele de mai sus!), unele sfaturi pe care le-ai primit sunt ciudate de aceea m-am simtit dator sa intervin. Inca o data sfaturile din popor in ceea ce priveste medicina iti pot face rau. Pe scurt:
1. Nu e necesara refacerea testului! Ar aparea asa numitul ,,booster efect'' adica o sensibilizare si testul va fi mult mai mare si te poate induce in eroare; se poate reface dar numai dupa minim 3 luni de la primul; Oricum nu te ajuta sa-l refaci, nici chiar mai tirziu;
2. Nu e nevoie de altfel de teste; In Romania IDR-ul este cel mai bun; daca a fost bine citit ti-a dat informatia de care ai nevoie! adica copilul a fost infectat!!
3. Bacilul Koch nu devine rezistent la Isoniazida daca tratamentul tine mai mult de 3 luni! O mare eroare!
4. Daca copilul tau este normal dezvoltat, maninca normal, are analize bune  probabil este suficient acest test. Daca IDR-ul este mare NU INSEAMNA CA ESTE BOLNAV!; El a fost doar infectat!; Pina la boala mai este....dar uneori nu mult!
Asadar, copilul a fost in contact cu o sursa eliminatoare de bacili; In primul rind sursa trebuie indepartata (izolata!). In al doilea rind copilul trebuie sa ia tratament profilactic. Isoniazida este tratamentul standard in aceste situatii. Se da adaptat greutatii copilului. Normal IDR-ul trebuie sa fie sub 10 mm dar chiar daca ar fi fost normal copilul ar fi trebuit sa primeasca profilaxie (cu mentiunea ca era nevoie sa repete IDR-ul peste 3 luni si daca ar fi fost tot mic se intrerupea tratamentul). In cazul tau insa este necesar 6 luni!
Tratamentul este ABSOLUT NECESAR si este dat mai mult pentru APARARE sau profilaxie. Se asociaza cu vitamina B6. Se da acest tratament (in general pina la 18 ani) pentru ca cei mici sunt mai sensibili si pot face (in timp!) forme grave de boala. Cu acest tratament se apara mai bine;
Pe linga asta trebuie alimentatie cit mai buna (este o aparare f. eficienta!).
Nu exista alt tratament si sa nu faci greseala sa-l abandonezi! Este corect ce ti-a recomandat doctorita (mai putin atitudinea ei ,,plictisita''). Urmeaza-l intocmai mai ales ca e gratuit! Totusi daca nu esti lamurita mai mergi cu copilul la un alt doctor.(pediatru pneumolog) Multa sanatate!

PS. Sunt medic primar pneumolog!




am si eu o intrebare sau doua :-??
anul trecut am fost tratat cu bronsita cronica si la examenul de 2 luni dupa externarea din spital inca aveam o urma pe plamanul drept.am stat in spitalul TBC din Satu Mare 10sapt cu tratamanet de 4 x etambutol,4 x rifampicina,vit b6,pastila multivit si ceva pt ficat.interesant este ca sputa directa si cultura au fost negative in 2 luni de ambele dati...,iar dupa 4 luni la fel desi eu continui tratamentul cu sinerdol 2 x /zi si isoniazida plus multivit si hepaton.problema mea este ca acel test injectabl(nu stiu numele) nu mi-a fost rosu DELOC,tuse nu am avut,febra nu,transpiratie noaptea nu,nu am pierdut in greutate.sunt curios daca un bolnav TBC are cumva sanse sa joace fotbal 2ore jumate cu pauze mici fara sa simta vreo problema(oboseala,respiratie grea,pt ca eu acum incep sa simt altceva decat tbc si am impresia ca e din cauza medicamentelor luate(amorteala membrelor,sete continua,urinat des,insomnie,testul pt diabet zaharat l-am facut si e negativ).

View Postcspot, on Oct 24 2007, 21:19, said:

Tuberculoza nu apare din pricina unui virus ci din pricina unui bacil care este o bacterie .
   Este doar un mit faptul ca tuberculoza este o boala datorata saraciei . Boala  nu a aflat legenda asta si a atacat totdeauna persoane cu imunitate deficitara indiferent de apartenenta sociala .


tratamentele naturiste sunt tratamente de moment,nimic altceva iar pt tbc pe langa tratamentul standard trebuia sa primeasca si ceva hepatoprotectoare iar in cazul in care ficatul este marit exista ceva intravenos(3-6doze) daca bine tin eu minte
stiu pt ca am fost tratat astfel si stiu ce inseamna sa te apuci de tot felul de ceaiuri.ficat marit,medicii ar trebui sa stie ce sa faca:|

Edited by mianna, 04 June 2008 - 06:24.
......


#100
gremlins

gremlins

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 23.05.2007
rog cine stie exact sa-mi spuna cit timp/daca mai transmite un bolnav in tratament iesit proaspat din sanatoriu(dar a fumat tot timpul)

#101
PenicilinaV

PenicilinaV

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 14.01.2008
Cat a stat in sanatoriu? Daca i s-a dat tratament si pt acasa e obligatoriu sa-l faca. Pacientii nu mai sunt contagiosi de obicei dupa ce ies din sanatorii. Fumatul NU are absolut nicio legatura cu contagiozitatea.

#102
gremlins

gremlins

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 23.05.2007
a stat in jur de 6luni. Ia tratamentu da mai bea o bere , un vin si cred ca-i scade efectul. intreb pt ca mai vine cu mine la pescuit si mi-e frica

#103
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Nu exista nici un pericol .
    Dar , daca vrei sa fii suta la suta sigur , nu ar trebui sa va luati limba in gura si sa nu beti din aceleasi pahare .

#104
gremlins

gremlins

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 23.05.2007
eu stau departe de el dar intervine alta problema : altcineva care bea bere din sticla cu el , mai si fumeaza din aceiasi tigara citeodata merge mai des cu mine la pescuit acsta din urma daca ia tbc dupa cit timp poate trasmite aerian? la pescuit e aer curat si soare dar poate sa bata vintul dinspre ei

Edited by gremlins, 24 June 2008 - 16:40.


#105
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Daca isi ia tratamentul nu e contagios (nu mai elimina bacili).

#106
gremlins

gremlins

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 23.05.2007
dar celalalt?

#107
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Celalalt? Acela care fumeaza din aceeasi tigara si bea din aceeasi sticla? Pai nu are de unde sa "faca rost" de bacili.

#108
gremlins

gremlins

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 23.05.2007
multumesc pt raspunsuri

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate